Friss hírek csatárokról

morata_alvaro_golorom.jpgSpanyol források szerint a Real Madrid már idén nyáron visszahívná egykori játékosát, Álvaro Moratát a Juventustól.

A támadó még egy éve sincs Torinóban, és a királyi gárdával kötött szerződésben foglalt záradék értelmében a spanyol fővárosbeli klub visszavásárolhatja a csatár játékjogát 2016 nyarán harmincmillió euróért, vagy következő nyáron harmincötmillió euróért.

Az AS értesülései szerint azonban a királyi klub vezetőit annyira lenyűgözte a csatár teljesítménye úgy a bajnokságban, mint a Bajnokok Ligájában, hogy akár már most nyáron tárgyalóasztalhoz ülnének a csatár kapcsán.

Az átigazolás nyomán a huszonkétéves futballista jelentős fizetésemelésre tehetne szert, lényegesen többet keresne, mint a jelenlegi ötéves szerződése által szavatolt évi 2,2 millió euró.

Álvaro Morata kedden a Bajnokok Ligája elődöntőben gólt szerzett, így a hetedik olyan Real Madrid exjátékos lett, aki gólt szerez BL-meccsen egykori klubja, a Real Madrid ellen, ám a csatár eredményessége korántsem a legutóbbi meccsre korlátozódott, hiszen idén harminchét találkozón tizenkét gól fűződik a nevéhez.

Egyéb hírek is napvilágot láttak a mai napon, melyek szerint a Juventus egyik kiszemeltje, Paulo Dybala megegyezett személyes kérdésekben az Inter csapatával.

Az argentin csatárt számos európai klubbal kapcsolatba hozta a Palermo elnöke, és Beppe Marotta is megerősítette, hogy a Juventus is az egyike a kérőknek, ám a Calciomercato szerint most már az Inter tekinthető a legesélyesebbnek a játékos leigazolására, aki lehetőség szerint nem igazolna külföldre.

A webhely értesülései szerint a játékos megegyezett alapkérdésekben, így a bérezés és a szerződés időtartama ügyében a milánói együttes képviselőivel, ezt követően pedig a jobb időket megélt klub ajánlatot is továbbított a huszonegyéves csatár jelenlegi klubjának.

Ugyanakkor a Calciomercato azt is kiemeli cikkében, hogy az ajánlat messze elmarad Maurizio Zamparini elképzeléseitől, aki ötvenmillió euró körüli összegre taksálja az új Messinek is bélyegzett futballista játékjogának az értékét.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr957438980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Type-R 2015.05.07. 14:26:57

Az nem lenne jó, ha két csatárt (Morata és Tevez helyett) és irányítót (Pirlo helyett) kellene vásárolni egy nyár alatt.

BigP86 2015.05.07. 14:39:26

Ezek mind eléggé negatív hírek. Bár ha manapság bármilyen játékost, főleg egy fiatal tehetséget, érdekel a sintér, akkor az esze alapján pont oda is valo..

Alex8610 2015.05.07. 14:41:46

@Type-R: Zsebbe kene nyulni az biztos bar mivan akkor ha Morata nem akarna menni? Parszor lenyikatkozta amugy sem hiszem hogy jot tenne neki.Dybala meg no comment...

venember83 2015.05.07. 14:46:40

@Alex8610: Moratától komoly butaság lenne visszamenni, jelenleg mindenképpen. Majd a nyáron érkező új edzővel való konzultálás után esetleg elgondolkodhat rajta. Valószínűleg lesz új edző.

m.martin91 2015.05.07. 14:57:35

Ha Morata megy, akkor legalább lesz pénzünk belőle, bár Isten tudja, kire költenénk. Dybala meg már nem is nagyon érdekel. Bohóc az a gyerek végig.

stevenh 2015.05.07. 14:58:18

@venember83: Szerintem, ha rajta múlik, nem fog elmenni még utána se. Realnál mindig ott van, hogy felbukkan egy sztárcsatár és kilóra megveszik, akkor Morata meg megint padon találja magát. Mint, ahogy új edző ide vagy oda, Benzemát nem fogják a padra ültetni.

Lord Viktor 2015.05.07. 14:58:20

@Type-R: Pirlo posztját szerintem Marchisio tökéletesen ellátja, nyilván más képességei és erősségei vannak, de szerintem ő ott jó helyen lenne. A helyére pedig betenném Asamoah-t, bár fene tudja lehet elfelejtette már, hogy ő neki az az eredeti posztja... Én inkább szélsőket és csatárokat vennék plusz a padra védőt Obama helyett.

A Dybala-féle hir meg vicc. Olaszból csak mi tudnánk kifizetni az árát (ami nyilván nem 50 millió euró lesz...), ha bagóért odaadja a sintérnek, akkor meg Zampa még nem nagyobb segget csinál a szájából.

Apuleius 2015.05.07. 14:59:53

@venember83: Morata szerintem soha sem lesz már a Real Madrid játékosa, s vagy a Juventusból próbálnak több pénzt kihúzni egy esetleges ilyen húzással, vagy harmadik félnek adnák tovább némi haszonnal. A játékos nyáron lényegében aláírt egy szerződést a Real Madriddal, így elméletileg nincs beleszólása az ügybe, gyakorlatban azonban ez alighanem kicsit másként működik.

bianconero78 2015.05.07. 15:09:40

Aki a sintért választja a Juve helyett,azt egy pillanatig sem kell sajnálni,mert kb perverz és értelmi fogyatékos...

pedronegroo 2015.05.07. 15:46:00

Ezek szerint Icardi elhagyja a Sintér-t, egyébként nem hinném hogy hirtelen ennyi pénzt áldoznának egy játékosra (Dybala-ra) mikor még másik 10-et is venni kell nekik.
Dybala-nak meg ezek szerint nincsenek nagy igényei a karrierjét illetően....

pedronegroo 2015.05.07. 15:54:07

Morata meg jó vétel volt, Marotta-nak megint igaza lett. :) Amúgy a "kis spanyol" jobban muzsikálna a spanyol bajnokságban, láthatóan a BL-ben is mindig jobb teljesítményt nyújt mint a nagyon taktikus és nagyon defenzív olasz bajnokikon. Állítólag Benzema-ra vannak jelentkezők, lehet hogy az ő helyén megpróbálnák??? 30 millió az szép summa, mehetnénk Cavani-ért ő benne ott van a gólvágó faktor míg Morata sosem lesz az.

krisszvector 2015.05.07. 15:55:44

Nem volt egy ilyen nyilatkozata ennek a DybalaMessi gyereknek,hogy már a magzatvízben is azért hajtott,hogy a Juveban játszhasson?

Szerintem olaszból nem mi ajánlottuk a legtöbbet érte,eleve már az abszurd,hogy húszon iksz milliók repkednek Marottatól,egy Dybalara.Nem,beakartak minket húzni.Gondolom az izé bedobott egy olyan összeget,ami Zamparini által elképzelt ár,alját súrolhatja....honnan lenne nekik 50 millájuk?nevetséges.Nem lesz ő izé játékos,ennyiért biztos nem,max ha bagóért megvehetik.

Azért azt tudniuk kellene Marottaról,hogy nem megy bele semmilyen versengésbe.Ritkán kapar az öreg egy játékos után.

rockitbaby 2015.05.07. 15:57:24

@pedronegroo: Én az Intert nem venném komolyan. HA minden igaz, akkor komoly FFP-s szankcióknak néznek elébe: 5-8 misi bírság, 21 fősre redukált keret és még akár átigazolási tiltás is. Ha mindezt megkapják, hatalmas szarban lesznek, a jelenlegi keretből 7 játékost kellene eladni, az összes kölcsönben lévő sem térhet vissza és venni csak eladás után lehet, ha egyáltalán lehet, de tudva a helyzetüket hülye lesz bárki is asztalhoz ülni velük. Sanszosan jó időre leradírozódnak a térképről. De a Roma is foshat, mert őket is vizsgálja az UEFA. Ha nem lenne elég az amúgy is lapos bajnokság, erre még az FFP-s dolgok rátesznek pár lapáttal...

pedronegroo 2015.05.07. 16:02:05

@rockitbaby: Hát most megríkattál. :) Szegény Sintért még az FFP is húzza?
Bár szoktuk mondani hogy szükség van egy erős Sintér-re a bajnokság miatt, de őszintén ezt csak úgy mondjuk nem gondoljuk komolyan! :) Csalókra egyszerűen nincs szükség.

danimester1 2015.05.07. 16:03:06

Ezek szerint a sztoriból csak annyi lenne igaz,hogy olaszban szeretne maradni,vagy megint csak Pampalini "bérelte fel" a firkászokat amolyan lépés kényszerbe akarja hozni Marottát.Szerintem inkább maradjunk a Cavani féle vonalon hamár nagyobb összeget akarunk áldozni a csatár posztra.Vagy tegyünk egy pofátlan ajánlatot Joveticért?!Sok pletyka fog még napvilágot látni minden féle "perverz" teóriákkal cser-bere üzletekkel,Pogba-Tevez távozásával kapcsolatosan,hogy már előre égnek áll a hajam.

Trieszt120506 2015.05.07. 16:03:42

Azért kardomba nem dőlök, ha Morata-t visszaveszik. Megszerettem igaz, és nem mondhatom, hogy nem szerzett piszok fontos gólokat, de mostmár sok-sok végignézett játékidő után, a gyorsaságon kívül én látok benne semmi igazán extrát.

Bár kétségtelenül az is igaz, hogy nem tudok mondani senkit sem helyette, aki ilyen fiatal, 30 millióért elhozható, és biztosan jobb teljesítményt nyújtana. Bár ez nyilván az én szegénységi bizonyítványom.

Apuleius 2015.05.07. 16:08:18

@pedronegroo: A dögevők megerősödésére az égvilágon semmi szükség, már az olasz foci fénykorában is mindig a Juventus és az AC Milan árnyékában tengették napjaikat, s ez a jövőben is így lesz. Ők mostanság pontosan a realitásoknak és a klub hagyományainak megfelelő pozíciót foglalják el. Egyszerűen ez a világ rendje.

Trieszt120506 2015.05.07. 16:12:23

Még annyival kiegészíteném, hogy egy egész jó kis befejezőcsatár válhat a spanyolból, aki illene mondjuk egy jól működő 4-2-3-1 csúcsára. Viszont a mi támadójátékunkon egy Tevez stílusú és őt megközelítő minőségű csatár, illetve egy trequartista tudna igazán dobni. A mi csapatunkban ráadásul az sem ártana, ha mindkettő használható lenne védekezésben is.

rockitbaby 2015.05.07. 16:12:27

@pedronegroo: Nem azért írtam, hanem egy plusz olyan ténynek szántam, ami alátámasztja mekkora hápogó kacsazilla ez a hír :) Én @Apuleius: kollégával értek egyet, ott vannak, ahová valók. De azért azt még szeretném, hogy kiessenek, mert nagyon piszkálja a csőröm, hogy a Calciopoli-s múltjukkal még mindig arról papolnak, hogy ők az egyetlen csapat, ami csak az első osztályban szerepelt.

De, hogy ne legyen teljesen off, Dybala nekem alapból sem szimpatikus, direkt meglestem pár Palermo meccset miatta, hát nekem semmi extra. Ennél még Berardi is sokkal többet mutat, több szezon óta, negyed annyiért.

KysBé 2015.05.07. 16:33:34

Én azért nem venném kp-nak, hogy a Real Moratat akarja.

KysBé 2015.05.07. 16:35:22

@Type-R: 2-3 éven belűl pedig ez lesz, hacsak nem lesz addigra egy normális sportigazgatónk, aki nem csak kukázni tud.

babo0410 2015.05.07. 17:17:40

@rockitbaby: Szerintem a Roma egyelőre csak figyelmeztetést fog kapni, mert az az első szankció, és nem olvastam sehol, hogy figyelmeztetve lettek volna. De aztán lehet már megvolt az. Nem lenne jó, ha az UEFA elgáncsolná az olaszokat, hiszen idén nagyon szépen meneteltek. Ha megakasztják ezt a folyamatot, akkor nem hogy nem jut előrébb, hanem még vissza is zuhan a Serie A színvonala. A zintert meg nyugodtan megb.szhatják, rájuk férne. Had tudják meg milyen az!

Szerintem Morata nem fog visszamenni a Realba. Dybala meg csak abban az esetben lesz a ziziké, ha eladják Icardit. De még lehet az se lesz elég, mert ki kell fizetni a kölcsönben lévőket is, és az FFP miatt is bajban vannak. Tehát egyelőre kicsi az esélye, hogy a Dybala-s hír igaz legyen.

babo0410 2015.05.07. 17:24:18

@KysBé: Mert szerinted Marotta csak kukázott? Akkor meg elég jól csinálja. Kikukázott egy Tévezt, egy Pogba-t egy Vidalt, egy Asamoah-t, egy Barzagli-t, egy Morata-t. Ha ez kukázás, akkor kukázzon tovább, én benne vagyok. :)

DegerFaCan 2015.05.07. 17:26:39

@KysBé: Szerintem is éppen most érkezett el az a pillanat amikor illik lebaszni Marottát és Kiderült hogy alkalmatlan... Bravo már ne haragudj.

Hoods. 2015.05.07. 18:23:40

Ha visszaveszik Moratat aldasom ra, akarmennyire szimpatikus lett, egy egy fontosabb goljaval.

Dybala pedig nem kell, menjen akarhova mashova, foleg 30 millio felett.

stevenh 2015.05.07. 18:29:40

@Hoods.: És kit hozol Morata helyett 30 millióból, aki hasonló korú, fejlődőképes, meghal a pályán a mezért, és akkor még magasabb szinten futballozik.....Mert 30nál többet nem fog érte adni a Real... az meg hogy kell már most is embereket pótolni, keretet mélyiteni és akkor még Morata árához is még hozzávágjunk 10-20 milliót hogy hozzunk egy Lacazettet vagy hasonlót az szerintem unreal.

KysBé 2015.05.07. 19:28:12

Vagy itt:
"Pogba kegyeiért zajló harcban a Manchester City lesz a befutó, amely a hatalmas pénzkötegek mellé egy játékost, nevezetesen Yaya Tourét adná a Juventusnak."

Marotta ismét fiatalítana....

Rocky80 2015.05.07. 19:32:58

Egyetértek. Ahhoz képest, hogy Morata még fiatal, a nyilatkozatai, mutatott játéka és hozzáállása alapján értékes játékosunk és ilyen árban és életkorban nem biztos hogy találnánk jobbat.
Nyilván lehetne olyan jó is mint Pogba, de hozzá nem szabad hasonlítani, mert ő az egyik véglet.
Morataból valószínűleg sosem lesz aranylabdás, de ár-érték arányban abszolút rendben van. Ne feledjük el, hogy ez az első szezonja nálunk. Ahhoz képest...

konrad66 2015.05.07. 19:33:36

@KysBé: Menjen Psg-be Pogba,csak ne Citybe Psg-be vannak jó cserealapok Cityben csak öreg fasz niggerek

Trieszt120506 2015.05.07. 19:40:26

Nem tudom miért, de én nem vetném el élből Balotelli bagóért történő leigazolását. Joveticcsel kapcsolatban pedig nem a teljesítményével lennének aggályaim, hanem inkább a sérülékenységével kapcsolatban.

Lord Viktor 2015.05.07. 19:50:07

@Trieszt120506: Balotelli egy nagyon tehetséges, ám de végtelenül buta és öntörvényű focista, és mint ilyen, nem váló nagy csapatba. Kb. Cassano a négyzeten. Megbukott az Interben, a Cityben, Milanban és most a Liverpoolban is. Mondjuk furcsaság, hogy amióta a Poolban van, nem hallottam botrányokról, viszont gólt sem tud lőni. Valószínűleg csak akkor nagy az arca, ha megy neki a játék és sztárként kezelik. Szóval vagy önfejű és kezelhetetlen, vagy gólképtelen és motiválatlan. Egyik se való a Juventusba.

Trieszt120506 2015.05.07. 19:56:13

@Lord Viktor: tudom, de az motoszkál a fejemben, hogy pont Allegri kezei alatt volt egy egész jó szezonja.

Másrészt szerintem igen fontos lenne (és szvsz a mostani sikereinknek is az egyik kulcsa), hogy a csapat magja olasz legyen. Megint csak szerintem... adott poszton egy kicsivel gyengébb képességű olasszal hosszú távon jobban járunk, mint egy külföldivel.
Bár ez pont a csapatbomlasztó Balotelli-re nem biztos, hogy igaz.

Il Principino 2015.05.07. 20:09:43

Ne feledjük el,hogy Matri és Pazzini szívesen csatlakozna hozzánk,ha arról van szó!Lóri maradása is kétséges....mi lesz itt kérem?

Trieszt120506 2015.05.07. 20:18:07

@kg19850508: azt írtam "kicsit" gyengébb képességűek :D

Berardi, Rugani, Verratti, Criscito, Darmian akik olaszok, és most vagy a jövőben beférhetnének a kezdőnkbe.

Hoods. 2015.05.07. 20:26:00

@stevenh: Aubameyang. 17 millio font az ara tranfermarkt szerint. 25ert szerintem hozhato lenne. Melle Berardi es 40 milliobol megvagyunk. Hatra Rugani mar csak Pirlo helyere hoznek valakit. Esetleg Verratti de o Pogba nelkul lehetetlen lenne, igy ha nem is Pirlo helyere de beprobalkoznek a leverkusen torokjenel.

@Trieszt120506: Aproert en is megprobalnam, tobb van benne mint amit lattunk. Az a nagy baj vele hogy egy idiota. Darmiant szinten dijaznam ha elhozna Marotta.

DegerFaCan 2015.05.07. 21:14:38

ja mert akikkel hírbe hoztak minket az mind hozzánk jött :D
tehát ha az nso lehozza, hogy a Juventus érdeklődik Luca Toni iránt, akkor egyértelműen kijelenthető hogy Marotta egy nyomorult? :D mert pletyka? :D

Andras74 2015.05.07. 21:26:53

@Apuleius: igen-igen. Reméljük, rend lesz a világban!

hellan (törölt) 2015.05.08. 11:06:50

Azért nem 30M lenne az ám, ha elvinnék. Ugyanis a záradék szerint a Real azután fizet majd, amennyi meccsen Morata pályára lépett, 30M a max onnan megyünk lefele.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7449) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása