Chiesa: "Mindig emlékezni fogok az örömteli emlékekre"

chiesa_federico_golorom_1.jpgMa végleg elváltak Federico Chiesa és a Juventus útjai, s a játékos a közösségi médiában közzétett bejegyzéssel búcsúzott, amelyben némi magyarázatot is szolgáltatott a fejleményekre.

"Eljött az idő, hogy ezt az utazást lezárjuk veletek, Juventus-szurkolók. Szeretnék köszönetet mondani nektek a szeretetért, amit mindig is tanúsítottatok irántam, a kapcsolatért, amit mindig is a szívemben hordozok majd.

Rengeteget fejlődtem a Juventusnál emberként és futballistaként is. Támogattatok engem a jó időkben és a rossz időkben is, ezért pedig mindig hálás leszek. Az elmúlt négy év során lehetőségem volt a legmagasabb szintű játékosokkal, stábbal és edzőkkel dolgozni.

Olyanok voltatok számomra, mint egy család, s mindig segítettetek talpra állni, még a legnehezebb pillanatokban is. Mindig emlékezni fogok az örömteli emlékekre, amelyeket együtt éltünk meg.

A búcsú közben szeretném tisztázni a szerződéshosszabbítás ügyét. Soha sem kaptam hosszabbítási ajánlatot a Juventustól, ráadásul soha sem érkezett kérés hozzám vagy az ügynökeimhez a fizetésem emelésével vagy csökkentésével kapcsolatosan.

Tájékoztattak arról, hogy nem képezem részét a projektnek, már azt megelőzően, hogy edzésbe álltam volna a csapattal.

Még egyszer köszönöm az állandó támogatást. Köszönöm, Juventus. Fino alla Fine." - írta Chiesa a személyes Instagram-fiókján közzétett üzenetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2518478079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2024.08.29. 17:45:25

Nem értem mi szükség van ilyen hazugság terjesztesere? Akiknek kedvence volt (és sokaknak) azok így is úgy is sajnálják. Persze más a helyzet ha negatív és penzehes fényben tüntetik fel.

Ugyanakkor meglepőve én sem voltam nagyon h nem képezte részét az új projektnek....de nagyon sajnálom h így kellett lennie.

Remélem jó helyre kerül de azt is h szarul játszik majd ha osszekerulunk ;)

Kasabai 2024.08.29. 17:45:27

Attól tartok, hogy a vezetőink sajnos nem mindig jófejek. Nekem ez egy hibás döntés, ha konfliktus volt, akkor is lehet tisztázni. Kedvencem volt, sajnálom.

Mark Szabo 2024.08.29. 17:46:40

Nem szabad őt bántani ezek után főleg. Ennek a kapcsolatnak vége, sok szerencsét neki!

Mark Szabo 2024.08.29. 17:48:19

@Kasabai: Ez már az Allegri szituációban kiderült.

Leram7 2024.08.29. 18:13:18

Sajnos ez nem pozitív. Lehet erre gondolot Allegri is, amikor a mediát szídta a csapat körül. Chiesa egy féregnek lett beállítva.

Azt gondolom, hogy a helyére érkező, alkatilag, játékstílusban hasonló Concencao se védekező játékos. Nekem nem áll össze a kép.

Chiesa szerintem illett volna az új csapatba, apróért adtuk el. 12M semmi manapság.

alexGicamo 2024.08.29. 18:13:20

Meglepő , hogy így megmondta kerek - perec !
Akkor ennyi volt , nincs is több látnivaló !

venember83 2024.08.29. 19:00:28

Persze, persze, nem volt hivatalos ajánlat, ez egyértelmű. De előzetesen nyilván tárgyaltak a felek, informálisan.

Mindegy, kár ezzel foglalkozni, tiszta szívből sok-sok szerencsét és sikert kívánok Fedének! Ha más nem, a válogatottnak (is) szüksége van a jó teljesítményére! Meg én eleve örülnék egy olasz játékos sikerének.

ggbuffon 2024.08.29. 19:26:33

Tularazott tulhajlolt olasz. A 2020as (21es) Ebn jo volt, de nalunk fel evet jatszott a 3bol klassziskent. Azota full homaly.

Sztem ezt jol merte fel Giuntoli, h ilyen eloelettel nalunk nem lehet ra epiteni. Es ugye a keresztszalag szakadas miatt ez dupla rizikó, mert ha megint megserul akk mivan. Jofejkedhetunk de teljesen racionalis dontes szuletett.

Benne van h 6-8evet top szinten lehuz a Poolnál és emberkent ezt kivanom neki.

Barza 2024.08.29. 19:48:03

Annak örülök, hogy Liverpoolba ment, Szobo miatt úgyis nézem a meccseiket.

Kasabai 2024.08.29. 19:49:36

@venember83: ha előzetesen tárgyaltak informálisan, és az alapján tették ki, az még cikibb. De ha hiszünk neki - én hiszek -, akkor nem volt tárgyalás, hanem ennyi, hogy nem kellesz.

Csak az a bajom, hogy egy olasz eb-győztes sztárunk ennél többet érdemelt volna. Áprilisban kint voltam meccsen, hajtott, küzdött, csúszott mászott a labdáért. Amúgy nagyon elegáns így utólag az is, hogy nem nyilatkozott, járt edzésre, ott volt az apja tárgyalni. Mi meg kiraktuk, hogy még edzeni sem jöhetett a társaival. Nekem ez nem szimpi, ez van, nem szimpi Gintonic és ez a stílus, és az se, hogy ennek a döntésnek se sportszakmai, se gazdasági indoklását nem látom, mert brutal drága igazolások jöttek, nem tudom, hogy a mérleg mitől lesz jobb, és Chiesa helyett kb ugyanolyan profilú játékosok jöttek. Ez nekem személyes oknak tűnik, de utólag a játékos álláspontja sokkal szimpibb.

Már írták előttem, hogy a Juve elve mindig az volt, hogy az olasz játékosok megszerzése és megtartása fontos, ők adták a tengelyt. Ezért egy vicc, ahogy Chiesat eladtuk egy zacskó szotyiért. Remélem, hogy a Liverpoolban jól fog menni neki, mert mi gázosan bántunk vele.
Ilyesmi érzéseim voltak Alex elküldésekor is, az is tuskó módon ment sajnos.

Barza 2024.08.29. 20:06:16

Nekem az fura, hogy egy közös edzés nélkül kitették a szűrét, míg páran azért megkapták legalább a lehetőségét annak, hogy bizonyítsanak az új vezetésnek. Azt gondolom tavalyról maradhatott valami a háttérben, amiről nem tudhatunk.
Most már ennek sajnos ennyi, mint írtam én örülök, hogy a Liverpoolba ment, figyelni fogom, mert én még mindig kedvelem.

Mark Szabo 2024.08.29. 20:09:24

@Kasabai: Tavaly az egyik legjobb volt. Mottának egyszerűen nem kellett. Sajnos tovább kell lépni, ez van.

venember83 2024.08.29. 20:20:43

@Kasabai: nehezen hiszem, hogy sem ő, sem Dybala nem kapott ajánlatot. Pedig ezt mondták mindketten. Nem hazugozom le őket, csak egyszerűen részigazságokat mondanak, ami nekik és a klubnak is megfelel. Bizonyos vagyok benne, hogy volt egyeztetés, aztán valamelyik szakaszban kiderült, hogy a két álláspont nem összeegyeztethető.

kidelpiero 2024.08.29. 20:59:42

Ugy nez ki a vezetoseg gerincet tovabbra sem novesztett....

Mark Szabo 2024.08.29. 21:06:49

@kidelpiero: Nem feltétlenül a vezetőség kezdte el terjeszteni ezt a negatív szemléletet róla. Inkább pár negatív ember .

Mark Szabo 2024.08.29. 21:12:59

@kidelpiero: Ezt úgy értem hogy aki negatív vagy nem kedveli az nem tus racionálisan gondolkozni. Pl sokan mondták hogy borzasztó önző játékos, ahhoz képest 47 gól 45 assist a mutató. Lényeg hogy Motta nem számolt vele bármennyire is sajnáljuk ezt.

Ethan Hunt 2024.08.29. 21:38:54

@venember83: Pontosan ezt gondolom én is! Hihetetlen egyébként látni, hogy milyen könnyen ítélkezik itt bárki anélkül, hogy meghallgatta volna a másik félt is vagy jelezné egyáltalán, hogy kíváncsi lenne arra is...

Chiesa vajon arról miért nem beszél, hogy ő hajlandó lett volna akár az eddigi nettó 5 milliós bérével (vagy urambocsá' akár kevesebbért) is hosszabbítani? Talán mert ótvar hazugság lenne?

Nem lehet, hogy miután a klubbal közölte mennyi bérért hosszabbítana, a klubnak elment a kedve az ajánlattételtől, gondolván, hogy nem igazán fair ez egy olyan játékostól, aki a térdsérülése óta igazán sosem nyerte vissza teljesen a formáját és ilyen-olyan sérülések miatt sok meccset kihagyni kényszerült az elmúlt szezonokban is?

rabsic02 2024.08.29. 21:42:29

@venember83: én is ezt a verziót tartom valószínűnek. Főleg, hogy másik olasz csapatba nem akart vagy nem akartàk volna, hogy menjen. Ez a szentimentális kirohanás kicsit egyoldalú... de már mindegy is. Sok sikert kívánok neki a ködös Albionban. (Remélem jàtszani is fog néha)

rabsic02 2024.08.29. 21:44:39

@Ethan Hunt: +1 az igazi juventino a Serie B-be is elment. Fede, fede ejnye-bejnye

west30 2024.08.29. 21:54:03

@venember83: Mind a ket esetben az ugynok tunik bunosnek szamomra.

Juventina7 2024.08.29. 22:04:31

@venember83: @Ethan Hunt: @Kasabai: Chiesa korábban maga ismerte el, hogy az ügynöke kapcsolatban áll a klubbal a megújítás érdekében. Az áprilisban lezajlott tárgyalások pozitívak voltak, de akkor a felek nem találtak közös nevezőt a gazdasági kérdésekben. Amiket olvastam az X-en (elég sokat bújtam Fede témában), azok arról szóltak, hogy itt inkább egyéb szempont dönthetett (Chiesa hozzáállása, személyisége), mintsem pusztán csak pénzügyi kérdés.
Láthattuk, hogy azért van visszaút (McKennie), de Chiesa esetében ez szóba sem jött a klubnál. Szóval itt valami egyéb dolog van. Fede elintézte a búcsújában azzal, hogy nem kapott hivatalos ajánlatot, de azt gondolom ezt kissé sarkítva - csak az ő szemszögéből - fogalmazta meg. A Juve biztosan nem fog jobban belemenni ebbe a témába, lezártnak tekintik ezt az egész ügyet, úh. szerintem csak udvarias terelés lesz, ha rá is kérdeznek a sajtótól.
Az elküldés módja, mikéntje nem volt szép (nála sem), de az igazság valahol a két fél álláspontja között lehet.
Ramadani is megéri a pénzét (rossz értelemben), engem mindig Antunra emlékeztetett.

Mark Szabo 2024.08.29. 22:09:29

@Juventina7: Itt jön a képbe az ellentmondás a hozzáállását illetően mivel tény hogy az edzéseken mindent megtett és bizonyítani akart Mottanak. Bizonyára tényleg csak arról van szó hogy Mottának nem kellett.

Ethan Hunt 2024.08.29. 22:47:17

@Juventina7: "Chiesa korábban maga ismerte el, hogy az ügynöke kapcsolatban áll a klubbal a megújítás érdekében."

Persze, ezt senki józanul gondolkodó ember nem gondolhatja, hogy le sem ültünk vele tárgyalni...

"Az áprilisban lezajlott tárgyalások pozitívak voltak, de akkor a felek nem találtak közös nevezőt a gazdasági kérdésekben."

Nyilván nem, mert emelést akart...

"azok arról szóltak, hogy itt inkább egyéb szempont dönthetett (Chiesa hozzáállása, személyisége), mintsem pusztán csak pénzügyi kérdés."

Talán épp az, hogy ne akarjanak vele mindenáron hosszabbítani. Talán nemcsak nagyobb pénzt akart, hanem hogy ő rá építsenek. Talán nem tetszett Giuntolinak a befolyása (bomlasztása?) az öltözőben, ha épp nem a kedve szerint alakultak a dolgok. Talán az jött le neki, hogy ő nem az a típus, aki az egóját félre tudja tenni, ami alapvető ahhoz, hogy a Motta-ball sikeres legyen...

"de azt gondolom ezt kissé sarkítva - csak az ő szemszögéből - fogalmazta meg."

Persze. Valszeg hazudni nem akart, de nyilván még véletlenül sem bontotta ki az igazság minden szegletét...

"Az elküldés módja, mikéntje nem volt szép (nála sem), de az igazság valahol a két fél álláspontja között lehet."

Ezt úgy tudnánk megítélni, ha ismernénk minden részletet. Ahogy írtad is, a klub nem fog belemenni a sárdobálásba vagy hogy kiteregesse a szennyest, csakhogy a közvélemény tisztán lásson az ügyben és tudja ezt Chiesa is...

"Ramadani is megéri a pénzét (rossz értelemben), engem mindig Antunra emlékeztetett."

Igen. Én itt nagyon sokszor leírtam, hogy vele borzasztó nehéz dolgunk lesz a hosszabbításnál majd...

Kasabai 2024.08.29. 22:59:11

@Ethan Hunt: ez is egy spekuláció, amit írsz, nem tudjuk, hogy mi történt. A vezetőség annyit mondott, hogy nincs a projektben, Chiesa ma annyit mondott, hogy nem kapott semmilyen hosszabbítási ajánlatot. Én ezt elhiszem, mivel mindkét fél ezt nyilatkozta. Nekem attól még nem szimpi a módja, ahogy megváltunk egy sztárunktól.

Kasabai 2024.08.29. 23:02:35

@Mark Szabo: így van, edzett normálisan, a hozzáállásából nem az látszódott, hogy mindenképp menni akar. Ez, hogy kitették a keretből, ez gáz és megalázó.

Mark Szabo 2024.08.29. 23:08:48

@Kasabai: Persze hogy az. Sokan túl sokat fantáziálnak.

Mark Szabo 2024.08.29. 23:23:23

@Kasabai: Sokan szerettük meg egy csupaszív játékos volt, de Motta nem számolt vele úgyhogy tovább kell lépni. Jó helyre került.

Ethan Hunt 2024.08.29. 23:50:42

@Kasabai: "így van, edzett normálisan, a hozzáállásából nem az látszódott, hogy mindenképp menni akar."

Miért ne edzett volna, akkor is, ha pontosan tudta, hogy mennie kell?! Ha valaki edzetlenül szerződik valahová, akkor még hetekig nem fog játszani az új klubjában sem, csak saját magával szúr ki...

"Nekem attól még nem szimpi a módja, ahogy megváltunk egy sztárunktól."

Persze, mert van egy feltételezésed, hogy szerinted hogy történtek a dolgok, anélkül, hogy ismernéd az összes részletet. Azt meg senki sem tudja, hogy mi vagy kinek a viselkedése vezetett ehhez a helyzethez, ami volt...

@Mark Szabo: "Persze hogy az. Sokan túl sokat fantáziálnak."

Nem rosszabb ez, mint azt spekulálni töredéknyi információmennyiség alapján, hogy "köcsög Giuntoli"...

gomorra21 2024.08.30. 00:14:14

Sok sikert, kisöreg!
Vébére kapd össze magad!

Kasabai 2024.08.30. 00:38:14

@Ethan Hunt: már nem fogjuk megtudni a teljes igazságot, az biztos. Kicsit Baggio eladására hasonlít, de ott legalább annyit lehetett tudni, hogy jóval alacsonyabb fizetést akartak adni neki. Lehetett feszkó a háttérben, lehetett Motta akarata vagy Giuntoli döntése, de ahogyan csinálták (konkrét ajánlat nélkül, edzések előtt eldöntve, kirakva a keretből) nekem nem oké.

juve2121 2024.08.30. 08:58:33

@
Nagyon kíváncsi lennék, h mi volt a profiljában az a pont, ami ennyire kizárta őt a most épülő csapatból!
Talán egyszer megtudjuk!
Ha viszont előre szóltunk neki, akkor az korrekt, maximum nem szimpatikus!
Én is sajnálom, mert még is csak egy válogatott olasz csatárt adtunk el bagóért!!

juve2121 2024.08.30. 09:02:48

@venember83:
Igen igen, szerintem is valahogy így történhetett!
Amúgy Giuntoli elég kemény csávó lehet mikor tárgy! Ez sokszor tetszik, néha nem!
Abban mindenképp egyet értek vele, h mem szabad, h a klubot managerek és a focisták irányítsák!
Valami ilyen belharcnak lehet áldozata Chiesa! Persze ez csak találgatás!

Mark Szabo 2024.08.30. 10:44:23

@Ethan Hunt: Szeretem mikor számba rúgják a szavakat. Azt mondtam Motta nem számolt vele ennyi. Folytasd csak.

Mark Szabo 2024.08.30. 10:46:36

@Ethan Hunt: Vicces hogy te feltételezhetsz de más nem! :-D Hagyjuk mást is feltételezik!

juventino74 2024.08.30. 13:16:32

Összességében sajnálom, mert benne sokkal többet láttam, gondoltam! Sajna tévedtem.

Ethan Hunt 2024.08.30. 14:28:08

@Mark Szabo: "Vicces hogy te feltételezhetsz de más nem! :-D Hagyjuk mást is feltételezik!"

Ki mondta, hogy nem lehet?! De hadd legyen már ugyanolyan valid az a nézőpont, hogy valszeg Chiesa (és/vagy a menedzsere) is felelős abban, hogy idáig fajultak a dolgok, mint a tiétek, akik szerint a klub vagy az edző csakúgy elbánt vele...

Írom mindezt úgy, hogy én egyáltalán nem akartam, hogy elmenjen és totál abszurdnak tartom, hogy így kellett távoznia és kell lennie valamilyen komoly oknak, ami szerintem nem lehet az, hogy Motta nem számít rá, amikor meg sem vagyunk arra a posztra nélküle...

Mark Szabo 2024.08.30. 14:30:16

@Ethan Hunt: Mégegyszer mondom, én azt írtam és gondolom hogy egyszerűen nem számolt vele Motta. Nem fajult semmi sehova. Bízom Mottàban.

Ethan Hunt 2024.08.30. 18:04:00

@Mark Szabo: "egyszerűen nem számolt vele Motta. Nem fajult semmi sehova."

Igen, ez is egy lehetséges verzió...

@Rikoo: Jó vicc... Valszeg azért nyomultunk annyira Sanchóra - aki állítólag kifejezetten Motta kérése is volt -, mert annyira úgy érezzük, hogy megvagyunk...

Rikoo 2024.08.30. 18:14:24

@Ethan Hunt: Miért lenne vicc?

Inkább egy jó lehetőségnek tűnt, de nem volt prioritás. Várhatóan Mbangula kezd vasárnap a Roma ellen is, szóval eddig ő fix kezdő.

Ethan Hunt 2024.08.30. 19:22:11

@Rikoo: Pusztán azért, mert az RW posztra erősítettünk egy rutinosnak nevezhető Nico Gonzalezzel és egy tehetséggel, Francisco Conceicaoval, az LW posztra meg van egy NextGen-es Mbangula (akire most hirtelen az egészet a vállára tennénk) meg Yildiz, akinek az AMC amúgy az optimális posztja, persze éppen be tudja játszani a bal szélt is, de mintha az RW-n érezhetően erősebben lennénk...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1857) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (952) elemzés (40) előzetes (871) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4208) mercato (4248) nyilatkozat (7549) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása