Sandro és Donsah a Juventusé, Draxler nem érkezik?

marotta_beppe.jpgA Juventus sportigazgatója, Giuseppe Marotta megerősítette, hogy közel vannak Sandro leigazolásához, de Draxlerről már lemondtak.

A bianconero csapat a mai napon játssza hagyományos felkészülési meccsét a Primavera-csapat ellen Villar Perosában, a torinói klub elöljárója itt tartott sajtótájékoztatót, ahol vázolta a klub helyzetét az átigazolási piacon.

"Úgy vélem, estig véglegesítjük Alex Sandro átigazolásának részleteit" - nyilatkozta Marotta. "A Draxler-vonalról úgy szólván lemondtunk különböző okokból, de még mindig keresünk egy trequartistát. Egy top játékost akarunk, ilyet azonban nehéz találni.

Henrikh Mkhitaryan? Nem tudom, hogy a Dortmund eladná-e. Gündogan iránt érdeklődtünk, de nem hiszem, hogy érkezni fog. Juan Cuadrado? Talán elérhető lesz, mi viszont más típusú játékost keresünk. Még tíz napunk van betölteni a középpályán keletkezett űrt, szóval majd meglátjuk."

Az előző szezon végén a csapat gólkirálya, Carlos Tévez elhagyta az Öreg Hölgyet, viszont Marotta biztos benne, hogy Paulo Dybala és Mario Mandzukic képes betölteni az űrt.

"Kifejezett célunk volt, hogy csatlakozzanak hozzánk. Egy olyan csapatrészt hivatottak megerősíteni, mely Tévez távozásával egy kivételes tehetséget vesztett, normális, hogy megpróbáljuk őt megfelelően pótolni, és úgy vélem, ezzel a két sráccal ez sikerült is." - zárta a mondandóját a Juventus sportigazgatója.

Emellett a jelentések szerint a Juventus megállapodott a Cagliarival Godfred Donsah átigazolásáról, a játékos azonban a következő idényt kölcsönben a Bologna csapatánál kezdi meg. A játékos ügynöke a napokban beszélt kliense Juventusba igazolásának lehetőségéről, és úgy tűnik, hogy a ghánai tehetség csatlakozik az Öreg Hölgy kötelékéhez.

A Tuttosport értesülései szerint a Juventus elöljárói Milánóban találkoztak a szárd klub képviselőivel, ahol megegyeztek a játékos átigazolásáról. A hírek szerint azonban Donsah csak jövő nyáron csatlakozhat a csapathoz, ugyanis a következő idényt a Bolognánál fogja kölcsönben tölteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr457719056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gannicuss 2015.08.19. 18:03:55

Mandzu tényleg megserult a b csapat ellen??? Melozok csak fel szemmel láttam.

juve28adam 2015.08.19. 18:09:07

Sandronak roppantul örülök ,de csak akkor nyugszom meg hamár Juve mezben lesz, Donsah leigazolását is üdvözlöm, remélem jól fog teljesíteni Bolognában aztán jöhet is ide jövőre a távozó Khedira helyére.

mpite 2015.08.19. 18:12:46

Azt is mondta, hogy hnap orvosi és hivatalos bejelentés, vagyis Alex Sandro innentől hivatalosnak tekinthető! Nem tudom mikor örültem valakinek ennyire, mint most, bravo Beppe!

Drughi Di Bianconeri 2015.08.19. 18:13:42

Remek hírek , külön örülök,ha Draxler nem jön össze ! :D

Elég valószínű,hogy a szőrös Tarján Miklós lesz/lehet ebből, akit én annyira nem csipázok,de még mindig jobb,mint Draxler,Guarin,Saponara,kiégett Sneijder...

Donsah leigazolásának szintén örülök, fiatal srác és állítólag tehetséges is.

Sajnos nem láttam/nem emlékszem a játékára.
Milyen típusú játékos Donsah ?
Védekező kp; rohamnéger, vagy Pogba-féle tehetséges mindenes ?

Sischo 2015.08.19. 18:19:18

Amúgy sztem elnézve a jelenlegi kp-nkat Donsah-nak itt is jutott volna bővel lehetőség, főleg emellett a sok sérülés mellett. Khedira valószínűleg nem sokat lesz épp, Asamoah szintén sokat volt sérült mostanában és akkor maradt a Marchisio Pogba Sturaro Pereyra(aki sztem még mindig nem középső középpályás).

szeszterciusz 2015.08.19. 18:23:38

Sandronak nagyon örülök hipp hipp hurrá

Trieszt120506 2015.08.19. 18:39:28

Egyébként nem szent írás, amiket az öreg nyilatkozgat, egy hónapja Sandróról mondta azt, hogy közünk nincs hozzá.

Ha jön Cuadrado is, akkor nagyon adná magát a 3-5-2, két védekezésben és támadásban is erős szélsővel, egy rakat középhátvéddel, és irányító nélkül...

mpite 2015.08.19. 18:42:44

@Trieszt120506: Viszont sokkal támadóbb lehet ez a 3-5-2 ezzel a két szélsővel, én nagyon kíváncsi lennék, mennyivel lenne nézhetőbb ez a felállás ezzel a kerettel, mint Contééval.

Trieszt120506 2015.08.19. 18:45:39

@mpite: bizony, gyakorlatilag a rendszer adta lehetőségeket felső határát súrolnánk ezzel a kerettel, míg Conte alatt azért voltak komoly hiányosságok. Ha pedig esetleg jönne az örmény fenegyerek is, akkor akár még a hőn áhított 4-2-3-1 sem lenne kizárható.

Drughi Di Bianconeri 2015.08.19. 18:57:43

@mpite: Ha létrejönne az A. Sandro - Cuadrado duó,akkor nagyon is adná magát a 3-5-2,pláne,ha nem jön irányító/tkp.
Olyan szintet erősödnénk,gyorsulnánk a széleken,hogy vélhetően sokkal látványosabb,temposabb lenne a focink,ami nagy fegyvertény a BL-ben.

Amennyiben még 1 tkp/irányító féle is jönne a 2 szélső mellett,akkor meg szinte végtelen a lehetőségek tárháza: 3-5-2, 3-4-1-2,allegri kedvence: 4-3-1-2.

@Trieszt120506: Én nem áhítoztam soha a 4-2-3-1 mellett.
A Serie A-ban halálra van ítélve az a rendszer,lásd: Benitez-t,aki nem is ismer mást ezen kívül, és "sikeresen" bevezette vele a Napolit az 5. helyre, valamint bravúrosan kiesett az EL-elődöntőben a Dnyiprotól.

Egyébként is egyre kevesebb TOP klub játszik ebben, amikor pár évvel ezelőtt divatba jött,arról mi lecsúsztunk,most már sok közép-, kiscsapat kiismerte,illetve át is alakult némiképpen ezen felállás szisztémája.

Az is baj lenne vele,hogy túl sok játékos játszana számára pozíción kívüli poszton:
Dybala nem jobb szélső szerintem,hanem csatár, nem elég gyors szvsz. a szélső játékhoz.
Morata eredetileg bal szélsőnek tanult, meg is van hozzá a sebessége,lendülete,de olyan régen szerepelt ott,hogy ki tudja emlékszik e még rá ?

Pogba-t pedig szvsz. kár lenne mezei védekező kp-nak használni,Ő sokkal komplexebb és neki szabadon kell játszania,bár a francia válogatottban is ott játszik.

Rivendell 2015.08.19. 19:12:09

@Drughi Di Bianconeri: csak ha nem jön a kp-ra 1 kreatív se/legalább tkp/ akkor cseszhetjük a gyors széleket,kevés az eredményességhez.... legalább az örmény kéne középre,vagy a palermoi gyerek,alájuk menni szintben felesleges lenne

m.martin91 2015.08.19. 19:15:37

Az pozitívum, hogy Cuadrado kapcsán azt mondja, hogy más típusú játékost keresünk. Nyilván klasszikus irányítóra gondolt. Remélem ,hoz egy épkézláb játékost, akit nem Draxler-nek hívnak. Alex Sandro leigazolásának nagyon örülök.

Rivendell 2015.08.19. 19:17:36

@m.martin91: Júlia lesz az...nem Draxler

Drughi Di Bianconeri 2015.08.19. 19:20:17

@Rivendell: Egyet értek,de az eredményességnek nem feltétlenül előfeltétele a kreativitás. Lásd a Lokomotiv London BL, illetve bajnoki győzelmeit :P :D

Szerintem is úgy lenne teljes a kirakós,ha a szélsőkön kívül érkezne valami tkp/irányító.
Nekem,mint azt írtam sokszor Vázquez a favorit (Iscot,Pastoret meg Eriksent el kell felejtenünk sajnos), az örményt nem kedvelem,de ha ő jön akkor sem esek kétségbe.

Rivendell 2015.08.19. 19:28:07

@Drughi Di Bianconeri: persze,de azt is látni kell,hogy Abra papánál több alapvetően kreatív emberke is játszik...HAzard-Oscar-Willian...nálunk se ártana 1 olyan a kp-ra,aki nem fosik be ha ketten támadják le stb + képes kulcspasszokra. Azért a mostani keretben nálam csak Pogba ilyen...Marcira én nem hagyatkoznék csak úgy vakon.Talán Dybala idővel képes lesz rá,de még nem életbiztosítás ő sem,szóval hozzanak valakit:D

Drughi Di Bianconeri 2015.08.19. 19:33:05

@Rivendell: Így van, de hiába van a keretükben több kreatív ember is: tökéletesen le vannak fojtva, kivéve talán Eden Hazard-ot,aki viszonylag szabadon játszhat (ami nem is baj,mert annyi köze sincs a védekezéshez,mint Cének).
Mourinho amúgy is kezd kiégni,tavaly is hiába nyert bajnokságot, elég WTF meccseik és "játékuk" volt,a BL-ben meg lebőgtek a 10 emberes PSG ellen.

Marchisiora én sem hagyatkozok,mert egymás után még nem volt 2 jó szezonja,annak ellenére,hogy 29 éves. De talán most,hogy neki kéne vmiféle szellemi vezérnek lennie és átveheti Pirlo helyét képes lesz rá - de ez tényleg lutri.

Kell még 1 (támadó) középpályás.

Dybala meg olyan lesz,nem kell darázni,csak ő nem irányító és nem szélső,hanem csatár.

Trieszt120506 2015.08.19. 19:39:14

@Drughi Di Bianconeri: Szerintem a Napoli bénázása nem a felálláson múlott, sokkal inkább azon, hogy a védelem közepe egy nagy kalap kaki volt.

Másrészt egy Lampard vagy Ramsey is fosta/fossa a gólokat a 4-2-3-1-ben a vkp poszton, nem hinném, hogy ezzel eltékozolnánk Pogbát, ellenben legalább megúsznánk Sturaro játékát.

Amúgy én sem tartom valószínűnek, hogy ehhez a formációhoz nyúlnánk, de legalább a lehetőség adott lenne.

pedronegroo 2015.08.19. 19:41:52

@Rivendell: Anno Nedved, Camorenesi szélekkel meg volt oldva a kreatívitás és az eredményesség is. Nem azt mondom hogy Sandro és Cuadrado ugyanaz a szint de a jelenlegi serie a szintjén legalább akkora fegyvertény mint anno Camo és Pavel.

Drughi Di Bianconeri 2015.08.19. 20:00:30

@Trieszt120506: Egy Napoli szintű támadósorral felálló csapat védelmének nem is lenne szabad veszélyben forognia,pláne a hígfos Serie A-ban.
Persze igaz,h. Benitez szétqrta teljesen a Napoli-t, pláne a védekezést: kib@szta P.Cannavarot,Campagnaro-t, totál leamortizálta Maggiot meg Zuniga-t, és olyan bohócokat favorizált,mint Albiol meg Ghoulam, meg ezek.
A középpályán ugyanez megvan, csak ott Inleréket amortizálta le.

Akárhogy is: a 4-2-3-1 olaszországban teljesen stílus és kultúridegen.
Az olasz utánpótlás bázis fényévente termel ki 1-1 szélsőt, aki ki is jön,azt se nagyon válogatják be nagy csapatba, vagy ha igen, a válogatottba alig.

Itt van pl.: a tehetségesnek tartott (szerintem az) Insigne,aki pár éve berobbant, de mostanra 1 centit nem lépett előrébb,sőt inkább hátra lépett,pedig már 24, ideje lenne eredményesen,komolyan futballozni.
De mondhatnám El Shaarawy-t is,akinek volt 1 jó féléve,aztán kiismerték/lesérült/leamortizálódott és slussz-passz. Most ő egyébként a kontra-csapat Monaco-ban jó helyen van.

Pogba-nak szerintem terület kell, viszont,ha berakod a dupla 6os egyikébe,akkor azért akkora szabadságot nem kap,mert fontos a balance,és ellensúlyoznia kéne a 4 támadót. Az Ő tehetségével,tudásával szvsz. szabadságot kell kapnia.
Sturaro játékát nem feltétlenül kell megúszni: nagyobb támadó potenciállal bíró csapatok ellen igen is hasznos lehet egy ilyen romboló középpályás.

4-2-3-1hez nem lennénk meg sehogy sem, és szvsz. soha nem is játszanánk abban.

Nekünk 2 csatáros szisztémánk lesz,ebben biztos vagyok.

MVPP 2015.08.19. 20:13:33

@Trieszt120506: Neked mi bajod Sturaroval? Vagy csak egyszerűen nem tudod beismerni hogy minőségi játékos (lesz), mert elején lehurrogtad(tuk).

Il Principino 2015.08.19. 20:18:27

Giaccherinit kéne SOS-ben kölcsönvenni:)
Mondjuk januárig:)

Rivendell 2015.08.19. 20:18:37

@MVPP: azért ő sose lesz minőségi játékos...ő 1 normálisabb vkp lesz,de semmi több,ettől még nem középszar,de nem lesz belőle Vidal vagy Makalele

Rivendell 2015.08.19. 20:23:31

@Drughi Di Bianconeri: mondjuk csak beszereztek még 1 irányítót is,de Fabregas azért nem 1 csúcs Pirlo:D

@pedronegroo: Nedved 1 világklasszis volt,Cuadrado és SAndro 1ütt nem ér 1 Nedvedet:D

ő mér fiatalon 1 bomba erős Cseh válogatott vezére volt és 1 szintén bika Lazioé. Az akkori Juve nagyon erős lett volna,ha nem baxák el Viera-val meg a másik Emersonnal...ja meg 1 normális edző kellett volna,aki nem a tötymörgős játékot kedveli.

Drughi Di Bianconeri 2015.08.19. 20:24:07

@Rivendell: Mondjuk Makelele pont h. lehet belőle,mert Ő aztán tényleg csak a romboláshoz értett :D
Nem olyan volt,mint Vieira,vagy napjainkban Yaya, vagy Pogba.

Rivendell 2015.08.19. 20:28:09

@Drughi Di Bianconeri: szándékosan említettem a 2 játékost...Vidal összetett feladatokra is képes/támadás építés-befejezés/ Makalele meg a tökéletes romboló,aki művészien kivitelezte,nem mint 1 idióta mindenkit felvágó stílusban. Azért Sturaro nem 1 művész:D

Dante01 2015.08.19. 20:33:45

@Rivendell: Makalele az egyik legjobb középpályás volt a maga idejében.
Nem csak rombolt rengeteg labdát szerzet és jól látott a pályán.

Ha a igaz amit Marotta mond, akkor kíváncsi lennék ő kit akar?!

Drughi Di Bianconeri 2015.08.19. 20:34:27

@Rivendell: Igaz, de Gattuso-féle favágó p@raszt (nagyon kedveltem Őt,persze csakis a válogatottban Pirlo és Perrotta mellett) még bőven lehet belőle :)

Ilyen típusú játékosok kihalóban vannak, talán De Jong és G. Medel az utolsó,mármint a számon tartott csapatokból.Kicsit a Sevilla-i Krhycwerwhfhwiak is ilyen :D

Szerintem nem árt,ha van 1 ilyen favágó,mert mindig lesz tőlünk jobban/tehetségesebben/gyorsabban támadó csapat,ellenük nem lehet művészkedni,Vidalunk már sajnos nincs. Sturaro meg legalább fiatal,olasz.
És nem egy alattomos,sunyi,gusztustalan igazi favágó,mint Witsel vagy Fellaini.

hruarm 2015.08.19. 20:35:46

bele sem merek ebbe gondolni:
...........Buffon...............
...Rugani..Bonucci..Chiellini...
.Cuadrado..Pogba..Marchisio..Alex Sandro.
.........Götze/Isco/Mkh.
......Mandzukic.....Dybala
ez KERET lenne, csapat már nem annyira, de az idő mindent elintéz

Rivendell 2015.08.19. 20:40:06

@Drughi Di Bianconeri: Gattuso féle játékos persze,hogy lehet még:D bár őt top játékosnak sose tartottam...tény,hogy sose árt 1 ilyen játékos:D azért 1 Makalele féle művészt csak elfogadnál 1 gyors csapat ellen is?:DDD sokat számít az ütemérzék és a játék olvasása,nem kell atom keménynek lenni,hogy ne szaladjanak el melletted lasztistól

Rivendell 2015.08.19. 20:44:00

@hruarm: Götze-Isco kihúz és kb kész a mercato max opciója.Bár nálam Evra veri Sandrot:D na hát nekem Evra bemutatkozó éve nagyon bejött ennyi idősen új környezetben,pedig utáltam mint a szart az ügyei miatt.

ui:Khedira ha felépül kezdő lesz:D

2015.08.19. 20:54:33

Mandzu serulese nem komoly nem kell aggodni.

Glaci 2015.08.19. 21:03:05

Rég nem írtam már a blogra de folyamatosan olvasom, és gondoltam írok újra. Valaki írta már korábban hogy Sandro Marotta egyik legnagyobb igazolása lesz, ezzel én is teljesen egyet értek, és csak lenne már hivatalos..:)Ami a középpályát illeti azt gondolom hogy az örmény gyerek szintén kiváló igazolás lenne, de én egy Sneidert is eltudnék képzelni aki azért a sok fiatal közé hozna egy kis rutint és tapasztalatot. Minden esetre eddig véleményem szerint nem járunk rossz úton, és remélhetőleg a Mercatoból hátralévő időben nem rontják el, de valahogy most nagyon bizakodó és izgatott vagyok.

Drughi Di Bianconeri 2015.08.19. 21:03:40

@Rivendell: Igaz, csak én Vieira-t sokkal többre tartottam,mint Makelele-t.
Nyilván utóbbi meg sokkal képzettebb,elegánsabb és okosabb,mint Gattuso valaha is volt.
Gattuso egy igazi harcos volt,focizni a szó klasszikus értelmében véve nem nagyon tudott,de óriási szíve volt.
Van Bommelnek,De Jongnak,Witselnek szerintem nincsen szíve :D Ahogy Roy Keane-nek sem volt (utóbbitól nem hiszem hogy valaha volt gusztustalanabb védekezőközéppályás a világon).

Gattuso is kellett az olaszoknak a 2006-os VB-győzelemhez. Vele volt teljes az a középpálya. Pirlo-Perrotta-Camoranesi-Gattuso, szép emlékek ! :)

MdewC 2015.08.19. 21:27:26

Bravó Kobra! A. Sandro. Ez igen. 1,5 hónapja csak álmodoztunk róla!
Még egy minőségi irányító és mindenki boldog lenne! :)

MVPP 2015.08.19. 21:29:49

@Drughi Di Bianconeri: Így van és ha nem is volt reflektorfényben sosem Gattuso, nagyon hasznos játékos volt.

pedronegroo 2015.08.19. 21:35:38

@Rivendell: Nem is kell hogy annyit érjenek mint Nedved itt nem ez a lényeg. A jelenlegi serie a -ban Sandro és Cuadrado lehetnek olyan fontos és kiemelkedő játékosok mint anno a cseh fúria. Nedved szintű játékosok még egy darabig nem fognak a serie a-ban rohangálni, ha pl. ő most lenne aktív akkor biztos hogy ő sem olaszországban játszana.
Nekünk továbbra is az az elsőszámú célunk hogy olaszországban megörizzük vezető poziciónkat, BL-ben pedig egy 8 között az még évekig jó eredménynek fog számítani. Minden esetre bizakodásra ad okot hogy Marotta-ék egyre több fiatal tehetséges játékost hoz a csapathoz.

Trieszt120506 2015.08.19. 21:48:13

@MVPP: már leírtam párszor, statisztikákkal is alátámasztva, hogy mi a bajom a gondolattal, hogy esetleg kezdőjátékos lesz belőle ebben a szezonban. Remélem Asamoah bevethető lesz középen, és menni fog neki, különben bajban lehetünk.

MVPP 2015.08.19. 22:37:02

@Trieszt120506: Jólvan én utoljára próbáltalak meggyőzni. Nem fogom figyelembe venni a Sturaros kommentjeidet.

Devilke Balla 2015.08.19. 22:42:59

@Rivendell: Ne bántsd Gattusot!!! Egyik kedvenc játékosom volt,annak ellenére hogy Milanban játszott. Tulajdonképp ez volt az egyetlen hibája :D Mégiscsak évekig a válogatott alapembere volt. Nem állhat egy csapat csak kreatív emberekbol,mert akkor csak a saját kapujukbol szednék ki a labdát. Mit meg nem adnék,ha egy Khedira helyett egy Gattusot igazolhattunk volna.

niccolo 2015.08.19. 23:30:25

Wikipedia-n már a Juventus játékosa Sandro!

Rikoo 2015.08.19. 23:38:36

@niccolo: Wiki-t bárki szerkesztheti, egyébként már Torinóban van. Képek a Mercato rovatban.

Rivendell 2015.08.20. 07:46:57

@Spider81: Az ott Pastore akivel kezet fog?:D

Rivendell 2015.08.20. 07:47:54

@Devilke Balla: na várj azért én nem bántottam őt:D írtam is,hogy minden csapatba kell 1 ilyen karakter:D

MDaniel98 2015.08.21. 16:12:50

Donsah nem rossz játékkos, örülök, hogy érkezik, de mivel megy is kölcsönbe jelenleg olyan mintha itt sem volna, vki még kellene a középpályára, vagy (tudom ördögtől való ötlet, de azért mégis) Clemenzát, vagy Vitalét fel lehetne hozni az első csapathoz.

Rikoo 2015.08.21. 16:17:18

@Juventus FC 15: @Rivendell: én egyáltalán nem így tudom. Legközelebb a Napoli áll a leigazolásához. Rólunk nem nagyon hallani vagy két napja.

MDaniel98 2015.08.21. 16:20:45

@Rikoo: @Rivendell: Még nem biztos semmi sem, de páran már annyira egyértelműen írtak róla, hogy azt hittem tudtok vmit amit én még nem.:) Én az ügynöke nyilatkozatát olvastam 2 napja, aki azt mondta, hogy mi vagyunk a poleban, hogy azóta mi történt és mi nem nem tudom, Donsáhból még nem vagyok annyira kiképezve.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása