Conceição: „Nem érdekelnek az összehasonlítások az apámmal”

conceicao_francisco_allianz_stadium_logoval_sajtotajekoztaton.JPGFrancisco Conceição ma bemutatkozott a sajtó számára, és örömmel beszélt a Juventushoz csatlakozásról.

„Nagyon jól érzem magam a Juventusnál, a csapat és a személyzet is nagyon jól fogadott. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, csak folytonosságot akarok nyújtani.

A Juventust választottam, mert amikor egy olyan klub, mint a Juve hív, nyilvánvaló, hogy minél hamarabb csatlakozni akarsz. Pontosan ez történt, ide akartam jönni, hogy segítsem a klubot a céljaiban. A helyes döntést hoztam.

Még nem beszéltem Cristiano Ronaldóval a Juventushoz csatlakozásomról, de biztosan fogok. Sok egybeesés van kettőnk pályafutásában, számomra ő referenciapontot jelent.

Az édesapám? Nyilvánvalóan beszéltem vele az olasz futballról, még ha nyilván régen is játszott itt. Azt mondta nekem, hogy az olasz futball mindig is versenyképes volt és mindig is az lesz. Nagyszerű játékosok vannak itt, ez a tökéletes bajnokság arra, hogy megmutassam a képességeimet.

A cselezés és az egy az egy elleni játék a fő jellemzőim. Tudom, hogy sokat fogok fejlődni Thiago Mottával, ebben biztos vagyok, ő olyan edző, aki a következő szintre fog emelni.

Juve - Porto a BL-ben? 2021-ben itt voltam a Bajnokok Ligája-meccsen, de nem tudtam megtapasztalni a stadion hangulatát, mert koronavírusos időszakban voltunk. A Roma ellen éreztem a szurkolók támogatását, egy ilyen csapat számára alapvető, hogy mellettünk álljanak.

A legnagyobb benyomást rám a klub szervezettsége tette, még ha számítottam is erre. A Juve a legtöbb bajnoki címmel rendelkező klub Olaszországban, és természetes, hogy a mögötte álló szervezet fantasztikus. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, szerintem minden feltétel adott ahhoz, hogy nagyszerű munkát végezzek.

Bizonyára vannak összehasonlítások az édesapámmal, de én nem hallgatok az ilyenekre. Büszke vagyok arra, amit apám tett, de nem igazán érdekelnek a vele való összehasonlítások. A saját utamat akarom járni, és azon akarok dolgozni, hogy a családom büszke legyen rám.

A sérülés nyomán napról-napra azon dolgozom, hogy minél hamarabb visszatérjek. Semmi komoly, majd lassan meglátjuk, mikor térek vissza.

A posztom a pályán? Egyszerűen az edző döntése, és nyitott vagyok arra, hogy bármelyik poszton segítsem a csapatot. A jobb oldalon egyértelműen jobban érzem magam, de ott játszom, ahol az edző akarja.

A keretben mindenki nagyon jól fogadott, az egész csapat melegszívű volt velem szemben. Nyilván könnyebben kommunikálok a brazilokkal, de az egész csapat nagyon jól fogadott.

Minden bajnokságnak megvannak a maga sajátosságai. A holland sokkal nyitottabb, a portugál sokkal taktikusabb és sokkal nehezebb, mint amit az emberek kívülről gondolnak. Most szeretném megismerni az olasz ligát, és alkalmazkodni a sajátosságaihoz.

Thiago Motta nem kért tőlem semmi különöset, azt mondta, hogy élvezzem ki a tapasztalatokat. A héten a taktikai részen dolgoztunk, a többire azt mondta, hogy mutassam meg a futballomat és a kvalitásaimat, és segítsem a csapatot. Mivel nem edzettem a csapattal, egyáltalán nem vagyok optimális szinten, de biztos vagyok benne, hogy ezt is meg tudom mutatni a jövőben.

A Juventusnál maradni a kölcsön után? Az átigazolásom ezen aspektusai olyan dolgok, amelyek a klubokat érintik. Nem gondolok a kölcsönre. Köszönöm a Portónak, amit értem tettek, és most a Juvénak köszönöm, hogy hittek bennem, most pedig a munkámra koncentrálok, mivel különbséget akarok jelenteni. Nyilván remélem, hogy minél több évig itt folytatom.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3018490305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2024.09.12. 15:25:29

Szavazást kérek!

Mi számít jobban, mi nyom többet a latban egy focista ország- és/vagy klubváltásánál:

A.,; a projekt amit vázolnak és a foci amit nyújtani fogunk és várható tőlünk - esetleg az edző személye;

B.,: a klub neve és múltja, a cél ország;

C.,: egyformán fontos!

Csak egy kis játék, egy kis érdekesség, egy kis gondolatébresztő. :-) A résztvevők között egy szombati Juventus győzelmet sorsolunk ki! :D

JeetTrader 2024.09.12. 17:14:49

@Rocky80: :D:D én egy defenzív "C"-t mondanék :D:D

Amúgy meg talán ezt az egyén személyisége fogja eldönteni. Van úgy hogy valaki csak azért akar az adott helyre igazolni, mert mindigis ott akart volna játszani és még az sem feltétlen érdekli, hogy mennyit játszik majd(B), de van akit meg a projekt érdekel jobban. Az egészséges egyensúly az ideális itt is persze. :)

JuveMI 2024.09.12. 18:18:21

Szerintem Conceicao esetében C....

Shyr Kahn 2024.09.12. 18:29:50

Meg ha nem is egyforman fontosak, de valoszinu kozel allhatnak egymashoz. C

alexGicamo 2024.09.12. 21:02:08

Ha én játékos lennék, egyértelműen az A - t választanám .

Rikster91 2024.09.12. 22:29:14

@alexGicamo: Én is azt mondanám, de szerintem ez a nyár olyanannyira vízválasztó, hogyha engem is megkeresnének azonnal igent mondanék. :)

alexGicamo 2024.09.12. 22:34:56

@Rikster91: Naná ! Ha a JUVENTUSRÓL lenne szó,egyértelmű, hogy igen !
De én most inkább általánosságban értettem és szavaztam az A válaszra . :-)

Juvino 2024.09.12. 23:04:38

@Rocky80: Mindenkinek mas a fontos, mas a prioritas. Ez elobb-utobb ki is rajzolodik a jatekosoknal. Ahogy a mi VENEMBERunk is irta, kene egy D pont, a penz! En ebbol a harombol az A-t valasztanam.

Ethan Hunt 2024.09.13. 23:24:38

@Rocky80: Hacsak nincs valami személyes vagy érzelmi akadálya, akkor minden körülmények között az A-t érdemes választani,mert az biztosítja a játékos fejlődését, értéknövekedését, későbbi jó lehetőségeit. A B opció csak jól hangzik, mert egy neves klubnak van presztízse, de ha rossz időszakon megy át a klub, akkor a játékos karrierje is megsínyli majd...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1859) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (953) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4210) mercato (4248) nyilatkozat (7550) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása