Allegri: „Nem pihenni jöttünk Cardiffba”

allegri_massimiliano_bl_sajtotajekoztato_3.jpgMassimiliano Allegri véleménye szerint a Juventus jó helyen és jó időben van ahhoz, hogy legyőzze a Real Madridot a Bajnokok Ligája-döntőben. 

„Eljutottunk a szezon utolsó meccséhez, és ez a legfontosabb mérkőzés. Ezen hónapok során a meggyőződésünk és az önbizalmunk növekedett. A szezon során elért győzelmek felkészítettek minket arra, hogy milyen előkészületek szükségesek a holnapi meccs előtt.

Csodálatos itt lenni, de hinnünk kell, hogy képesek vagyunk megnyerni a trófeát a Real Madrid ellen. Ehhez kiegyensúlyozottság és mentális erő szükséges.

Együtt dolgoztunk a héten, hogy néhány dolgot kijavítsunk, de most már készen vagyunk. Amint megszólal a bíró sípja, mindent meg kell tennünk ahhoz, hogy megnyerjük a kupát.

Cristiano Ronaldo fontos tényező, de ami igazán számít, az a Juventus, amely csapat holnapi teljesítményének tükröznie kell a büszkeséget és a szívet, ami a trófea megszerzéséhez szükséges.

A Real Madrid nagyszerű játékosokkal rendelkezik, és rendkívül jól szervezettek, ahogyan mi is. Még nem tudom, hogy Barzagli vagy Cuadrado fog játszani, és figyelembe kell vennem, hogy esetleg hosszabbításra fog sor kerülni, ez is probléma lehet.

Egész évben azon dolgoztunk, hogy felkészüljünk erre a meccsre, és mindent meg fogunk tenni, hogy hazavihessük a trófeát.

Nem lesz egyszerű, mivel a Real Madrid a címvédő, de nagyszerű utat jártunk be eddig, és megpróbáljuk felhasználni azokat az elemeket, amikkel ők nem rendelkeznek, vagy amihez mi gyakrabban fordulunk.

A felállás tekintetében még nem döntöttem. A meccs tarthat 90 vagy 120 percig. Az általunk az elmúlt hónapokban alkalmazott rendszer esetében szükségünk van cserékre és a padon ülő játékosokra, akik mindegyik vagy bármelyik meccsen döntőnek bizonyulhatnak így vagy úgy.

Véleményem szerint a szezon eddigi összes meccse edzés volt erre a találkozóra, de holnap nyerni kell. Ez egy döntő, tudnunk kell, hogy mely pillanatokban kell támadnunk, mikor kell védekeznünk és egy kis szerencsével elhódíthatjuk a trófeát. Mindenekelőtt meggyőződéssel kell rendelkezzünk, hogy képesek vagyunk megszerezni a trófeát.”

A Real Madrid mestere még nem döntötte el, hogy Gareth Bale vagy Isco fog a kezdőben szerepelni.

„Gareth Bale szervezettebb játékos és gyorsabb. Viszont Isco kiváló szezont tudhat maga mögött, és kissé kiszámíthatatlanabbá teszi az ellenfelet, mindazonáltal így a csapat szervezettsége is csorbulhat, és ezekben a helyzetekben kell ördöginek lennünk, és minden lehetőségre le kell csapnunk.

Már beszéltem a kerettel, és mindkét opcióra felkészültünk. Gareth Bale halálos, amikor van terület előtte, és a Real Madrid nagyon veszélyes, három passzból képesek kontrázni és szabadon kapura törni. Iscóval kiszámíthatatlanabb a csapat, de vele a védekezés is kevésbé szervezett.

Keylor Navas fontos játékos Costa Rica számára, de a Real Madrid számára is, és bizonyította, hogy évekig a klubnál maradhat.”

A Real Madrid az utolsó hetven tétmeccsén minden esetben gólt szerzett, miközben a Juventus az utóbbi hat kiesési találkozón csak egy alkalommal kapott gólt.

„Előfordulhat, hogy holnap a Real Madrid nem fog betalálni. Holnap a statisztika irreleváns, mivel sikerre éhesnek kell lennünk, határozottnak és késznek kell lennünk az áldozatra. Jól kell játszanunk úgy technikai, mint taktikai értelemben ahhoz, hogy felülkerekedjünk a Real Madridon.

Gonzalo Higuaínnak nincs mit bizonyítania. Nagyszerű játékos, aki már bizonyította, hogy képes fontos gólokkal segíteni a csapatot, amilyen volt például a Monaco elleni két találat, és még akkor is jó teljesítményt nyújtott, amikor nem szerzett gólt.

A Juventus nyolc döntőt játszott, és ezekből hatot elveszített, de ha egy csapat bejut a döntőbe, akkor bármi megtörténhet.”

Massimiliano Allegrit ezt követően arról kérdezték, hogy lát-e párhuzamot az idei Juve-menetelés és az Inter 2010-es triplázása között.

„Ezen nem gondolkodtam. Napról napra haladunk. Megnyertük a bajnoki címet, megnyertük az Olasz Kupát, holnap pedig következik egy kivételes szezon utolsó mérkőzése. Képesek vagyunk még kivételesebbé tenni ezt a szezont.

Mario Mandžukić csodálatos dolgokat visz véghez, és ő már nyert BL-t. Vannak játékosok, akik nem véletlenül nyernek, mivel bárhová is igazolnak, ott trófeákat gyűjtenek, és ennek megvan az oka. A keretben mindenki fejlődött, és ebbe én is beletartozok.

Alex Sandro sokat fejlődött védekezés tekintetében, passzolás vonatkozásában, illetve labdatartásban. Marcelóval együtt ők a világ legjobb balhátvédjeihez tartoznak. Paulo Dybala rengeteget javult tartás és pszichológiai erő tekintetében. Kicsit kínlódott tavaly, azonban ebben az évben a fontos meccseket megfelelő mentalitással kezelte, és biztos vagyok benne, hogy nem fog szenvedni nyomás alatt.

Ez lépcsőfok lehet Dybala számára és egyaránt számunkra is. A BL-döntőben játszani nem mindennapos dolog, és a Juventusnak három év alatt másodjára sikerül. Erre büszkék vagyunk, de ezzel nem elégszünk meg. Holnap nyerni kell.

Nem pihenni jöttünk Cardiffba. Azért vagyunk itt, hogy hazavigyük a trófeát. A keret a lehető legjobban a feladatra koncentrál, és mindenki nyugodt, amikor kellett, akkor a srácok odatették magukat, és nagyon hosszú ideje ez volt az első alkalom, hogy egy egész héten át dolgozhattunk.

Meggyőződésem, hogy a srácok holnap éleslátásúak lesznek, és hogy kiváló teljesítménnyel fognak szolgálni. A meccs legfontosabb pillanatai akkor fognak elérkezni, amikor a Real Madrid fog kezdeményezni, mivel akkor majd kicsi pluszt kell nyújtanunk, mindent ki kell hozni az erősségeinkből, és ki kell használnunk a gyengeségeiket.

Holnap döntőt rendeznek. Nem gondolhatunk arra, hogy mi történt egy, húsz vagy ötven éve. Egyszerűen a feladatunkra kell koncentrálnunk, arra, hogy megszerezzük a trófeát. Ez nagyon egyszerű. A megfelelő helyen és időben vagyunk. A csapat mindennel rendelkezik, ami egy nagyszerű döntőhöz szükséges.

2015-ben megérdemelten jutottunk döntőbe, ám nem volt meg az önbizalom, amivel most rendelkezünk, mivel akkor a Juventus pár évig kínlódott a BL-ben. Nem volt szerencse a döntőbejutás, ám váratlanul ért minket.

Más elképzeléssel és ambícióval vágtunk neki a szezonnak. Mindig ugyanúgy állunk hozzá egy meccshez, akár a Real Madrid, a Barcelona vagy a Monaco az ellenfél, ez nem változik, és ennek örülök.”

Az edző megsérült a legutóbbi jótékonysági meccsen, de most elég egészségesnek érzi magát a döntőhöz?

„Soha nem voltam ilyen szintű játékos, ezért örülök, hogy holnap csak a padon leszek. Hogy őszinte legyek, valamivel kisebb erőfeszítés a padon lenni, mint a pályán!”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7212560209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drughi Di Bianconeri 2017.06.02. 20:41:01

Meg kell nyerni !

Nem szabad foglalkozni se a babonákkal, se az előzményekkel.

Szervezetten, hatékonyan,okosan,de leginkább szívvel-lélekkel kell küzdeni,játszani.

A Mister elég valószínű,hogy a 3-4-2-1 rendszert fogja alkalmazni, Barza-Dani jobbszárnnyal,így lehet 1 szem cserénk,Cuad személyében.

Remélem túlzottan nem fogunk óvatoskodni, mert nekünk nagyon rossz lenne egy hosszabbításos meccs, figyelembe véve a 2 kispad közötti,Grand Canyon-nyi különbséget.

Bízom a csapatban és a Misterben.

Forza Juve !

epaska 2017.06.02. 21:22:15

Miért érzem azt, hogy 3-0ra nyerünk?

jeneiPALI 2017.06.02. 21:22:46

Gyorsan lekéne rendezni hogy hosszabitásra ne legyen lehetöség és megnyerni, a rendes játékidöbe a trófeát, helyzeteink lesznek ez biztos, csak most bekell rugni öket, akár khedira vagy manndzu vagy higany kerül oda, ha ez megvan nagy gond nem lehet és nyerünk isten legyen a csapatunkal holnap a pápa áldása ott van még a csapaton, bizol Allegribe és a legjobb cspatba Forza Juventus, kivagyok már az izgalomtol..:D

Type-R 2017.06.02. 21:38:45

@epaska: Nem tudom, de "csak" 2-0 lesz. :)
Engem fura mód megnyugtatnak most Allegri szavai. Forza Juve!

Rocky80 2017.06.02. 22:07:26

Az Isten áldjon meg minket!

Csak a győzelem ami számít!

Ami az egyik legnagyobb rákfenénk, most nem fenyeget: erre a meccsre nem kell motiválni senkit!

pott70 2017.06.02. 22:10:07

Ha ugyanaz a csapat,ugyan úgy fog pályára lépni,és tudja hozni is azt a színvonalat amit a Barca ellen mutattunk,arra nincs ellenszere a Madridnak.Meg senkinek.

2017.06.02. 22:58:39

Ha nyerünk, akkor 2-0ra, Dybala és Bonucci góljaival. :)

Hiribi27 2017.06.03. 00:42:18

Lehet nem olvastam elég alaposan Allegri eddigi nyilatkozatait, vagy nem emlékszem tökéletesen, de ilyen szintű interjúra nem számítottam. Erőtől, önbizalomtól duzzadó, úgy érzem mindenre fel vagyunk készülve. Nem óvatoskodik a nyilatkozatban és kimondja pl h Iscoval kiszámíthatatlanok. Bale 1 hónap sérülés után biztos nem fog játszani, szóval Iscoból jobban készülhettek. Hihetetlen ahogy a játékosokat dícséri, motiválja, a személyes kedvence szvsz még mindig Mandzu.
Nagyon ideges vagyok, mert már 4 bukott döntő után sírtam és voltam hetekig letargiás, de ez a nyilatkozat valahogy megnyugtatott. Nagyon reménykedem.
Forza Juve!!!

Tomi Répási 2017.06.03. 08:46:33

Üdv srácok!

Egy felháborító dolgot osztanék meg veletek, amin kiakadtam. A mai meccsről olvastam.
Szebeni István:
"A tippem a mai fináléra, hogy átgázolunk a zebrán, 4-0..."

A Real és a drukkerei mennyire el vannak szállva maguktól, és lesz pofára esés, meg bírózás, amikor majd Bufi felemeli a Bl serleget..

2017.06.03. 09:10:36

@Tomi Répási: Ők már csak ilyenek. A barka is átgázolt rajtunk... Ja, nem...
Emlékszem, amikor összesorsoltak velük, egyik barszás szurkoló már az utána következő meccsről beszélt, mondván a Juvétól nem tart, simán átgázolnak rajtunk. Aztán csak fordítva sült el a dolog. Remélem, most így lesz.
Kívánom, h egy 89. percben szerzett góllal nyerjünk.
Forza Juve!

Alex8610 2017.06.03. 10:54:28

@Tomi Répási: Ezen nem kell felhaborodni a Real es a Barca drukkerek ilyenek tisztelet a kivetelnek a mai generacio meg foleg arcoskodik ha a Bayern lenne az ellenfel ugyanezt irnak.4 golt az egesz sorozatban nem kaptunk kizartnak tartom hogy most egy meccsen kapnank ennyit.Amugy azis benne van hogy mi tomjuk ki a Realt.Nekunk csak aza dolgunk hogy szurkoljunk a Juventusnak.Minden a palyan dol el.En es Te es minden Juve szurkolo ma este unnepelni fog.Hidd el!

Tomi Répási 2017.06.03. 13:18:31

@Alex8610: Úgy legyen... Forza Juventus...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása