Rose: "Készen állunk a Juventus elleni mérkőzésre"

rose_marco_gulacsival.jpgA Juventus ellenfele az RB Leipzig csapata lesz szerda este a Bajnokok Ligájában, s a német csapat mestere, Marco Rose, valamint magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter beszéltek az összecsapást megelőző keddi sajtótájékoztató alkalmával.

"Egy nagyon érett csapat, amely jól szervezett. Keményen dolgoznak a védelemben is. A Juve rugalmas a labdával, s sokszor változtatnak pozíciókat. Nagyon erősek a bal oldalon Andrea Cambiasóval és Kenan Yıldızzel, s Dušan Vlahović is egy top játékos. Nehéz feladat lesz, de felismertünk olyan dolgokat is, amelyeket az előnyünkre akarunk fordítani. A legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk, de készen állunk." - mondta a Juventusról és a közelgő összecsapásról Marco Rose.

"Úgy akarunk játszani, ahogyan múlt hétvégén tettük, ahol összességében jó válaszokat adtunk. A hétvégi eredmény egy kicsivel magabiztosabbá is tett bennünket. Folyamatosan ki kell majd használnunk a szűk területeket, amelyeket holnap megteremtünk. Vannak egyszerű megoldások is, amelyeket a Juventus ellen választhatunk.

Aktív szerepet akarunk játszani a mérkőzésen és meg akarjuk szerezni a labdát. Megvizsgáltunk néhány olyan szituációt is, amelyek a segítségünkre lehetnek abban, hogy fenyegetést jelentsünk a Juve kapujára. Holnap valóban el kell kezdenünk pontokat szerezni a tabellán. 

Fantasztikus játékos volt, s ebből sokat átvitt az edzői munkájába. Lépésről lépésre haladt az edzői pályafutásában, s sikereket ért el, különösen tavaly, amikor a Bolognával kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligájába. Már megvalósította a játékstílusát a Juventusnál, ez tisztán látható. Szórakoztató csapat." - mondta a Juventus kispadján dolgozó Thiago Mottáról.

"Nagyon bízom a játékosaimban. Meggyőző győzelmet arattunk hétvégén a Bundesligában, így nem igazán van okunk változtatni. Lehet, hogy megejtünk egy-két taktikai változtatást, hogy illeszkedjünk az ellenfelünkhöz, de nem lesznek jelentős változtatások."

Az RB Leipzig kapuját minden bizonnyal a magyar válogatott hálóőr, Gulácsi Péter őrzi majd a Juventus ellen.

"Hosszabb ideje jól érzem magam fizikálisan és mentálisan is. Jól kezdtünk a bajnokságban, de szerettünk volna pontot szerezni az Atlético Madrid elleni mérkőzésen a Bajnokok Ligájában. Egy kapusnak nagy hasznára válik, ha a csapata jól játszik. Jelenleg biztosan ez a helyzet, a srácok, akik előttem játszanak, fantasztikus munkát végeznek. Egyáltalán nem engedünk sok helyzetet az ellenfeleinknek.

Az én döntésem volt, hosszú ideig sérült voltam, s már 34 éves vagyok. Már egy ideje ez volt a ritmusom, heti két mérkőzéssel. Ez a döntés az egészségemet és a testemet szolgálja. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de a jelenlegi fókuszom azon van, hogy száz százalékban a klubra összpontosítsak." - mondta Gulácsi azzal kapcsolatban, hogy a válogatott szünetben is inkább klubcsapatával dolgozott.

"Már játszottunk két olasz csapat ellen, s mindkét találkozó nehéz volt. Nagyon keményen dolgoznak a labda nélkül, s néha emberfogással védekeznek. Jól futballoznak, nagyon technikásak és ügyesek a labdával. Nagyon fegyelmezettek és ezért nem könnyű legyőzni ezeket a csapatokat. A meccsek intenzitása azonban talán nem olyan magas, mint a Bundesligában.

Soha sem játszottam a Serie A-ban, így nem igazén tudom mással összehasonlítani. Az olasz csapatok azonban az elmúlt időszakban nagyon jól teljesítettek Európában. Az Atalanta megnyerte az Európa-ligát, míg egy évvel ezelőtt az Inter ott volt a Bajnokok Ligája döntőjében.

Minden ellenfélre ugyanúgy készülünk, mindegy, hogy egy harmadosztályú csapat ellen játszunk-e a kupában vagy egy ellenféllel a Bajnokok Ligájában. Megvizsgáljuk az ellenfél támadójátékát és a mintázatait a játékban, s sok információt gyűjtünk belőle róluk. A Juve nagyszerű támadásban, néhány játékosuk ellen játszottam már a válogatott mérkőzéseken. Mindannyiuknak megvannak az erősségeik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5618696052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2024.10.02. 15:07:21

"felismertünk olyan dolgokat is, amelyeket az előnyünkre akarunk fordítani." - Remeljuk, amit felismertek az fantom csupan es befurodnek vele.

"A meccsek intenzitása azonban talán nem olyan magas, mint a Bundesligában." - Peti tenyleg nem ismeri a Serie A-t, mert a merkozesek intenzitasa egyaltalan nincs elmaradva a Bundas ligatol. Igazabol ellenkezoleg.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1864) bajnokság (3451) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (874) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1688) játékosokról (10141) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2487) meccsek (4229) mercato (4251) nyilatkozat (7570) Olasz Kupa (331) összefoglaló (423) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása