Allegri: „Nem aggódok Pirlo miatt”

Allegri Massimiliano_instruál_1.jpgMassimiliano Allegri az athéni vesztes csatát követően megvédte Andrea Pirlót, majd a kedélyeket próbálta nyugtatni azzal, hogy a Juventusnak nagyon jó esélye van a továbbjutásra a csoportból.

„Másképp képzeltem el ezt a meccset, főleg ami az első félidőt illeti.” - nyilatkozta a tréner a Sport Mediaset képviselőjének az újabb BL-vereség után.

„Taktikailag gyengék voltunk, nem mozogtunk eleget, és az ellenfélnek megengedtünk három-négy ellentámadást, és pontosan ezt akarta elérni az Olimpiakosz.

A második félidőben túl sok gólhelyzetet elpocsékoltunk. Rossz szájízzel távozunk és rossz eredménnyel. Főleg az első félidő miatt bánkódhatunk, azonban a véleményem változatlan, továbbra is nagyon jó esélyünk van a továbbjutásra.”

A csoportbeli helyzet azonban nem egyszerű, mivel az Atlético Madrid és az Olimpiakos hat ponttal vezeti a négyest, a Juve és a Malmö pedig három-három ponttal rendelkezik.

„Véleményem szerint sok ki nem kényszerített hibánk volt az első félidőben, és nem tartottuk irányításunk alatt a meccset. Az Olimpiakosz nagyon hatékonyan letámadott minket, és tulajdonképpen az idő múlásával ez egyre vesztett erejéből.

Túlságosan mélyen helyezkedtünk el, és a csapatrészek között túl nagy volt a távolság az első félidőben, csak magunkat okolhatjuk, hogy ilyen játékot nyújtottunk.”

Nagy csalódást okozott Andrea Pirlo, aki többször eladta a labdát, és a végül gólt eredményező helyzetre is egy ilyen labdavesztés után került sor.

„Nem aggódok, mivel Andrea hosszú ideig sérült volt, és egyszerűen jobb erőnlétre kell szert tennie. Azért állítottam fel a kezdőcsapatot vele, mert szükségünk volt valakire a védők előtt, aki képes volt lelassítani a játékot, valamint képes megtartani a labdát az Olimpiakosz letámadásai alatt.

Biztos vagyok benne, hogy idővel és erőnléti edzések révén Andrea ismét visszatér arra a szintre, amit megszoktunk tőle.

Álvaro Morata bizonyította úgy az első, mint a második félidőben, hogy kiváló minőségű játékos.”

Massimiliano Allegri az utolsó negyedórában 4-2-3-1-es rendszerre váltott, de nem lehet, hogy a Juventusnak a kezdetektől ezzel a rendszerrel kellett volna próbálkoznia Európában?

„Ma este az volt a cél, hogy a labdát elöl tartsuk, azonban ehhez össze kellett volna tömörülnünk, és ma középpályán számos területet szabadon hagytunk, túlságosan széthúzódtunk.” - zárta az interjút a vereség fő okának meghatározásával Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr776825207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoods121 2014.10.23. 09:24:22

Bla Bla Bla.

Galata, Benfica, Olimpiakosz ezen a szinten tartunk jelenleg.

venember83 2014.10.23. 09:31:11

@Hoods121: jelenleg, de már jó ideje.

Apuleius 2014.10.23. 10:07:03

"azonban a véleményem változatlan, továbbra is nagyon jó esélyünk van a továbbjutásra."

Ezt miből sikerült levezetni, Maxi? Jelen pillanatban a kiesésre van nagyon jó esélyünk. A pályán kellene mutatni valamit, nem kell ez a bullshit.

bianconeri_2007 2014.10.23. 10:07:30

én nem értek hozzá annyira, mint max, DE kb. másfél éve köztudott, h a 3-5-2 nem működik európában, csak ha mindenki klasszis szinten pörög. azt is látjuk már mióta, h a szar meccskezdések miatt kerülünk szopóágra. az is nyilvánvaló, h marchisio jobb formában van pirlónál. azt is tudjuk, h pereyra és giovinco tud a szélen játszani. meg azt is láttuk, h lichtsteiner a 60. perc környékén már nem kapott levegőt. ezeket mi is látjuk kívülről. MAX, TE NEM LÁTOD? aztán hol van a grinta? hol a megfelelő hozzáállás? mi ez a beleszarok az egészbe mentalitás? az 1. félidő nem delneri, hanem ferrara csapatát idézte! remélem, h ez nem a vég kezdete... :(

DAVIDS 2014.10.23. 10:07:51

az egesz olasz focit a gyokeretol kene megvaltosztatni,sajnos az olasz edzok nem tudjak felfogni ,hogy europaba mas focit jatszanak sokkal gyorsabb a jatek,nem csak a taktikara epitenek,addig meg nem hoznak olyan edzoket akik mas focit jatszanak (gondolok itt Kloppra vagy frank de boer,joachim low stb)nem lesz valtozas.A Juve kerete szerintem sokkal erosebb mind pld a dordmunde de megis jobb eredmenyeket ernek el azzal hogy van egy edzojuk aki tudja hogy kell jatszani eurapai szinten.Ha vegig nezzuk a Seria A mezonyet nem talalunk egyetlen egy mestert se aki valamit felmutatott volna europaba,az peddig vicc hogy allegri azert kezdett pirloval hogy lassitani tudja a jatekot egy gyenge gorog csapat ellen.

bianconeri_2007 2014.10.23. 10:10:48

@Apuleius: szerintem abból, h még 2 hazai meccsünk van. de ha számolunk, akkor valószínű, h a görögöknek 9 pontjuk lesz, mert megverik otthon a svédeket. nekünk 3 van most, 2 győzelem kell a 9-hez. azaz nyerni kell otthon a görögök ellen, malmöben és az atleti ellen is pont, vagy inkább győzelem kell. marhára nem reális...

Apuleius 2014.10.23. 10:16:07

@bianconeri_2007: Igen, én is így gondolom. Jelen pillanatban kizártnak tartom, hogy hozunk 7 pontot a 3 meccsből, hatalmas teher lesz a győzelmi kényszer,s marhára nem vagyunk meggyőzőek. Jó esélyünk a kiesésre van, nem a továbbjutásra.

GLB 2014.10.23. 10:24:09

COMING SOON...EUROPA LEAGUE 2014-2015

babo0410 2014.10.23. 10:34:49

„Nem aggódok, mivel Andrea hosszú ideig sérült volt, és egyszerűen jobb erőnlétre kell szert tennie. Azért állítottam fel a kezdőcsapatot vele, mert szükségünk volt valakire a védők előtt, aki képes volt lelassítani a játékot, valamint képes megtartani a labdát az Olimpiakosz letámadásai alatt."
Ez komoly Allegri? Le akartad lassítani a játékot? Most a miénkre gondolsz, vagy az ellenfélére? És ez miért lett volna jó? Nep éppen gyorsulni kéne? Másrészt meg kellett valaki aki megtartja a labdákat? Marchisio nem tudta volna? És Pirlonak ez sikerült? Már kb. két éve nem megy ez Pirlonak. A gólt az ő eladott labdájából kaptuk. Pirlo nem hogy meg tudná tartani egy ideje a labdákat, hanem vagy ő adja el, vagy simán elveszik tőle. Ha ezt Allegri nem veszi észre, gáz van. Ha nem látja Allegri, hogy milyen lassúak vele a támadásaink és, hogy a középpályás védekezésünk mekkora nulla, ha ő játszik, akkor most húzzon a fenébe, mielőtt nagyobb kárt csinál. Sajnos a nyilatkozat alapján Allegri is kezdőként számol vele. Végünk van, kiestünk, ha ez igaz. Sajnos Pirlot el kéne már felejteni. Allegri vedd észre, hogy Pirlo hatalmas fékje a csapatnak! És ez nem a sérülése miatt van. Öreg, még a saját sebességéhez képest is lassúbb, és hihetetlenül körülményes lett, ráadásul már a feladatára is alkalmatlan, mert nem tudja a labdákat megtartani. Bajban vagyunk. Nagyon nagy bajban.

Rivendell 2014.10.23. 10:40:06

vicc az,hogy adottak a játékosok 1 pörgősebb játékhoz is akár....

Prloval még mindig ott a gond,hogy én nagyon kedvelem,de a kiteljesedéséhez kellenek a gyors szélsők...azok meg az ablakban.Milán-válogatott esetében is adott volt mellé 1 komplett csapat,de nálunk ez messze nincs meg + ő se fiatalodott.

1 csúcs Vidal-Pogba páros kéne a kp-n elé akik megszűrik a támadásokat + 2 gyors szélső,de ezekből 3 is hiányzik.

venember83 2014.10.23. 11:00:23

Ellentétben Massimilianóval én valahogy mindenki miatt aggódok, mert nagyon úgy tűnik, hogy kevés a csapatban a húzóember és az egyéniség, így meg sok jóra nem számíthatunk. Olaszországban se.

tjunior 2014.10.23. 11:15:51

Októberben mintha falnak ment volna a csapat, ami eddig működött és gördülékeny volt, az most egy merő görcs és kínlódás. 4 meccs 4 gól, ha kivesszük a Róma meccset, 3 meccs 1 gól...ez elfogadhatatlan, egyszerűen megszűnt a támadójátékunk. Persze eddig is Tevez vitte a prímet, most meg neki sem megy, de nem ez a tipródás volt szeptemberben Tevez ide vagy oda. Ami eddig erősségünk volt,a középpálya az most teljesen szét van esve, Pogba öncélú, Vidal január óta keresi önmagát, Pirlo tragikus, Marchisio meg nem tds 2 meccsen egymás után jól játszani.
Ami a BLt illeti, gyakorlatilag 3 meccs 9 pont kell, talán 7 is elég, de az már nagyon necces, és ezt ezzel a formával kellene abszolválni...nagyon gyorsan az ELben találjuk magunkat ha nem változnak a dolgok...

Tony. 2014.10.23. 11:23:19

Szóval ez lenne Allegri Juventusa igaz? Ez már Allegri Juventusa... A felállása ugyanaz, az eredményei ugyanazok, de mert kettővel többet passzolnak a 16-os előtt és Tévez hátrébb játszik ez nem ugyanaz a csapat...

Allegri mára bizonyította, ami mindig is jellemző volt rá: Egy halvérű, beszari semmirekellő, aki nem merte felvállalni a saját elképzeléseit (már ha volt egyáltalán), és jóformán semmit nem csinált azóta, hogy átvette a csapatot.

Annyi a kellemetlen bibi, hogy a Conte féle mentális felkészítés, meccs közbeni ráhatás, motivációs képesség sincs meg ebben a kóklerben és véleményem szerint a bajnokságot is el fogja veszíteni. Mert ez igenis a Conte-féle csapat, amely már unalomig lejátszotta magát, de most már a lelki plusz sincs meg benne, és ez bukásra van ítélve erre a szezonra.

Apuleius 2014.10.23. 11:37:22

@Tony.: Jelen pillanatban én is azt gondolom, hogy ebben a szezonban a bajnokságot is bukni fogjuk. Ennek ellenére szerintem túlzás minden szart Allegri nyakába varrni. Conte vezetésével pontosan ugyanilyen moslék szarok voltunk a BL-ben, ha volt is motivációs készség és lelki plusz, az elillant, mire a fiúk a pályára léptek. Conte okosan és jókor futamodott meg Torinóból, az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem igazán hiszem, hogy vele parádéznánk Európában, s hazai téren sem valószínű, hogy ne jöttek volna hullámvölgyek. Nyilván Allegrinek is van felelőssége az utóbbi hetek bénázásában, de ez lényegesen komplexebb probléma (pl. vicc, hogy évek óta képtelenek vagyunk szélsőt igazolni, pedig a vak is látja, hogy nevetségesek a beadásaink). Nem kell szeretni Allegrit, de vegyük már le ezt a csőlátást eredményező szemüveget kicsit.

molnaratti10 2014.10.23. 11:55:56

@Hoods121: Nem tartünk az ő szintjükön,hiszen ezek a csapatok megvertek minket,ergò alattuk vagyunk!

pedronegro (törölt) 2014.10.23. 12:17:51

Allegri mára rászolgált a bohóc jelzőre. Olasz középszer, fos, gagyi, unalmas, stb... köze nincs Európához. Conte legalább belátta hogy ő már többet itt nem tehet és ebben a formában ez a csapat már nem tud fejlődni és lelépett mivel a vezetőség nem áldoz nagyobb pénzt a csapatra.
Allegri ha még most sem veszi észre hogy változtatni kell, amit egyébként már minden juventus szurkoló már 2 éve kívülről fúj, hogy a 3-5-2 nem való se a Bl-be se az El-be ezzel a játékos kerettel mert iszonyú statikusak vagyunk ebben a formában, akkor nem csak középszer hanem idióta is.
Jelenlegi keretben azért már vannak játékosok akikkel lehet más formációt játszani. Mire vár??? Mit alibizik Conte formációjával?
Az Olimpiakosznak talán jobb kerete van??? Egy lószart! Csak ők focizni akarnak, nyerni akarnak, meg akarják mutatni, stb... Mi meg még mindig a "majdtalálunkvalahogyegygóltaztánbeállunkvédekezni" mentalitással megyünk neki.
Ébresztő ez már nem a 90-es évek!!!
Továbbá a vezetőségről: egy dolog hogy smucig és próbál ügyeskedni meg occsón igazolgatni, mert nem kellenek sztárok ahhoz hogy jó foci legyen de akkor már az edző kiválasztásnál ne az egyetlen elérhető edzőt válasszák ki fél nap alatt! Meg ne az legyen már az egyetlen szempont hogy olasz legyen!!!
A keretről: mivel Allegri töketlen ezért nem fogja meglépni a következőket: kezdőből Pirlo, Vidal, Llorente kitenni, mehetnek a tarcsiba vagy az ifibe összeszedni magukat, és Gio-t Pereyra-t berakni mert ők legalább küzdenek és ott van még Pepe is aki legalább a svájcit váltsa már le időnként. Ja én Pogba-hoz se ragaszkodom, mert az hogy szép dolgokat csinál, meg ügyes, meg tehetséges azon már túl vagyunk. Mikor lesz hasznos is?? Kússzon-másszon-pörögjön nem akkor sztár ő hogy sétálgasson a pályán meg magyarázgasson.

Juvegaspy 2014.10.23. 13:44:32

@DAVIDS: azert a dortmund a bajnoksagban eleg gaz iden...nem hiszem h ertekelnenk a bl jo szereplest ha mar lenne 5vereseg a bajnosgban!

Juvegaspy 2014.10.23. 13:52:37

Elmult egy het...X a bajnoksagban Vereseg a Bl ben es ok a jatek is szar volt most de itt tenyleg mindenki de MINDENKI temeti a csapatot! Ennyire negativok meg ferrara idejen se voltatok amikor 7.ek voltunk. Komolyan mi van veletek. Juvet szido blog lett itt. Ez a kedvenc magyar Juves oldalam es tenyleg nem ertem mi folyik ok h kritikus a banda de ez sztem kicsit sok

The king of alibis 2014.10.23. 14:11:55

Úgy látom, a fejlődés megkérdőjelezhetetlen a bohóc Allegrivel.

venember83 2014.10.23. 16:03:10

@Juventus: kissé megszólítva érzem magam, bár mivel elég korlátolt hozzászólás volt, nem vagyok ebben teljesen biztos, de azért, ha már belekezdtem... Megkérhetlek arra, ecseteld, milyen jeleket láttál a tegnapi meccsen vagy akár a Sassuolo, netán az AS Roma elleni meccsen, ami optimizmusra adna okot nekünk szurkolóknak? Ami bizonyítaná, hogy kedvenc csapatunk valóban értő és megfelelő kezekben van? Hogy nem kell aggódni az év végi bajnoki eredmény vagy a BL-csoportkör túlélése miatt? Azt már megszoktuk, hogy szar a játék, de jelenleg eredmény se jön.

Előre is köszönöm válaszod, mely remélhetőleg előző hozzászólásodat azért pár száz százalékkal meghaladja, úgy terjedelem, mint mutatott értelem szintjén.

krisszvector 2014.10.23. 16:12:05

@pedronegro: emlékeztetnélek,hogy ez a kibasott nagy zseni Conte,ez a spirito Juve,ez a mourinhoba oltott ferguson,pont ugyan így koppant az elmúlt 2 évben,mint most max.

"Conte formációjával?"Juj:DD
Na ezt a fshalmazt hagyta itt nekünk Conte,Pirlostól mindenestől.

Még mindig azt mondom,Pirlonak nincs helye a pályán!Ismerjük a korlátait.

babo0410 2014.10.23. 18:00:31

Azért az vicces, hogy amíg ment a szekér hogy élettétek Allegrit most, hogy kicsit döcög a szekér, már megint minden szennyet ráborítotok. Szánalmas ahogy váltogatják egyesek a véleményüket. Miért kell egy-egy gyengébb meccs után hisztizni? Allegri uazt a taktikát játszatja ami a szezon elején mindenkinek annyira tetszett. Sajnos viszont egyesek a könnyebb módszert választják, és mindenkit kritizálnak, legfőképpen Allegrit. Pedig észre kéne venni, hogy egyes egyedül Pirlo kezdőbe tétele miatt esett szét a csapat. Nem tud szűrni a kp-n, sőt rengeteg labdát szór el, lendületből tudnak róla a védelemre támadni. Nem a -- lett hirtelen rossz, nem Allegri taktikája lett hirtelen rossz, hanem Pirlo gyenge formája ennyire kihat a játékunkra. Ő van a védők előtt, és ha ott labdát veszít, az a legveszélyesebb. A kp nem tud előrefelé olyan hatékonyan játszani, mint Pirlo nélkül, mert a védekezésre nagyobb erőket kell összpontosítani, mivel Vidalnak és Pogbanak Pirlo helyett is védekezniük kell. Nem tudjuk úgy megteremteni a helyzeteket, mert több energia megy a védekezésre, így a támadásépítésre kevesebb erőnk jut. Pirlo kezdőbe helyezésével hatalmas bajok kezdődtek. A játékunk nagyon lassult, körülményesebb lett a játékunk is, és ami a legrosszabb, a kp-s szűrésünk ment tönkre. Pirlonak nincs helye a kezdőben. Ha ő nem játszik, csodák csodájára újra a régiek leszünk, ha marad, kiesünk. Ennyire egyszerű a dolog. Ha Allegri ezt nem veszi észre, akkor ki kell rúgni. Ha észreveszi, és kikerül Pirlo a keretből, akkor meg feljavulunk, és Allegri bizonyíthat. És akkor majd megint lehet éltetni. :)

Adp1987 2014.10.23. 19:31:21

@babo0410: te tényleg egy ökör vagy!!

Rivendell 2014.10.23. 19:35:28

@babo0410: régiek leszünk? Lippi korszak? vagy Conte 1ső szezonos full letámadós játéka? alapvetően az Allegri féle régi is kevés a BL-hez.Nem csak Pirloval vannak gondok,Allegri fejében is rendet kéne tenni és beleverni a fejébe,hogy ki milyen poszton tud jól teljesíteni és kit mikor kell berakni/forma javítás célzattal/

devil-z 2014.10.23. 23:30:19

Bohóc vagy Allegri.

penge09 2014.10.24. 00:53:31

@devil-z: Ne haragudj de ezt mi értelme beírni? Allegri elég csúnyán elbaszta Pirloval az olimpi ellen(a Sass ellen látszot milyen formában van),de azért nem hiszem hogy csak az ő bűne minden.

babo0410 2014.10.24. 01:10:18

@Adp1987: Legalább megindokolnád, mert így csak egy bohóc böfögése. Ennyi. Egyéb iránt én csak puszta tényeket írtam le.
@Rivendell: Akkor úgy fogalmazok, újra jók leszünk. Allegri nagyon jól csinálja eddig a dolgát szerény meglátásom szerint, egyedül Pirlo kezdetését cseszte el. Azt meg ne várd, hogy Comant kezdesse, mikor eddig nem azt mutatta, hogy majd egy ilyen fontos meccsen kell megkapja a bizalmat.

devil-z 2014.10.24. 03:53:00

@penge09: mi értelme beírni? talán mert ezt gondolom róla. A véleményemet meg csak leírhatom a beleegyezésed nélkül, ugye? vagy ezentúl csak olyat írhatok amivel te is egyetértesz?

Hogy miért ez a véleményem róla többször kifejtettem már (ha érdekel visszakeresed) és minden meccs után egyre csak megerősít ebben.

Lisandro 2014.10.24. 07:09:05

@Tony.: Teljesen igazad van Haver!

Rivendell 2014.10.24. 07:20:33

@devil-z: @penge09: no stressz ,csak szex

az a baj,hogy szeretjük a csapatunk,de jelenleg a szeretett csapatunk játéka és általa a játékosok és az edző is elég megosztó lett a juventus szurkerek körében is.

@babo0410: de most őszintén..Asa mit keres balon? Pirlo miért kezdő,Vidal szintén mit keres a kezdőben,hiszen ő is totál homály manapság. Coman-Morata-Pereyra azért kell a kezdőbe ilyen mérkőzésen,hogy legalább harapjon a csapat,ezek a fiatalabb játékosok mennének előre mint a meszes 1 ilyen BL mérkőzésen.Coman fogta magát és játszott az 1ső fordulóban,azon mérkőzésen jól látszódott hogy nem vész el ismeretlen közegben sem,pláne hogy akkor még a társak se voltak hú de ismertek számára/játékban/. jobb így kikapni,mint úgy hogy előrefelé játszunk folyamatosan? és tegyük hozzá a győzelem esélye is nagyobb előre játékkal.

penge09 2014.10.24. 09:16:29

@Rivendell: Sajnos Asa még mindíg a legjobb wingbackünk bal oldalt,nem hiába játszik ő a fontos meccseken.Vidal meg jelenleg csak vkp-nak funkcionál támadásban semmit nem ér,de mivel Pereyra se volt túl jó a Sass ellen ő kezdett.
Az én véleményem hogy inkább egy Gio-Tevez-Morata támadó hármassal kellene fel állni vagy Giot belökni mögéjük.

penge09 2014.10.24. 09:17:02

@devil-z: Rendben a te véleményed.Bocsánat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása