Allegri: „Érett játékkal győztünk”

allegri_massimiliano_mutogat.jpgMassimiliano Allegri a Lazio elleni győzelmet követően elégedetten nyilatkozott csapata formájáról, és elismerte, hogy közel állnak ahhoz, hogy bajnoki címet ünnepelhessenek, hiszen a Juventus a 2-0 révén tizenöt pontra lépett meg a második helyezettől.

„Elégedett vagyok a srácok teljesítményével, és ez nem csupán a ma estére korlátozódik, hanem a teljes eddigi szezonra.” - beszélt a tréner a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Fontos mérkőzés volt, és bizonyítottuk érettségünket egy olyan Lazio ellen, amely mostanig a legjobb futballt játszotta Olaszországban.

Fizikailag is jobb állapotban voltak, hiszen nálunk lényegesen kevesebb meccset játszottak idén. Ilyen esetben a csapatnak éretten irányítania kell a meccs iramát, és a lehető legjobban ki kell használnia a gólszerzési lehetőségeket.

Ma nem csak azért volt fontos legyőzni a Lazio csapatát, mert ők a másodikok. A Lazio kiváló szezont fut, hiszen a sorozatban megszerzett nyolc győzelmük során csupán két gólt szenvedtek el, és a legutóbbi találkozásunk óta is csak tizenkét gólt kapott a római csapat.

Nyilvánvalóan a Lazio vagy Roma minden egyes döntetlenjével egyre közelebb kerül a bajnoki cím. Most már csak két vagy három győzelem szükséges a scudetto matematikai bebiztosításához, ha nem tévedek.”

Carlos Tévez ismét betalált, bár a héten ismét arról cikkeztek az újságok, hogy az argentin csatár nem tölti ki szerződését, és már a nyáron visszatér a Boca Juniors csapatához.

„Természetes, hogy feltámad a honvágy az otthon, a barátok és a család iránt. Mindannyian érezzük ezt, azonban ő a világ másik végén kénytelen élni. Tévez azonban a lehető legjobban bizonyítja, mennyire elkötelezett a Juventus iránt.”

Massimiliano Allegri ismét a 3-5-2 alapú felállást használta, de a Monaco ellen ismét a 4-3-1-2 lesz látható, vagy marad a három védő?

„Még nem döntöttem arról, hogy melyik rendszert vetem be. Erről majd vasárnap kezdek el gondolkodni. Véleményem szerint, amikor a csapat megfelelően védekezik, legyen az három vagy négy védővel, egyszerűbb feladat a védekezés, ahogy a támadás is.

Ma kissé elhamarkodottak voltunk időnként, és véleményem szerint technikai szempontból jobban kell teljesítenünk a Monaco ellen. Nem hiszem, hogy sokban fog különbözni a visszavágó az első mérkőzéstől.

Olyan játékosaink vannak, mint Arturo Vidal és Roberto Pereyra, akik képesek a sorok között hatékonyan kihasználni képességeiket. Paul Pogba kiesett, ezért szinte ugyanazok a középpályások kénytelenek szinte az összes mérkőzésen játszani, és azt választom mindig, amelyik opció a legmegfelelőbbnek tűnik.

Ezt a rendszert használtam, mivel így a padon helyet foglaló játékosok révén szükség szerint módosíthattam volna a csapat taktikáját.

Minél többet játszanak, annál könnyebben ráéreznek a mérkőzés iramára. Próbáltam egy kis pihenőt adni az utolsó húsz percben Andrea Pirlónak, mivel ő kulcsjátékos az összes szögletnél és szabadrúgásnál.

Arturo Vidal rengeteget javult, hiszen most már futás közben védekezik, és nem csak a labda után fut. Szerintem ez a legnagyobb változás.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr807379814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2015.04.19. 10:05:36

Én is nagyon örülök a könnyed győzelemnek, de egyben kicsit szomorú is vagyok. Úgy tűnik a bajnokságban nincs sok Európa érett csapat. Talán még a Napoli. A védelmünk és a középpálya annyi labdát adott el, hogy azt az Adidas is megirigyelné, ellenben a Lazio egyiket sem tudta még csak veszélyes helyzetté sem változtatni. Tudom, hogy a BL-ben mi is máshogy játszunk, de egy mostani BL csapat azokból a hibákból, amit vétettünk, kitöm annak rendje és módja szerint... Így nincs értelme a +1 BL hely visszaszerzésének, ha nem tudjuk kihasználni. A hármat is elszórakoztuk idénre, és csak a két fix csapat maradt és láthatjuk hétről hétre mit ért ez a Roma-nak...

Alex8610 2015.04.19. 10:56:30

@rockitbaby: a kozeppalyaval nekem nem volt bajom ellenben Chiellni mostani formaja nyugtalanito vagy 4-5 eladott labdaja volt a meccsen megint osszehozott majdnem egy golt es ezt nem lehet arra fogni hogy nincs ott fejben a bajnokikon

niccolo 2015.04.19. 10:57:51

@rockitbaby: miért,az angol,német csapatok jobban teljesítettek?

danimester1 2015.04.19. 11:08:01

Vitathatatlan,hogy a Juventus jelenleg az olasz labdarúgás legjobbja még úgyis,hogy becsúszik egy-egy gyengébb eredmény.Szerintem csapatunk most van a legjobb formájában,amit át kell menteni a Bl-re.A rivális/ok/ csapat/ok/ pedig csak fellángolást tud/nak/ mutatni,folyamatos jó teljesítményre képtelenek.Ennek meg van a maga előnye és hátránya,ami itthon természetesen "jó",de a nemzetközi szinthez való felzárkózáshoz kevés lehet.A mutatott dominanciánk és a nemzetközi jó szereplés hatására már a firkászok és mi szurkolók a jövő Juventus-át építjük,így természetes,hogy sorra jelennek meg a jobbnál jobb pletykák ki-kik érkezhetnek távozhatnak.Mondhatom,hogy várnám a megerősítést vagy cáfolatot némelyik át-eligazolás kapcsán,mert már több jó és minőségi játékossal szóba hoztak minket.Tudom erre még várni kell,így biztosra venni majd csak azt tudjuk ami papíron rögzítve lesz.Mint mindenki más,én is minőségi erősítésre számítok,ami az idei jó teljesítményünk láttán joggal el is várható,plusz ha számolgatjuk a bevételeinket.Nem kell ész nélkül irreális áron megvenni valakit még ha valóban jó és fiatal is,de idén csak a minőség elfogadható.Mozgalmas nyár elé fogunk nézni,a Pogba-saga felvonásaira vagyok a legjobban kíváncsi.Tevez kapcsán pedig kaphattunk cáfolatot a távozásával kapcsolatban,de én ezt sem merném még tényként kezelni.

danimester1 2015.04.19. 11:21:11

@rockitbaby: " Így nincs értelme a +1 BL hely visszaszerzésének, ha nem tudjuk kihasználni." Szerintem nincs igazad ezzel nem tudok csak részben egyetérteni.Te is tudod,hogy az európai porond más kávéház,mindenki extra motivációval vág neki,akár még a bajnokság rovására is.Elég ha megnézed a tavalyi nápolyit,akik több pontot szerezve estek ki mint mi vagy idén az EL-t.A dolog másik oldala ami miatt megértem pesszimizmusod az az,hogy nincs épkézláb kerete egyik olasz csapatnak sem és valószínűbb a csúfos szereplés,amivel nem tudják szállítani a koff. pontokat.(pl. a selejtezőkön való kiesés)Szerintem ha meglenne a 4. hely,akkor a csapatok tulajai is jobban megerősítenék a kereteiket (persze az anyagi lehetőségeikhez képest),így nagyobb verseny helyzetet teremtve mindenki számára.A jelenlegi helyzetben a 3 hely már az idény kezdetekor ki van adva kezdve velünk,így már csak 2 hely van amin a romák és az afrikaiak ill. egy-egy csapat marakodhat amíg bírja szuflával.Szerintem a bajnokság felemelkedéséhez nagyon nagy szükség van a 4 Bl indulást érő helyre meg persze az EL.Utóbbinak pedig próbálják már a presztízsét növelni azzal,hogy aki megnyeri indulhat a nagyobbik sorozatban.Pontosan az El az ami miatt elveszítettük a 4.-ik helyet,mert pont mindenki tett rá.A németek emiatt tudtak beelőzni és hiszem,hogy a német kis-középcsapatok semmivel sem jobbak mint az olaszok.

rockitbaby 2015.04.19. 11:37:14

@Alex8610: Nos én éppen Chiellini formája miatt nem tartom jó ötletnek Rugani újfent kölcsönadását. Viszont a középpályán Marchisio magához képest gyenge volt.

@niccolo: Az angolok tény és való, hogy nem muzsikálnak fényesen, de ott az utolsó helyezett csapat is több tv jogdíjat kap, mint a Bayern a bajnokságban, ami nevetséges. A németek azért annyira nem vészesek. Bár a Wolfsburg leszerepelt, de a BAyern még közel sincs reménytelen helyzetben. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a tavalyi második helyezett Roma totál leszerepelt a BL-ben és az EL-nek bár úgy mentek neki, hogy esélyesek, tudjuk mi lett a vége. Valamint a bajnokságuk is ráment a nemzetközi szereplésre. Semmivel nem vagyunk beljebb 4 BL csapattal, ha azok nincsenek készen a szerda-szombat menetrendre. Így még könnyebb lesz bajnokságot nyerni. ÉS a kör folytatódik...

rockitbaby 2015.04.19. 11:45:54

@danimester1: Igazad lehet a nagyobb befektetéssel kapcsolatban, de az sem megy egy nyár alatt. Így én attól félek inkább, hogy a jelenlegi második és harmadik helyezett csapat kerete nem bírja a szerda-szombat ritmust. Ezt a Roma-nál láthattuk is, a szezonjuk még csúfos is lehet, ha lecsúsznak még a harmadik helyről is. Ha komolyan is veszik jövőre a BL-t, attól tartok, úgy kipukkadnak, mint idén a Roma és semmi sem veszélyezteti az újabb scudetto-t, valamint ha a bajnokságban nem kényszerülünk komoly próbára, úgy járhatunk, mint Conte utolsó évében: bealszuk Európában is...

Lehet feleslegesen aggódok, de sajnos erre a forgatókönyvre is ugyanakkora esély van, mint az ellenkezőjére: 50%. Nagyon örülnék ha nem lenne igazam, de a Roma már tavaly nyáron is csak úgy tudott költeni, hogy eladott. Önerőből nem nagyon, most meg már az FFP réme is fenyeget.

Tény, hogy az EL leszarása miatt vesztettük el a 4. helyet, de ezen nem úgy tudunk segíteni, ha a 2-3. helyezett túlvállalja magát, hanem úgy, hogy az EL csapatok komolyan veszik a feladatuk. Ott tudnak tapasztalatot szerezni és plusz bevételt is, amiből szépen fokozatosan lehet erősíteni. A kapkodásból semmi jó nem lesz, ezt már láthattuk jó párszor...

KysBé 2015.04.19. 12:12:16

Egy kicsit túlzónak érzek néhány hsz-t!

1-Azért mert épphogy továbbjutottunk egy Olimpiakosz - Malmö csoportból és megkaptunk egy több sebből vérző, padlón lévő Dortmundot, majd a folytatásban egy közepes Monacot, még nem lettünk "top" csapat. Félre ne értsetek, örülök a sikereknek ,de nem értem ezt a hurrá hangulatot.

2-Marchisio. Ha nincs anno kamu bundabotrány és nem kell eladni a fél csapatot, akkor Marci max a Juve Store-ban vehetné fel a mezünket!

Nem akartam vészmadárkodni, de azért kezeljük már helyén a dolgokat....

hurbiny3k 2015.04.19. 12:28:15

@KysBé: 2006ban az olaszok iszonyat könnyű ágon kerültek az elődöntőbe, kifogtak ott egy rutintalan, épülőben lévő német válogatottat, a döntőben gyakorlatilag pénzfeldobással verték a franciákat.. Kit érdekel.. Idejét nem tudom, mikor volt utoljába ilyesmiben részünk, legyen is csak hurráhangulat..Forza Juve

Rivendell 2015.04.19. 13:04:27

kapjátok be....idegenben vertünk meg 1 német csapatot a vb-n...teljesen mind1,hogy formálódó volt vagy sem...tudtommal a németek 1 másik eb elődöntőben is ronggyá vertük 1 gyengébb olasz kerettel:D

Milito20 2015.04.19. 13:29:43

Nem ertem miert kell lehuzni a hurrahangulatot , lehet , hogy egy olyan Dortmundot vertunk ami mar nem a bl-dontos csapat . De a tavalyi evben ha jol emlekszem egy Galatasaray vert ki minket meg a csoportkorben. A sorsolasnal szerencsenk volt a Monaco miatt , de azert nehogy mar ne oruljunk egy sikernek. A bl-elodonto ott van karnyujtasnyira a csapattol , ahol legutobb 2003ban jartunk. A Monaco ugyanugy megtrefalhatott volna minket mint az Arsenalt . Sokan elfelejtik a par evvel ezelotti 7dik helyet. Akkoriban persze barki alairta volna hogy egy Dortmund-Monacon keresztul bejutunk a Bl-dontobe. Most h ott vagyunk mar ez se eleg nehany elegedetlenkedonek. Allegri igenis felnott a feladathoz es szerintem egy ket aprobb hibat eltekintve remekul meccsel , taktikazik. Nyaron mindenki azert sirt h uristen mi lesz itt , Allegrivel oda a bajnoki cim stb, most hogy ott vagyunk a kupadontoben , a bl-negyeddontoben , a bajnoki cim siman meg lesz ( lehet h ehhez kellett a Roma rossz januar-februarja , de teszem azt nekunk ezzel mert kene foglalkozni? ) maris a szerencse tehet az egeszrol egyes emberek szerint. Vicc. A jo csapatnak szerencseje is van.

csakajuve11 2015.04.19. 14:02:01

@KysBé: Én azt gondolom, hogy Allegrivel nagyon jól jártunk. Nagyon szkeptikus voltam vele kapcsolatban, nem számítottam arra, hogy a csapat ilyen jó lesz. Nem arról van szó, hogy top csapat lettünk, de abban viszont 100%-ig biztos vagyok, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Ez nem azt jelenti számomra, hogy nyernénk is, hanem azt, hogy tisztességesen helyt állnánk. Véleményem szerint Allegrivel nem fordulhatna elő olyan kiesés a BL-ből, mint anno Contéval a Bayern ellen, az egy sima meccs volt.
Allegri hihetetlen taktikus vénával rendelkezik, hála az égnek, hogy rámcáfolt. Megemelem előtte a kalapomat.

winnyp 2015.04.19. 14:05:08

@Rivendell: "2014ben" a németek "iszonyat könnyű ágon kerültek az elődöntőbe, kifogtak ott egy rutintalan, épülőben lévő" brazil válogatottat, a döntőben gyakorlatilag pénzfeldobással verték" az argentinokat. 2006-ban az olaszok a legnehezebb csoportból jutottak tovább (Ghána, USA + Csehország/ világranglista 4. és 2. előtt csoportelsőként), az elődöntőben "kifogták" a vb-döntős, házigazda németeket... "kit érdekel.." a Juventusról volt szó...Nincs itt moderátor?

2015.04.19. 14:10:05

@KysBé: Igen, az idei szezont végig top formában játszó Marchisio, aki szinte mindig a csapat egyik legjobbja csak a bundabotránynak köszönheti ,hogy itt van. Ha ezt 2010-ben írod Ferrara és Zamparini alatt akkor megérteném, de hihetetlen miket melózik ebben a szezonban (is). Én megmerem kockáztatni ,hogy a legfontosabb középpályásunkká nőtte ki magát.

hurbiny3k 2015.04.19. 14:11:27

@winnyp: Nem jött le a lényeg ezek szerint?? Irónia B@zdmeg

babo0410 2015.04.19. 14:12:43

@Milito20: Nem jött be a nyavalygásuk, nem mondhatják, hogy én megmondtam, most valamire fogni kell.
Én meg csak simán örülök a sikereinknek, és annak, hogy Allegri új lendületet adott a csapatnak. A jövő év lesz majd vízválasztó, igazán majd akkor derül ki, hogy merre tartunk. Ha hasonlóan fogunk szerepelni, mint idén, akkor elmondható, hogy újra nagyok vagyunk. És ez a Milan felé is egy kritika. A kirúgott edző emel fel minket. :D

Tony. 2015.04.19. 14:41:44

Én csak egy valamit jegyeznék meg az olvasottakkal kapcsolatban.

Az elmúlt években nagyjából megállapodott abban mindenki, nem egy ember "tollából lehetett olvasni", hogy ezzel a kerettel a bajnoki cím behúzása, egy BL 8-ba kerülés, szerencsés sorsolás esetén legjobb 4, és a kupában is egy jobb szereplés az elvárható. Conte-nél is ez volt és azóta sem változott.

Tehát most annyira ne csodálkozzunk már rá erre.

Az idei eredményeink (a Fiorentina elleni továbbjutást leszámítva) a szememben papírformának számítanak. Egy megfelelő edzővel ugyanis a Juventustól ez a minimum. Az, hogy ezt Allegri tudja hozni az már meglepetés számomra is.
Neki mondjuk megadatott az ami Conte-nak nem, hogy nem kell csapatot építenie, hogy fél évig csak a kupákra kelljen koncentrálnia, és nem jött szembe mindjárt a 8-ban a mindent elsöprő Bayern München sem, de jól meg tudja lovagolni a szerencséjét, és ez is számít.

Én is pozitívan csalódtam és remélem, hogy hosszú távon is tudjuk tartani vele a szintet.

konrad66 2015.04.19. 15:29:00

Egyébként azt milyen ötletnek tartjátok ,hogy Bonuccit feltoljuk középpályásnak,mint Zoumát vagy David Luizt

Barolo 2015.04.19. 15:36:18

@Tony.: +1
Marchisionak nagy idénye van, ami az utóbbi évek tapasztalatai alapján számomra meglepetés. Remélem, hogy hozza ezt a szintet a következő néhány évben is. Forza Juventus!

Barolo 2015.04.19. 15:37:35

@konrad66: Vészhelyzetben ki lehet próbálni, de azért a labdabiztonsággal komoly problémák lennének szerintem. Forza Juventus!

Trieszt120506 2015.04.19. 15:38:32

@konrad66: szerintem lehozna egy jó közepes szintet.

Rivendell 2015.04.19. 16:28:48

@konrad66: hozzá ő laszti ügyetlen,azért +van a maga sajátos darabos mozgása.

KysBé 2015.04.19. 16:42:13

Ezzel mindössze azt szerettem volna szemléltetni, hogy egy top csapat elleni erőpróba esetén lehet szarul jönnénk ki a buliból és valszeg ráférne némi erősíés a csapatra, de ha itt ennyi szakértő van, úgy én kérek elnézést.
( ui: a következő ciki vereségnél se tessék az Allegri-Marotta duót vegzálni)

Hoods. 2015.04.19. 17:34:49

@Juvegaspy: Akarmennyire faj van igazsag a mondandojaban.. @konrad66: Szerintem meg lehetne is fantazia ebben. Egyszer mindenkepp megneznem kozepen.

Juvegaspy 2015.04.19. 18:41:15

@KysBé: pici lelkedet megsertettem bocsika. Azert ne sirj nagyon...gondolom erted mire fel irtam a dolgokat ha nem akkor zokogj tovabb (csendben).
@Hoods.: teny h van benne igazsag..szerencse is kell de eleg reg volt pl ilyen pozitiv hangulat a blogon nem kell ezt elrontani!
Mindenki tudja h nem a legnehezebb uton kerultunk ide es?...kit erdekel a bl-rol van szo

rockitbaby 2015.04.19. 19:48:01

@Juvegaspy: Azért könnyű sem volt az a BL túra. A csoportban izzadtun krendesen, a BVB lehet, hogy a bajnokságában kutyaszar, de a BL-ben toronymagasan nyerték a csoportjukat meseszép játékkal. És a Monaco sem véletlen lett csoportelső és kapta a legkevesebb gólt. Nem volt annyira könnyű az az út. Aláírom, hogy lehetett volna nehezebb, de pl a Reklám Margit útja sem volt sokkal nehezebb, csak ők a Schalke ellen befaszkodtak.

Csak azért írtam, hogy ne becsüljük le amit elértünk, mert atr a Dortmundot küldtük haza, aki BL döntőt játszott és alig kapott ki, és odáig leiskolázta többek között az RM-et is. Tudom, hogy azóta ott sok minden változott, de Európában akkor is vesz6élyesek voltunk. Az ellenük tanúsított játékkal bárkit megverhetünk. És ez nem nagyképűség!

niccolo 2015.04.19. 23:15:43

@KysBé: meg igazi Juve drukkerekhez sem.

Apuleius 2015.04.20. 09:36:34

@Juvegaspy: @KysBé: Legyetek szívesek befejezni a személyeskedést.

KysBé 2015.04.20. 17:24:42

@Apuleius: Korrekt! De, ha már személyeskedés, akkor kéretik az utolsó 3-4 hsz-t is töröli, a teljesség igénye nélkűl. Köszönöm!

Apuleius 2015.04.20. 17:50:17

@KysBé: Köszi szépen, teljesen jogos a kérés, s utólagosan elvégeztem a tisztogatást :-) Reggel csak beleolvastam a kommentpárbajba, de nem volt időm és erőm elvégezni a teljesen igazságos szűrést.

KysBé 2015.04.20. 18:11:03

@Apuleius: Köszönöm! Korrekt vagy mint mindíg!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása