Ferrara: „Mottát Lippihez tudnám hasonlítani”

ferrara_ciro_civilben_nyilatkozik.jpgA Stuttgart elleni meccs előtt Ciro Ferrara a La Gazzetta dello Sport számára adott interjút, amelyben felmerült az 1996-os Juventus, amely mindent megnyert, de Marcello Lippiről is beszélt a visszavonulás után magát edzőként is kipróbáló védőjátékos.

„A Juventus jól kezdett, ahogy anno mi is. De bármilyen összehasonlítás az 1996-os Juventusszal a végeredményen múlik, ami a különbséget jelenti. Tehát várnunk kell.

Az a benyomásom, hogy Motta a nyilvánosság előtt nyugodt, de az öltözőben tüzes személyiség. Akárcsak Marcello Lippi. Marcello haragját a saját bőrömön tapasztaltam. Thiagót nem ismerem, de kívülről így képzelem el őt is.

Marcello Lippi kapcsán eszembe jut egy 1994-es eset, ami a Foggia ellen 2-0-s vereség után történt. Az edző azt mondta, hogy mostantól kezdve magasan letámadunk, inkább kockáztatjuk, hogy gólt kapunk, de olyan csapatot akarok, amely azonnal elveszi a labdát az ellenféltől.

Az, hogy a csapat idén kevés gólt kapott, nagyon pozitív, különösen azért, mert látszik, hogy az egész csapat részt vesz a védekezésben. Ugyanakkor az edzőnek a középpályán még meg kell találnia egy meghatározott struktúrát a személyi állományt illetően.

Kit láttam volna szívesen az én Juventusomban a jelenlegi csapatból? Nem. Maximális tisztelettel mondom, hogy ha a mi Juventusunk mindent megnyert, az azért volt, mert valami tökéleteset sikerült megalkotni. Ezért semmit nem változtatnék azon a csapaton, még a szertáros is ugyanaz maradna.

Dušan Vlahović személyében egy olyan csatárról beszélünk, aki mindig tíz gól fölött termel, ezért az ő kvalitása nem kérdőjelezhető meg, ugyanakkor folyamatosan törekednie kell a technikai fejlődésre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3618715002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2024.10.24. 07:09:53

"Az edző azt mondta, hogy mostantól kezdve magasan letámadunk, inkább kockáztatjuk, hogy gólt kapunk, de olyan csapatot akarok, amely azonnal elveszi a labdát az ellenféltől."

Ezt tudnám értékelni. Stuttgart ellen se lett volna bajom mert ki lehet kapni. De nem így ahogy kedden...

venember83 2024.10.24. 08:19:11

@Pilsnerurquell: az Inter is tartalékolt a Young Boys ellen, valószínűleg a Juve is (fél?)tudatosan feladta a Stuttgart elleni meccset.

delpi0823 2024.10.24. 08:41:55

@venember83: Azert tudatosan fel adni egy Stuttgart elleni meccset ha igy volt nagyon nagy hulyeseg.A bajnoksag elejen vagyunk ez az inter elleni meccs semmirol nem fog donteni,ellenben az a stuttgarti 3pont igen csak hianyozhat meg.Plane a sorsulasunkat elnezve,mi nem jatszunk ilyen slovanokkal,crevena zvezdakkal.Lille,Aston villa,man city,bruges,benfica.A bruget a legegyszerubb talalkozonk elvileg,de az se lesz konnyu.A masik 4csapattol meg siman benne van a pakliban hogy kikapunk.

delpi0823 2024.10.24. 08:44:09

@Pilsnerurquell: Hat igen,az azert sokkal jobban nezne ki.Mert ez amit muveltunk a stuttgart ellen az kritikan aluli volt.Semmi nem mukodott se tamadas,se vedekezes.Perinen culottes hogy nem lett 3-4 a vege........

venember83 2024.10.24. 09:33:41

@delpi0823: természetesen csak feltételezek dolgokat, nem tudhatom, de a Gatti nélküli védősor, Loca nélküli középpálya nekem azt mondatja, hogy ez a Stuttgart elleni meccs nem volt annyira fontos.

kidelpiero 2024.10.24. 10:39:05

@Pilsnerurquell: pontosan, én valami ilyesmit is vártam volna az edzőváltástól

Leram7 2024.10.24. 11:18:11

Mottat még egy edzőhöz sem kéne hasonlítani, pláne nem Lippihez. Ezzel meg kell várni legalább egy szezont.

Illetve hát még rangatót sem játszottunk, úgymond nem volt nagy meccsünk.
Majd az inter elleni meccsen kíváncsi leszek mit mutat a csapat és az edző.

Lazio és stuttgart elleni meccs több volt, mint aggasztó.

SuperTrezi 2024.10.24. 13:41:47

@venember83: Hát akkor várjuk, hogy hétvégén kivágjuk a rezet. Az világos volt számomra, hogy a csapat egyáltalán nem volt ráhangolódva a BL-meccsre...

Rikoo 2024.10.24. 14:13:42

@venember83: Gatti valószínűleg továbbra is bajlódik a bokasérülésével.
Locatellit biztosan pihentette.:D
Inkább akkor játszon helyett McKennie, aki 1 edzésen tudott résztvenni a Stuttgart meccs előtt.
Fagioli is kisebb sérüléssel játszott, miközben Locatellinek semmi problémája. Douglas Luiz sérülése után is inkább Thuramot rakta a kezdőbe.
Az a baj, hogy a középpályások közül Locatelli az egyedüli, aki az égvilágon semmit nem tud felmutatni támadásban és súlyos problémája van jelenleg a csapatnak a gólszerzéssel.

west30 2024.10.24. 15:14:00

@Rikoo: lehet ki kellene probalni vedokent,Danilotol rosszabb nem lehet.

Shyr Kahn 2024.10.24. 15:41:34

Nincs ertelme hasonlitgatni. Sztem Motta nem tuzes az oltozoben. Tobb, mint 20 ev utan a PC koraban, egy teljesen mas kulturahoz szoktak hozza a jatekosok (kulonosen a fiatal generacio). A Lippi fele tuzesseg nem hiszem, hogy barmely uj generacios edzo sajatja lenne. Conte az egyik utolso rokaja ennek a tuzes, motivalo edzoi vonalnak.
Mindenki dontse el maga, hogy ez jo, vagy rossz-e.

dringo 2024.10.24. 16:07:42

@Rikoo: Sajnos Thuram sem mutatott eddig semmit, sem támadásban, sem védekezésben! Meggyőződésem, hogy Locatelli azért nem játszott, hogy pihenjen az Inter elleni meccsre. Nélküle nem csak támadásban, de védekezésben is súlyos problémái vannak a csapatnak! Szerintem Thiago Motta kicsit lenézte a Stuttgartot, azt gondolta, hogy nálunk lesz a labda, dominálni fogunk, ezért választott támadóbb felfogású középpályásokat.

Rikoo 2024.10.24. 18:24:40

@dringo: Csak ennek logikailag nincs értelme. 4 kisebb sérüléssel bajlódó játékos van/volt: Gatti, Fagioli, McKennie, Weah.
Locatelli és Thuram nem utaztak el a válogatotthoz és sérülésük sincs, ehelyett mégis inkább Fagioli és McKennie kezdett, akik sérüléssel bajlódnak és még a válogatotthoz is elutaztak.
Locatellit pedig lecserélte az 54. percben a Lazio ellen. Nem is értem miért nem őt kezdte.
Most persze már nem lesz más választása, hiszen a Fagioli-Thuram-McKennie trió láthatóan nem működött, Locatelli pedig nem nagyon változást hozni a meccsbe, ha arra lesz szükség az Inter ellen.

Ami Thuramot illeti, szerintem Motta alapvetően ott hibázik, hogy görcsösen ragaszkodik a saját elképzeléseihez. Több játékos is olyan posztokon játszik, ahol nem tudják magukból kihozni a legjobbat.
Thuram kellett volna játszon a védelem előtt és Fagioli pedig Modric szerepben, ehelyett egymást múlták alul, mert nem tudtak védekezésben és támadásban sem pozitív hatással lenni a csapatra.
Ugyanezt érzem Danilonál. A szélen kellene játszon Savona helyett. Középen gyakorlatilag botrányosan gyenge.
A másik ami szintén nagyon látványos, az Yildiz szenvedése. Van 3 jobboldali támadó: Conceicao, N.González, Weah.
Semmi értelme ennek, hogy ott váltogatja őket Motta, miközben baloldalon Yildiz szenved és gól, gólpasszok nélkül hozza le az összes meccset, Mbangulában pedig láthatóan nem bízik, miután volt néhány súlytalan meccse.

Összességében azt látom, hogy változtatnia kellene, különben nagyon gyorsan komoly problémák lehetnek a következő hetekben, amikor meccsdömping lesz.

dringo 2024.10.24. 20:03:07

@Rikoo: Azt én sem értem, hogy Thuram miért nem a védelem előtt játszik. A felkészülési meccseken ott játszott és nagyon jól nézett ki! Mióta elkezdődött a szezon viszont nem ott játszik és gyengén is teljesít.

Daniloval kapcsolatban is nagyon egyetértek. Bármilyen formában is van, Savonánál ezerszer jobb játékos! Engem felháborít, hogy Savona ilyen fontos meccseken kezdhet helyette.

Yildiz esetében nem értek egyet, szerintem nem a posztjával van a probléma! Nagyon fiatal játékos, kellenek a meccsek neki, nem szabad túl sokat várni tőle! Az első meccseken amikor középen játszott, könnyebb ellenfelekkel játszottunk és azokon a meccseken is akkor élt igazán amikor már előnyben voltunk! És akkor is állandóan kihúzódott a bal szélre, nekem úgy tűnik, hogy ő ott érzi magát komfortosabban.

Az nagyon szomorú hogy nem sikerült Sanchot leigazolni, mert így túl nagy a teher rajta. 19 évesen ő az egyetlen balszélsőnk!

Weah és Gonzalez állandóan sérültek, Gonzalez esetében ezt előre tudni lehetett. Amikor játszott akkor sem győzött meg, súlytalan, kb. Kostic szintű játékos. Továbbra is úgy gondolom hogy szörnyű üzlet volt 40 milliót kiadni érte. Az egyedüli igazán jó szélsőnk Conceicao.

Én úgy látom hogy nyáron elindultunk egy jó úton de nagyon lyukas a keret! Csak a kezdőből hányzik egy középhátvéd, egy jobbhátvéd, egy balszélső, egy csatár! A cserékről ne is beszéljünk. Ebből a keretből Conte tudná kihozni a maximumot és küzdeni a Scudettoért, ahogy Nápolyban teszi. Motta ehhez kevés, de remélhetőleg jövőre, egy újabb mercato után már versenyben lehetünk.

Shyr Kahn 2024.10.25. 02:00:43

@dringo: "Daniloval kapcsolatban is nagyon egyetértek. Bármilyen formában is van, Savonánál ezerszer jobb játékos!" - Danilo teljesitmenye lefele ivel, mig Savona-e folfele. Mar most ott tartok, hogy nem mondanam azt, hogy Danilo jobb, csupan tapasztaltabb, de lattuk, hogy tapasztalat ide, vagy oda Danilo "harcolta" ki a tizit a minap is.

Ami sancho-t illeti lattam a Liverpool ellen a hetvegen. Abszolut nem volt meggyozo. Orulok, hogy vegul nem hoztuk el.

Gonzalez az utolso ket merkozesen nagyon jol jatszott. A serulekenysege sajnos nagy gond.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1875) bajnokság (3465) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (960) elemzés (40) előzetes (878) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1694) játékosokról (10181) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2493) meccsek (4253) mercato (4262) nyilatkozat (7601) Olasz Kupa (331) összefoglaló (425) pletyka (4276) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (215) Címkefelhő
süti beállítások módosítása