Az európai ligák panaszt nyújtottak be a FIFA ellen

serie_a.jpgA nyári klubvilágbajnokság továbbra is gerjeszti a hullámokat, a nyári torna miatt a nemzetközi szövetségek módosították a résztvevő klubok számára az áitgazolási időszakot, ugyanakkor továbbra is komoly problémaként látják az érintett felek, hogy a torna miatt egyes játékosoknak alig jut majd nyári pihenő.

Az európai labdarúgás képviselői összefogtak, hogy együttesen fellépjenek a FIFA által kiírt torna ellen, a Fifpro csatlakozott az Európai Ligákhoz, amely 39 európai bajnokságot képvisel, amelyek közé tartozik a Serie A és a Premier League, továbbá az indítványhoz a La Liga is csatlakozott.

Az érdekképviselő szervezet jogi panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz, amit Alexander Bielefeld, a Fifpro politikai igazgatója példátlannak nevezett.

A Fifpro álláspontja szerint „a FIFA döntései az elmúlt években többször is a saját versenyeit és kereskedelmi érdekeit helyezték előtérbe, elhanyagolták irányító testületként vállalt felelősséget, és ártottak a nemzeti ligák gazdasági érdekeinek és a játékosok jólétének.”

A harc már júniusban elkezdődött azzal, hogy a brüsszeli kereskedelmi bíróságon a bajnokságok megtámadták a FIFA azon döntéseinek jogszerűségét, amelyek egyoldalúan határozzák meg a nemzetközi mérkőzésnaptárat, és különösen a FIFA 2025-ös klubvilágbajnokság létrehozására és ütemezésére vonatkozó döntést.

A torna 2025. június 15. és július 13. között zajlik majd az Egyesült Államokban, Olaszországot pedig az Inter és a Juventus fogja képviselni.

„A Serie A, mint szinte az összes többi európai bajnokság, az elmúlt 20 évben nem növelte a mérkőzések számát” - jegyezte meg Luigi De Siervo, a Lega Serie A vezérigazgatója.

„Ehhez képest viszont a FIFA és az UEFA folyamatosan kiterjeszti a versenyek méretét, mind a klubok, mind a válogatottak esetében, és mostanra elértünk a telítettségi ponthoz, ami a mérkőzések számát illeti.

A játékosok mérkőzésekkel való túlterhelésének a problémáját nem az országos sorozatok, hanem a FIFA és az UEFA tevékenysége okozza.

A különbség a két szervezet között az, hogy míg az UEFA jelentős konzultációt folytatott az összes érintett féllel, addig a FIFA mindenféle megbeszélés, konzultáció és a többi verseny szervezőivel való bármiféle kapcsolatfelvétel elfogadása nélkül erőltette rá a felekre az új kiírás formátumát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr418708056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2024.10.14. 20:07:46

Nem kotelezo a reszvetel sztem,nem kell reszt venni ennyi a tortenet.Allandoan sirnak a meccszam miatt,holott mar 5 cserelehetoseg van,es azert nem keveset rotalnak az edzok.Arrol nem is beszelve hogy eleg keves az a jatekos aki egy szezont vegigtol,sot nagyon ritka az aki 50-60 meccset letol egy szezonba.A mi keretunkbol ki indulva, az a csoda ha valaki lejatszik 40meccset egy szezonba..........Persze a millios fizetesuk csokkenteserol senki nem szol egy szot se........Legyen kevesebb meccs,de akkor a fizetesuk is legyen joval kevesebb.Az azert nem veletlen hogy a klubbok 95% semmilyen profitot nem termel,sot nagy reszuk egy nagy penznyelo,es ez nagy reszt a jatekosok fizetesenek lehet koszonni........

venember83 2024.10.14. 20:45:29

@delpi0823: most sem a klubok tiltakoznak. Hanem a bajnokságokat szervező ligák. Véleményem szerint egyék meg, amit főztek. Anno a Szuperligát mindennek elmondták, most a BL-t a Pérez és Agnelli által felvázolt formátumra alakították át, nincs vele semmi gond, így mehet, a FIFA beszervezett még egy kis amcsi túrát, hadd dőljön a lé nekik, a fenntarthatatlan klubokat valamennyire megfizetik, minden rendben van szerintem. Az, hogy közben a mérhetetlen meccsterhelés miatt szakadnak a keresztszalagok, az sem elsősorban az európai vagy világszövetséget érdekli/zavarja, az legyen a klub és a játékos problémája. Közben a Juventus is a következő 21-22 napban 7 tétmeccset játszik, utána jön az újabb bohóckodás a válogatottal, aztán ismét 21-22 nap és 7 tétmeccs. Szakadjanak csak a szalagok. Csak közben a lé is dőljön a megfelelő számlákra.

S hogy kicsit kézzelfoghatóbb is legyen a mondanivalóm: Európa top 5 bajnokságában 2024-ben 38 ACL-sérülés volt, ebből 17 az elmúlt két hónapban.

Leram7 2024.10.14. 21:15:00

Én magam részéről kifejezetten utálom a válogatott meccseket, nem szórakoztat.

delpi0823 2024.10.14. 21:47:27

@venember83: Hat a szalagszakadasoknak sztem a terheltseghez nem sok koze van,ezek altalaban egy rossz mozdulat eredmenye,rossz talajra erkezes,rossz lepes.Bremernel is ezt lehetett pontosan latni hogy rosszul erkezett a talajra,vagy egy rossz kitamasztas okozhat szalagszakadast.A sok izomserules az mar sokkal inkabb irhato a tulterheltseg szamara.

természetes alapú logaritmus 2024.10.14. 21:52:22

@venember83:
Tavaly (2023/24-es szezon) az októberi válogatott szünetig 8 bajnoki + 2 nemzetközi kupameccs volt. Most 7 bajnoki + 2 nemzetközi kupameccs volt. Szóval eddig még nem volt meccsterhelés növekedés. Az majd csak most jön majd.

Wizzurah 2024.10.15. 00:59:37

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de már tényleg annyi meccs van, hogy már olyan mérkőzések is érdektelenségbe fulladnak nálam, amiket régen szívesen néztem. Pl. egy Roma-Fiorentina. Mára már csak olyat nézek, azt sem mindig, amikor tényleg "nagy" klubok játszanak. Régen válogatott meccseket is szívesen néztem, ma már számomra teljes érdektelenségbe fulladt, mivel látszik a játékosokon, hogy nem kívánják a hátukra sem, nem érdekli őket, nem hajtanak, nem küzdenek.
Régen is játszottak a top csapatok amúgy ennyi ill. közel ennyi mérkőzést, szóval én nem ebben látom a problémát, most nyilván ez a klub világbajnokság megdobná. A nagyobb baj, hogy van olyan hónap, amikor 2 naponta kell meccseket játszani, ilyen szinten sportolóknak ez egyszerűen nem elegendő idő a regenerálódásra, a pályákat szarrá locsolják a meccsek előtt, kemény a talaj, bármi és jönnek is a sérülések, amikre rá mehet egy egész klub szezonja, derékba törheti egy játékos karrierjét, stb. Ezen nyilván nem segít, hogy a régi foci és a mai foci között fizikálisan és tempóban óriási a különbség, sajnos a látvány hátrányára. Szóval ezek így mind együtt a probléma szerintem. Ettől függetlenül a fifa egy mocsok tróger banda, az nem is kérdés.

alexGicamo 2024.10.15. 03:53:30

Szerintem, rohadjon meg a FIFA meg az UEFA is !
Mocskos, szemét, pénzhajhász maffiák !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3456) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (876) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1693) játékosokról (10161) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4237) mercato (4255) nyilatkozat (7585) Olasz Kupa (331) összefoglaló (424) pletyka (4271) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (214) Címkefelhő
süti beállítások módosítása