Motta: „Ma jól támadtunk, de szenvedtünk a védekezésben”

motta_thiago_elegedetlenul_nez.JPGA Derby d'Italia gólparádét hozott, a mérkőzésen a Juventusnak sikerült döntetlenre hoznia a meccset annak ellenére, hogy az Inter a második félidőben kétgólos vezetést harcolt ki magának.

„Bonyolult helyzetekben két büntetővel kerültünk hátrányba, de sikerült játékban maradnunk. Természetesen a negyedik gól után nehezebbé vált a helyzet, hiszen az Inter jól játszott, és megvoltak a lehetőségei, hogy lezárja a meccset, de nem tette.” - értékelt Thiago Motta a Sky Sport Italiának.

„Ki kell elemeznünk ezt a meccset, hiszen sok hullámhegy és hullámvölgy volt benne, de ez egy olyan meccs volt, ahol 94 percen keresztül teljes erőbedobással kellett volna játszanunk, nem pedig ilyen hullámvölgyekkel.

A négy bekapott gól? Sok területen javulhatunk, minden meccs más és más. Ma szenvedtünk a védekezésben, s ez független attól, hogy egy erős, támadó, magas minőséget képviselő csapat ellen játszottunk, folyamatosan küzdöttünk egyénileg és kollektíven is, mivel nagyon sok lehetőséget engedtünk az ellenfélnek.

Másrészt viszont sok gólszerzési lehetőséget is kialakítottunk, szóval egy nyílt és nagyon korrekt futballmeccs volt.

Az Inter bal oldala kiváló? Vannak jó formában lévő játékosaink azon a szélen, Andrea Cambiaso, aki mélyről érkezik, Francisco Conceição, aki ellen senkinek sincs könnyű dolga, amikor ilyen tempóval és minőséggel rohan feléd. Weston McKennie-nek is megvan az a tulajdonsága, hogy a megfelelő pillanatban robban be területekre.

Az Inter jól tud támadni, de szenved a védekezésben, és mi ma este nagyjából ugyanezt tettük, gondot okozva nekik.”

Thiago Mottát megkérdezték, hogy miért Danilo kezdett a négyvédős rendszerben Federico Gatti helyett, különösen hogy az egyik tizenegyes is az ő nevéhez kötődik.

„Ők két teljesen különböző játékos. Federicónak több tapasztalata van ebben a szerepkörben, és eddig sokat adott nekünk, míg Danilo most egy kicsit jobb abban, hogy hátulról indítson mozgásokat. Mindketten más-más módon tudtak segíteni Pierre Kalulunak a különböző meccseken. Federico Gatti több védekező szilárdságot hozott, különösen mivel Danilo besárgult, de ők ketten olyan játékosok, akik együtt is tudnak dolgozni.

Elérhető Juan Cabal is, aki játszhat ott is, de én inkább balhátvédként preferálom őt. Ez a játéktól, a formájuktól és az egészségi állapotuktól függ, mert sok meccs vár ránk, és biztos vagyok benne, hogy akik pályára lépnek, a legjobb módon fogják kifejezni magukat, hogy elérjük a kívánt eredményt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1618717756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2024.10.27. 21:30:27

A napolit valoszinu iden nem lehet beerni, de a masodik hely adott.
Istentelen meccs volt inkabb egy ilyen mint 5 Allegri antifoci 1-0-al.

Ethan Hunt 2024.10.27. 22:15:44

@Gaben Smith: A Napolinak heti 1 meccse van, amire kellőképpen fel tudnak készülni és nem kell hétközi meccseken megosztani az erejüket. Óriási előny ez a többiekhez képest! Nekünk nem velük kell foglalkoznunk és talán nem is az Interrel, hanem, hogy a szezon végéig összeálljon a játékunk és jövőre minden adott legyen a Scudetto megnyeréséhez! A Napolinak jövőre a hétközi meccsek miatti kettős terheléssel elkerülhetetlen lesz a pontok vesztése a bajnokságban, az Inter már leszállóágban van (a keretük idős, több meghatározó játékosuk teljesítménye hanyatlani fog vagy már most is hanyatlik), mi viszont egyértelműen emelkedő pályán vagyunk és ahogy a sérültek visszatérnek és egyre inkább összeszokik majd a keret, a hibák is lecsökkennek majd...

Szerintem egyelőre minden terv és reális várakozások szerint alakul és nagyon bíztató, hogy a csapat ennyire tud küzdeni vert helyzetből is, ahogy ez már kétszer is megmutatkozott tizenpár meccs alatt ma és korábban a Lipcse ellen...

Forza Motta!

venember83 2024.10.27. 22:24:37

@Ethan Hunt: "A Napolinak heti 1 meccse van, amire kellőképpen fel tudnak készülni és nem kell hétközi meccseken megosztani az erejüket. Óriási előny ez a többiekhez képest!"

Hát de tavaly a Juventusnak is heti egy meccse volt, aztán mégis mi lett az egészből? Tuti, hogy előny a heti egy meccs, s nem inkább hátrány?

Természetesen csak butáskodok, Conte anno a Chelsea-vel is bajnok lett, amikor nem kellett európai kupasorozattal foglalkozni, ő a bajnoki címre vágyó, viszonylag erős, ám heti egy meccses csapatok ideális edzője ilyen szempontból.

Ethan Hunt 2024.10.27. 22:40:57

@venember83: "Hát de tavaly a Juventusnak is heti egy meccse volt, aztán mégis mi lett az egészből?"

Megnyertük azt a bohóc Olasz Kupát, amit egyesek hatalmas eredménynek tartanak...
Az, hogy a játék színvonalában vagy eredményességében nem történt előrelépés, az nem számít...

delpi0823 2024.10.27. 22:43:04

@venember83: Napolinak azert igen csak jo volt eddig a sorsolasa,most jon majd egy brutal sorozat nekik,tele rangadokkal.Azert annyira nem voltak meggyozoek eddig se,en nem hinnem hogy azert annyira eselyesek lennenek.Sztem a Juve,Inter,Napoli de meg a Milan is odaerhet a vegere.Jo bajnoksagnak nezunk elebe sztem.

JuveMI 2024.10.27. 23:15:08

Vérfagyasztó dráma a kutyaketrecben... zseniális pontszerzéssel! A 'janicsár Del Piero' megvillantotta kvalitásait... és kettőt vert a gyengébbikkel! Ez így, egy remek este!
DE... szemmel látható, hogy a csapatunk önmagát keresi... sérülés-sokkban vergődve... Motta stílusa nagyon lassan kezd kirajzolódni... az irány megfelelő és modern (annak ellenére is, hogy nem a kedvencem a hátrafelé passzolgatás)... a mentalitás viszont kitűnő, és egyre jobb!
Szóval jó az irány... a klubvezetés mindent feltett egy lapra... a morál kitűnő... jönnek majd vissza a sérültek... viszont januárban szereznünk kell egy új Bremert!
u.i.: Ahogy Samantha Ewing mondta: "az idő majd megold mindent!"

Leram7 2024.10.27. 23:16:43

@Ethan Hunt: Az interben Lautaro aki idén nincs formában egyenlőre.

Az inter magja teljesen jó életkorban van. 27 év körül van a csapat magja kb.
Bastoni, Barella, Lautaro, Thuram, Dimarco, Pavard, Dumfries.

Ha nem adnak el sztrájtáékost és nem nem sérülnek meg durván, akkor az elkövetkező 3 évben biztosan versenyben lesznek.

JeetTrader 2024.10.28. 00:05:47

A Napolinak most fog jönni a nagy probatetel. Inter, Milán, Atalanta, Róma, Lazio, Torino nem ebben a sorrendben. Majd ezek után derül ki h mennyire jók valójában. Korai még odaadni bárkinek is a scudettot, lesznek még itt hullamvolgyek másoknál is!

Nagyon jó alapokon vagyunk...és gondoljátok bele mi lesz ha Koop, D. Luiz és Thuram is elkapja a fonalat. Yildiz és Chico most kezd bedurranni.

Sajna Fagio és Loca sokszor fék mert nem tudnak folytonosságot adni a jó jatekuknak...de ha ez osszeall jönni fog a scudetto. Van végre tartás! Tudunk reagálni! A vedelem is rendben, nem lesz több ilyen szerencsétlen megmozdulas mint most! Jók vagyunk és csak jobbak leszünk!

gomorra21 2024.10.28. 00:59:05

@JeetTrader: Fagiolinak kellenek a harapós társak, mert ő önmagában kicsit puha.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1875) bajnokság (3470) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (960) elemzés (40) előzetes (879) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1694) játékosokról (10185) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2493) meccsek (4258) mercato (4262) nyilatkozat (7603) Olasz Kupa (331) összefoglaló (426) pletyka (4277) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (215) Címkefelhő
süti beállítások módosítása