Torino - Juventus 0:1

Az önmagát kereső Juventus, nyögvenyelős döntetleneket és győzelmeket követően, a városi rivális Torinóval csapot össze. A Bikák elleni mérkőzések kiemelt jelentőséggel bírnak, amelyeken nem számít, hogy a csapatok a tabella melyik pozíciójából várják a találkozót.

Pogba Paul_gólöröm_2.jpgAntonio Conte több ponton is változtatott legutóbbi kezdőcsapatán, hiszen Andrea Pirlo pihenőt kapott, s helyén Claudio Marchisio bizonyíthatott, míg a támadósorban Sebastian Giovinco lett Tévez társa.

Az első félidő rendkívül kevés értelmezhető helyzetet hozott: előbb Danilo D'Ambrosio fejelt a kapu fölé, majd a legnagyobb izgalmat Pogba és Marchisio sárga lapja, majd Tévez sérülése okozta, s a csapatok gól és játék nélkül indulhattak az öltözőkbe.

A második félidőben előbb Tévez előtt adódott gólszerzési lehetőség, majd Kwadwo Asamoah adott kiváló labdát Sebastian Giovincónak, s mikor már csak az volt a kérdés, hogy az apró termetű támadó a kapu melyik szegletébe továbbítja a játékszert, nagy meglepetésre, inkább telibe lőtte a teljesen kiszolgáltatottnak tűnő  Daniele Padelli kapust.

A Juventus nagyobb iramra kapcsolva megpróbálta eldönteni a mérkőzést, s ennek meg is lett az eredménye. Bonucci fejesébe a hosszú saroknál álló Tévez reflexszerűen belebólintott, s a labda így a felső kapufáról a mezőnybe pattant, éppen az üresen érkező Pogba elé, aki könnyedén a hálóba fejelte, s megszerezte a Juventus találatát. Kis szépséghibája az ügynek, hogy a lassítások alapján úgy tűnt, hogy a kapu torkában várakozó argentin támadó leshelyzetben avatkozott az akcióba. 0:1

A találat nem változtatott az igencsak rossz kezdési időponttal megrendezett mérkőzés képén, s csak a legelvakultabb szurkolók tudták ébren kivárni a hármas sípszó elhangzását. A városi rangadó utolsó említésre méltó jelenete Cerci Chaplin filmeket idéző műesése volt a Juventus tizenhatosán belül, ám mivel Mazzoleni játékvezető nem tűnt fogékonynak a műfaj iránt, a Juventus a szezon talán leggyengébb produkciójával szerezte meg a fontos három pontot a Bikák elleni rangadón.

A mérkőzés összefoglalója itt megtekinthető, a teljes mérkőzés itt letölthető.

Torino - Juventus 0:1

Gólszerző: Pogba 54'

Torino: Padelli; Glik, Rodríguez (S. Masiello 46'), Moretti; Darmian, Brighi, Vives (Farnerud 86'), El Kaddouri (Meggiorini 68'), D’Ambrosio; Cerci, Immobile

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah (Padoin 74'); Tévez (Quagliarella 91'), Giovinco (Vučinić 78)'

Bíró: Mazzoleni

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr45539395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The king of alibis 2013.09.29. 16:30:47

Ez a mai produkció is egyenlő volt a sz@rral.

Apuleius 2013.09.29. 16:32:47

A Juve hivatalos honlapja szerint, ugyan az állapotát vizsgálják még, Tévez játéka erősen kérdéses a Galatasaray elleni BL meccsen.

babo0410 2013.09.29. 16:57:07

@Apuleius: Hurrá! De örülök ennek. Akkor Vuci-Q, vagy Vuci-Llorente, esetleg Q-Llorente kezdő lesz? Nyerni kell még úgy is. Remélem nem komoly, és játszhat.
Nem életünk meccse volt, de megint irányítani tudtunk, és nyertünk. Amíg ez megvan, addig nincs gond. Én ma Llorente-t kezdettem volna Gio helyett, mert nagyon kevés terület volt elől, így Gio gyorsasága és kreativitása pont hátrány volt, mert egy magas, jól fejelő csatár többet ért volna. De lényeg a 3 pont, és az, hogy végre nem volt hiba. A Védelem stabil volt. És Pogba Pirlot helyettesítve lett a meccs legjobbja. Igaz kellett a gól is hozzá, de azon kívül is jó volt.

2013.09.29. 17:09:29

@Apuleius: nagyszerű...:-|
Én akkor egy Vucinic-Giovinco kezdőre és a következő (sokak által jól megfogalmazott) "hígfos" döntetlenre tippelnék.

Tony. 2013.09.29. 17:21:45

Giovinco-t semmiképp nem szabad a kezdő közelébe engedni.

Szerintem vhogy összedrótozzák amúgy Tevezt.

Drughi Di Bianconeri 2013.09.30. 19:21:38

@Apuleius: Hát ez nagyon szomorú lenne.Gyakorlatilag Tevez A támadójátékunk...
Mocsok kis Immobile, remélem eladjuk valakinek a másik felét is, úgyse bizonyított eddig SEMMIT a Serie Aban, ugyanolyan örök ígéret,mint Giovinco. Pár hét alatt ennyire elhatalmasodott rajta a Toro-érzet,hogy lerúgja a legjobb játékosunkat ?! Remélem helyre jön Carlitos, de ha bármennyire is kockázatos a játék számára, akkor inkább ne kezdjen.
Egy edző nélküli Galatat, talán még Carlitos nélkül is legyőzünk.
@babo0410: Nem igazán szoktalak már figyelembe venni, de:
Giovinco kreatív ? :D :D

Apuleius 2013.09.30. 21:01:17

@Drughi Di Bianconeri: Érdekes, hogy mennyire nem lett végül focista ebből az Immobiléből. Eddig sem tettem volna egy lyukas fingot sem a visszatérésére, de ezzel szerintem teljesen leírta magát. Nem kár érte mondjuk.

Egyfelől gyökérnek kell lenni, hogy valaki így beleszálljon valakibe (főleg ha az illető a "nevelőklubjának" a játékosa), de még nagyobb gyökér az, aki utána a sűrű bocsánatkérések helyett az igazát bizonygatja.

Közben Mancini a Galatasaray edzője.

steven-h (törölt) 2013.09.30. 21:56:08

@Apuleius: Immobile lassan = Paolucci...Komolyan legközelebb olyan csatárokat hozzunk a primaverából akik nem döntenek meg semmilyen rekordot, belőlük lesz akkor valami...
Én azért sajnálom, kellenek a saját nevelésű fiatalok, hisz bennük zsigerből ott kellene lennie a spirito juvénak... Dehát vannak kivételek úgy látszik... Mondjuk ezekkel a tranzakciókkal pont kineveljük belőlük.

Drughi Di Bianconeri 2013.09.30. 22:35:39

@Apuleius: Na,mondom én,hogy nincs edzője a Galatának :D

Goku06 2013.09.30. 22:52:24

@steven-h: vannak kivételek. De Immobile nem kivétel :D
A primaverából az elmúlt 10 évben 3 játékos került fel hosszútávra a klubhoz. Giovinco, DC és Marchisio. Innen Giovinco és DC megmutatta hogy nem Juventus szintű játékosok, Marchisio az egyedüli, akiből azért komoly játékos vált, viszont hozzá is hihetetlen mennyiségű türelem kellett. (egy külföldi játékos nemhiszem hogy ugyanannyi esélyt kapott volna mint Marchisio.. lehet egy szarabb félév után el is küldték volna, ha nem a mi kutyánk kölyke.)
Szóval az egyetlen kivétel a Primavera utolsó 10 évéből nem más mint Marchisio. Az egyetlen, a kiválasztott :D :D

babo0410 2013.09.30. 22:56:29

@Goku06: Marchisio már mikor visszakerült megmutatta mit tud. Ranieri idején remek volt. Emlékszem még ezen a blogon is ez volt a vélemény. Aztán jöttek a sz.r edzők, az ő kezük alatt nem ment Marcinak. DN ráadásul nem is a posztján játszatta.

Goku06 2013.09.30. 23:41:29

@babo0410: hát azért Marchisio berobbanása után jópár évig megosztotta a közvéleményt (és ezt a fórumot is)
Jöttek a szar edzők, és már nem is ment neki? Azért ez nem így megy teljesen.. Egy világklasszis játékosnak edzőtől függetlenül jók kell játszania. Ő nem a világklasszis szint, egy kicsit lejjebb van.
egy Pogbát-Vidalt játszathatnánk balbekk poszton vagy középcsatár poszton is, szerintem mindenhol látszódna, hogy sokra vihetik. Marchisionak volt kb 2 olyan éve amikor ment a tanakodás hogy ő most akkor nagy karriert fut-e be, vagy sem. Egy Pogbánál már most 1 év és 1 hónap után látszódik, hogy posztja egyik legjobbja lesz pár éven belül.
Nem rossz Marchisio sem, de nem az a nagy klasszis.
Szóval 10 év alatt a Juventus utánpótlásnevelése felmutatott 1 db Marchisiot. Egy jó játékost (mondhatni klasszist), de nem egy világklasszist.
Olasz szinten még mindig nem rossz eredmény ez, mert már nincsenek akkora olasz klasszisok mint régen. Talán De Rossi az utolsó "fiatal" világklasszis akit kinevelt a Serie A.. de ő már nem fér bele az utolsó 10 évbe :D
szóval marad Balotelli, és második helyre Marchisio..
de ha megnézzük a spanyol vagy német fiatalokat, akkor már aggasztó a helyzet, hogy ők milyen játékosokat neveltek ki az elmúlt 10 évben.

Goku06 2013.09.30. 23:44:54

de ez persze nem Marotta vagy a Juve vezetés hibája :D

hozott anyagból kell dolgozni, és jelenleg az olasz fiatalokban csak ennyi van.
Immobile sem a mostani meccs miatt nem lesz már sose Juve játékos. Ha tényleg Juve szint lett volna, azt már észrevettük volna.. De majd 3 év múlva jól kifütyüljük egy honvéd-fradin :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása