Del Piero és Trezeguet magasra tör

A csapatkapitány és gall csatártársa minden egyes góljukkal újraírják a történelmet.

Alex Del Piero már korábban átvette a Bianconeri góllövő listájának vezetését a Fiorentina elleni mesterhármassal, letaszítva trónjáról az addigi listavezetőt, Giampiero Bonipertit. Szombaton, a Juventus csatár 199. gólját szerezte, és nem sok hiányzott a mágikus 200. találathoz, amit a modenai Perna akadályozott meg egy hatalmas mentéssel. De a kapitányt nem lehet megállítani.

A németországi világbajnoki arany csupán a legutolsó állomása volt a futball történelem egyik legragyogóbb pályafutásának, és Del Piero most a Serie B aranyérmének megszerzésére tör.

A szezon három bajnoki fordulója alatt szerzett két góljával - beleértve a zseniális, Vicenza elleni szabadrúgás gólját is -, a 10-es számú játékos ragyogó startot vett, és ebbe még bele sem számoltuk azt a három gólt, amit múlt hónapban lőtt az Olasz Kupában. Del Piero a Juventus szimbóluma, a hős, a kapitány. A Piacenza védőire hatalmas feladat vár szombaton, hogy megakadályozzák a 200. gól elérésében.

Eközben David 'Trezegol' Trezeguet vezeti a Serie B góllövő listáját a két meccsen elért három találatával. A második napon, a Vicenza elleni 2-1-es győzelem előtt Trezeguet-t a klub legeredményesebb külföldi játékosa címével tüntették ki. 128 gólját mindössze 209 mérkőzésen érte el, ami egy hihetetlen eredmény, és ezzel ő a világ egyik legveszélyesebb támadója. Az még egy kis időbe telik, míg a 28 éves csatár megdönti Del Piero rekordját, de mostani teljesítményét nézve nem lenne csoda, ha a szezon vége felé a csapatkapitány egyre inkább aggódva nézne hátra.

Egyébként már csak három találat hiányzik, hogy megdöntse Pietro Anastasi rekordját, és ezzel a klub történetének hatodik legeredményesebb játékosa legyen. Egy újabb gólgazdag szezon után pedig bekerülhet a legobb öt közé is - ehhez Felice Placido Borel 161 gólját kell túlszárnyalni.

A szombati, Modena elleni találkozón olvasható volt egy, a szurkolók által tartott transzparensen: "Tus goles haran la historia" (A góljaid történelmet írnak). De igazság szerint ez már múlt időben is igaz.

Alessandro Del Piero és David Trezeguet

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr954639900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása