Chiesa elfogadná a bércsökkentést a távozáshoz - FRISSÍTVE

chiesa_federico_j_medical_elott.jpgA spanyol Sport azt állítja, hogy Federico Chiesa csökkentett fizetéssel megegyezett a Barcelonával a személyes feltételekről, mivel a Juventus kész eladni a játékost valamivel 15 millió euró alatti összegért.

Az olasz válogatott játékos kiesett az Öreg Hölgy kegyeiből, és nem szerepel Thiago Motta edző terveiben, szerződése pedig az aktuális szezon végéig szól. Ezért a játékos kénytelen új klubot találni magának, és szeretne BL-csapathoz szerződni, ezért nem fogadta tárt karokkal a Roma és a Napoli kezdeti érdeklődését.

A Diario Sport munkatársa azt is tudni véli, hogy Federico Chiesa tudatában van a kevés opciójának, ezért nem csupán hogy nem nem köti az ebet a karóhoz 7 millió eurós bérigénnyel, hanem kész az aktuális 5 millió eurós nettó bérének a csökkentését is elfogadni, és kész 4,5 millió euróért aláírni, ha a Barcelonától hároméves szerződést kap.

A Juventus a pletykák szerint legalább 15 millió euró körüli összegért szerette volna eladni Federico Chiesa játékjogát, hogy elkerülje a tőkeveszteséget, ám a mercato utolsó napjaiban ennél alacsonyabb összegért is távozhat az olasz válogatott. A spanyol pletykák szerint az átigazolás teljes költsége fix díjjal és bónuszokkal nem fogja meghaladni a 14 millió eurót. Fali Ramadani ügynök nemrégiben Spanyolországban tárgyalt a feltételekről, és úgy tűnik, azon dolgozott, hogy mindenki viszonylag elégedetten zárja a mercatót.

FRISSÍTÉS: Az olasz sajtó is rárepült erre a szálra, és ma reggel friss pletykákkal szolgált: Romeo Agresti értesülései szerint ma egyeztetés várható Fali Ramadani és a Barcelona között. A megállapodás a Juventusszal nem fog gondot jeleteni.

Nicolò Schira szerint Federico Chiesa távozásával a Juventus 11 millió eurós bruttó megtakarítást jegyezhet.

Gianluca Di Marzio arról számolt be, hogy Federico Chiesa megszerzéséhez a Barcelonának előbb regisztrálnia kell Dani Olmót, ez a mai nap során várható, majd ezt követően a tárgyalás konkréttá válhat, és megvalósulhat Federico Chiesa Spanyolországba szerződése.

Alfredo Pedullà is arról számolt be, hogy ma a Barcelona megteheti az első lépést az első ajánlat továbbításával. A Juventus szeretne 15 millió eurót plusz bónuszokat a játékosért, míg a Barcelona ennél kisebb ajánlattal fog próbálkozni, de megvan a mozgástér a tárgyaláshoz és az egyezkedés sikeres lezárásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7918471123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.08.22. 05:28:00

L'Équipe: Miután elutasította a Juventus hosszabbítási ajánlatát, Adrien Rabiot eddig nem talált klubot, amely megadná számára a 7,5 millió eurós bért, amit szeretne. Az Inter és Bayern München munkatársai érdeklődéssel figyelik a középpályás helyzetét, de egyik klub sem tervezi, hogy megadja a játékosnak a megálmodott bért.

A pletykák szerint tavaly nyáron is elbukták a unitedes szerződést, mivel túlzásba estek az aláírási pénz tekintetében, vajon tanult anyuka és a fiúcska ebből a hibából? Érdekes lesz látni a mercato végén, hova került Chiesa és Rabiot.

rabsic02 2024.08.22. 05:34:50

Chiesa inkább leül a Barca padjára "apróért", Rabiot pedig, mint egy igazi futballkurva, köt valahol 1-2 éves szerződést, hogy aztán anyuci újabb klubot keressen neki.
Na, hozzájuk képest egy Bonucci igazi klubikon. ?

Juventina7 2024.08.22. 08:37:03

Ahhoz, hogy elmenjen, hajlandó elfogadni a bércsökkentést, de ugyanezt korábban nem volt hajlandó a Juventusban maradásért? Csalódás ez a fickó, habár minden piszkos részletet lehet soha nem fogunk megtudni ami közte és a Juve (vagy bizonyos személyek) között történt. Bad story.

bianconeri83 2024.08.22. 09:04:51

@Juventina7: lehet most már a Juvétól is elfoganá, csak Motta miatt már nincs ilyen opció. Amíg lett volna, addig meg többet akart, és most realizálta, hogy nem ér annyit...

Nem gondoltam, hogy így fejeződik be az ő Juvés karrierje, tényleg szomorú sztori, lehetett volna másképp is.

venember83 2024.08.22. 09:07:04

Frissítettem a cikket Agresti, Schira, Di Marzio és Pedullà értesüléseivel.

Rikoo 2024.08.22. 09:08:40

Én egyébként azt láttam, hogy Chiesa 7 milliós bért szeretne Barcelonában. 5+2 millió euróban talán már meg is egyeztek, csak még a 2 klub nem.

SuperTrezi 2024.08.22. 09:31:25

Igazából mi történt itt? Túl nagyok lettek az igényei, mint Dybalának. Előbb kellett volna a Klubnak, de utána már nem, mert alig fért be a stadionba az arca. El lett döntve - nagyon helyesen -, hogy mehet, amerre lát. Most meg aláírhat (mint Dybala) a vágyott pénz feléért máshova, s minden bizonnyal nem fogja ott megváltani a világot (mint Dybala). Húzzon el, és haladjunk. Mondanám, hogy köszönök mindent, de igazából alig adott valamit a Klubnak.

venember83 2024.08.22. 09:36:16

@Rikoo: majd a Gazzetta megírja. Ők szoktak ilyen táblázatokat közölni. :)

alexGicamo 2024.08.22. 09:44:40

Na, kíváncsi vagyok, ebből mi lesz !
Egyértelmű, hogy mennie kell , bármi is a valódi oka , de én azért sajnálom, mert ő volt az egyik kedvencem a csapatból ( a másik Fagioli ) .
Tudom, a sérülése óta már nem ugyanaz , sajnos, de azért nem gondoltam volna, hogy apróért fogjuk elszórni ...
Persze aranyszabály : minden játékos annyit ér, amennyiért hajlandóak megvenni .

Juventina7 2024.08.22. 09:49:23

@venember83: Sajnos úgy valahogy…nem tudom milyen lesz máshol a jövője, szerettem volna, ha ez a “románc” másképp alakul a Juventusnál. Remélem azért ő is tartott némi számvetést a történtek után. Köszönjük az élményt, én azért sok sikert kívánok neki!

Joachim21 2024.08.22. 10:09:32

Chiesa esetében nem véletlenül avatkozott be az apuka (régi egyik nagy kedvencem volt), csak már túl későn. Általában kifelejtjük az ügynökök szerepét ezekből a csodás történetekből, pedig leggyakrabban az ő kapzsiságukmiatt lesznek ezek a hosszabbítások ennyire gusztustalanok.

Juventina7 2024.08.22. 10:18:08

@Joachim21: Ramadani kezet foghat a másik jómadárral, Jorge Antunnal (Dybala autókereskedő ügynökével - bár nem tudom ő-e még az ügynöke, amikor nálunk volt még ő volt).

RunnerLaca 2024.08.22. 10:19:39

@Juventina7: nagy kár érte, vitt egy kis kreativitást a támadó szekcióba, hiányozni fog. De azt sose tudtam megérteni, hogy miért sértődik meg valaki halálosan azért, mert évi 3 milliárd forint helyett csak 2 milliárdot keres. Szomorú egy élet.

Juventina7 2024.08.22. 10:45:36

Conceicãora mennyi esélyt láttok? Szívesen megnézném nálunk a srácot. Bár a Portot is megértem, ha nem akarja elengedni.

JeetTrader 2024.08.22. 10:46:53

Azzal indítok, hogy nekem is az egyik, ha nem a legnagyobb kedvencem volt Chiésa....de tény. A sérülése óta nem találja magát. És ami a legnagyobb baj, hogy fejben sem!!! Del Pieronak is keresztbetett a sérülés, de ő feltudott állni belőle és alázattal dolgozott tovább. Nekem nagyon nagy csalódás volt, hogy ő is a markát kezdte el tartani és tette ezt ráadásul egy nem túl acélos év után, meg hosszabbítani sem akart.

Mindig nagyon figyeltem a játékát. Eleinte azért kereste a társakat, de a sérülés után szinte mindent egyedül akart megoldani. Ezzel nem is lett volna baj, ha megtudta volna oldani, de nem lett sokszor gól olyan helyzetekből, amit ha nem önzőz el, a társak lehet megoldják, mert jobb helyzetben voltak.

Szerintem Mottának is ez lehet a baja vele. Ő csapatjátékosokat, akar, olyanakat, akik a csapatot maguk elé helyezik. Összjátékra épít, amiben nehéz helyet találni a jelenleg igen csak sokat önzőző, fejben is labilis Chiésának.

Megjaváltozhat? talán....de már én is azt gondolom, hogy ez a szerelem eddig tartott, ideje tovább lépni.

RunnerLaca 2024.08.22. 10:47:30

@Juventina7: tárgyalgatásokat olvastam, de olyat nem nagyon, hogy most már tényleg mindjárt jön (mint Koop és Gonzo)

Leram7 2024.08.22. 11:18:40

Mennyit keres most Chiesa nálunk?
Barcaban mennyit fog?

Soha nem tudni, hogy netto vagy brutto amiről írnak és azt sem tudjuk spanyolban mennyi az adó.

Valamint itt azt sem tudjuk, hogy mi van a háttérben. Kinek van baja kivel, mert Chiesa nagyon jó játékos azért még mindig.

Vlaho teljes bére 20M felett van a klubnak, azért ez durvább Chiesa eseténél. A barcaban meg De Jong teljes bére 50M körül van. Ki kötötte ezeket? XD

Nekem nincsen problémám Chiesa eladásával, abban az esetben, ha megfelelő árat kapunk érte és megfelelően pótoljuk.

Viszont ilyen durván kitenni sok játékost és egy hosszabbítás után visszafogadni McK, aki amúgy nem is kéne, mert kp annyi van, mint a tenger most. Ez az eset sejteti mire megyünk.

Juventina7 2024.08.22. 11:48:35

@Leram7: Chiesa nettó 5+1 milliót keresett nálunk (utóbbi a bónusz). Nem tudom spanyolban hogy van, de olaszban tudtommal nem elhanyagolhatóak a külföldi játékosok esetében az adókedvezmények. Pl. az sem véletlen, hogy sokáig ragaszkodtak volna Rabiothoz, mert pl. az ő 7-7,5 milliós nettó fizuja nem jelentett volna szignifikánsan nagyobb kiadást a klubnak, épp az adókedvezmények miatt. De pontosan nem ismerem az ottani adózási szabályokat.

Rikoo 2024.08.22. 11:54:13

@Juventina7: Sikerült Olaszországban megszüntetnie az adókedvezményt az új kormánynak...

venember83 2024.08.22. 11:59:19

@Rikoo: persze, olasz səggbe, olasz lóf@szt. Nyilván segíthetné ez az intézkedés az olasz utánpótlás ügyét, de inkább látszatintézkedésnek tűnik az egész, inkábbversenyképesebbé teszi az olasz átlagjóska futballistákat, a minőségi külföldieket meg kirekeszti. Az utánpótlásnevelés segítésére vannak hatékonyabb módok.

Leram7 2024.08.22. 12:05:10

@Juventina7: 5 + 1 az elég szép. Azt lehet tudni, hogy mennyit ajánlottunk neki vagy egyáltalán volt ajánlat?

Mondjuk lehet a barca ad neki aláírási pénzt vagy valami sponzor szerződést, mert ott nagy zsiványok vannak.

Juventina7 2024.08.22. 12:39:31

@Leram7: Én úgy tudom, bár annyira nehéz a valid infókat kinyerni a sok pletyka, hír közül, hogy a múlt szezonban szóbeli tárgyalások voltak közte és a klub között, de egyrészt az EB előtt mint tudjuk nem akart döntést hozni, másrészt ha minden igaz a Juve olyan 4 körüli fizura gondolt volna, ugyanakkor hivatalos ajánlatot végül nem tettek Chiesának. Nekem a sok zajból annyi jött le, hogy ő eleve (a jelenleginél is) magasabb fizetést, plusz garantált kulcsszerepkört szeretett volna a klubnál a hosszabbítás feltételeként. Emiatt maradt el végül a Juve ajánlattétele is. De hogy pl. emberi, viselkedésbeli oldalról is lehet-e valami konkrét a háttérben, azt nem tudni. Nekem ő azért elég nárcisztikus típusnak tűnik, de lehet kívülről rosszul ítéljük meg a helyzetet.
Plusz érdekelne, hogy valójában akart volna-e egyáltalán vele együtt dolgozni Motta, ha a fizukérdés rendben lezajlott volna. McKennie azért hajlandó volt meghunyászkodni és beállni a sorba. Én nem igazán kedvelem az amcsi srácot, de ezt igenis értékelem benne.

Juventina7 2024.08.22. 12:43:23

@Rikoo: Akkor a korábbi szempontok már érvényüket vesztették.

fasan82 2024.08.22. 12:54:08

@alexGicamo: Pont ugyanez a véleményem (+Fagioli nekem is a másik kedvencem, remélem azért kezdő lesz)

alexGicamo 2024.08.22. 13:09:29

@fasan82: Örülök !
Úgy legyen ! ;-)

Wizzurah 2024.08.22. 13:13:19

Az ilyen beképzelt pénzéhes játékosokra, akik többnek hiszik magukat annál, mint amik valójában általában mindig visszacsap a karma. Dybala is nagyon befutott, miután elment tőlünk, a 0 romában letolt pár átlagos idényt, most meg megy az arabokhoz. Micsoda karrier.
Rabiot is jól felsül, bár ott szerintem az anyuci a főkolompos és most Chiesa. Neki van egy volt profi labdarúgó apja, szóval nem is értem, hogy hagyhatta, hogy a fiának így elmenjen az esze... Szóval még a végén annál is kevesebbet kaphat talán, mint nálunk most és én bár nem kívánom neki, de biztosra veszem, hogy a barcában hamar a padon fogja találni magát, ha azt a mentalitást és formát hozza, mint nálunk. Legalább nem lesz veszteséges az üzlet.
Annak meg örülök, hogy az ilyen erkölcsileg és alázatból nulla játékosknak nincs visszaút a klubnál.

kidelpiero 2024.08.22. 13:14:50

Valami elszakadt nala, es nem testben... A jatekosainkert valo erdeklodes (hianya) megmutatja mennyire kiscsapat voltunk az elmult idoben. Az elso meccsunk alapjan ez valtozni latszik. Bizakodo vagyok

Juventina7 2024.08.22. 13:31:36

@Wizzurah: Én is azt gondolom, hogy hibázott Chiesa. A sérülése után inkább azon kellett volna igyekeznie, hogy mielőbb újra felépítse magát egy támogató környezetben (ami mindvégig megvolt a rehabilitációja alatt is). Szóval alázattal el kellett volna fogadnia a Juve fizu ajánlatát azzal, hogy oké most ennyi, de ha újra f@sza formában lesz kiegyensúlyozottan, újratárgyalhassák a bérét.
Bocs, hogy mindig Cambiaso szerződéshosszabbításával példálózok, de ő kérdés, alkudozás nélkül aláírta (hozzáteszem a felét sem keresi Chiesa fizetésének). Azt mondta, ő a Juvéban akar játszani, a többi nem fontos és boldog, hogy itt lehet. Én is.
Chiesa hol van hozzá képest?

Thuglife! 2024.08.22. 13:46:15

@kidelpiero: Aston villa, ajax , Fiorentina Roma és most Barcelona.

Thuglife! 2024.08.22. 13:52:03

@Thuglife!: rég megdőlt már az a narratíva hogy a mi játékosaink nem kellenek senkinek.
Ezt csak néhány Allegri árva terjesztette el magyarázva a megmagyarázhatatlant.
Le tudnak menni a fiaink olyan fizetésigényig hogy kelljenek valakinek :D

Zolika1015 2024.08.22. 13:59:55

@JeetTrader: Teljesen jól megfogalmaztad! Grat én is ezt érzem!

Juventina7 2024.08.22. 15:30:06

Ez nagyon kemény, most már le kell menniük 4 millióra a Barcába igazolás érdekében…Chiesa, ülj le, egyes!

x.com/86_longo/status/1826606829503394001?s=46&t=ZZNocEicdUJ-DIuJpmYWjg

venember83 2024.08.22. 16:07:48

@Juventina7: menjen inkább az arabokhoz. Dybala is arrafelé tart. Évi 25 millió euróért. Rohadt nagy a lejtő a Juve után, látszik, mennyire nincs komoly érdeklődés az Öreg Hölgytől távozni kényszerülő játékosokért. Régebben Dybala, most Rabiot és Chiesa. Ha a Juve valóban top klub lenne egy top Serie A-ban, ők meg top játékosok, más lenne a helyzet.

SuperTrezi 2024.08.22. 16:39:39

@Juventina7: Valóban nagy csalódás a srác emberileg. Pedig néhány éve azt gondoltam, hogy ő pont emberileg fog kiemelkedni a csapattársai közül. Nem így lett... Hogy mitől bolondult meg, nem tudom. Mintha kivennék másfél év betegszabit, ami alatt a főnökség fizetné a kezeléseimet meg a teljes béremet, aztán visszamennék lébecolni egy évre, majd elkezdeném verni az asztalt a főnök irodájában, hogy nekem adjon 50%-os fizetésemelést.

Juventina7 2024.08.22. 17:02:03

@venember83: Csak mondom, Rabiotnak még mindig a Juve van az insta biojában, meg Juvés öltönyös profilképe van, aztán nehogy Koop helyett a szabadkártyás Rabiot legyen ismét a befutó. :DD ?

Leram7 2024.08.22. 17:22:38

@venember83: Dybalát megértem, neki már nincsen sok hátra. Félszezonos, 60 perces játékos lett.

Válogatottból kikerült, sérülékeny, a romaval semmi esélye nyerni valamit, így az évi 25M ideális választás. Őt nem tudom elitélni. Nagyon jól játszott, de nem bírja már a teste.

Rocky80 2024.08.22. 18:22:38

@Thuglife!: Rabiot? Chiesa? Régebbről Dybala? Csapatunk legjobbjai és bagóért ha kellenek valakinek. Jól megdőlt a narratíva!

Rikoo 2024.08.22. 18:56:40

@Thuglife!: Írhatnál sűrűbben, mindig jobb a kedvem utána.:D

Ethan Hunt 2024.08.22. 20:27:15

@Leram7: "Válogatottból kikerült, sérülékeny, a romaval semmi esélye nyerni valamit, így az évi 25M ideális választás."

Meg aztán ott van Oriana is, most vette el, ha családalapítást terveznek pár év múlva, most kell összeszedni a nagy zsét... :)

kidelpiero 2024.08.22. 22:18:29

@Thuglife!: :D illetve nem tudom az Arthur ugy jelenleg hogy all, de szemelyes kedvencem lesz, ha tovabbi 1 evig fizetjuk a fel fizujat, csak h ne kelljen neznunk a jatekat ?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1857) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (952) elemzés (40) előzetes (871) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4208) mercato (4248) nyilatkozat (7549) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása