Marotta szurkolói kérdésekre válaszolt

Marotta Beppe.jpgA Juventus igazgatója, Beppe Marotta szurkolói kérdéseire válaszolt a La Gazzetta dello Sport hasábjain.

"A Juventus a közös tulajdonjogról rendelkező szerződések eltörlése mellett tette le a voksát, azonban a többség szava dönt. Előbb vagy utóbb az UEFA egységesítésre törekszik majd a különböző ligákban, s ez a rendszer egyedül Olaszországban létezik." - nyilatkozta Marotta.

"Nem hinném, hogy bármi esély lenne az Európai Szuperligára. Akkor már sokkal fontosabb lenne, hogy csökkenjen a szakadék a Bajnokok Ligája és az Európa Liga között, hiszen ez utóbbit nem tekintik kívánatos sorozatnak."

Marotta úgy véli, hogy az olasz bajnoki élmezőny létszámát a jelenlegi húsz csapatról tizennyolc résztvevősre kellene szűkíteni.

"Néhányan azt mondták, hogy az olasz bajnokság nem tartogat elég kihívást, azonban ami a nyomást és a motivációt illeti, meglehetősen nagy kihívást jelent. A Catania a táblázat legalján helyezkedik el, tőlünk ötvenöt pontnyi távolságra, azonban az életük meccsét játszották ellenünk. Ez jelenti a különbséget a külföldi bajnokságok és a Serie A kötött, mivel nálunk a nagy klubok nehézséggel szembesülhetnek a kis csapatok ellen."

"A Serie A-t tizennyolc csapatosra kellene szűkíteni. Így csökkenne a mérkőzések száma, ez segítené az európai szereplést és a válogatottat, s azzal járna, hogy a játékosok kevésbé lennének kimerültek."

Az olasz labdarúgást a játékvezetői ténykedés sem igazán segíti, hiszen szinte nem akad olyan bajnoki forduló, amely során ne szabadulnának el az indulatok a téves ítéletek miatt.

"A Juventus határozottan ellenzi a videobíró alkalmazását a mérkőzések alatt. Ez megváltoztatná a labdarúgás természetét, amelynek alapja a folyamatos játék. Ráadásul a videó bizonyítékok sem tisztázzák minden esetben a helyzeteket. Ugyanakkor a gólvonal-technológia hasznos volna."

A Juventus volt az első olasz klub, amely saját tulajdonú stadiont építtetett, azonban a jövőben más klubok is követhetik az Öreg Hölgy példáját.

"A negyvenegyezres stadion tökéletes méret. Gyakran van telt ház, s átlagosan kilencen százalék fölött van a stadion kihasználtsága." - folytatta Marotta.

"Most emelni akarjuk a lécet a befektetések terén, ehhez azonban előbb növelnünk kell a tűzerőnket a bevételek növelése által. Mindamellett az is szükségszerű, hogy a csapat tapasztalatot szerezzen." 

"Az a célunk, hogy folyamatosan fejlődjünk, minden évben egy újabb lépést téve előrefelé, s ugyanígy fogunk majd tenni idén nyáron is."

"Ugyanakkor a Juventus nem függ az úgynevezett top játékostól, s inkább a csapatjátékra helyezzük a hangsúlyt. Elég csak megnézni, hogy hány különböző játékos van a gólszerzőink között." 

"Nagyon fontos, hogy sokoldalú játékosokat találjunk, akik illeszkednek a projektünkhöz, amely során különböző játékszisztémákkal tervezünk."

"Az évek során sokat fektettünk a fiatal játékosokba is, akik a jelenlegi szezonban megmutatják, hogy mire képesek szerte Olaszországban, s közülük néhányat megpróbálunk majd visszahozni."

Marotta szót ejtett a jövő bevételnövelő lehetőségeiről is.

"Az együttműködésünk az Adidas-szal 2015-ben kezdődik majd, s a ligában dolgozunk azon, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a nézettség utáni televíziós jogokból."

"A dolgok nyitja, hogy összhangba hozzuk az optimális sport követelményeket az üzleti ügyekkel. Ahhoz, hogy versenyben lehessünk a legmagasabb szinteken, egyensúlyba kell hozni a pénzügyeket, így biztosítva, hogy a projekt fenntartható legyen."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr985957140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Györi_Juventino 2014.04.06. 08:18:40

Szép nyilatkozat , de inkább hoz egy értelmes bal oldali játékost, középre egy minőségi cserejátékost és csatársorba még két Tevez szintű játékost. ja és igen a fölösleget ,azt a 5-6 játékost zavard el.

MarekCsont 2014.04.06. 08:25:30

Borzalmas olvasni, hogy ez a semmirekello bohoc a Juventus neveben nyilatkozhat. Tehat Berardi es valszeg Immobile is jonnek meg gondolom meg a 30 vedo tehetseg egyiket is visszahozzak bar ugyse fog jatszani.. a bevetel novelese alatt meg kivancsi vagyok hog Pogba eladasat erti, vagy a sarjaket.

Type-R 2014.04.06. 10:49:54

A másik oldalt már tegnap kértem, most általánosságban a fanyalgókhoz szeretnék szólni. Ok nélkül legyetek szívesek ne szidjátok a klub embereit kizárólag azért, hogy vita generálódjon. Köszönöm!

Goku06 2014.04.06. 11:43:42

Hát ez a cikk sok új információt nem nyújt a tervekről.

Közös tulajdonjog eltörlésének én nem örülnék. Akkor ha van egy fiatalunk sehogy sem fogjuk tudni kölcsönadni másnak, csak opcióval... Akkor pedig még a fele sem marad meg a játékosnak.
(Mert sima kölcsönadásnál 1 percet sem játszana, magas opciós árba pedig a kölcsönvevő csapat nem menne bele, így mivel mi akarjuk kölcsönadni a srácot, viszonylag alacsony opciós árral kell, ami meg nem lenne jó :S )
Maradjon csak a fele játékjog, én szeretem és látom benn a rációt.

deluxe93 2014.04.06. 12:10:34

@Goku06:Nem érted látom miért lenne jó ha eltörölnék a közös játékjogot.Van agy tehetséges játékosunk,aki jelenleg még nem biztos h befér ide,de más kis klubboknak viszont hatalmas előrelépést jelentene pl a bennmaradásért folytatott küzdelembe,azéltál nincs opció megéri nekik is kölcsönvenni ha ettől erősebb lesz a csapatuk.Minden más bajnokságba így megy,csak nálunk van ez a bohóckodás.

Goku06 2014.04.06. 12:34:46

@deluxe93: Értem én a dolgokat. Viszont ahogy én látom az olaszországi állapotokat, ott túl dörzsöltek a kiscsapatok vezetői is, így senki sem menne bele abba hogy fejleszti és játéklehetőséget ad a mi 20 éves fiatalunknak, anélkül hogy bármi haszna származna ebből..

Inkább játszat egy gyengébb, ám saját játékost mint egy olyat aki hiába jobb egy kicsit, de amikor elmegy, a jó játékot egy köszivel hálálná meg pénz helyett.

Pusztán pénzügyi szempontból. És én meg is értem őket, ha én lennék a Livorno vezetője, tuti hogy 1 db olyan játékos sem játszana a csapatban aki nem a miénk legalább félig, vagy nincs rá opciónk. Ezeknek a kis csapatoknak folyamatosan fenn kell tartaniuk magukat, ehhez pénz kell. Nem fognak ők itt jótékonykodni, hogy "csinálunk nektek egy tapasztaltatlan fiatalból egy klasszist"..

Ahogy mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy bedobjuk őket a mélyvízbe az eredménykényszer miatt, ugyanúgy nem engedheti meg egy kiscsapat, hogy ne gondoljon a jövőbeli pénzügyi folyamataira és olyan játékost játszasson akiből nem fog pénze származni. Ők bevételkényszerben vannak..

Olaszországot és a spanyolokat/németeket/angolokat ilyen szempontból össze sem lehet hasonlítani. Itt ez a fele játékjogos dolog teljesen igazodik az olaszországi állapotokhoz.

Kölcsönadunk valakit, akkor a kiscsapat fizeti a játékos éves bérét.. Játszatja, ami csak nekünk jó, mert év végén mindenképp a miénk marad. Év végén pedig ingyen visszakerül hozzánk. Elképzelni sem tudom hogy a tündérmeséken kívül bárhol is előfordulhatna ugyanez.

A jelenlegi rendszerben pedig a kiscsapat úgy kezeli a játékost mint a legnagyobb értékét, ezáltal kb a lehető legtöbb lehetősége van a fejlődésre a játékosnak.

MDaniel98 2014.04.06. 14:13:23

@Goku06: Akkor nem adjuk kölcsön a tehetséges fiatalokat,máshol éppen úgy tudnak fejlődni,ha nem jobban,pl.:Ha meg van benne a lehetőség Berardi az Ausburgban éppen úgy megkapná a lehetőséget,csak nem kellene elfelezni,és opciót sem feltétlenül kellene adni,mert a Németek tudják,hogy nekik az éppen érdekük,hogyha csak egy évig is,de jobb legyen a csapat=Jobb helyezést tudnak elérni=több pénzt kaphatnak,mert ott normálisak az emberek.

MDaniel98 2014.04.06. 14:21:43

Amúgy,ha mi ellenezzük ezt a fele játékjogos baromságot,miért nekünk van a legtöbb ilyenből?:)

hellan (törölt) 2014.04.06. 15:43:57

@Juventus FC 15: Nah erre a kérdésre valszeg még Marotta is megvakarná a fejét, mert válaszolni nem tudna. :D

Goku06 2014.04.06. 16:48:45

@Juventus FC 15: Csak ezzel az a gond, hogy a Bundesliga és a SerieA teljesen más, így szívesebben adjuk őket ligán belülre.
Meg hát persze külföldön azt se tudják ki az a Marotta és milyen noname fiatalt akar rájuk sózni. (Most nem épp Berardira gondolok, hanem a többiekre.. Mert érdekes, hogy Berardi is ugyanonnan indult, mint a többiek, mégis ő már most a visszahívás küszöbén, és a 10 milliós piaci érték felett áll, 19 évesen. Ilyen az, ha valakiben tényleg megvan a klasszis lehetősége.. A többiek meg 23 éves koruk előtt nem érnek 5 milliónál többet kb.. Az se véletlen ám..)

MDaniel98 2014.04.06. 17:45:49

@Goku06: Nyilvánvalóan,de ezzel mi nem járunk jól,csak a kis csapatok akivel elfelezzük,mert neki már az is marha nagy reklám,hogy "a Juventus tőlem vett játékost milyen király vagyok" vagy "A Juventustól vettem játékost,milyen király vagyok",egy ilyen Berardi vagy Immobile "berobbanásról" már nem is beszélve,amikor gyönyörűen letudnak gombolni minket.Lehet,hogy a Bundesliga teljesen más mint a Seria A,de egy Berardi-t,Immobile-t,vagy Lealit bármikor letudnánk passzolni a másik 4 topliga kisebb csapatainak,és anyagilag biztosan jobban jönnénk ki az üzletből,mintha ezt Olaszország teljesen átláthatatlan átigazolási útvesztőjében elkallódnának.A fiatalok 90%-t meg,akik mondjuk ki,senkik én rezzenéstelen arccal rég eladtam volna,kb.50 embert 10 milliós értékben(kb.NB 1-es értékekkel...),és nem azzal tölteném el az átigazolási időszakok felét,hogy ezeknek az idiótáknak valamilyen huszadrangú klubbot találjak...

MDaniel98 2014.04.06. 17:48:58

@Juventus FC 15: Ja,meg még annyit:Akiben megvan az a klasszis ami véleményem szerint most Immobilében lehet meg legjobban(na meg persze Berardiban...),annak min1,hogy Seria A vagy Bundesliga,La liga vagy PL,mindenhonnan ki tud emelkedni,ha biztosítják neki azokat a körülményeket amikre szüksége van.

z3 2014.04.06. 21:21:33

@deluxe93: egyáltalán nem mindegy hol játszik, lásd pl Henry, ahogy elkerült tőlünk Angliába egyből lőtt 26gólt és adott 11gólpasszt. Mennyit nyerthettünk volna, ha csak a felét adjuk el akkor az Arsenalnak...
Még a csapat se mindegy nem hogy a bajnokság. (pl. Immobile)
Most nehogy már az a pármillió €-s költség csődbevigyen egy ekkora klubbot, ha kineveltetünk egy potenciális klasszist valakivel, telejesen jogos hogy ennek ára van...
Láthattuk a Pescara is mekkora idióta volt, hogy 2 opció nélküli kölcsönjátékosra (Immobile, Insigne) csapatot épített.

z3 2014.04.06. 21:30:06

@z3: persze más bajnokságokban játszó csapatokkal közös tulajdon nem megengedett tudom, csak szemléltetni akartam hogy ez azért nem akkora hülyeség.
Igaz, a kölcsönadni vételi opcióval, majd visszavásárlási opcióval eladni se lenne butaság, csak ebbe valamiért kicsit messzebb áll az olaszoktól...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása