Motta: „Meccsről meccsre haladunk”

motta_thiago_sajtotajekoztaton_melegitoben.jpgThiago Motta az Empoli elleni szombati meccs előtt arról beszélt, hogyan sikerült a felkészülés az elmúlt két hétben.

„Jól haladunk, két nagyon jó hetet edzettünk. Örülök, hogy sokan velünk maradtak, de azok is játszottak és tapasztalatot szereztek, akik a válogatottban voltak. Mindenki jó állapotban van, és örülök, amiért szinte mindenki rendelkezésünkre áll.

A kezdetektől fogva tudtuk, hogyan alakul a programunk: a holnap előttünk álló 90 percre koncentrálunk, ez egy komoly mérkőzés lesz egy jó csapat ellen. Sikerült jól készülni erre a kihívásra, és készen állunk arra, hogy felvegyük velük a harcot.

Teun Koopmeiners és Douglas Luiz két nagyszerű játékos, ahogy a többiek is a csapatban. A kezdők tekintetében holnap fogok dönteni, de számunkra szerencsés, hogy rendelkezésünkre állnak.

A Bajnokok Ligája semmit sem változtat a csapatunk programján: játszunk, edzünk, regenerálódunk és meccsről meccsre haladunk, és koncentráltan készen állunk arra, hogy mindent beleadjunk és jól végezzük a munkánkat.

A dél-amerikai játékosok rendben vannak, Nicolás González játszott, ahogy Danilo és Juan Cabal is. Ahogy már korábban is mondtam, tudtuk, hogy sűrű lesz a naptár számunkra, és lelkesen fogunk nekifeszülni a kihívásoknak. Haladjunk lépésről lépésre, gondoljunk az Empoli elleni meccsre, és mutassuk ellenük a legjobb arcunkat.

A csapat technikai szempontból fejlődik, de tudunk még jobbak lenni: Az Empoli visszavont blokkal védekezik, nekünk pedig jól kell bánnunk a labdával, lehetőségeket kell teremtenünk, közben meg biztosítanunk kell azt is, hogy befejezzük az akciókat, és nem szabad megfeledkeznünk a védekezési fázisra való átmenetről sem.

A csapat jól reagál a meglátásaimra, az a meggyőződésünk, hogy olyan játékot kell játszani, ami eredményt hoz, van egy közös elképzelésünk, és a kihívás az, hogy meccsről meccsre küzdjünk. Jó meccset akarunk játszani az Empoli ellen, komolyan és koncentráltan, tudva, hogy mit kell tennünk és mit kell elkerülnünk.

Csak a szombati meccsre gondolok: bármilyen bonyolult is minden bajnoki, egy olyan csapattal találkozunk, amely jó formában van, tudja, mit akar tenni a pályán, és a célunk az, hogy készen álljunk a kihívásra. Csak erre gondolok, minden más viszonylag keveset számít.

Danilo jól teljesít, ő is fontos játékos, ahogy sokan mások a csapatban. Brazíliában szélső hátvédként játszott, nálunk is játszhat ezen a poszton, vagy középhátvédként léphet pályára. Meglátjuk, hogy a csapatnak mire van szüksége tőle ahhoz, hogy versenyképesek legyünk.

Vasilije Adžić jól van, újra formában van. Nem azt nézem, hogy a játékos fiatal vagy tapasztalt, vagy hogy éppen melyik ország állampolgára, csak az számít, hogy egy játékos mit tud hozzátenni a csapathoz. A fiatal játékosokban nagyon nagy a vágy, hogy jól teljesítsenek: Nekem kell kezelnem a pillanatot, hogy megadjam nekik a lehetőséget, vagy megértsem, hogyan lehet őket felfejleszteni. A többiről az öltözőben lévő sok veterán tapasztalata gondoskodik, ők segítenek majd a fiatalokat felfejlesztésében, és hogy érettebbé tegyük a csapatot, hogy aztán magasabb szintre jussunk.

Dušan Vlahovićot az egész csapatnak támogatnia kell. Elégedett vagyok Dušan munkájával, motiválja magát és a többieket is. Amikor reggel megérkezik, nagy lelkesedéssel érkezik, ez táplálja őt, a társait és engem, az edzőt is. Nagyon érdekes látni őt reggelente, mert nagy lelkesedéssel és pozitív energiával érkezik, és próbál segíteni a csapattársainak. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit az elmúlt hetekben láttam tőle.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5518491066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2024.09.13. 15:01:30

Remélem,jól fogunk játszani és behúzzuk !

FORZA JUVE PER SEMPRE !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (953) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10120) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4212) mercato (4248) nyilatkozat (7552) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása