Capello: „A Juve tovább növeli előnyét az olasz riválisokkal szemben”

Capello Fabio.jpgA Juventus egykori trénere, Fabio Capello szerint Gonzalo Higuaín átigazolása a Napoli együtteséből a torinói csapathoz segíthet betömni a Pogba távozása nyomán keletkezett űrt.

Az argentin válogatott nemrégiben titkos orvosi vizsgálatokon esett át, szinte bizonyos az átigazolás létrejötte, és Fabio Capello szerint ez helyes döntés Paul Pogba esetleges távozása nyomán.

„Amennyiben a Juventus Gonzalo Higuaín leigazolása mellett döntött, minden bizonnyal úgy gondolja a vezetőség, hogy rá van szüksége a csapatnak.” - idézi a mester szavait a La Stampa.

„És mivel a Juventus rendkívül tudatos egy játékos értékét tekintve, illetve a szakvezetés tisztában van azzal, kiket lehet pótolni, tudják, hogy a középpályán Paul Pogba helyettesíthető, azonban nem fizikai erő tekintetében, hanem minőségi játékosokkal.

Az igazság az, hogy a Juventus gyorsan a tettek mezejére lépett top játékosok megszerzésével, és a klub tovább növeli előnyét az olasz versenytársakhoz képest.”

Az olasz szakembert ezt követően arról kérdezték, hogy véleménye szerint Gonzalo Higuaín hasonlít-e az AS Roma és a Fiorentina legendás csatárához, Gabriel Batistutához.

„Nem, egyáltalán nem, azok más idők voltak. Az AS Roma keretéből hiányzott egy befejező csatár, anélkül nem nyerhettek bajnokságot, míg a Juventus a Bajnokok Ligájának a megnyerését célozza meg.” - zárta az interjút a 70 éves szakember.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr958914712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-vargacsabi- 2016.07.26. 09:08:41

Pjanic, Higu.. mi leszünk az olasz Bayern? :(

venember83 2016.07.26. 09:13:04

@-vargacsabi-: úgy tűnik, hogy igen, de lényegében erre a sorsra kényszeríti a Juventust a több csapat szerencsétlensége is. Pjanics és Higuaín nem nyerhetett a csapatukkal semmit, hát váltanak.

MeGmOnDtaM 2016.07.26. 09:18:36

Nem leszünk olasz Bayern. Viszont ha nincs meg olasz verzióban az a minőség és arra a posztra, ami nekünk kell, akkor kénytelenek vagyunk más nemzetiségű játékost igazolni.

bianconeri83 2016.07.26. 09:34:16

@-vargacsabi-: Ha másképp nézzük, legalább ezt a sok pénzt bajnokságon belül költi el a csapat, ezzel elősegítve a Serie A felemelkedését :)

pedronegroo 2016.07.26. 09:41:10

Én örülök ha mi leszünk az olasz bayern már régóta ezt szerettem volna. Végre a "riválisoktól" is megvesszük a topjátékosit kilóra. Ja és a pénz ligán belül marad. Jó ez mindenkinek, mi közeledünk a európai elithez a többiek meg stabilizálódnak anyagilag.

MdewC 2016.07.26. 09:43:35

@pedronegroo: egyet értek, korábban írtam én is.

Leram7 2016.07.26. 09:59:18

@-vargacsabi-: A bayern iszonyat jól igazol, főleg az szembetűnő, ahogyan a nagy rivális dortmund legjobbjait elvitte. Nagy nevek kockázat nélkül.

Pjanic és Higuain is ilyen, mert ismerik a ligát és beszélik a nyelvet.

Le kell rabolni a legjobb játékosokat a ligában.

Zsöné 2016.07.26. 10:05:22

@pedronegroo: +1
@Leram7: Ha már a Bayern... Nézd meg mennyivel elöttünk járnak, úgy hogy a legdrágább igazolásuk kb 40 milla!!!

pedronegroo 2016.07.26. 10:17:24

@Zsöné: Na ja, ők biztos nem fognak soha 100 milliót költeni senkire és amúgy is ritkán fognak mellé. De mi Pogba-val bankot robbanthatunk és a pénz most nem számít. Higanyt ennyiért adják nem tudsz mi csinálni, Marotta-ék hidd el megrágták a dolgot hogy az eddig sóher Marotta ha ennyi pénzt ad ki egy játékosra az kurvára át lett gondolva.

Apuleius 2016.07.26. 10:20:53

@pedronegroo: Ez a párhuzam nekem is azonnal eszembe jutott Higuaín kapcsán. Őszintén megmondom, hogy nekem valahogy nem szimpatikus ez a Bayern-féle stratégia, annak ellenére, hogy tudom, a labdarúgás nem a lovagiasságról szól meg minden. A kérdés természetesen összetett, a Juve biztosra megy az országot, a bajnokságot jól ismerő játékosok megszerzésével, összességében a liga erősödik, a pénz itt marad, s a bajnokság legkeresettebb játékosai nem külföldre, hanem országon belül a nagyokhoz kerülnek. Sok érv szól mellette, s egyelőre még az is kérdéses, hogy a Juve most tudatosan gyengíti a riválisokat, vagy egész egyszerűen arról van szó, hogy az egyikük (képességéhez mérten) nevetséges áron mozdítható volt, a másik pedig kipróbált, biztos megoldás, miközben irtó kevés minőségi opció látszik a piacon. Meglátjuk, hogy a jövőben is ezen a vonalon dolgozik-e. Számomra, totálisan szubjektív szurkolóként (vagyis a szakmai érvektől mentesen) nem szimpatikus, amikor egy Bayern-szerű óriás rendszeresen lerabolja közvetlen riválisait. Ezt soha nem találtam szimpatikusnak, s képmutatás lenne, ha a Juve esetében most elkezdeném másként gondolni.

pedronegroo 2016.07.26. 10:21:36

Ja, hogy Capello is mondott valamit, de róla semmi jót nem tudok mondani, annyiszor szarjon sünt ahányszor Del Piero-t padoztatta.

Zsöné 2016.07.26. 10:26:49

@Apuleius: Én nem érzem a Bayernt "lerablónak".
Ha van egy játékos akár német, akár más állampolgárságú és jól érzi magát az adott környezetben, az adott kultúrában és van lehetősége országon belül egy top csapathoz igazolni és trófeákért küzdeni akkor miért ne mennének a Bayernhez?
Éves szinten átlag 1 játékost igazolnak országon belül a 80 milliós Németországból.

Apuleius 2016.07.26. 10:31:35

@Zsöné: Jelen esetben tényleg csak egy tökéletesen szubjektív véleményt fogalmaztam meg, s nem is a játékos, inkább a "lerabló" szemszögéből közelítettem meg a kérdést. Nem vagyok naiv, a világ így működik, a pénz és a szakmai érvek döntő jelentőségűek (pl. a Juvéval vagy a Bayernnel trófeákat nyerhet valaki, a Napolival vagy a Dortmunddal nem biztos), de az én kis érzékeny lelkem talál valami bántóan lovagiatlant abban, ha egy klub véresen tudatosan, szinte minden évben elszipkázza a közvetlen riválisa kulcsjátékosait. Nyilván van olyan, hogy megesik ilyen, egész azért, mert az adott játékos jó áron megszerezhető vagy baromi jó, inkább az nem tetszik, ha egy tudatos és állandósult stratégiává válik a dolog.

pedronegroo 2016.07.26. 10:35:18

@Apuleius: Rablás??? Nem jól nézed a dolgokat. :) Ez csak szimplán tehetséggondozás. :) Mint amikor a koszos putri vidéki színházakból leszerződtetik a tehetségesebb színészeket a fővárosi társulatok. :) Lehetőséget adunk nekik hogy rendes körülmények között, profi díszletekkel, profi munkatársakkal világszínvonalú darabokat adjanak elő. A kis ripacsokból színészlegendákat nevelünk. A vidéki színházak meg kapnak egy kis pénzt hogy kifessék művházat vagy leszerződtessék a Sas-kabarét. :) Szóval mi csak támogatjuk a kultúrát. :)

Apuleius 2016.07.26. 10:36:40

@pedronegroo: :-D Csodálom, hogy eddig nem ismertem fel a lényeget :-D

Zsöné 2016.07.26. 10:49:02

@Apuleius: Elfogadom a véleményedet csak azt nem értem, hogy eddig miért nem merült fel a "Bayernezés" holott mindig is ezt csinálta a Juve.
Asa, Pereyre, Bonucci, Dybala, Buffon, Lichti, Hernanes, Rugani, Neto, Sturaro, Isla..... mindet a hazai "riválisoktól" szipkáztuk el.

Mellesleg azzal, hogy kifizetünk Higanyért 94 millát inkább minket rabolnak le....

Apuleius 2016.07.26. 10:54:14

@Zsöné: Azt hiszem vagy elsiklottál a lényeg felett vagy lehet, hogy nem hangsúlyoztam ki eléggé: nem azzal van gondolom, ha egy nagy csapat országon, bajnokságon belül igazol, hanem azzal, ha tudatosan a KÖZVETLEN RIVÁLISAIT gyengíti. Jelen állás szerint a Roma és a Napoli az a két csapat, amely akár csak labdába rúghat a Juve mellett, most mindkettőtől elhozzuk a legfontosabb kulcsjátékosát. Az általad felsorolt játékosok egyike sem olyan csapattól érkezett, amely az olasz bajnokságban vetélytárs lehetett volna.

Zsöné 2016.07.26. 10:58:07

@Apuleius: Pjanic esetében még megértelek, de Higany esetében ismétlem önmagam:
Inkább minket rabolnak le 94 millával.

venember83 2016.07.26. 11:00:18

@Zsöné: mert eddig középcsapatoktól jöttek ezek a játékosok, és ők nem bajnokaspiráns közvetlen riválisok meghatározó játékosai voltak. Ugye az nem kérdés, hogy egy Udinese, Empoli, Atalanta usw. nem igazán versenytársa a Juventusnak.

venember83 2016.07.26. 11:02:03

@Zsöné: nem a Napoli a hibás, amiért a Juve kész kifizetni adott esetben éppen 94 milliót egyetlen játékosért. Főleg mivel Higuaín eleve nem játszana náluk jövőre, mert ha nem érkezik a Juventushoz, megy majd Angliába, Nápolyba ő már nem tér vissza. És nem véletlenül, csak erről megfeledkezik a sok elvakult szurkoló.

Apuleius 2016.07.26. 11:06:46

@Zsöné: "de Higany esetében ismétlem önmagam:
Inkább minket rabolnak le 94 millával."

Ezzel nehezen tudnék vitatkozni, nekem is bántja a szememet ez az összeg (egyébként "csak" 90 millió lesz az ára) egy gyakorlatilag már 29 éves játékosért, de várjuk ki a végét, s jövő ilyenkor meglátjuk, hogy megérte-e a beruházás. Ezek a magas összegek mindig nagy vitákat szülnek, tavaly az egész nyár arról szólt, hogy Dybala mekkora pénzkidobás, még a tavasz elején is állandóan megjelent a "negyvenmilliós lufi" szöveg, aztán szépen elcsendesedett mindenki. Az a nagy helyzet, hogy jobb ha hozzászokunk, a jövőben az igazán komoly játékosok ilyen összegekért cserélnek majd gazdát, s egy 40-50 milliós igazolás hétköznapi jelenség lesz.

Zsöné 2016.07.26. 11:06:50

@venember83:
"Főleg mivel Higuaín eleve nem játszana náluk jövőre, mert ha nem érkezik a Juventushoz, megy majd Angliába, Nápolyba ő már nem tér vissza"

Így van! Ha nem mi, akkor más.

Azért Nedved, Buffon, Dybala elég nagy érvágás volt anno az eladónak, ha nem is közvetlen riválisunk.

Zsöné 2016.07.26. 11:10:24

@Apuleius: Már a jövő sem a régi :)
Értem mire gondolsz csak ezt a hírtelen pálfordulást nem tudom kezelni.
Jó játékos Higany. Adp - Trez óta ( Tévezt leszámítva ) talán a legjobb csatárunk, de 29 évesen Olasz átigazolási rekordért....

-vargacsabi- 2016.07.26. 11:21:58

@Apuleius: nekem sem szimpatikus, kurvára gáznak tartom emiatt a német bajnokságot. milyen najnokság az, ahol a 2. helyezett játékosait folyamatosan meg tdja venni kilóra?
nekem ez nem tetszik. nagyon nem.

delpi0823 2016.07.26. 11:22:42

@Zsöné: Ezt a korozast hagyjuk mar,29eves es akkor mi van?Egy jatekost nem a kora hatarozza meg hanem a footballhoz valo hozzaallasa van olyan jatekos aki mar 29 eves korara kieg es van aki meg 34 eves korara is a toppon van nezd peldaul Zlatant 35evesen is meg mindig a vilag egyik legjobb csatara higanyban is benne lehet akar meg 5-6 jo ev is sztem.

Zsöné 2016.07.26. 11:22:56

Nekem az a legfurcsább, hogy kimaradt 2-3 átigazolási lépcső. Tavaly Dybala volt 32+8 milla, idén számomra Icardi lett volna az ésszerű megoldás 45-50 milláért, 4 millás fizu + bónuszok + megtarthatja a reklámbevételeit.
Szerintem jött volna!

-vargacsabi- 2016.07.26. 11:24:43

mint ahogy az sem tetszik nekem, és nem is tesz jót pl a spanyol bajnokságnak sem, hogy egyre nagyobbra nyilik az olló a 2 nagy és a kicsik között!
a német bajnokság egy vicc lett , sajnos az olasz is az.
sokkal sokkal büszkébb lennék a csapatunkra, ha egy erős, kiegyensúlyozott bajnokságot nyernénk meg.

Zsöné 2016.07.26. 11:24:59

@delpi0823: Igen, a Dél-Amerikaiak arról híresek, hogy 34 évesen is Európai top csapatban játszanak :)

Juvegaspy 2016.07.26. 11:59:47

@Zsöné: ha csak az arat nezzuk 2evig eleg ha toppon van ha most v jovore behuzzuk a BL-t a 90misi boven megterul

Zsöné 2016.07.26. 13:13:24

@Juvegaspy: Elhozhatnánk még Verrattit is 100 milláért és akkor is csak kétszer kell behúzni a Bl-t, hogy megtérüljön....

delpi0823 2016.07.26. 13:18:40

@Zsöné: Boven tudok sorolni neked del-amerikait de hagy ne kezdjem el plane argentint csak ket nagyobb nev zanetti es mascherano ugy hogy ne gyere bekem ezzel a hulyeseggel.Higany meg pont azert jon ide hogy cimeket nyerjen mert eddig nem nagyon adatott meg neki palyafutasa soran.

delpi0823 2016.07.26. 13:20:25

@delpi0823: Amugy meg egyesek anbyira kivannak akadva a penzen hogy mennyiert jon mintha a sajat penzukbol allnak ezt az igazolast.

Zsöné 2016.07.26. 15:00:43

@delpi0823: Mascherano 32 éves!!!!!!

Grinta 2016.07.26. 15:23:55

@Zsöné: Cafu 33 évesen lett a Milan jétékosa-5szezont játszott-,és klubkarrierje onnantól csúcsosodott ki.Nyilván kiragadott példa,nem lehet általánosítani-és pont ez a lényege a dolognak

MDaniel98 2016.07.26. 15:25:53

@delpi0823: 1.Ha vettél valaha Juve terméket original, akkor bizony a te pénzed is.
2. Akik azt írják, hogy ne foglalkozzunk azzal, hogy ki mennyiért jött, azok akkor is maradjanak csendben, ha esetleg Higuaín leigazolása miatt nem sikerül megfelelő minőségben Pogbát, vagy a következő években ismét kénytelenek leszünk megint szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és Barza vagy Buffon nem a megfelelő módon lesz pótolva. Rá lehet tenni arra a következő 2 évet, hogy nyerjük meg a BL-t, de nagyot kockáztatunk, mert, ha nem sikerül legalább eldődöntőbe jutni, akkor bizony akár kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk.

Zsöné 2016.07.26. 15:26:42

@Grinta: Azért 99%-ban nem az a megszokott. Nyílván van rá esély de ilyen bízni.

Grinta 2016.07.26. 15:33:10

@MDaniel98: Pontosan így Érzem Én is.+kiegészíteném azzal,ha voltál valaha meccsen,akkor a Te euródból is építkezik a Juventus

niccolo 2016.07.26. 16:46:54

de a meccsjeggyel, csak szórakozást veszünk és nem beleszólást a klub ügyekbe,szerintem.

delpi0823 2016.07.26. 18:46:06

@Grinta: Uristen ti betegek vagytok.Nekem is van Juventusos termekem rengeteg de azert johogy nem mar aztmondjatok ti fizetitek ki higany arat.

delpi0823 2016.07.26. 18:54:30

@MDaniel98: 16eve szurkolok a klubnak ateltem a serie b a seccos idoszakokakat del neristol,zaccheronistol,ferrarastol.Erre egy ilyen csapatunk van es itt mowt is csak a karogas megy meg bohoc marrotazas meg kokler allegrizes .Egyeseknek nen tudom milyen elvarasaik vannak lassan hogy minden evben nyerjunk blt,de ez nem lehetseges nem csak nalunk egyik csapatnal se legyen akarmilyen jo.A masik meg mirol beszelsz ha Pogba tavozik higyan lenne potolva?nem vetted eszre hogy leigazoltuk,pjanicot,higuaint,dani alvest,pjacat es nyilvan ha pogba tavozik jon meg egy kozeppalyas.Sztrm ez a mercato csillagos 5os mondom ezt ugyis ha Pogba tavozik.Egyertelmuen eros ez a csapat es eselye lehet a bl gyozelemre.

Il Principino 2016.07.26. 19:06:53

Itt néhányan komolyan veszik a bl győzelmet...Persze álmodozni lehet,de hiába a jó támadósor,ha a középpályánk 1 kalap sz@r lesz Pogba és Marchisio nélkül...
Pjanic jó spíler,de kell mellé még 2 minőségi játékos,aki egyelőre csak Pogba(még)!
Conte egyből tudta ki kell neki...Vidal féle pitbull középre..Kanté 30millióért..
Xhaka is elkelt..Verratti álom..Krychowiakról is lemaradtunk...Dahoud jöhetne pl.
De nagyon nehéz lesz Pogbát pótolni az biztos!!!Remélem Marrotta tartogat meglepit még!!!

Il Principino 2016.07.26. 19:17:39

Nálam ez lenne a bl győzelemre is esélyes csapat,ha az elmúlt 2 évet vesszük:
Buffon-Bonucci-Chiellini-Barzagli-Cuadrado-Sandro-Vidal-Pogba-Marchisio-Tevez-Higuain

Kispad:Dybala-Mandzukic-Pjanic-Alves-Evra-Zaza-Asamoah-Benatia-Rugani-Hernanes-Pjaca-Sturaro-(Padoin) :D Kispadra beférne még tetszés szerint Pirlo-Morata-Llorente-Lichtsteiner-Cáceres

Közben bilibe lóg a kezem persze... :)

Il Principino 2016.07.26. 19:20:02

Kár,hogy 1-2 kulcsembert nem tudtunk megtartani(Vidal-Tevez-Cuadrado)..masszívabb csapat lennénk mára:)

Hoods. 2016.07.26. 19:35:50

@delpi0823: Az egyebkent feltunt, hogy 2 evtizede nem nyertunk Blt? Te meg arrol beszelsz hogy egyeseknek az az elvaras hogy minden evben megnyerjuk. Ennyi ido utan kezdeskent szerintem mindenkinek boven eleg lenne egy.

Grinta 2016.07.26. 22:50:48

@delpi0823: Na akkor ide figyelj.Vettem egy Adidas! Juventus mezt a storeban 100euróért...amiért az Adidas! szponzori pénzt fizet...melyik klubnak?...Pontosan,a Juventusnak!Többek között a mezeladásokból.Ha tehát Te azt mondod hogy nincs benne akármilyen kis százalékban az Én pénzem is...akkor Te nem értesz ahhoz miként működik egy klub finanszírozása.Ennyit szerettem volna elmondani.

delpi0823 2016.07.26. 23:18:32

@Grinta: rendben igazad van nem fogok vitatkozni

bianconeri83 2016.07.27. 11:32:17

@Grinta: Szerintem esetleg a részvényeseknek lehetne olyan érzésük, hogy az ő pénzük. Te a termékért, szolgáltatásért fizettél, semmi másért.
Vagy ha a kocsid, TV-d gyártója létesít egy gyárat mondjuk Indiában, azt is hasonlóan éled meg? Elvégre abból van bevételük, hogy vásároltál tőlük :)

Grinta 2016.07.27. 11:49:12

@bianconeri83: Nyilván nem gondolom ezt,ha a Sony például gyárat létesít a föld másik felén.Juventus Érzelmi! dolog,nem lehet összehasonlítani vele.De a példa tetszik,és értem miről beszélsz

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása