Marotta: "Allegri? Biztos vagyok benne, hogy fényes jövő áll előttünk"

marotta_beppe_mikrofonnal_1.jpgA Juventus ügyvezető igazgatója, Beppe Marotta a klub honlapjának adott rövid nyilatkozatot, amely során szó esett az Olasz Kupa szerdai fináléjáról, valamint Gigi Buffon és Massimiliano Allegri jövőjéről is.

"Megnyertük az Olasz Kupa legutóbbi három kiírását, s szeretnénk megismételni ezt a sikert. Egy nagyon motivált AC Milannal nézünk majd szembe.

Ez egy fontos cél számukra, azonban győzni akarunk, s meg is kell tennünk a csodálatos szurkolóink miatt." - mondta a szerdai mérkőzésről Marotta.

"Még nem nyertük meg a scudettót, de szembe kell néznünk a realitásokkal. Természetesen úgy érezzük, mintha már meg is nyertük volna, de meg akarjuk szerezni az utolsó pontot, ami lehetővé teszi, hogy ünnepeljünk. Valami kivételeset hajtottunk végre. Elértünk egy nagy célt, ami fontos a klub, a csapat, az edző és a szurkolók számára is.

Buffon? Jól érzi magát. Ez egy újabb nagy mérkőzés lesz számára, s pontosan tudja, miként kezelje a nyomást. Gigi egy futball ikon. 

Allegri? Nagyon jó vele a kapcsolatunk. A szezon után beszélni fogunk a jövőről, azt akarjuk, hogy maradjon, s bizonyos vagyok benne, hogy fényes jövő áll előttünk."

Allegri jelenlegi szerződése 2020-ig érvényes a Juventusnál, azonban egyre erősödnek a pletykák a Chelsea és az Arsenal közeledéséről.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1413898648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cannavaro 2018.05.08. 09:23:22

Akkor még BL győzelemről, nem álmodok egy darabig! Na de majd a scudetto, jövőre is befigyelhet! Azt, bunker focival is meg lehet nyerni, mint látjuk!! ;) Forza Juve!

steven.h 2018.05.08. 09:32:49

@juve1986: öööö, most őszintén, szerinted ezzel a kerettel ki tudna BL-t nyerni?!

A kiégett és Torinoban amúgy sem kedvelt Ancelotti, aki egy Bayernnel megbukott? Egy EL-ben leégő Conte, amelyik kerettel rá egy évre BL döntőt játszott Allegri? Egy bivalyerős francia válogatottal megégő Dechamps, vagy a nagyon szimpatikus de semmit nem bizonyító Carrera? (őt egyébként én szeretném ha lenne Juve edző) Jelenleg BL-t nyerni Allegrivel van a legnagyobb esélyünk, bármennyire is elkezdtétek itt hirtelen utálni a blogon( ez az éve nem jött úgy ki mint az eddigiek, de eddig is meg tudott újulni, most is meg fog, pár okos igazolás kell és nem a bunkerfociról fogunk szólni, mint ahogy eddig igazán egyik évben sem arról szóltunk ezt az évet leszámítva

jeneiPALI 2018.05.08. 10:01:02

Idei focink nézhetetlen engem nem érdekel ki lesz az edzö de jó lenne felnöni a nagyokhoz és jó gyorstámadó focit játszani ,hátul stabil védekezéssel ,nem léttezik hogy csak ugy nyerhetunk ha bunkerfocit játszunk, jövöre abl t kéne megcélozni oké a scudetto olaszkupa de én bl serleget szeretném a csapatnak, mindegy hogy ki lesz az edzö Allegri vagy más én nem vagyok érte oda de nemis utálom de néha ez a taktika hátra passz meg 20 perccjáték az agyamra megy !!

Alex8610 2018.05.08. 10:21:28

@steven.h: +1 Allegri elengedese a legnagyobb hiba lenne ráadásul úgy hozza évről évre az eredményeket hogy finoman fogalmazva is forgatják a keretet.A kp talán ebben az évben volt a leggyengebb a védelem kiöregedett teljesen korrekt év volt az idei én rosszabbra számítottam.Itt az atigazolasi politikan kéne változtatni és végre kiepiteni egy állandó magot akik köré évről évre lehetne hozni az erősítés mert így soha nem lépünk előre.

pedronegroo 2018.05.08. 10:35:05

Nem kell kötelezően BL-t nyerni senkinek, ezt egy edzőn se lehet számon kérni, ott nagyon hamar el lehet szállni vagy ha meg neked kedveznek a lapok akkor meg "simán" döntőzöl. nem ez a gond itt.

A Juventus-nál mára teljesen normálissá, hétköznapivá vált a szurkolók szembeköpése! A nézhetetlen játék és a legjobb játékosok elengedése egy ilyen szintű csapatnál teljesen elfogadhatatlan! Angelli, Marotta, Allegri ebben mind vastagon benne vannak. És ez sajnos nem fog változni, ezt a Juventust csak egy érdekli, hogy gazdaságilag fenntartható legyen. Eredmények vannak ez vitathatatlan, szórakozás és élmény az nincs!

venember83 2018.05.08. 11:02:46

@pedronegroo: közben Beppe is utolsó pontról beszél, pedig még két meccs van, egyik pont a Roma ellen, ami azért viszonylag fontos kellene, hogy legyen táblázaton kívüli okokból...

Ezt a kötelező BL-győzelmet anno Allegri hozta fel, mondván, nem lehet elvárni a csapatától, hogy sorozatban (talán) két BL-címet nyerjen. Azonban ezt nem is várja el senki. Azt viszont már igencsak elvárják ezek a telhetetlen szurkolók, hogy egy Lazio ellen ne három percet focizzon a csapat egész meccsen, hogy egy Inter ellen emberelőnyben ne az eredmény tartása legyen a leges legfontosabb és így tovább. Nézhetetlen focival nem lehet fejlődni, mert hiába pumpálják a brandet, ha nincs mögötte tartalom, ami jelen esetben a szórakoztató futball.

steven.h 2018.05.08. 11:07:48

@pedronegroo: Van amiben egyetértek, van amiben nem. Igazán nézhetetlen játékot idén produkáltunk szerintem csak, de abban egyetértünk, hogy az idei borzalom volt, ami annak köszönhető hogy az idei az eddigi leggyengébb keret szerintem, még ha elől habzsidőzsi is van, hátulról nem tudjuk kihozni a labdát mert nincs egy darab passzolni tudó védőnk sem középen, középpályán egyedül Pjanic tudja előre játszani, így meg baromi nehéz, ez meg is látszódik a játékunkon. Tavaly a 4-2-3-1gyel ez balance-olva lett mert volt egy Bonucci-Pjanic-Dybala tengely, idén valahogy nem jött a megoldás rá, 4-2-3-1-ben meg még a gólokat is szépen nyeltük. Jövőre is csak az isteni szerencsében bízhatunk valószínűleg, ami Caldara lehet, még ha botrány szezonja is van idén. Kell a védelembe is egy biztos előre passzoló játékos.

A legjobb játékosok elengedésében viszont nem értek egyet, látjuk mi történik ha nem engedünk el valakit: Alex Sandro, értem én hogy alulfizetett, de éhen halni nem fog, mellesleg egy profi játékostól nem ezt várná a mezei szurkoló, idén szívesebben néztem Asamoah-t aki legalább képes küzdeni.

pedronegroo 2018.05.08. 11:38:23

@steven.h: Tavaly is ugyanez volt a probléma és akkor az volt a kifogás hogy nem volt elég támadó a csapatban, aztán jöttek és még se lett változás vagyis lett hogy még szarabb lett a játék. Keretre fogni továbbra is nagyon gyenge kifogásnak érzem, Costa, Berna helyett rendszerint játszott Mandzu meg Higany.

Játékosok elengedése: szerintem ezt nagyon rosszul értelmezed, eleve azt kell elérni hogy ne akarjanak elmenni a játékosok! Nyilván ha már eljutunk arra a pontra hogy menni akarnak akkor már nehéz mit tenni.

venember83 2018.05.08. 12:04:52

@pedronegroo: annyiban érthető, hogy Higuaín és Mandzu játszik, hogy ők jobban be tudnak segíteni a védősornak, ami rá is fér a csapatra a szezonkezdetet figyelembe véve. A probléma egyértelműen a védelem meggyengülése és a középpálya súlytalansága, nem pedig a túl sok és túl minőségi támadó okoz problémát.

steven.h 2018.05.08. 12:24:53

@pedronegroo: Tavaly szerintem arra lett fogva, hogy kifingtak év végére a támadók, mert nem volt cseréjük, akkor szerintem nem voltunk ennyire defenzívek és a játék is sokkal gördülékenyebb volt mint idén.

Másik része meg amit @venember83 ír, hogy a védelem gyengeségét valahogy balance-olni kellett.

Játékosok elengedése: egészen addig amíg egy olajsejk vagy bankok által finanszírozott csapat egy senkinek is 10 milliós fizetéseket adni addig ebben a pénzhajhász világban nem tudod megakadályozni hogy elvágyódjon egy játékos (főleg a külföldiek). jelenleg meg olaszokból nem lehet ütőképes csapatot összerakni, mert hiány van, főleg a szélsőhátvéd és csatár poszton.

pedronegroo 2018.05.08. 13:00:02

@venember83: @steven.h: Ha gyengébbek a védőink akkor az a megoldás hogy még defenzívebb lesz a csapat hogy még nagyobb nyomást helyezzünk a védelemre??? Meg ki mondja hogy gyengébbek?
Mi alapján? Tavaly 27 gólt kaptunk szumma, most 23 bekapott gólnál járunk, két meccs van még hátra a bajnokságból nem hiszem hogy kapunk még négyet.

Fizetések: 7-8 milliókat mi is tudunk adni, aki erre nemet mond és elmegy ott biztos nem a fizuval van gond. A kapós játékosainkat meg kell fizetni ezt simán megtehetnénk.

steven.h 2018.05.08. 13:35:42

@pedronegroo: kicsit sántít az összehasonlításod, talán az első 10 forduló után volt, hogy a Digin is elemezték, hogy az első 10 fordulóban soha nem kapott annyi gólt a Juve mint idén, még abban a nagyon szarul induló szezonban sem, utána jött a 4-3-3 plusz egy védekező emberrel ugyanúgy védekezni tudó szélsőkkel (egyébként már Costa is egész jó ebben, mégse ment a támadás rovására nála) és azóta kaptunk talán összesen 6 gólt a bajnokságban.

Másrészről meg nem hinném, hogy ne akarnánk dominálni a meccseket, de az idei csapat valahogy alkalmatlan rá, ráadásul a legtöbben telibeszarják a Serie A-t (már bocsánat) és jövőre se lesz jobb, ha nincs egy nagyobb vérfrissítés.

Plusz a nagyobb nyomás az amiatt van mert ezzel próbálnánk a területet szűkíteni, hogy az amúgy sem szélvész védőink és középpályásaink ne legyenek versenyfutásra kényszerítve.

Erre egyetlen megoldás van, meg kell erősíteni a középpályát még labdabiztos előre-hátra jól játszó lendületes játékosokkal (Khedira lomha, Matuidi ügyetlen előre)

steven.h 2018.05.08. 13:38:41

@pedronegroo: Bocs, fizetések: ha te egy helyen kapsz most beszéljünk 7 millióról közbe meg egy szarsenki a PL-ben mondjuk kap 10-et, te nem akarnál elmenni máshova ha ott minimum 10-et kapnál?

Dybala kiharcolta magának a 7,5-et mégis dobbantani fog egy jobb ajánlat esetén, míg Morata meg állítólag még abba is belemegy hogy csökkentsék neki csak hogy visszatérhessen...ezek alapján nem hinném, hogy a csapaton belül lennének olyan nagy gondok, bár Benatia jegelése nekem most már azért kicsit gyanús (nem mintha bánnám, inkább bénázzon Rugani, neki jobban elnézem, pont úgy mint annó Bonuccinak is elnéztem)

pedronegroo 2018.05.08. 14:17:20

@steven.h: 7-ről 10-re? :) Már eleve a 7 millió is ká sok pénz így engem a 10 nem motiválna sőt még csak el se tudom fogadni azt hogy valakit ez motiváljon egyszerűen számomra érthetetlen és elfogadhatatlan a ká sok pénztől miért jobb a kib@szott sok pénz :) Ha valahol szarul érzed magad/magam akkor viszont kevesebb pénzért is képes vagyok váltani mert ha csak jól érzem magam eleve akkor tudok jól teljesíteni. És hogy jól érezzem magam abban csak egy kis tényező a fizetés. Ezt statisztikailag is alá tudom támasztani :) közel 100 emberen végeztem munkahelyi elégedettség mérést különböző cégeknél és sehol se a pénz jött ki mint a legfontosabb tényező vagy elégedettségi fokmérő :) fontos de nem elég. Ebből írtam egy szakdolgozatot :)

Dybala, Morata jó példa. Mindkettő azért vált mert nem érzi jól magát jelenlegi csapatában nem a pénzről szól!

steven.h 2018.05.08. 14:52:27

@pedronegroo: Szerintem meg Dybala esetében pont a pénzről van szó, nem hinném hogy olyan szarul érzi itt magát, mindenki szereti a csapaton belül is vannak barátai láthatóan Higuain, Berna, Costa ha még visszajön Morata akkor még +1 ember, semmi oka nincs váltani a pénzen kívül (az hogy néha eljátssza a picsát egy-egy cserénél az nem magyarázat illetve nem Allegri sara hanem a saját hülyesége, hogy ebből összezörrenések lesznek és a média felfújja) mint ahogy Sandronak se lenne, ha mondjuk elfogadta volna már a szerződéshosszabbítást.

A te szakdolgozatod a hétköznapi embereket veszi alapul gondolom, itt viszont futballistákról van szó, akiket teljesen megbolondít a egyrészről a pénz, a pénzéhes !ügynök! aki kizárólag gazdasági tényezőket vesz figyelembe, illetve az a tény, hogy 35 évesen a legtöbbnek lefő a kávé és ettől beszarnak, ezért szerintem nem alkalmazható a szakdolgozatod, ami valószínűleg nagyon magas színvonalú, ha sikerült 100 embert megkérdezned az egy szép teljesítmény (mindenféle irónia nélkül), de itt van elég sok torzító tényező.

Itt egyébként jobban a dél-amerikai játékosokkal van gond, nem hiába köt ki a legtöbb Kínában, ócska zsoldos a legtöbb, ha nem lenne ennyire szar az olasz utánpótlás szerintem nem is erőltetnénk őket a csapatban.

pedronegroo 2018.05.08. 15:23:09

@steven.h: Én meg nem gondolom hogy ezek csak műbalhék lennének Allegrivel. Nem jönnek ki ennyi, kettőn áll a vásár nem lehet csak Dybalát hibáztatni, a kis argentin továbbá nem akar defenzív futballt játszani ez is érthető elfogadható indok a futball a játékról szól. Talán pár hónap múlva többet tudunk már a döntésének okairól amennyiben távozik.
De bármennyire is hihetetlen számodra vannak szakmai indokok is egy-egy váltás mögött nem kellene mindent a pénzre fogni.

Igen, focistákra nem terjedt ki a szakdolim :) nekik kevesebb az agysejtjük így biztos más eredmény jött volna ki :)

Kína: Akkor gondolom Dybala is ott köt ki mert ott kereshet jóval több pénzt, ott a 20 millát is megkaphatja éves szinten.

steven.h 2018.05.08. 15:57:22

@pedronegroo: 23 évesen csak nem ez lesz élete vágya, nála szerencse hogy időben európai top bajnokságba került, de simán el tudom képzelni hogy ideje korán ott fog kikötni, ha nem jön össze neki a "Barcelonába úszás"...

Másik meg hogy Allegri Dybalánál nagyobb egoval rendelkező és kezelhetetlenebb játékosokkal is kijött : Ibra, Balotelli, nem hinném, hogy pont Dybala kontrollálása okozna gondot. Én inkább azt látom hogy nem egyenlő nála az ego növekedés a tudásnövekedéssel. Jelenleg nyolcvanvalahány gól lőttünk a Serie A-ban, ennek negyedét ő, nem hinném hogy emiatt annyira pikkelhetne a defenzív játékra, főleg hogy leginkább úgy el tud tűnni a mezőnybe mint Khedira rosszabb napjain.

pedronegroo 2018.05.08. 16:20:24

@steven.h: Pedig úgy néz ki nem kell átúsznia a Földközi-tengert mert a barcika Griezmant akarja. És itt is egy példa hogy kevesebb pénzért is vált az ember mert állítólag a francia hajlandó fizucsökkentésbe bele menni csak hogy a katalánoknál szerepeljen.

Ibra és Balotellivel nem voltak balhéi ennyit tudunk ez nem azt jelenti hogy ha lettek volna akkor tudta volna azokat kezelni! Továbbá nem tűnt fel hogy Allegri kezei alatt bármelyik is megváltozott volna ha úgy volt kedvük simán kiállították magukat az egojuk miatt leszarva csapatot, edzőt, szurkolókat!

Dybalanak pedig pont azzal van a baja hogy túlságosan vissza kell húzódnia és mire felsprintel a kapu elé elfogy legtöbbször a szufla vagy valami ilyesmit nyilatkozott, persze nem a gólokkal van a gondja hanem azzal hogy ehhez nagyon sok védekező feladat hárul. El tud tűnni mert egyedül hagyják a társak nem meg kap elég támogatást.

steven.h 2018.05.08. 16:42:49

@pedronegroo: Igen, csak ez meg nem pont az edző hibája szerintem, nem tudom itt írtam-e, de az alapvető gond az idei csapattal, hogy Pjanicon és Dybalán kívül nincs olyan ember aki középen előrefelé tudna játszani, Pjanicnak rendre a védelembe kell visszahúzódnia labdát kérni, Dybalának meg majdhogynem Pjanic helyére, máskülönben nem tudjuk kihúzni, ezért ennyire fájó Bonucci távozása, ha lenne hátul is egy passzolni tudó játékosunk akkor egyiküknek se kellene ennyire visszahúzódni és rögtön nem lenne baja a védekező feladatokkal sem, ha meg még a középpályán is lenne több társa akkor meg még jobb lenne.

Igen, vannak olyan játékosok akik hajlandóak lemondani a fizetésük egy részéről, de a többség nem ilyen. Ha a legtöbb játékos ilyen lenne akkor nekünk se jelenteni gondot megszerezni nagyobb neveket, mert szakmailag a Juventus sem visszalépés, mégsem ez a helyzet.

Amúgy nem hinném, hogy ez a Griezmann hír tényleg valós lenne.

Ibra és Balotelli esetében meg nem értek veled egyet, Ibrara még azt mondom hogy ok ő nem egy lókötő (hozzátenném hogy 2 db pirosat kapott, ennyit a PSG-ben is kapott), de Balotellit kezelni kellett ahhoz hogy úgy játszon ahogy, a Milan húzóembere volt balhék nélkül és mindössze egyetlen piros lapot kapott, azt is második sárgával egy Napoli elleni meccsen.

Rikoo 2018.05.08. 16:51:51

@pedronegroo: Pont ma olvastam, hogy Griezmann netto 20 millió eurót kereshet a Barcelonaban, amennyiben odaigazol. Jelenleg 13+2 a fizetése az Atletinél.

DenS 2018.05.11. 09:08:32

Nem értem miért beszéltek úgy Dybaláról mintha 100 lenne hogy elmenne...
Szerintem maradni fog

venember83 2018.05.11. 13:43:36

@DenS: szerintem mindenki az elmúlt évek tapasztalatait veszi alapul, és bizony a kulcsjátékosok sokszor távoztak nyáron.

DenS 2018.05.11. 15:06:43

@venember83: szerintem meg tanultak a hibájukból és nem adják oda többet a 10-es mezt egy évre...
Nem fogják elengedni és szerintem nem is akar távozni

2018.05.11. 15:28:42

@DenS: @venember83: Szerintem maradni fog. De nem azért, mert tanultak volna bármiből is, vagy megváltoztak volna a dolgok. Szerintem egész egyszerűen idén nyáron más (vagy mások) fog távozni.

DenS 2018.05.11. 16:11:32

@Dr. Grant: szerintem amúgy is hosszú távra terveznek vele. Egyfajta ikon féleséget akarnak belőle csinálni én úgy gondolom. A J brand egyik arcát

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása