Conte: „Csak egy kiváló csapat...”

Conte Antonio_instruál_1.jpgAntonio Conte tegnap esti, a Genoa meccs elleni győzelmet követően úgy fogalmazott, hogy „csak egy kiváló csapat”, mint a Juventus volt képes legyőzni a rossoblu együttest, illetve egyúttal üzent a kritikusoknak is.

A mérkőzés két kulcsfontosságú jelenete torinói játékosok nevéhez fűződött, az első volt, amikor Gigi Buffon kivédte Emanuele Calaio tizenegyesét, majd Andrea Pirlo a mérkőzés végső perceiben szabadrúgásból a kapuba talált, így pedig egygólos győzelmet biztosítva csapatának Ligúriában.

„Számos mérkőzést követően fáradtan érkeztünk Genoába, a fáradtság miatt nem volt lehetőségem rotálni a csapaton belül, azonban győztünk egy élete mérkőzését játszó keret ellen, erre pedig csak egy igazán kiváló csapat lehet képes.” - nyilatkozta a tréner a Sky Sport Italia munkatársainak.

A mérkőzésen Andrea Pirlón kívül Paul Pogba gyönyörű passzát követően Daniel Osvaldo is betalált, ám az olasz csatár gólját érvénytelenítette a bíró egy, mint utólag kiderült, nem létező leshelyzet miatt.

„Volt néhány vitás döntés a mérkőzés során, azonban mindannyian tudjuk, hogy a bírók is emberek és hibázhatnak, így csupán üdvözletemet küldöm a játékvezetőknek.”

A meccs előtti bemelegítésen Andrea Barzagli meghúzódott, így utolsó percben Giorgio Chiellininek kellett beugrania a kezdőbe.

„Barzagli sérülését mindazok figyelmébe ajánlom példaként, akik a keretrotálás miatt panaszkodnak. Barzaglit nem játszattam a Fiorentina ellen, mivel az előtt sorozatban három mérkőzésen is pályára lépett, és pihentetni akartam, azonban ma így is lesérült. Vannak további játékosok is a keretben, akiknek pihenőre van szükségük, azonban Marchisio és Giovinco lesérülésével kevés opcióm maradt.

A Genoa nagyon agresszív futballt játszott, azonban a csatáraink nagyon jól teljesítettek, és megtartották a labdákat, valamint fontos helyzeteket alakítottak ki, így elégedett vagyok. Pontosabban lehettünk volna a kapu előtt a befejezéseknél, azonban a csatárok jól elvégezték feladatukat támadásban és védekezésban egyaránt.

A csapatnak fantasztikus bajnoki szezonja van, és ezt az embereknek be kell látniuk végül is, még ha nehéz szívvel is teszik. Remélem, hogy sikerül megnyerni a bajnokságot, akkor ezzel történelmet írunk, és a sok fecsegést pedig elfújja a szél.

Ezzel a nagyszerű tempóval az üldözőket túlterheljük és határaik meghaladására kényszerítjük őket, aminek következtében hullámvölgybe kerülnek. Remélhetőleg mindez összezavarja őket és lemaradnak.

Mindig azt mondtam, hogy a bajnoki cím az első számú cél, sorozatban harmadik bajnoki címünkkel szeretnénk megajándékozni az elnökünket. Természetesen mindemellett tovább kívánunk jutni az Európa Ligában is, de a legfőbb prioritás számunka mindig is a scudetto volt.”

Csütörtökön a Juventus a Fiorentina ellen Torinóban mindössze egy 1-1-es eredményre volt képes, azonban Antonio Conte Mediasetnek adott interjújából úgy tűnik, hogy az edző ennek ellenére nem aggódik túlságosan.

„A Fiorentina egyértelmű előnnyel várja a visszavágót. Az újságokat olvasva és az emberek véleményeit hallgatva úgy tűnik, mintha az emberek pénteken már a Juventus EL-ből való kiesését ünnepelték volna.

Azonban a Genoa elleni győzelem egy olyan csapatnak köszönhető, amelyik mindig egységként működik, legyen szó győzelemről vagy vereségről.

Ma nagyon jól játszottunk, és bebizonyítottuk, hogy jó teljesítményre vagyunk képesek, ha ésszel és szívvel futballozunk. Nyilvánvaló, hogy néhány játékos elfáradt a számos mérkőzés miatt, azonban nehéz pihenőt adni nekik, amikor ilyen sok fontos mérkőzésen kell helytállnunk. Összeszorítjuk a fogunkat és továbbra is megyünk előre.” - zárta nyilatkozatát elszántan a mester.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr445865550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The king of alibis 2014.03.17. 10:35:45

"Mindig azt mondtam, hogy a bajnoki cím az első számú cél, sorozatban harmadik bajnoki címünkkel szeretnénk megajándékozni az elnökünket. Természetesen mindemellett tovább kívánunk jutni az Európa Ligában is, de a legfőbb prioritás számunka mindig is a scudetto volt.”

Dugjátok fel magatoknak a scudetto-t Agnelli-vel együtt.

Type-R 2014.03.17. 10:39:59

„Barzagli sérülését mindazok figyelmébe ajánlom példaként, akik a keretrotálás miatt panaszkodnak. Barzaglit nem játszattam a Fiorentina ellen, mivel az előtt sorozatban három mérkőzésen is pályára lépett, és pihentetni akartam, azonban ma így is lesérült."
Ez nem volt túl elegáns, most ettől jobb lesz, hogy megmondta a magáét?

Jack Bauer 24 2014.03.17. 11:35:55

Akkor a bajnokság többet ér egy nemzetközi kupaszerplésnél?Hm...érdekes.

venember83 2014.03.17. 11:41:20

@Jack Bauer 24: Conte számára mindig többet ért eddig. Kicsit arsenalosnak tűnik ez a felfogás és egyáltalán nem szimpatikus, de Juventus szurkolóként egyáltalán nem meglepő.

Barolo 2014.03.17. 11:50:44

Sok mindenben igaza van.... az idény elején amikor a Roma fantasztikusan rajtolt és a Nápoly is elég erősnek tűnt, senki sem gondolta volna, hogy ennyivel fogunk vezetni 10 körrel a vége előtt. Persze még ezt is el lehet elvileg rontani ezért jobb észnél lenni, illetve a játékunkkal azért van gond bőven. 'csatáraink nagyon jól teljesítettek' mondatot, nem igazán értem, szerintem max okék voltak.
Szomorú lennék, ha kiesnénk csütörtökön, jelenleg 50% esélyt adok a tovább jutásra. 3. bajnoki cím persze nagyon fontos, de naggyá tenné a szezonunkat egy EL győzelem, és azért nem kevés bevételről is szó van a hátralevő 6 meccsen.
Szóval remélem, hogy vért isznak és kiverik a lilákat.
Forza Juventus!

Rivendell 2014.03.17. 12:01:24

persze,hogy neki a scudetto az első...tudja jól,hogy semmire nem képes nemzetközi szinten,akkor meg minek figyelni rá

csakajuve111 2014.03.17. 12:17:28

A 3 egymásutáni scudetto-t fikázóknak is üzent a mester:

"Remélem, hogy sikerül megnyerni a bajnokságot, akkor ezzel történelmet írunk, és a sok fecsegést pedig elfújja a szél."

Akinek nem inge az természetesen ne vegye magára...

JUVE76 2014.03.17. 12:35:48

"„Számos mérkőzést követően fáradtan érkeztünk Genoába"

És Conte akar Angliában edzősködni, ahol a bajnokság mellet ott van az FA kupa, a Ligakupa és a Nemzetközi szereplés..... BOHÓC!!!!

Amúgy a "30." bajnoki címet jövőre is meg lehetne nyerni, DE 30 évig tuti nem rendezünk otthon semmi Nemzetközi kupadöntőt!!!

Tony. 2014.03.17. 12:52:36

Azért azt be kell látni, hogy idén elképesztő szerencséje is van a csapatnak, hogy pl. az olyan teljesen reménytelen meccseket is meg tudja nyerni, mint a tegnapi, ami főleg a 2. félidő alapján bizony reménytelen volt.

Van amiben igaza van, de egyre kiábrándítóbb kezd lenni Conte állandó megmondóember viselkedése, kioktató stílusa, mintha csak nem tudom én Mourinho lenne. Döngeti itt a mellét egyes kiscsapatok elleni győzelem után, meg pattog a bajnoki szereplés miatt, bezzeg mikor gyalázatosan leszereplünk a nemzetközi kupában, akkor hallgat, mint szar a fűben.

Nem is értem mit akar a megjegyzéssel a bajnoki szezonról. Ki a fene kérdőjelezte meg?

Sajnos Conte is elszállta magától, jó lenne ha valaki visszahúzná a földre.

west30 2014.03.17. 13:28:13

@JUVE76: Vess egy pillantást az angol klubok padjára és nézd meg tegnap milyen volt a Juventus padja,nem Contet védem,de ami tény az tény,borzalmasan vékony a keret vagy aki bevethető lenne inkább jobb ha nem játszik,mert még egy hullafáradt játékosnál is szarabb teljesítményt nyújt.

2014.03.17. 14:58:57

Ha végre odabasznánk Európának is,akkor nem kéne ilyen fos magyarázkodást olvasgatni...Conte mostanában folyamatosan farokméreget,hol a szurkolókkal,hol más edzőkkel,akik csak véleményt alkotnak! Szomorú,hogy egy ilyen tehetséges edző ide süllyed,ahogyan az is szomorú,hogy a sorozatban harmadik scudettoját ünneplő csapat európai szinten tulajdonképpen szart se ér!

JUVE76 2014.03.17. 15:18:46

@west30: Meccsenként 3-5 perc játékidővel Robben, Ribery, Messi, Cr7 sem lenne jobb!!! Nincsenek játékban/formában, de ugye ez sem Conte bűne!!?? Bezzeeg Padoin.....

west30 2014.03.17. 15:30:40

@JUVE76: de még is kinek kellene formában lennie?

MdewC 2014.03.17. 15:51:08

Conte mindent csinál, csak nem süllyed. Ugathatott volna a bírók miatt is, nem tette. Minden csapatot tiszteletben tart, egyedül Capelloval kapott össze. Ha jövőre talán lenne megfelelően mély és minőségi kerete, hasonló BL eredménnyel, akkor lehet szidni. Az EL ugyanakkor szinte kötelező elvárás, ameddig nem estünk ki, leg addig ne szidjuk őket...
Bufi, Maestro, a tegnapi felejthetetlen volt!
Hajrá!

mpite 2014.03.17. 15:56:08

Jövőre is történelmet írhatnánk, négy bajnokságot sem nyert senki egymás után. Ennyi erővel sose legyen fontos az európai kupa többé.

Legalább 11 pont az előnyünk, nehogy már ne legyen ez elég, igazán fordulhatna a prioritás, hogy az EL legyen az első és a bajnokságban pihentessen inkább a kis fos csapatok ellen.

Apuleius 2014.03.17. 16:05:33

@mpite: Hajjaj, ráadásul bőven van még olyan klubrekord, amit előbb be lehetne állítani, utána meg lehetne dönteni. 1930-35 között a Juve zsinórban ötször nyerte meg a bajnokságot, úgyhogy egy ideig még nem kell foglalkoznunk Európával, hazai téren is van tennivaló.

benssz 2014.03.17. 16:07:17

jól játszottunk? csatáraink megtartották a labdákat és fontos helyzeteket alakítottak ki?
szerintem én egy másik meccset néztem

west30 2014.03.17. 16:10:19

@Apuleius: Pont ezen gondolkoztam a múltkor hogy mitől akkora történelmi tett ez a 3 bajnoki siker egymás után mikor 5 is volt már,és nem csak a Juventusnak de talán a Torino is magáénak tudhat egy 5ös sorozatot.

Apuleius 2014.03.17. 16:22:42

@west30: Igen, a Torino is futott egy 5 bajnoki címes sorozatot, habár közben kimaradt néhány szezon a világháború miatt.

venember83 2014.03.17. 16:36:49

@Apuleius: ez rossz vicc, ez az öt bajnoki sorozatban. Szégyelld magad, szerkesztőtárs...

Apuleius 2014.03.17. 16:48:25

@venember83: Látom, nem érted Te a Spirito Juve lényegét :-) Meg sem állunk a zsinórban elért hat bajnoki címig.

Goku06 2014.03.17. 17:22:19

Így hogy a végén mégis bemákoltuk (pontrúgás gól=szerencse), persze hogy így nyilatkozik. Így is kell.
Ha csak döntetlenezünk, akkor elküldi jó messzire a bírót, de mondjuk jogosan.. Így az eredmény miatt felesleges lett volna ilyenen problémázni.. Majd ha jön egy minket segítő ítélet, akkor fel fogja hozni ezt az esetet. Jobb is hogy így történt talán..

MdewC 2014.03.17. 18:42:03

@Apuleius: ;)
Viszont ameddig versenyben vagyunk, addig ne jelentsük ki, hogy nem foglalkozunk Európával. Vagy kár reménykednem?

JUVE76 2014.03.17. 18:49:58

@west30: Cáceres, Ogbonna, Isla, Marci, Gio, Q, Vuci.

maco79 2014.03.17. 19:06:45

Jobb ma egy bajnoki cím, mint a holnap egy semmi. Persze egy El-lel jobb lenne.

BigP86 2014.03.17. 20:25:50

Conte belebuzult a scudettoba, ez tény. Az is tény, hogy zsínórban három bajnoki címmel 5-6 éve mindenki szuper heppi lett volna. Viszont az már egy másik kérdés, hogy Conte elegendő-e a nemzetközi porondra? Ha kap megfelelő erősítést nyáron a csapat, akkor ez kiderül. Ha azonban nem kap és mindezért Conte sem elégedetlenkedik, akkor az csak azt jelenti, hogy sajnos mind ő, mind a vezetőség scudetto buzi zéró Bl ambícióval megtoldva.. :(((

west30 2014.03.17. 20:29:08

@JUVE76: Sajnos ezek a játékosok már rég nem valók a mostani Juventusba Marchision kívül,esetleg még Ogbonna aki valóban keveset mutathatta meg magát összességében,de a többiek bizonyították elégszer szerintem miért nem játszanak.

Andras74 2014.03.17. 21:35:33

Tegnap, a második félidő közepén azon tűnődtem, hogy kit kellene beállítania a misternek, hogy egy kicsit változtassunk a játék képén. Az a szomorú, hogy senki nem jutott eszembe, aki alkalmas lehetett volna erre. Így hát beletörődtem, hogy a pályán lévőknek kell megoldania a kérdést......Akkor pedig milyen BL-ről meg Európáról beszélgetünk? Ez a keret a scudettóra alkalmas, de arra is csak akkor, ha nem törik meg a sérülések túl nagy számban. A kapott gólok tekintetében meg lehet nézni, hogy amint hiányzik valaki az alap védő hármasból, már kapjuk is a gólokat. Főleg, ha ketten is hiányoznak. Tegnap láthattátok, mennyit jelent Tevez a csatársorban. Nélküle impotens volt a játék elől, meg sem tudtuk tartani a labdát. Q, Gio, Oszi, Ogbonna, Caseres szerethető játékosok, de amint nem egy-egy játszik közülük az alap csapattal, rögtön kijönnek a hibák. Nem lehet ezt meccshiányra fogni, mert Chiello, Bonu, Barzagli vagy akár még Pogba is, ha egy hónap után lép pályára, akkor sem látszik a meccshiány rajtuk. Egy szó mint száz, a realitás a bajnoki cím, semmi több. A fakó megmutatta magát a kupában. A
Ugye, egyetértünk, hogy rossz volt nézni. Akkor pedig annyit várjunk tőlük, amennyire képesek. Persze, szeressük őket, mert a mi csapatunk tagjai, de túl sokat ne legyenek a pályán, csak annyit, hogy a többiek fújják ki magukat néha.

JUVE76 2014.03.17. 23:08:48

@Andras74: Ezért kellene rotálni! Rotálás alatt értsd 1-2 nagyon max 3 helyen változtatni, és nem kicserélni a fél csapatot! Ez egyértelműen Conte sara!!!

Andras74 2014.03.18. 09:12:52

@JUVE76: Az elért eredmények tükrében én bízom abban, hogy Conte pontosan tudja, mit csinál. Nálunk azért csak jobban látja, hogy mikor kit lehet a pályára felküldeni. Egyébként nem is várom el, hogy minden meccset megnyerjenek. Tartom, hogy ezzel a kerettel ez a maximum, ami hosszabb távon kihozható.

babo0410 2014.03.18. 09:34:48

Annak aki a rotációt hiányolta a meccsről: Barza, Tévez, Peluso, Marchisio és Gio is sérültek voltak. De nyilván azért nem a bajnokságban rotál Conte, mert szarik az EL-re. Amúgy nem is baj, hogy nem volt akkora rotáció, mert még így is megszenvedtünk a 3 pontért. És most nem a játék képére gondolok, hiszen nem játszottunk rosszul.

Goku06 2014.03.18. 09:37:00

csak egy példa a cserejátékosok szerepeltetésére:
Caceres a szezon legelején sosem kapott lehetőséget, még az utolsó szar senki olasz csapat ellen sem. Aztán egyszer csak a Real Madrid elleni kezdőben találta magát!!!!
Ez sem normális így, vannak posztok ahol tényleg nincs variálási lehetőség, de van ahol lehetőség lenne, de Conte nem él vele.. Bár a szezon végére egy kicsit elindult valami a rotálásban, de Conténak még van mit tanulnia.
De a legfontosabb, hogy nyáron basszon az asztalra, hogy ha kérek egy középpályást, akkor hozzatok egy középpályást!
Mert erősen a nyári igazolások elmaradásáért viszi el a balhét (Giac)

Andras74 2014.03.18. 12:11:41

@Goku06: Ebben sajnos sok igazság van. Be kell látni, hogy gyenge a pad, és ez már annak ellenére látszik, hogy - SZERENCSÉRE - szinte alig volt sérültünk!

MDaniel98 2014.03.18. 21:05:53

„Számos mérkőzést követően fáradtan érkeztünk Genoába, a fáradtság miatt nem volt lehetőségem rotálni a csapaton belül" tán nem azért kellene a bajnokságban 14 pontos előnynél rotálni a kezdőjátékosokat,az eddig csak padon ülökkel,mert az eddig folyamatosan kezdk fáradtak?

Amúgy itt egy érdekes statisztika az eddig a szezonban játszott játékpercekről,az elméletben cserejátékosainkra fókuszálva:

Rubinho 0(!) perc
Storari 425 perc
Ogbonna 1518 perc
Peluso 673 perc
Cáceres 1630 perc
Padoin 680 perc
Isla 1360 perc
Pepe 189 perc
Vucinic 575 perc
Giovinco 692 perc
Quag 673 perc(Padoin többet játszott...)

Vélemény?

Goku06 2014.03.18. 22:53:21

@Juventus FC 15: némelyik még soknak is tűnik :D
Pepe mikor hozott össze két meccsnyi játékot? :D

amúgy poénból megnézném mellette hogy mondjuk Tevez mennyit játszott :D

Apuleius 2014.03.18. 23:30:47

@Juventus FC 15: Padoin méltatlanul keveset játszott, egy ekkora zseni sokkal több lehetőséget érdemelne. Ráadásul ma van a születésnapja is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása