Az Atalanta a mercato időzítését okolja

gasperini_gian_piero_atalanta_sajtotajekoztato.JPGGian Piero Gasperini a Sky Sport számára nyilatkozott a Lecce elleni meccs után, és természetesen a mercato volt a téma, mivel az Atalanta is fokozottan érintett a játékosmozgásokban: „Sokat köszönhetek Teun Koopmeinersnek és Ademola Lookmannak, nagyon őszinte volt a kapcsolatunk. Sajnálom, hogy ez a helyzet a bajnokság elindulása után merült fel. A gond az időzítés, hogy már megkezdődött a bajnokság. Júliusban ezek a típusú problémák nem alakultak volna ki. Ez az őrület azoknak köszönhető, akik megengedik ezeknek a helyzeteknek a kialakulását, ellenkező esetben ez megoldódtak volna, és a csapatok kialakulnak végső formájukban még a bajnokság elindulása előtt. Így a szurkolóinknak a végső csapattal mutatkozhattunk volna be, amelyiket látni fogják az egész bajnokság alatt.”

A meccs előtt Luca Percassi, az Atalanta vezérigazgatója is megszólalt Sky Sport megkeresésére: „Az volt az elképzelésünk, hogy megerősítjük az összes kezdőjátékosunk helyzetét. Tudtuk, hogy felmerülhet némi turbulencia, de nyugodtak vagyunk, hiszen vannak lehetőségek, amelyeket készek vagyunk kihasználni. Teun Koopmeiners? A klub dönteni fog. Sajnos a futballistáknak elég gyakran helytelen dolgokat ajánlanak fel. Természetesen a mercato még zajlik, mikor már megkezdődött a bajnokság, ez pedig szinte végtelen időkeretet kölcsönöz a mercatónak.”

Fabrizio Romano szerint Teun Koopmeiners kapcsán nincsenek fejlemények, a Juventus továbbra is várja a bergamói választ az 52+7 millió eurós ajánlatot követően.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9918469821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2024.08.20. 08:37:54

Gusztustalan amit az atalanta muvel.Allitolag megigertek a jatekosnak hogy tavozhat,aztan most ez megy.Az nem igaz hogy ez a kozel 60millios ajanlat nem eleg nekik,rohej.Most mar csak direkt huzzak az idot.Vagy arra varnak hogy megelegeljuk a szituaciot,aztan hagyjuk a francba az egeszet,lehet hogy azt kene tenni mert mi is kifutunk az idobol.Csak az a baj a mi kezunk is meg van kotve,mert ki van a piacon Koopmeiners kaliberu jatekos?

Alex8610 2024.08.20. 08:43:26

Ezt a "Sajnos a futballistáknak elég gyakran helytelen dolgokat ajánlanak fel" mondatot nem nagyon értem.Nem egy Szaudi klub jelentkezett be Koopért irreális fizetéssel hanem a Juventus.Ráadásul a kért 60 milliót ki is fizetné a klub azt azért nagy duzzogva csak elfogadjátok nem? Amiből kb 2 éves költségvetésetek fedezve is van.Vagy pitizzen a Juve még a pénz mellé?

Gaben Smith 2024.08.20. 09:27:23

Eleg instabil labakon all a remelt igazolasaink sorsa, en azert itt picit aggodom.
A Koop meg csak-csak jon de a Nico Gonzalez helyett illene hozni valakit.
Ha Milikkel nem szamolnak akkor meg egy csatart is muszaj lenne.

Attilio79 2024.08.20. 09:32:29

Gasperini miről beszél? Pontosan tudták egy éve, hogy Koop el fogja hagyni őket.
Ha a játékos kéri a távozást, kihagyják a keretből is, akkor feltűnhetne, hogy idén már nem számíthat rá....

alexGicamo 2024.08.20. 09:35:22

Nagyon gáz ez az egész Koop - sztori !
Ennyit kínlódni egy játékosért ... Megéri ?
Kíváncsi leszek, mi lesz a vége !

SuperTrezi 2024.08.20. 09:45:31

Abban igaza van, hogy a Mercatónak a nagy bajnokságok kezdését megelőzően 1-2 héttel véget kéne érnie, hogy ilyenkor már senkinek ne az igazolások körül járjanak a gondolatai. A "helytelen dolgok felajánlásá"-val meg gondolom a saját vezetőségének szúr oda, pedig azzal a Koopnak tett ígérettel jól járt az Atalanta: a játékos BL-hez és európai kupagyőzelemhez segítette őket, és nagyon jó pénzt kapnak érte idén. Nem kellett volna elmérgesíteniük a viszonyt, hanem betartani az ígéretüket. Ha valaki hiteltelen, akkor úgy jár, hogy összeveszik másokkal... Ez teljesen természetes, és csakis magukat okolhatják, se a játékost, se az őt megvásárló klubot. Egyszerűen a bajnokság végét követő napokban (de akár már hónapokkal előtte) el kellett volna kezdeniük a nézelődést, hogy kivel pótolhatják a hollandot. Ehelyett ők ültek a babérjaikon, abban bízva, hogy a játékos majd letesz arról a szándékáról, hogy valódi nagycsapatba szerződjön? Milyen ostobaság kell ehhez...?

Shyr Kahn 2024.08.20. 09:45:39

"Sajnálom, hogy ez a helyzet a bajnokság elindulása után merült fel. A gond az időzítés, hogy már megkezdődött a bajnokság. Júliusban ezek a típusú problémák nem alakultak volna ki." - Most akkor nem jelentkeztunk be erte csak szombat ota? Ez elegge ellentmond az elozo honapok, de kulonoskeppen hetek hireinek.
Miert kell a valosagot ennyire elferditeni? Legalabb 3 hete dobaljuk az ajanlatokat Koop-ert, azaz julius vege/augusztus eleje ota. MAS hirek szerint mar honapok ota lehet tudni, hogy le akarjuk igazolni. Legalabb harom hete es a bajnoksag csupan most kezdodott, szoval ez a nyilatkozat erosen verzik, legalabb egy, de inkabb tobb sebbol.

Galbandi 2024.08.20. 09:55:31

@Attilio79: Én is pontosan erre gondoltam. Több okból kifolyólag Gasperinihez hasonlóan magam is úgy vélem, hogy jó lenne, ha az átigazolási piac az első bajnoki fordulót megelőzően zárulna le, viszont...

Ez a megállapítás Gasperini részéről szerintem kicsit visszás, Koopmeinersről gyakorlatilag már tavaly óta sejthették, hogy nem marad majd erre a szezonra, amikor a Napoli elutasítása után megígérték neki, hogy ha jön egy jó ajánlat, elengedik. Legfeljebb az okozhat gondot, hogy Giuntoli valóban várt augusztus közepéig azzal, hogy az Atalanta szempontjából is értelmezhető ajánlatot tegyen le az asztalra, de mivel a játékossal már hónapokkal ezelőtt megegyezett, az biztos, hogy nem érhette Gasperiniéket meglepetésként, hogy befutott hozzájuk egy jó ajánlat, ami kimozdította a hollandot is a lelki egyensúlyából. Lookman kicsit más tészta, neki az EL döntőben elért triplája vitte fel az ázsióját, azt elhiszem, hogy ez egy kicsit hirtelen jött nekik.

NagyonJuve 2024.08.20. 10:03:15

@Shyr Kahn: én úgy értelmezem hogy az igazgatóknak üzent rég le kellett volna zárni az üzletet. Az hogy koop most akadt ki közben meg rég el kellett volna adják hogy a játékos a juveba kezdje meg a szezont meg az ő helyetteae is az atalantában. Gasperininek sem jó a helyzet csak az idióta sportigazgatójuknak.

Juvino 2024.08.20. 10:46:38

Igazibol nem egyertelmu,h a Juvenak szanta a kritikat, a sajat vezetesenek, vagy mindkettonek. Jo lenne tudni a teljes igazsagot!

RunnerLaca 2024.08.20. 10:52:03

reméljük végre az Atalanta is kooperatívabb lesz. Azt tudjuk, hogy Milikkel mi a probléma? Cserecsatár nélkül nehéz lesz, egy jóárasított Retegui ide is elkélt volna.

Ethan Hunt 2024.08.20. 10:55:24

Szerintem Gasperini egyértelműen a vezetőségnek üzent, hiszen amióta világ a világ, azóta mindig jönnek be az utolsó pillanatokban is komoly ajánlatok a játékosokért, aztán a pótlás vagy megvan vagy nincs. Az edzőnek így is maga a rémálom ez az időszak mindig.

Mindazonáltal én az Atalantát sem hibáztatom, elvégre az egyik legjobb játékosukat akarjuk elvinni, a legjobb korában, az ÁRÁBAN, úgy hogy nem jár le a szerződése sem! Az 50+5 milliós ajánlatunkig csak komolytalanokat tettünk! Ez az igazság! Ha meg is ígérték Koopmeinersnek, hogy idén elengedik, biztosan nem arra gondoltak, hogy szarért-húgyért... Ilyen kaliberű, játékszervezéssel megbízható játékosok általában nincsenek is a piacon vagy csak 80-100 milliókért...

Az átigazolási időszak határideje meg úgy tökéletes, ahogy van! Az európai kupákhoz van kialakítva, ami mindenkit egyformán érint és nem a nemzeti bajnokságokhoz, amiknek a kezdése totál eltérő is lehet egymáshoz...
Augusztus utolsó csütörtökének éjjeléig derül ki, hogy ki milyen sorozatban indulhat szeptembertől vagy indul-e egyáltalán, ez kulcsfontosságú lehet egy játékosnak az átigazoláshoz...

Del Pybala 2024.08.20. 11:44:25

@Ethan Hunt: Dani Olmo se kerult 100 ba.

Rikoo 2024.08.20. 11:59:54

@Del Pybala: Mondjuk őt nem is baj, hogy nem igazoltuk le. Nagyon nem konzisztens a teljesítménye. Lejátszik egy jó meccset, után 3 meccsig látni nem lehet.
De egy jó EB eladta őt, kíváncsi leszek milyen lesz Barcelonában, végre 26 évesen hazaért.

Rikoo 2024.08.20. 12:05:05

Koopmeiners újabb orvosi igazolást mutatott be, hogy ne kelljen a csapattal edzenie.

Ethan Hunt 2024.08.20. 12:07:06

@Del Pybala: Neki 55-60 millió euró közötti kivásárlási ára volt, komoly sérüléses múltja van és nem top bajnokságból jön.

Victory7 2024.08.20. 12:10:20

Közben Kalulut ,már tényként közlik a milános oldalak. Kölcsönbe jön opcióval ami nem kötelező.

Del Pybala 2024.08.20. 12:14:50

@Ethan Hunt: 60m kivasarlasi ar lejart juliusban es a nemet bajnoksagbol igazolt a spanyol csapat alapemberekent.

Rikoo 2024.08.20. 12:17:26

@Victory7: Tegnap este óta mindenki. Romanoék a meccs után rögtön bejelentették. Ennyire tetszhetett neki a meccs?:D

Zamboni nem egy tészta 2024.08.20. 12:33:05

Nem tudtad előre baszod? Tilos időben elfogadni ajánlatot? A többi csapat bezzeg teljes kerettel van?

sleepy8 2024.08.20. 12:38:30

@Ethan Hunt: Eskü nem kötekedés, lehet én értek félre valamit, de ha nem top bajnokság a Bundes, akkor mi az? :D

Ethan Hunt 2024.08.20. 12:52:17

@sleepy8: Bocsi, valamiért a Salzburg volt még az eszemben! :)

@Del Pybala: Ettől függetlenül komoly sérülésmúltja van és a nevelőcsapata hívta! Habár én is jó játékosnak tartom, azért az előbbi dolog "red flag" és emiatt nem is bánnám, ha Nico Gonzalez is másnál kötne ki emiatt, a 3,6 milliós tervezett bére is necces...
Személy szerint sokkal inkább mennék Galenoért, ha van ennyi pénzünk...

Victory7 2024.08.20. 13:18:14

@Rikoo: Bocs én még ott tartottam,hogy letettünk róla ,mert nem tudja eldönteni,hogy mit akar :D

gomorra21 2024.08.20. 14:17:24

Szerintem nagyon össze van mosva az Atalanta esetében Gasperini és Percassi személye.
Kik között volt az ígéret, hogy Koop egy évig marad, és utána leléphet? Kivel beszélte ezt meg a holland? Gasperinivel? Kétlem. Miért tette volna a munkamániás, controll freak Gasp, hogy "rád építem a támadást, cserébe leléphetsz".
Bőven el tudom képzelni, hogy rákérdezett Koopnál a pletykára, aki elkente a választ. Gasperini nem egy cuki nagypapa, hanem egy kegyetlen őrmester. Vele ez biztosan nem lett megbeszélve, és ez a mostani viselkedése üzenet minden bergamói játékosnak. Ők ettől a fegyelemtől azok, akik. Ezzel nyerték meg az Európa Ligát.

Percassi megígérte Koopnak, hogy idén távozhat, most meg ügyeskedik? Na bumm. Marottának mindig az volt felhánytorgatva, hogy a játékos akarata a döntő. Percassi ezzel ellentétben minden lehetséges milliót ki akar fejni a játékosokból. Én mind a két mentalitást el tudom fogadni, ha következetes. Nincsen rosszabb egy következetlen vezetőnél. Marotta két domináns, olasz bajnok csapatot rakott össze, Percassi pedig egy nagyon gazdaságos, karakteres játékú Atalantát: a kutya ugat, a karaván halad.

Rikoo 2024.08.20. 14:59:39

@Victory7: Semmi gond, írjuk rendszeresen a dolgokat, amint jön valami. Meg amúgy ott vannak az X oldalak, ahol összeszedik a legfrissebb híreket.

Shyr Kahn 2024.08.20. 16:00:21

@Rikoo: 500 millas kivasarlasi ara lett Dani Olmo-nak.

Egyeblent Joao Felix mennyiert ment a Chelsea-be? Amennyiben O is 60 misi korul/alatt, en Ot is szivesen lattam volna.

Rikoo 2024.08.20. 16:08:56

@Shyr Kahn: Spanyol játékosok szerződésébe muszáj kivásárlási árat illeszteni, így sok esetben brutálisan magas összeget rögzít a 3 nagyobb klub.
Van akinek 1 milliárd euró.

50 millió körül, de még nem tudni pontosan. Egyébként itt van Yildiz, szerintem Joao Felix totál felesleges.
Koopmeiners teljesen más játékstílussal rendelkezik.

Shyr Kahn 2024.08.20. 16:49:55

@Rikoo: Valoban nagyon mas Felix. Yildiz egyebkent eredetileg nem trequartista poziciora lett szanva, de kellemes meglepetest okozott, mert kifejezetten jol latott a palyan es rendszerint szepen forditotta at a labdakat a masik oldalra. Ugy latszik, hogy neki is nagyon fekszik Motta stilusa.
Felix hasonlo lenne/lett volna.

Juventina7 2024.08.20. 17:03:02

Tegnap Motta történelmi rekordot állított fel. A legfiatalabb átlagéletkorú (24 év 122 nap) kezdőcsapatot küldte a pályára, ez a 98/99-es szezonban még a Lippi mester által összeállított csapat korbéli rekordját döntötte meg (akkor az 24 év 340 nap volt). A csikóhad bevált!
(Plusz az edző személye is fiatalításon ment át. :D)

alexGicamo 2024.08.20. 18:22:54

@Juventina7: Az igen !
Amikor láttam a kezdőnk életkorát, nekem is az volt az első gondolatom, hogy ki tudja mikor volt ilyen fiatal csapatunk ?
Én nem bánom, sőt örülök neki, ha beválik !
Márpedig ezúttal bevált !
Remélem,továbbra is így lesz, s csak egyre jobb lesz !

venember83 2024.08.24. 06:06:20

Schira: Koop aug. 28-30 körül fog érkezni.

venember83 2024.08.24. 12:30:25

@juve28adam: elrabolja az elnök lányát, s elviszi a komcsi Bergamóba.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1857) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (952) elemzés (40) előzetes (871) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4208) mercato (4248) nyilatkozat (7549) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása