Marchisio: „Conte távozása mindannyiunk javát szolgálta”

Marchisio Claudio_meg a labda.jpgClaudio Marchisio legutóbb úgy nyilatkozott, hogy ismeri Antonio Conte nyári lemondásának okát, amely lemondás mindenki érdekét szolgálta.

A sikeres edző a nyáron váratlanul távozott a Juventus kispadjáról, ezt követően pedig elkezdődtek a találgatások, hogy vajon mi is indokolta ezt a hirtelen döntést a nyári felkészülés első napjaiban a világbajnokságot követően, legtöbben pedig a klubvezetés átigazolási politikáját okolták.

Claudio Marchisio úgy gondolja, hogy a jelenlegi olasz szövetségi kapitány jó döntést hozott, mivel nem érezte magát eléggé elkötelezettnek a Juventus vezetéséhez.

„Tiszteletben tartom Antonio Conte döntését. Elmagyarázta nekem, miért is távozott, ezt azonban nem oszthatom meg a nagyközönséggel.” - nyilatkozta a Juventus középpályása a Tuttosport munkatársának.

„Biztosíthatok mindenkit, hogy ő nem olyan ember, aki képes lenne úgy folytatni egy munkát, hogy nem érzi száz százalékosan elkötelezettnek magát az illető célért.

Megpróbálta a szezon elején, mivel igazi juventino, azonban rájött, hogy mindenkinek úgy lesz a legjobb, ha távozik.”

Ezt követően a középpályás elmondta véleményét, miszerint a Juventus jó kezekben van Massimiliano Allegri kinevezését követően.

„Mindegyik edzőnek megvan a saját jelleme és munkamódszere, azonban a dolgok jó irányba haladnak Allegrivel. És ne gondolják, hogy Allegri nem emeli fel a hangját, ha szükséges...

Valamint, ha az edző nem is ordít, hogy feltüzeljen minket, jó formában vagyunk, és készen állunk az új szezonra. Egy újabb nagyszerű szezon vár ránk. Célunk a bajnoki cím megvédése és a jó teljesítmény az európai kupasorozatban.”

A Juventus a Serie A küzdelmeit szombaton kezdi meg a Chievo elleni idegenbeli meccsel.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr996636763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2014.08.26. 14:06:00

Biztos kiderült, hogy csak azért játszatta Marcit, mert valójában a fia.

devil-z 2014.08.26. 14:11:29

Én is pont ezt mondanám Marchisio távozása esetén :)

rockitbaby 2014.08.26. 14:20:26

Én érzem csak furcsának, hogy az egész világ találgat Conte távozásáról, de ő mégis tudja? Rá kelene szabadítani Marcit az ENSZ székházra és minden probléma huss megoldódna, mert ő midnenre tudja a választ.
Ellenben a nyilatkozat olyan, hogy ezért kár volt kiállni és elmondani. Semmitmondó, de azt ellenben ragozó kis cukrozott takony volt ez Marcikám. Pont mint a játékod, a cukorozás abban pedig az, hogy saját nevelés.

danimester1 2014.08.26. 16:14:43

Céljai álmai tervei mindenkinek vannak,mert anélkül nem is lehetne semmit csinálni.Viszont az ő esetében (mivel már 3X olasz bajnok) megtehetné máshol ezzel is helyet adva a nála jobb képességű játékosoknak.Szép meg jó hogy saját nevelés,de ez nem az ő szintje csak a pedigréje miatt lehet még nálunk.Nekem ez a véleményem róla és úgy érzem évi 2-3 meccsért felesleges tartani és állni a fizetését.Ezzel viszont megint csak az derül ki,hogy az utánpótlásunk egy lyukas garast nem ér,ami persze nem csak a játékosok hibája.A lehetőség nem adott egyiknek sem a fejlődésre és arra sem,hogy a nagy csapat közelébe kerüljenek,hogy bizonyítsák rátermettségüket vagy épp az ellenkezőjét.Igaz aki meg kapta (ami olyan ritka mint a fehér holló) az sem tudott élni vele csak fellángolások voltak.Ebből a szempontból viszont nem értem miért kell a pénzt "senkikre" elszórni,mikor ezekből az összegekből már hozni lehetne fél vagy teljesen kész játékosokat.Ennyire nem akarok elkanyarodni a témától csak kijött bocs.:-)
@devil-z: +1

2014.08.26. 16:36:29

@danimester1: És ha ő elmenne,szerinted mivel lenne jobb?! Jönne helyette egy ugyanolyan középszerű játékos,mint amilyen ő is...jönne egy igazi bajnok,mondjuk Cigarini vagy Bonaventura az Atalantából,mert saját nevelésű tehetségeink nincsenek...

2014.08.26. 16:40:34

Nem tudom mit vagytok úgy kiakadva rá! Pereyra meg Romulo biztos sokkal jobb,vagy Montolivo,esetleg Aquilani,vagy Felipe Péló! Én se ejtenék könnyeket érte,ha érkezne egy Eriksen vagy Isco,de erre kb annyi az esély,mint arra,hogy belőlem egyszer csillagász legyen!

venember83 2014.08.26. 16:56:30

@fire06: ne légy csillagász, egyáltalán nem keresett szakma, nemigen tudsz vele elhelyezkedni.

Rivendell 2014.08.26. 16:59:13

@fire06: pedig zsebpénzért megvehették volna Eriksent 1 éve,tehát a lehetőség adott volt rá...
sőt ha az állítólagos babo általi 30M-t valósnak vesszük,akkor még maradt is volna bőven Eriksen megvétele után,akár idén 1 Manolasra is elég lett volna:D

csak hát a csillagok nem Marrottának kedveznek manapság

Rivendell 2014.08.26. 17:00:14

30M = babo írta talán ma,hogy ennyiért vitte volna az MU Marcit

rockitbaby 2014.08.26. 17:19:35

@fire06: Kell saját nevelés a BL miatt, de ő konkrétan a Conte első évében mutatott produktukmból él. Akkor a körülményekhez képest nem volt rossz, de amint érkezett egy nála sokkal jobb játékos aka Pogba, rögvest a padon lett. De a nyilatkozatai nem cserejátékos szintűek, hanem mintha ő lenne az úristen. Inkább fogta volna be a száját és edz, semmint ezt a semmit sokadjára nyilatkozni. De akkor nézzük máshonnan. A transfermarkt. de szerint az ára 25M euró. Ebből kijönne Manolas, Rabiot és Berardi kölcsön meghosszabbítás előtti árral ( most már fix 15M ). És ezek nem olyan nevek, amik nekünk elérhetetlenek.

Shyr Kahn 2014.08.26. 17:50:58

Nem tudom mióta követtek Juve meccseket, de mindamellett, hogy saját nevelés érdekes végignézni, hogy kik nyilatkoztak a mellett, hogy igen jó játékos. Azt se feledjétek, hogy a Gazzetta-tól milyen osztályzatokat kapott. Sztem kissé el vagytok vele kapcsolatban tévedve. Nem azért jó játékos, mert rengetegszer van nála a labda és hatalmas dolgokat művel vele, hanem mert igen jó a játékintelligenciája és a helyezkedése miatt mellette igen ritkán vezetnek labdát a kapunkig. Az egyik leghasznosabb kkp-nk. És ezt nem csak én mondom, hanem olyanok is akik értik a szakmát. Azt se felejtsétek, hogy sérülése volt ez elmúlt évben. Ne csak gólokban, gólpasszokban és cselekben lássatok!

danimester1 2014.08.26. 17:58:13

@fire06: Szerintem a most érkezett Coman vagy Pereyra hozná a szintjét.Szóba került Babo kolléga,hogy érdeklődött utána még anno a MU,én simán eladtam volna.(már ha igazak voltak a pletykák) Bár aggályodat megértem Cobrettit ismerve így a pótlása lenne kétséges azaz milyen minőség érkezne a helyére.

danimester1 2014.08.26. 18:00:34

@Shyr Kahn: Ismerős a dolog,de az esetében volt már sérülésre,mandulára hivatkozva a formája miatt.

keshudioo 2014.08.26. 18:15:38

@Shyr Kahn: Általában egyetértek a véleményeddel (jó lenne többször is olvasni, igencsak eltűnögetsz:), de a Marchisio-ügyben sajnos nem tudok. Minden mérkőzés után szoktam statisztikákat nézni, éppúgy a teljes csapat mint egyes játékosok számait, és azok alapján nem állja már meg a helyét az az állításod, hogy Marchisiónál sokat van a labda. Nem egyszer volt már olyan, hogy Buffon többet ért labdába Marchisiónál, ezt többször meg is említettem. Claudio ráadásul nagyon ritkán vállal be előre passzt, pedig, ha valamiben jó lehetne, az a támadás, azt mindenki tudja, hogy alapvetően egy technikás srác, és ezt láttuk az egyetlen jó szezonjában is, de az utóbbi két évben szívesebben vállalja be az alibi passzokat. A 35 éves Pirlo gyakran több labdát szerez a Hercegnél, Vidalról nem is beszélve. Azt, hogy a helyezkedésével segíti a csapatot, egy megfoghatatlan állításnak tartom. Egy jó játékos labdával is épp olyan hasznos kellene, hogy legyen, mint labda nélkül, az meg nehezen bizonyítható, hogy egy másik játékos ne tudná a mozgásával mondjuk Pirlót tehermentesíteni vagy éppen helyzetet kialakítani másoknak. Gólpasszt meg még a kilencgólos szezonjában sem adott túl sokat, úgyhogy ebbe sem kapaszkodnék.

Tudom, hogy én tűnök Marci legnagyobb kritikusának itt a blogon, de ez egyébként nem véletlen. Én nagyon szerettem a kis taknyos, de az első Conte-szezon óta nem hogy halványul teljesít, hanem sehogy, és emiatt megszakad a szívem. Teljesen észrevehetetlen a pályán, néha el sem hiszem a névsor alapján, hogy játszik, pedig a második számú alkapitánytól nem ezt várná az ember. A TIM Kupán majdnem elsírtam magam, mikor megláttam a sárga szalaggal. Szerintem Naingolannal vagy Guarínnal is jobban járnánk helyette.

MDaniel98 2014.08.26. 19:18:39

Lehet itt csűrni-csavarni a dolgokat, de az szemmel látható tény, hogy Marci 2 éve (pár meccs kivételével) csak alibizik, és nem vagyok benne biztos, ha nem lenne saját nevelés, valamint a nagy-nagy futuro capitano, még itt lenne-e. A MU tavalyi 30 millió€-s ajánlatát olyan gyorsan el kellett volna fogasni, amilyen gyorsan csak lehetett, nehogy meggondolhassák magukat. És én ezt akkor is leírtam...

Rivendell 2014.08.26. 19:29:51

@Juventus FC 15: viccnek is rossz,hogy belőle csapatkapitány legyen....akkor már tényleg Chiello legyen az,még ha nagy paraszt is lett,de legalább hajt

keshudioo 2014.08.26. 20:30:52

@Rivendell: Chiello az alkapitány, Marchisio csak a harmadik számú.

Rivendell 2014.08.26. 20:45:49

@keshudioo: Padoin hol szerepel a listán?:) Joker?

keshudioo 2014.08.26. 20:55:37

@Rivendell: Ő lesz a sportigazgató, ha Marotta távozik, mert nagyon jó kapcsolatai vannak, és mindenki tiszteli a szakmában. :-)

babo0410 2014.08.27. 00:12:25

@Shyr Kahn: Nagyon egyetértek, ezt akartam én is írni. Végre valaki akinél nem csak az jelenti a jó játékost, hogy hány gólt lő, vagy mennyiszer mondja be a kommentátor a nevét.

HiemannMoc 2014.08.27. 00:43:23

@babo0410: a másik ilyen példa Padoin :)

Forza Marci

keshudioo 2014.08.27. 00:53:07

@babo0410: Hidd el, Babo, mi is örülnénk, ha formára találna. :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása