Motta: „Nyílt meccsre számítok”

motta_thiago_bl-sajtotajekoztaton_profilbol.JPGA Juventus a BL-ben szebbik arcát mutatja, bár a bajnokságban sincs miért szégyenkeznie, szerdán pedig az RB Leipzig otthonába látogat. A német és olasz klub kiváló védekezési mutatókkal rendelkezik, ám Thiago Motta szerint nem bunkerfocira számíthatunk.

„Egy jó, nyílt mérkőzést várok egy versenyképes csapat ellen, amely jól futballozik és nagy nyomást gyakorol. Folyamatosságot kell adnunk a játékunknak és irányítanunk kell a mérkőzést. Amikor nálunk van a labda, jól kell támadnunk és nyomás alá kell helyeznünk őket.

A bekapott gól nélküli hat meccs fontos adat, azt mutatja, hogy szilárdak vagyunk. Holnap jó, mindenre kiterjedő teljesítményre lesz szükségünk, jó futballt kell játszanunk. A jó meccshez jó játék kell, jól kell használnunk a labdát, ki kell használnunk a minőségünket, és jól kell teljesítenünk a védekezési fázisokban, ahogyan eddig is tettük.

Kezdőcsapat? A keretből mindenki tud valamivel segíteni. Felmerült az összes erős játékos, és amikor ők együtt játszanak, még erősebbek lesznek. Teun Koopmeinernek nagy szabadsága van a csapatunkban, Andrea Cambiasónak is, mert játszhat középpályásként, hátvédként és szélsőként is. Ők olyan játékosok, akik több szerepkörben is játszhatnak, és ez előnyt jelent számunkra. Meglátjuk, hogyan fogjuk ezt a pályán kihasználni.

Khéphren Thuram nagyszerű technikai kvalitásokkal rendelkezik, Weston McKennie is ugyanilyen. Meglátjuk, hogy holnap kezdenek-e. Akárki játszik, akárki jön be, legyen az a 10-es, a 45-ös vagy a 95-ös, mindenki képes meghatározó lenni.

Két külön Juventus? Ez nem kupák vagy bajnokságok kérdése, minden mérkőzés más és más. Attól függ, hogyan kell szembenéznünk az adott ellenféllel. Egy dolog biztos: nem akarunk szenvedni az ellenféllel szemben. Mindig igyekszünk majd kontrollálni a játékot. Néha sikerül, néha nem.

Már megmutattuk, hogy kompaktak vagyunk a visszarendeződésben, az ellentámadásokban vagy a labdabirtoklás elvesztése után. Egy csapatnak teljesnek kell lennie, erős vezérekkel kell rendelkeznie, de a többieknek is tudniuk kell, hogyan érhető el a siker.

Dušan Vlahović az edzőtábor első napja óta jól van. Nyilvánvaló, hogy a gólszerzés minden csatár számára fontos, de a futball nem csak erről szól. Nagyon elkötelezett, mindig a legjobbját nyújtja az edzéseken és a mérkőzéseken. Továbbra is úgy kell dolgoznia, ahogy eddig.

Dušan Vlahovićnak megvan a szabadsága, hogy levegye a célkeresztet az ellenfélről, soha nem kértük tőle, hogy mozdulatlan legyen. Ezért játszunk mindig csapatként, összekapcsolódva, hogy megértsük, mit kell tennünk, hogy segítsük a csapattársainkat. A futball dinamikus, nekünk is dinamikus csapatnak kell lennünk.

A Bologna meccse a Liverpool ellen? Remélem, hogy a Bologna nyer, de én csak a Juvéra koncentrálok. Nagy meccs vár ránk, és a legjobb formánkat kell nyújtanunk. Jól kell teljesítenünk, hogy a legjobb eredményt érjük el.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4718695712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperTrezi 2024.10.01. 21:12:13

Amondó vagyok, jobban fog ízleni nekünk, hogy az ellenfél nem sünben fogja végigtolni a meccset, hanem fel lesz húzva, s minden bizonnyal győzni szeretne a világ legjelentősebb :) klubja ellen. Fogunk gólt kapni, de reménykedem benne, hogy mi többet szerzünk. A lehetőségeink meglesznek, abban biztos vagyok. 3-2-re nyerünk. :)

gomorra21 2024.10.01. 21:19:25

Nehéz meccsre számítok, a Leipzig nem kezdett rosszul (a Leverkusent otthon verték). A három védős rendszerükbe beletörhet a bicskánk. Buktát nehéz elképzelni, de egy döntetlen benne van. Azért a győzelem a legvalószínűbb.
@SuperTrezi: szerintem nem tudunk most kettőt kapni, annál jobban mutat a védelem.

JuveMI 2024.10.01. 21:30:01

Nekem egyelőre tetszik Motta játékstílusa...
- korlátot szab a hátul passzolgatásnak,
- sok újítással/trükkel próbálkozik,
- az inverted fullback szerepkört már-már rohamhátvéd szerepkörré alakítja,
- nem ragaszkodik minden áron a tükör-szélsőkhöz,
- a bátran előreforduló vkp-kat erőltet, nincs folyamatos vissza passz 6-osból,
- nemcsak szélre bont, hanem középen is mernek lapos hosszú labdát adni....
Ha egyszer egy bunker ellen, kipróbálná a 433-at... két kreatív 8-assal (Yildiz+Koop) és egy vkp-val... no az gyönyörű lenne!
Természetesen akadozik még a játék, de nagyon jó az irány!!!!

babo0410 2024.10.01. 22:27:40

Nyerni kell, és annyival, amennyivel lehet. Dortmund is 6 gólt lőtt már. És a lőtt gólok is sokat fognak számítani a végén. És jó lenne, ha nem.kéne +1 kört menni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1863) bajnokság (3451) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (874) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1688) játékosokról (10141) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2487) meccsek (4228) mercato (4251) nyilatkozat (7569) Olasz Kupa (331) összefoglaló (423) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása