Egyre közelebb a megállapodás González és Koopmeiners ügyében

gonzalez_nico_fiorentina.jpgA La Gazzetta dello Sport és az Il Corriere dello Sport értesülései szerint a Juventus és a Fiorentina lényegében megegyezett Nico González klubváltása kapcsán, a bejelentés előtt már csak annyi maradt, hogy a Fiorentina leigazolja Albert Guðmundssont a Genoától. A megegyezés adott az argentin válogatottal is, a játékos évi 3,5 millió eurót fog keresni az Öreg Hölgynél.

Cristiano Giuntoli és Daniele Pradé vasárnap asztalhoz ültek Forte dei Marmiban, s a lapok szerint felmerült Weston McKennie, Arthur Melo és Filip Kostić neve is a Fiorentina vonatkozásában, és ezek a játékosok Nico Gonzáleztől különálló ügylet keretében csatlakozhatnak a firenzei klubhoz, ha sikerül az összes félnek megállapodásra jutni.

Alfredo Pedullà értesülései szerint Teun Koopmeiners is egyre közelebb van a Juventushoz, Fabrizio Romano megerősített egy 50+ 5 millió eurós ajánlatot, és a felek ezt alapul véve tárgyalnak. Alfredo Pedullà szerint bónuszokkal együtt 57 millió euró körül megegyezés várható a klubok között.

A holland középpályás kapcsán is adott egy kisebb gát, Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy az Atalanta mindaddig nem értékesíti a középpályást, amíg nem sikerül a helyére igazolni egy másik játékost, a kiszemelt pedig Matthew O'Riley, de mindeddig nem sikerült megállapodni a Celtic képviselőivel.

Giovanni Albanese némi friss információval szolgált a számos klubbal hírbe hozott Federico Chiesa kapcsán: a támadó továbbra is szeretné meggyőzni Thiago Mottát a maradásról, de a klub és az edző eltökélt a kereten kívüli státusz tekintetében. A támadó a társakkal edz, de nem szerepel a Juventus terveiben, és az újságíró szerint nem zárható ki, hogy egy évet kereten kívül tölthet Federico Chiesa és Weston McKennie, ha nem sikerül megállapodást találni a jövőjük tekintetében.

A Tuttosport beszámolója szerint Enrico Chiesa azon dolgozik, hogy helyreállítsa a játékos kapcsolatát a Juventusszal. Jelenleg ragasztóként próbál egyeztetni fia és a bianconero klub között, de nem vár rá könnyű feladat, figyelembe véve a szerződéshosszabbítás kapcsán kialakult félreértéseket. Fede maradni szeretne, ezért az apja most ezen dolgozik, de nincs könnyű helyzetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3818464895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2024.08.12. 22:03:09

@Rikoo: ideges én se vagyok, elkönyveltem már hogy elsülhet ez a sztori bárhogy, csak nekem ez az egész olyan amatőrnek meg átgondolatlannak tűnik.
Mi is volt a legnagyobb problémánk tavaly? A támadások meg a támadó középpályások / szélsők / szélső hátvédek hiánya. Erre mi történt? Az első igazolásunk egy kapus lett, utána meg jött két védekező középpályás...
Ezt én akkor "merem" vagy tervezem így, ha tudom, hogy tutira végigmegyek a csapaton augusztus végéig a "talpától a feje búbjáig" és nyugodt vagyok meg bízom magamban hogy van is pénzem meg ha most nincs is akkor tutira lesz amikor kell. Hát, k*rvára nincs így...

Rocky80 2024.08.12. 22:11:47

@Rocky80: vagy, nem látom hogy mi a probléma. De ezt elvetettem.

Juventina7 2024.08.12. 22:36:19

Kicsit olvasgattam, a milánosok eléggé ki vannak akadva ezen a Kalulu transzferen, ők számoltak volna vele hosszabb távon is.

JeetTrader 2024.08.12. 22:43:44

Megneztem pár videót erről a Kalulu gyerekről. Hát ha ezt ilyen olcsón vételi kötelezettség nélkül betudjuk húzni vagy 70%os jatek megjelenéshez kötjük ez messze nem egy szar deal! Sőt! A sracban elég sok van. Feltudja vinni a labdát, tud játszani középen és a jobb szélen is. Gyorsabb is mint Bremer vagy Gatti.
Persze a sérülések egy risk de ez tükröződik az árában.

Tekintetbe véve a lehetőségeket ez nem olyan rossz deal gyerekek!

Shyr Kahn 2024.08.13. 00:23:20

@Juventina7: Amazon, majd Stellantis & Ita Airways... koszonjuk az olasz kormanynak is a kozbelepest, bar azt hiszem valahol igazuk volt, hogy kozbeavatkoztak az utobbi kettos kapcsan. Inkabb az Amazon elallasa miatt vagyok csalodott elsosorban. Azt is sajnalom, hogy Musk vegul nem fektet be szponzorkent. Valoszinu ez is csak egy vad pletyka volt.

gomorra21 2024.08.13. 02:16:30

@Rocky80: azzal számolj, hogy van pár tehetséges, nagy potenciállal rendelkező olasz kapus, ha most lemaradtunk volna DiGregorióról, akkor nem biztos, hogy jövőre is lenne ilyen lehetőség. Ha elpasszoljuk a horror fizetéses Szczesnyt, ez a csere anyagilag is rendben van. Szóval bármilyen lyukak is maradnak, nem hiszem hogy köze van ehhez DiGrének, akire még azt sem lehet mondani, hogy túlzottal lekötötte volna a figyelmét a klubnak a mercato alatt, mert a megvételét elég gyorsan lezongoráztuk.
Lábbal is ügyes, erős karakterű kapus, hibátlan igazolás.
Inkább az a fura, hogy túl sok játékos lett idő előtt kirakva a keretből, nekem ez a húzás tűnik jelenleg elhibázottnak.

Rocky80 2024.08.13. 07:10:55

@gomorra21: örülök én mindháromnak mert jó igazolások, csak nem ez volt a legfőbb gondunk. Azokra nem maradt pénz, Todibot buktuk is.

venember83 2024.08.13. 08:52:28

A Genoa nem engedi el Guðmundssont, amíg nem talál helyettest, s a Fior nem engedi el Gonzálezt, amíg nem szerződteti le Guðmundssont. Vicc.

Attilio79 2024.08.13. 09:05:46

@venember83: Megoldás, fel kell ajánlani Kosticot Gudmuért a Genoanak. :)

Galbandi 2024.08.13. 09:39:37

@Shyr Kahn: 'Amazon, majd Stellantis & Ita Airways... koszonjuk az olasz kormanynak is a kozbelepest, bar azt hiszem valahol igazuk volt, hogy kozbeavatkoztak az utobbi kettos kapcsan. Inkabb az Amazon elallasa miatt vagyok csalodott elsosorban. '

Az Amazon tavaly 18 ezer alkalmazottat bocsátott el, idén is vészesen közelítik az ezres kategóriát. A Stellantisnak 16 százalékkal csökkentek az értékesítéseik 2024 Q1, Q2-ben, idén kifejezetten költségcsökkentés címszóval terveznek elbocsátani többszáz főt, köztük jelentős számban mérnököket és IT szakembereket. Bár nem tudom pontosan, mi hiúsította meg azt, hogy ők legyenek a mezszponzorok, de azt nagyon valószínűnek tartom, hogy ez most anyagi vagy marketing szempontból nekik sem a legjobb időszak arra, hogy bejelentsenek egy soktízmilliós szponzori szerződést egy futballklubbal, miközben több ezer embert raktak utcára.

Rocky80 2024.08.13. 09:47:43

@venember83: csak a mi szempontunkból. Mi sem engedtük el Soulet meg Huijsent amíg nem találtunk helyettest. Ja, várj!...

Thuglife! 2024.08.13. 09:57:46

@Rocky80: ja várj...melyik volt a Juventus kezdőjátékosa?
De persze hergelni fontosabb csak nem nagyon találsz nyitott fülekre.
Szc,Mck,Rabiot már előre pótolva lettek.
Nehogy már a pozitív dolgokra fókuszáljunk.

Del Pybala 2024.08.13. 10:29:39

@Rocky80: 2 random ifistat nem kell potolni

Rocky80 2024.08.13. 10:48:37

@Thuglife!: egyelőre úgy nézünk ki hogy darabra se vagyunk meg, nem hogy minőségre. Az, hogy nem hunyok szemet afölött ami nem tetszik, nem tudom hogy miért probléma. Tavaly pont te csináltad ugyanezt de az teljesen rendben volt. Én is hallgattam tavaly a blog 90 százalékának a károgását, ti is bírjátok ki ha már ilyen elenyésző kisebbség vagyok. ;-)

Az meg hogy nyitott fülekre találok-e: kicsit olvasgasd a fórumot mielőtt ilyet kijelentesz, nem hiszem hogy egyedül vagyok a gondolataimmal. Egy hét sincs a bajnoki rajtig és őrült lyukak vannak a kezdőcsapatban, ezt szóvá tenni persze hergelés. Értem.

Soulé amúgy simán beférne, a te hármasod pótlására meg talán szükség se volt mert nem ezek voltak a legégetőbb problémáink... Mindezek ellenére egyetértek velük, de azzal nagyon nem hogy te ezen mercato tökéletlensége felett szemet hunysz. És akkor még finoman fogalmaztam.

Rocky80 2024.08.13. 10:51:01

@Del Pybala: nem, persze. Azért volt nevezve vagy 15 ember az Atlético meccsre.

Jelen helyzetünkben még rájuk is szükség lenne.

sleepy8 2024.08.13. 10:55:36

@Thuglife!: Tehát az amúgy is több helyen lyukas keretünkből elmegy kb 4-5 "fontos" játékos, és most annak kéne tapsikolni hogy legalabb ők pótolva vannak/lesznek? Fasza, csak ettől függetlenül formációtól függően továbbra is 4-5 hianyposzt marad a keretunkben.

Rocky80 2024.08.13. 11:05:51

Nicsak, egy nyitott fül! :D

Fókuszálnánk mi a pozitív dolgokra, csak a júniusi lendület után teljesen átfordult az egész... Persze vissza lehet fogadni a "kitagadottakat", csak akkor meg s*gget csinálunk a szánkból, visszakozni nem kéne.

Shaky79 2024.08.13. 11:56:14

@Thuglife!: Szerintem engedd el. Majd a csapat rájuk cáfol! Az elmúlt időszak szarjait kell rendbe rakni, az nem megy egyik percről a másikra! Akinek a másik irány tetszett az károg, akinek az nem volt szimpi az reménykedik! Forza Juve!

juve2121 2024.08.13. 12:17:29

@Rocky80:
Itt sokaknak csak egy volt a lényeg, hogy Allegri out, majd jön a megváltó csodaedzó, és a nagy Giubtoli igazol neki jobbnál jobb játékosokat. Ez részben sikerült is, mert a tavalyi kp katasztrófa volt, azt nem nehéz megugrani.

Kivácsi lennék, ha a tavalyi csapat marad, most mennyire lenne széles Motta mosolya!
Lehet emiatt is tolódott az aláírása, mert nem akart magas szintem megégni, ezért garanciákat várt.
Ide talán még annyit, hogy a tavalyi Bolognából azért nem rossz helyre igazoltak játékosok, míg a Juvéból szinte ingyen sem visznek senkit sehová!

A tavalyi középpályáról most mindenki úgy beszél, hogy megszabadulni tőlük, de azonnal.
Megjegyzem ugyan ezektől vártunk előző szezonban támadó focit. Én ezt nem értem!

Ennek ellenére még mindig bízom benne, hogy egy huszáros hajrával rendben lesz a keret, bár ezt már nehezen tudom elképzelni, de a remény hal meg utoljára.

Itt van pl Yildiz, aki szerintem is nagyszerű tehetség, na de azért egy nagyon kemény szezon előtt állunk és a posztján csak egyedül van, számomra necces! Túl nagy lesz a teher rajta.
De tudnám még sorolni!

venember83 2024.08.13. 12:43:57

@juve2121: "Itt sokaknak csak egy volt a lényeg, hogy Allegri out, majd jön a megváltó csodaedzó, és a nagy Giubtoli igazol neki jobbnál jobb játékosokat."

Nyilván ilyen egyszerű szemlélet is volt azoknál, akik csak fekete-fehéren látják a dolgokat, de részemről csak annyit mondhatok, hogy azért vártam a mester távozását, mert három év alatt nem láttam semmilyen előrelépést a csapat részéről. Pedig három év alatt azért kellene látható eredményt hoznia adott edzői elképzelésnek. De a Juve ugyanabban az egy helyben toporgott, s az utolsó évben sikerült az elején pár hónapot kicsit meghúzni kemény munkával és szerencsés egygólos győzelmekkel, de utána meg visszanyalt a fagyi, s a szerencsés eredmények inkább az ellenfélnek kedveztek.

Nyilván Massimiliano Allegri is örült volna az új középpályás sornak, na de ha három év alatt nem sikerült eredményt elérnie, akkor nehéz rábízni egy újabb projektet, mikor nyilván nem tudott úgy előrelépni a csapattal, ahogy maga is szerette volna. Plusz el szokták felejteni a szurkolók, hogy Massimiliano Allegri a régi vezetőség embere volt, olyan bérért dolgozott, amit a Juventus aktuális vezetősége egyszerűen elfogadhatatlannak ítélt, nyilván ezért is nem kapta meg Chiesa sem a béremelést, mert felülről az utasítás a bérköltségek markáns csökkentése.

Majd meglátjuk, mi lesz Mottával, aztán ha nem jön össze, jöhet új edző a már felfrissített kerethez. De attól még nem kell előre utálni Mottát, Giuntolit s az egész vezetőséget, pedig erre utaló jelek is vannak egyes fórumozóknál vagy véleményformáló futballszakértő celebeknél.

sleepy8 2024.08.13. 13:06:46

@Shaky79: @venember83: Az a baj, hogy azt gondoljátok hogy minden ember szimpátia alapján ítéli meg az embereket vagy a munkájukat. Senkit nem utálok előre, leszarom Allegrit is már, meg Mottat is.

Attól még hogy most a blogon éppen leszállt a rózsaszín köd, es most bármit csinálunk tapsikolni kell neki, én láthatom ugy hogy a keret (eddig) például semmivel nem erősebb mint tavaly?

És ehhez semmi köze a jelenlegi edzőnek.

De adja az isten hogy ram cáfoljanak. Forza Juve!

Thuglife! 2024.08.13. 13:07:10

@Rocky80:" Soulé amúgy simán beférne, a te hármasod pótlására meg talán szükség se volt mert nem ezek voltak a legégetőbb problémáink..."
A legégetőbb problémák az allegristák szerint a gyenge középpálya persze tudjuk.
Amit meg hajlamosak vagytok átugrani az a tudatos bércsökkentés.
A többi szektásnak még annyit mondanék én soha nem szídtam egy játékost a tudása miatt.
Rabiot igen a klubhoz való hozzáállása miatt.
De nem gondolnám hogy ennek a 3 játékosnak a "nemtudása" vezetett a 3 éves gyenge eredménysorhoz és bunker focihoz kiesőjelöltek ellen.jó játékosoknak tartom őket és még a volt edző idején mikor nagyon ment a középpálya szarozása azt írtam bárcsak ugyanez a keret maradna és velük mutatná meg Motta hogy mennyivel jobb a kóklernál,ezt máshogy összehasonlítani elég nehéz.
Az hogy tavaly miket írtam a volt edzőről elég nagy különbség hogy olyat kritizálok ami láthatóan nem működik míg egyesek már esélyt sem adnak a változásnak sőt 2 edzőmeccsből itélkeznek mikor a volt edzővel edzőmeccsen évek munkájával ugyanúgy felmosta velünk a pályát az AM.

Nem a világ legnagyobb csodája kivárni a mercato végéig ami belenyúlik a bajnokságba.
Még olyan csapatoknak is amik gondolják magukról hogy kész vannak van lehwtősége igazolni ha éles meccsen látják a csapatukat,nemhogy nekünk akik csökkenteni akarják a bértömeget,és lecserélni néhány ifistát,vagy taktikailag nem megfelelő elemet.persze lehet nagy keservünkben hogy elküldték az "egyetlen jó megoldást" várni hogy 2 hónap alatt lecseréljék a keretet és októberre megnyerjük a bajnokságot.sok sikert hozzá.

Pogboom 2024.08.13. 13:23:49

@Rocky80: "csak a mi szempontunkból. Mi sem engedtük el Soulet meg Huijsent amíg nem találtunk helyettest. Ja, várj!..." meg tudod mondani hogy kellene pótolni 2 játékost akik a múlt évben sem képezték a keret részét? Ja, bocs :)

sleepy8 2024.08.13. 13:29:28

@Pogboom: Ettől még az Argentínnal számolt volna Motta, így tehát pótolni kell, függetlenül attól hol játszott tavaly.

Thuglife! 2024.08.13. 13:52:32

@sleepy8: ha tudott volna számolni vele akkor ő maga pótolt volna valakit aki a keret részét képezte,nem?

sleepy8 2024.08.13. 14:09:40

@Thuglife!: Tavaly hány tamado szelso volt a keretunkben? Chiesa. Nem is játszottunk 3 tamados rendszerben. Viszont Motta egyértelműen abban szeretne, tehat a tavalyi keretből senkit nem pótolt volna, mivel a tavalyi rendszerben posztja sem volt Soulenak.

De egyébként továbbra is, kit érdekel mi volt tavaly? A jelenben kell legalább két szélső támadó a kezdobe, nekünk van pont 2, abból egyet már eladtunk, és a másikat is elakarjuk.

Rocky80 2024.08.13. 14:32:23

@Pogboom: szívesen elmagyarázom ha valamit nem értesz, kérdezz nyugodtan! =) - habár @sleepy8: már megtette helyettem.

Cserébe elmagyarázom neked Huijsent: annyira kevesen vagyunk a középhátvéd poszton is - és aki van az sem minőségi -; + Ruganit is eladták; hogy nyár eleje óta vadászunk valakit Bremer mellé. Le is csúsztunk Calafioriról meg Todiboról is.

Pénzünk ugye nincs, ez azóta kiderült, mi maradt?: a fiatalokból adunk szerepet valakinek, hátha kinövi magát. Ez lehetett volna Huijsen. ;-)

De mondok egy hasonló anomáliát, ha már erre ilyen szépen rátapintottál: a nickedben lévő nagyreményű Pogbát meg annak ellenére kellett pótolni, hogy a keretben volt... Ilyen is előfordulhat. Ki érti ezt? :D

Rocky80 2024.08.13. 14:38:58

@juve2121: egyetértünk, veled vagyok.

Yildiznek el kellene kezdenie KÖTELEZŐEN rúgdosnia a gólokat meg adnia a gólpasszokat - főleg ha fizuemelést kap -; ez már nem az a szitu lesz mint tavaly volt hogy egy ígéretes tehetség, ha rúg egy pár szépet tök jó, ha nem, az se baj... Most válik el a sz*r a májtól!

Rocky80 2024.08.13. 14:51:33

@venember83: lehet hogy nem volt, habár ezt is vitatom, de tegyük fel hogy nem volt. A kérdés csak az, hogy voltak-e 3 évig olyan nyugodt körülmények és játékos állomány akikkel lehetett volna előrelépést elérni? Volt nyugodt anyagi háttér, voltak erősítések, sosem volt szembeszél? Ezt nektek is látnotok kell, nem hiszem hogy nem látjátok... Csak a januári mercatot említem, könyörgött az erősítésért erre kapott egy sérült Djalot meg egy Alcarazt... A többire nem reagálok.

Mottat meg senki nem utálja, én legalábbis nem, inkább attól félek hogy a körülmények áldozata lesz mint Allegri.

Giuntoli az más tészta: nem előre utálom, már láthattuk a munkásságát januárban is, fentebb taglaltam - de fogjuk azt Allegrire hogy nem akart a már gondolatban kirúgott edzőnek segíteni - mondjuk ez se korrekt, de mindegy; illetve látjuk a keze munkáját jelen mercatoban is: bomba kezdés után őrült visszaesés... Ezek után mit gondoljak?! Erősen megkérdőjelezem, ez a minimum szerintem.

Rocky80 2024.08.13. 15:03:53

@Thuglife!: dehogy ugorjuk át, még egyet is értünk vele!

Speciel én türelmetlen se vagyok, csak látok problémákat és szóvá teszem hogy beszéljük meg hogy csak én látom, vagy hogy megnyugtassatok. De te sose nyugtatsz meg! :D

Jelen pillanatban pl. azt látom, hogy a Motta által megálmodott taktikához még a kezdőcsapat sincs meg, akik meg talán segíthetnének vagy padozhatnának, azok meg ki lettek b*szva szóban már hetek óta... Tudod nagyon jól hogy nálunk nincs türelem, bejön egy pár rossz eredmény az elején és lesz Motta minden csak rendes ember nem... Holott szerintem jó választás volt és én örülök hogy ő jött.

venember83 2024.08.13. 15:12:00

@Rocky80: "Volt nyugodt anyagi háttér, voltak erősítések, sosem volt szembeszél?"

Egy Juventusnál mikor nincs szembeszél? :)

Rikoo 2024.08.13. 15:49:39

@Thuglife!: "azt írtam bárcsak ugyanez a keret maradna és velük mutatná meg Motta hogy mennyivel jobb a kóklernál"

Hát Motta konkrétan alig pár játékosra számít az előző keretből, ezért is totál üres a keret és 13 mezőnyjátékos volt bevethető az új igazolásokkal együtt az Atleti ellen.

Thuglife! 2024.08.13. 15:52:00

@sleepy8: tavaly azt mondta a volt mester hogy Chiesa csatár.ilyen módon tényleg nem lett volna helye Soulénak a csapatban csatárként,de főleg azért mert a volt edző vén tapasztalt játékosokban bízik inkább a Soulé féle csikókkal meg nem tud mit kezdeni el is engedte kölcsönbe holott kipróbálhatta.
Az AM ellen én úgy olvastam 4-2-3-1 ben játszottunk és ki tudott állni a csapat az egyik szélen Yildizzel a másikon Weah-val tehát nem kellett a szertárosnak beöltöznie. Ha ők lesznek az érkező kezdő szélsők cseréi még mindig nem értem Soulét miért kéne pótolni.
A "nekünk van pont 2 abból egyet már eladtunk"mondatot nem tudom sajnos értelmezni,de nem merészkednék odáig hogy nyelvtanilag elemezzek valamit.sőt matekból is gyenge vagyok hogy almákkal szemléltessem magamnak.Soule pótlását oldja meg a Frosinone.

Rikoo 2024.08.13. 15:57:23

@venember83: Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy az edzőnél és a stábjánál sokkal nagyobb probléma volt a keret koncepciótlan kialakítása, a klub gazdasági helyzete és hogy totál alkalmatlan személyek ültek a vezetőségben évekig.

Thuglife! 2024.08.13. 15:58:09

@Rikoo: gyakorlatilag még megteheti a bajnokságban mert a kezdőből csak Rabiot távozott a többiek kereten kívül találták magukat ahonnan a történelem folyamán még volt visszaút.

Rikoo 2024.08.13. 16:00:52

@Thuglife!: Gyakorlatilag igen, de láthatjuk hogy teljes átalakítást akarnak végrehajtani 1 nyár/tél alatt.

Thuglife! 2024.08.13. 16:08:34

@Rocky80: hát ha tőlem vársz megnyugtatást az én receptem hogy nem szólok hozzá mercatós hírekhez évek óta.
Persze ha mindenki így tenne nem biztos hogy vénember örülne neki.
Most is csak azért szóltam valakihez(és nem a várható érkezőkhöz mert könnyen pofára lehet esni ha idő elött véleményezi az ember)mert úgy vettem észre a "régen minden jobb volt" -ot sugallja az ártatlan fiatalság felé.

juve2121 2024.08.13. 16:25:04

@venember83:
Igazából nem Allegriről akartam írni, hanem arról a “hangulat”-ról, ami a Juve szurkerek körében volt a tavalyi szezon második felében! Nem csak itt hanem szinte minden fórumon!
Amihez egyébként a jelenlegi vezetés hathatós közbenjárása is kellett.

Ennek az volt a lényege, h ami most (azaz 23/34 szezonban) van az minden szar! Ami egyébként részben igaz is volt!
De azért csak csak 3. lett a csapat illetve meglett a kupa!
Igen, sokszor vagy inkább túlnyomó többségben nézhetetlen játékkal!
Na, de kikkel? Erre írtam, h egy Juve szinten gyenge csapattal történt mindez!
Ezt az is bizonyítja, h szinte senkit nem tudnak eladni a tavalyi csapatból
Szegény Soule-nak kellett távozni, aki az egyik legnagyobb tehetségünk volt!
Miért nem tudták eladni a tavalyi csapat középpályásait, de még Chiesat sem!
Mert gyenguszkák!
Igazoltunk már kettőt a középpályára, visszatért Faggioli, talán jön még Kop, itt a csodaedző, erre mindenki azt írja elég a 4. hely! Nehogy már!

És, ha már Allegri, meg a csapat fejlődése!
Most árazza be igazán a piac a tavalyi csapatot! Szóval az én véleményem szerint, szarból nem lehet várat építeni! Ezt már hónapok óta írom, de mindenki leugat!

Ennek ellenére én is azt mondom, Allegrinek mennie kellett, de nem azért amit te is írtál!
Szerintem egy olyan edző kellett aki mellé teljes mellszélességgel oda áll a vezetőség, ez pedig Allegrivel nem ment volna!

Én így látom!!

juve2121 2024.08.13. 16:35:32

@Thuglife!:
Motta húzta húzta az aláírást!
Vajon miért?
A tavalyi csapattól szép játékot és támadó focit várni olyan volt, mintha Trabanttal szerettél volna 220km/h-val menni!

A keretet meg nem Allegri állította össze, hanem a szükség! Ebbe még közrejátszott a nulla nemzetközi kupa indulás!

Én nem bántom Mottát, sőt sok sikert kívánok neki, de vele és a vezetőséggel se érzelmi alapokon bánjunk, hanem a realitások alapján, ha már ez tavaly nem sikerült!

juve2121 2024.08.13. 16:42:31

@Rocky80:
Ugyanúgy látjuk a dolgokat!
Mindenben egyet értek!

Azért, mert kritikát fogalmzunk meg az nem azt jelenti, h utáljuk Mottát vagy Giuntolit!
Azért az rég volt, h a német nb2-n keresztül mindenki levert minket a felkészülés alatt!

Szeretnék végre egy jó mercatot!
Van mire alapozni, mert minimum 100 milla bevétel lesz a nemzetközi kupából, ami tavaly nulla volt!

gomorra21 2024.08.13. 16:44:10

@sleepy8: "Ettől még az Argentínnal számolt volna Motta, így tehát pótolni kell, függetlenül attól hol játszott tavaly."

Szerintem Motta sok fiatallal "számolt", aztán racionalizálja a klubbal a keretet. Nem hiszem, hogy nagyon küzdött Soulé maradásával, mert messze van a nélkülözhetetlen kategóriától, de a nélkülözhetetlen poszthoz meg kell az a pénz.

Szerintem Mottának Soulé olyan, mint Yildiz. Használható, beilleszthető játékos, de nem olyan, akire csapatot épít.

juve2121 2024.08.13. 16:45:16

@Rikoo:
Agnelli és Nedved tönkrevágtak minket, nem kicsit!
Sajnos!!! Pedig az elsjén nagyon jól nyomták!
Ronaldo volt a fordulópont meg a Covid!
19-re nem szabad lapot húzni, főleg ha ilyen nagy a tet!
Elkann mist fizeti a számlát!

sleepy8 2024.08.13. 16:56:34

@Thuglife!: Mondjuk Yildiz pont annyira szélső, amennyire Chiesa csatár, de úgy látszik az is csak Allegritől volt szentség törés, ha nem a posztjan jatszatja az embereket. Weaht nem is véleményezem inkább. Viszont annyit mondj meg, ha Allegri miatt mentek tavaly kolcsonbe a fiataljaink, akkor most hogy új modern edzőnk van, aki meg bízik bennük, miert adjuk el az összeset?

Ha meg nyelvtanilag nem tudsz értelmezni valamit, ami amúgy teljesen egyértelmű (függetlenül attól hogy valóban lemaradt a van után a "/volt") hat az sok mindent megmagyarázna.

Ethan Hunt 2024.08.13. 17:15:52

@juve2121: "És, ha már Allegri, meg a csapat fejlődése!
Most árazza be igazán a piac a tavalyi csapatot!"

A piac egyetlen dolgot árazott be: azt az undorító játékot, amit Allegri éveken erőltetett a játékosainkkal! A 3 év alatt Allegri képtelen volt egyetlen használható támadási sémát begyakoroltatni velük, az egész erre irányuló játékunk totál esetlegesnek tűnt és a támadóink egyéni indíttatásán és képességein múlott, hogy valami történjen az adott meccsen...
Pedig ezek a játékosok képesek voltak más játékfelfogásban jól teljesíteni a korábbi klubjaikban vagy a válogatottjukban, hiszen mi is éppen ezért igazoltuk le őket eleve!!!

De ilyen szezonok után ki akarna egy antifutballt játszó nagy csapattól magas bérű játékosokat igazolni, akiktől évek óta nem láttak jó teljesítményt?! Senki, mert óriási a rizikó...

Most is éppen egy a Juventushoz képest ultratámadó felfogású csapatból érkező Koopmeinerstől várjuk a fazon szabást! Mit kezdene Allegri egy ilyen játékossal 352-ben 50 méterre az ellenfél kapujától??? Azt, amit Di Mariával tett...

Vagy Nico Gonzalez ugyanúgy egy támadó felfogású Fiorentinából jönne...

"Szegény Soule-nak kellett távozni, aki az egyik legnagyobb tehetségünk volt!"

Na meg ez! :DDD

Ki volt az az edző, aki ahelyett hogy használta volna, kiküldette kölcsönben rohadni a Frosinonéhoz? Megsúgom: Allegri! Ekkora tehetségnek tartotta...

Vagy nem Allegri volt az, aki Yildiznek morzsa perceket adott és még az üde teljesítményei után is képtelen felküldeni a Chiesa-Vlahovic-Yildiz támadótriót kezdőként?!

Dybala elküldése vagy Di Maria elidegenítése vagy a fenti lépéseket nem a kényszer szülte, hanem szimplán EDZŐI DÖNTÉSEK voltak...

Rocky80 2024.08.13. 17:17:14

@venember83: a sorban 9 bajnoki címnél pl. nem nagyon volt.

Olyannyira, hogy azt hittük hogy erre a királyi főre már csak egy koronaékszer hiányzik: Cristiano Ronaldo! A többi történelem... :-/

Del Pybala 2024.08.13. 17:18:27

@juve2121: Ronaldo es covid borzalmas csapasok voltak..de aztan a kidobott 85m es 23m brutto fizetes is kerdeses Vlahoer

sleepy8 2024.08.13. 17:30:11

@gomorra21: Ne érts félre, szerintem jelenleg Yildiz is kevés ide, nem hogy a többi fiatalunk. Nincs problémám vele hogy eladtuk őket.

Nekem (szimpátiatól függetlenül) a kettős mércével van bajom. Hogy tavaly ugyanezeket a jatekosokat elpazaroltuk, mert Allegri nem szereti a fiatalokat, mekkora szar ez a Mister. Erre most hogy végleg eladogatjuk kb az összeset, most kb a kutyát nem érdekli, felaldozhato az összes.

Tavaly nyaron ezek meg top tehetségek voltak, mondjuk a tavalyi keretunk se volt gyenge a blog nagyresze szerint. Aztán a fel csapat Mottanak se kell.

Rocky80 2024.08.13. 17:36:44

@Ethan Hunt: Di Maria nem azért ment el mert el volt idegenítve, hanem azért mert Fagion kívül NEM ÉRTETTE a csapat nagy része hogy mit akar: ilyen messze vagyunk az elit focitól meg gondolkozástól. Csak az ego van meg, semmi más.

Nem csak Kooptól várjuk amúgy a támadófocit, hanem a VÉGRE kicserélt játékosállománytól mellette. Na meg persze Mottától természetesen.

Viszont kérdezek én valamit: szerinted mi a döntő faktor egy játékos megvásárlásában: a minősége és alapadottságai, vagy az, ha volt egy pár gyenge éve az utóbbi években?

Elárulom én neked, ne fáradj!: a minősége... Lukaku is hitvány már évek óta, mégis van kérője még mindig, komoly csapatok adogatták össze-vissza. De Di Marianak is ugyanúgy lenne még mindig, vagy mondhatnék más klasszis játékosokat. Ha nem vagy öreg és alapvetően jó játékos vagy, megkapod az esélyt ha volt két rossz éved, ha nem. Csak a mieink voltak elég jó játékosok. ;-)

Rocky80 2024.08.13. 17:42:16

@sleepy8: sőt, meg lett mondva neki hogy a Next Gent pusholja, meg játszassa őket kötelezően mert ez a jövő és fenntartható Juventus kell; most meg eladogatjuk őket mert nincs idő kivárni semmit, azonnali, kész játékosok kellenek. Hol itt a koncepció?

Neki ha erősítés kell akkor hozz fel az NG-ből valakit, Motta meg nyugodtan küldjön el bárkit, lecseréljük neked az egész csapatot akár! Csak ugye nem így lett...

Del Pybala 2024.08.13. 17:42:24

@Rocky80: Dimaria egy kioregedett szar volt

Rocky80 2024.08.13. 17:43:26

@Rocky80: *nem voltak elég jó játékosok*

Rocky80 2024.08.13. 17:44:59

@Del Pybala: Messi is az, mégis nyert egy vb-t nemrég. Di Maria meg egy kupát utánunk asszem.

Pirlo is egy öreg fickó volt és mégis az egyik legnagyobb tanár.

Thuglife! 2024.08.13. 17:46:48

@sleepy8: lehet neked egyértelmű mivel te tudod mit akartál írni de ha egy mondatban van 2 ige az egyik jelen idő a másik múlt miközben ugyanarról beszélsz hát köszi szépen igazad van majd kitalálom mit akartál.
Arra hogy most miért adjuk el a fiatalokat több válaszom is van.az egyik hogy ezért lett a next gen.
A másik meg hogy Motta nem Manager ő edző.foglalkozzon mindenki a saját dolgával,sztem Motta ezt is teszi ahogy Giuntoli sem szól bele szerintem az edző dolgába.lehet kérni de valószínű rájött már hogy nem a Man.Citynél van.
@juve2121: Motta húzta az aláírást mert nyaralni volt.nem kell semmit túlgondolni szerintem.jövő nyáron nem fog tudni nyaralni menni mert elfoglaltságai lesznek a Juvéval.Hosszú időnek tűnt mert korán belengették miközben még szerződése volt a Bolognával.
Az meg hogy a volt edző kikkel dolgozhatott arra azt tudom mondani sokan beleesnek abba a hibába hogy csak az utolsó évét nézik.
9 milliót kapott érte évente hogy abból főzzön ami van.tudta mit ír alá amikor a Juvéhoz jött.
Volt 5 Mercatója ahol kiverhette volna a balhét mint Conte hogy erősíteni kéne de pont jó volt neki az a 9m ahhoz hogy azt az állóvizet fenntartsa,minthogy kockáztassa a jól fizető nyugdíjjas állást.most nemhogy a játékosok után akiket leamortizált de utána se kapkod senki.

Thuglife! 2024.08.13. 18:15:42

@sleepy8: "Mondjuk Yildiz pont annyira szélső, amennyire Chiesa csatár, de úgy látszik az is csak Allegritől volt szentség törés, ha nem a posztjan jatszatja az embereket."
Majd egy 19 éves gyereknek az lesz a posztja ahová teszik.
Rengeteg példát tudnék mondani hány játékos játszik mást a klubjában és mást a válogatottban.egyellőre gyors és jól cselez.ebből olyan sokat variálni nem nagyon lehet.ha lenne fizikuma lehetne kilences.ha mellé úgy látna a pályán mint pl Dybala és mégjobb a rúgótechnikája akkor támadó kp. és akkor Koopmeiners se kéne.
19 évesen miért ne lehetne szélső?vagy már késő átnevelni?
Az meg hogy te nem számolod őt és Weah-t szélsőnek csak hogy kijöjjön az igazad tehát hogy nincs szélsőnk hát arra azt tudom mondani:direkt megnéztem Yildiz 15-ös mezszámmal Weah 22-es mezszámmal de a keret részét képezik.a tények makacs dolgok.

Leram7 2024.08.13. 18:40:26

@Rocky80: "Jelen pillanatban pl. azt látom, hogy a Motta által megálmodott taktikához még a kezdőcsapat sincs meg"

Pedig valószínű Motta kezdeményzte ezt a nagytakarítást, de én még ilyet nem láttam vagy csak nem figyeltem fel rá más csapatnál, hogy ilyen szinten kicserélik a játékosokat. De olyanra sem emlékszem, hogy kb 8-10 játékost kiraktak volna egy felnőtt keretből, hogy nem vagy a keret része, igazolj el!

Nem tudom, hogy mi az elvárás Motta felé, de úgy gondolom az edzőnek azzal (is) kell főznie, amilye van. 100% keretet senki sem fog kapni, pláne nem itt.

A rendelkezésre álló keretből ki kell tudni az edzőnek rakni egy jó csapatot és ez is lenne az edző dolga, hogy ebből talál egy jó felállást és kitalál taktikákat. Nyilván sok játékosnak kell mennie, de ez most nem néz ki jól.

Juventina7 2024.08.13. 19:03:20

Vlahot ugye anno úgy vettük, hogy 70 millió átigazolási díj +11,6 millió “egyéb járulékos költségek” + 10 millió sportcélos bónusz (felelevenítve még most is eléggé durva összeg). Meglehet ez a 11,6 van beépítve a fizetéséhez, és így időben eltoltan fizetik ki. 2024-től kap nettó 12 milliót. A koràbbi nettó 7 millió is sok, de azt a nem kevés többletet sanszosan az a több mint 10 milliós egyéb költség kifizetése jelentheti, nem?

FAF 2024.08.13. 19:55:48

@Leram7: Szerintem ez nem ilyen egyszerű, hogy Motta kért nagytakarítást. Igen biztos vannak a kereten kívüli játékosok között olyanok akik nem illenek az ő elképzeléseibe és ezért vannak ott a másik része tisztán pénzügyi okok miatt vannak ott.

Érdekes az is például, hogy Soulé a Romába akar menni, jól van menj a Romába. Aki ide akar jönni azt meg pont leszarja a klubja, hogy ide akar jönni. McKennienek se jó semmilyen ajánlat meg többinek se és ezzel nem könnyítik meg dolgunkat, sőt miattuk csúsztunk le a kiszemelt játékosokról.

El kell fogadni hogy meg kell felelnünk bizosnyos pénzügyi feltételeknek és ezért nincs pénz meg kényszerből pénzt kell csinálni olyanokból akiket lehet alapjáraton el se akartunk adni.

FAF 2024.08.13. 20:08:24

Látom az özvegyek örömködnek már annak ellenére, hogy elbukott az állításuk, hogy bezzeg Motta mindekit megkap.

Egyébként még nincs vége az átigazolási piacnak és igen, nagyon hiányosnak tűnik a keret de azért feltételezzük már jóhiszeműen, hogy dolgoznak rajta a háttérben. A végén Motta is abból fog főzni amit kap egyébként. Nagy valószínűséggel marad munka a téli átigazolási szezonra is.

Némelyik kommenten átsüt hogy alig várják, hogy eljöjjön az én megmondtam ideje. Inkább bukjon Motta, a csapat, vezetőség bárki csak hogy igazuk legyen. Elvárják egy most érkező edzőtől, hogy az első évében átadja az elképzeléseit és felülmúlja a 3 évig itt poshadó sztáredzőt. Szegény Allegri milyen nehéz helyzetben kellett dolgoznia. Mintha a mostani helyzet nem lenne nehéz amikor nincs pénz.

Rocky80 2024.08.13. 21:29:46

@FAF: így-így, ahogy mondod! Félelmetes érzékkel tapintasz rá mindig a lényegre!

juve2121 2024.08.13. 23:04:53

@Ethan Hunt:
Amiket írsz abból látszik, h azt fújod amit is sokan!
Manapság a játékosokat grammra mérik! Tudják ki milyen gyors, mennyi a kulcspasszt ad, mennyit szerel, mennI fizikai párharcot nyer stb stb stb!
Szerintem nem Allegri mondta a tavalyi csapatnak, hogy kettő után ne a saját csapattársadnak passzolj vagy fuss lassan!
Ugye ebben megegyezhetünk!
Tehát valaki jó a statok alapján azt megkeresik, mert a jó statokat csak jó játékkal lehet elérni. Azaz, ha a Mckennie, Locatelli, Miretti féle brigádból valaki jó lett volna azt el is viszik!
De nem így történt, mert gyengék!

Allegri elküldte Soule-t egy kisebb csapathoz?
Számtalan játékosnak ez az útja mikor fiatal!
Faggiolit is elküldte, aztán egy év után mikor megerősödött ott tartotta a keretben!
Nem értem ezzel mi a baj?
Yildiz is 19 éves, nem szabad túlterhelni! Szépen lassan kell terhelés alá vonni!
Azért ne felejtsük, hogy Allegri egy nagyon fiatal Pogbaból, Dybalából, és Morata-ból is világsztárt csinált!
Szóval amiket itt leíraz, annak semmilyen konkrét valóság alapja nincs!

juve2121 2024.08.13. 23:09:02

@Del Pybala:
Ha jól tudom, ezt csak egy-két helyen olvastam, hogy alapban azért vették, mert rövid távon el akartál adni!
Aztán, h ez igaz-e nem tudom, de abban legalább van valami logika!

juve2121 2024.08.13. 23:14:05

@sleepy8:
Persze, h nem kell Mottának a fél keret!
Vissza lehet nézni, nem azért, h igazoljam magam, de talán még is!
Már akkor látszott, gyengék a játékosok, főleg a középpályán!
Válasz, nem nem, Allegri a szar!
Most Motta két lábbal rúgja ki őket, most igaza van!
Nem értem, biztos én vagyon a hülye!

juve2121 2024.08.13. 23:28:55

@Thuglife!:
Aha értem!
Tehát van egy edző, akinek elmondják, h egy lyukas garasunk sincs, többek közt a nulla nemzetközi kupa indulás miatt, amihez egyébként semmi köze nem volt!
Persze igazolni nem tudunk, de valahogy csinálj egy BL helyet!
Ezek után eltiltják a legjobb játékosát, majd a maradék egyetlent még aki tudott focizni!
Télen kap két selejt focistát erősítés gyanánt!
De nem sír, mert tisztában van a klub lehetőségeivel!

Ezek után “valahogy” (szándékosan így írom, mert láttam a szar játékot) csinál egy 3. helyet és megnyeri a kupát. Mindezeket erős ellenszélben.
Ezek után azt mondani, hogy fogalmatlan edző!?!?!?

Hát én ezt másképp látom!

Del Pybala 2024.08.13. 23:50:54

atyaeg meg egy allegri fan

gomorra21 2024.08.14. 00:49:06

@sleepy8: "... tavaly ugyanezeket a jatekosokat elpazaroltuk, mert Allegri nem szereti a fiatalokat, mekkora szar ez a Mister. Erre most hogy végleg eladogatjuk kb az összeset, most kb a kutyát nem érdekli, felaldozhato az összes."

Nagyon érzelemdús, ahogyan írsz. De valójában az, hogy ott vannak a keretedben fiatalok, akikkel próbálhatnál jobb focit játszatni, mint amit a stabilan rossz kezdőd játszik, az hiba, és igen, egyfajta pazarlás. Eladni egy fiatalt, mert nagyon konkrét pénzt kapsz belőle, amit vissza tudsz forgatni, az nem pazarlás. Főleg, ha annyira nem karakteres a játékos. Soulét adtuk el, nem Fagiolit.

Kérdés, hogy sikerül-e jól igazolni a kapott pénzből. Várjuk ki a végét. Szerintem Mottánál az kezd látszani, hogy Weah-t lehet használni. Az egész szezonban úgy tűnt, hogy ő egy súlytalan játékos, aztán most úgy tűnik, hogy mégse. Egyébként Monterónál is többen egész jó formát mutattak. Szerintem kevésbé fontos, hogy mi volt tavaly, új edző van, új szemlélet, sikerüljön ez bárhogyan, attól még a tavalyi év gyenge volt, és nem arra kéne koncentrálnunk, hogy a sebeinket nyalogassuk.

Thuglife! 2024.08.14. 04:23:32

@juve2121: "Télen kap két selejt focistát erősítés gyanánt!
De nem sír, mert tisztában van a klub lehetőségeivel!"
Nemegyszer lenyilatkozta hogy elégedett a kerettel.
Miért is kellett volna erősíteni télen?talán nézd vissza hányadik helyen fordultunk.
És konkrétan milyen ellenszélről van szó?
Az összes csapatról aki szembejött az Inter elleni meccs után?
Remélem nem arról van szó hogy Giuntoli a háttérben ellene dolgozott.Mert konkrétan mind a 3 évben (még az első évben is) arról írtak a lapok hogy kirúgják.ezek a piszkos mocskos újságírók már Giuntoli érkezése előtt Allegri ellen cikkeztek mert jövőbe láttak és tudták hogy egyszer megjön Giuntoli és alátesz.
Azzal a módszerrel semmi gond nincs hogy Pirlo évében Agnellivel vacsorázgatott ahol megegyeztek Pirlo háta mögött a szezon alatt.ahol kijelentette hogy el kell adni Ronaldót.de persze amikor a szezon előtt távozott a portugál akkor játszotta a meglepettet,de legalább mentegethette magát vele hogy túl későn távozott nem tudták pótolni.csak egy Keannel.ha már Kean és a fiatalok akikből Allegri csinált sztárt :D
Kean a liga egyik legygorsabb játékosa mégsem tudta semmire se használni.Kean a legjobb példa rá mennyire nem tud fiatalt kinevelni.aki berobbant a Juvéba és a válogatottba aztán azóta is cserejátékos mindenhol.megkapta az életre való tanácsokat."fuss a kapu felé!"
Talán majd Italiano kezei között újra focista lesz belőle.Pogbával meg Dybalával mit kellett kezdenie? Velük csak annyit kellett tennie hogy berakja a csapatba kb csak a hülye nem látta hogy két gyémánt.Moratának már igen neki el kellett mondania hogy fuss a kapu felé!

venember83 2024.08.14. 05:10:41

Fabiana Della Valle úgy értesült, hogy a bergamói és a torinói klubvezetők megállapodtak az 50+5 millió eurós árban, most a Juve azon dolgozik, hogy Koop a Como elleni meccs előtt csatlakozhasson a kerethez.

sleepy8 2024.08.14. 10:09:21

@gomorra21: Az a baj hogy azt gondoljátok, ha bárkinek más a véleménye valakiről mint nektek, az azért lehet mert szeretik az adott illetőt, vagy érzelmileg elfogultak vele szemben pozitív irányban.

gomorra21 2024.08.14. 10:26:17

@sleepy8: A foci szenvedély, azokkal vitatkozom, akik mást gondolnak a közös szenvedélyünkről. Hol itt a baj?
Egyébként mindig keresem az észérveket az érzelem mögött. Veled pl.a pazarlásra mentem rá.
Pazarlás-e padoztatni egy szezonon keresztül játékosokat, ha az alapkezdőd rossz, és változtatni kellene: igen.
Pazarlás-e eladni jó pénzért játékosokat, és jól befektetni a pénzt: nem.
Te úgy írtál, mintha ez a 2 kategória hasonló lenne, szerintem nem az.

juve2121 2024.08.14. 11:03:42

@Del Pybala:
Szerintem ez nem Allegri Fan-ság, hanem a tavalyi helyzet korrekt értékelése.
Bocsánat, én Juve szurkoló vagyok nem Allegri vagy Motta!
Azt viszont nem szeretem, mikor a körülményeket figyelmen kívül hagyva pocskondiáznak valakit, egyszerűen divatból, meg egy hangulatkeltés eredményeként!

Allegrinek mennie kellet, mert az új vezetés nem őt akarta! Ez teljesen rendben van!
Most viszont kellene egy jó csapat, ami kb 22 főből kellene álljon, mert 3 fronton fogunk menni, plusz a klub VB!
Ezt egyenlőre nem nagyon látom, de azért vannak biztató jelek, az az érzésem a végén még bele fogunk húzni, plusz marad Chiesa, aminek örülnék!

sleepy8 2024.08.14. 11:10:54

@gomorra21: A fiatalok nagyobbik részét sose pazaroltuk el a padon, kölcsön voltak adva mint mindig. Ami pedig nagyban hozzájárult ahhoz hogy idén jobb pénzért tudtak távozni. Ez azért elég régóta működik így a labdarúgásban. Az hogy tudnál mondani néhány ellenpéldát, szerintem csak a szabályt erősítő kivételévelek.

Megjegyzem az Iling, Miretti párosból én egyiket se játszattam volna többet, bőven elég volt az is amikor pályán voltak. Illetve szerintem Yildiznek se ártana még egy kölcsön szezon, és ebben az ebn nyújtott produkciója csak megerősített.

juve2121 2024.08.14. 11:23:52

@Thuglife!:
Elóször is milyen ellenszél?
A Tuttosport, az Agnelli család újsága, azaz nagy befolyással bírnak, ha meg akarnak jelentetni valamit.
Na! A Tuttosport márciustól azt cikkezte, hogy Allegri elveszítette az öltözőt, nem tud hatni a játékosokra. Azt a főszerkesztő jóváhagyásával nyomták folyamatosan. Hangulatkeltés volt a cél, Allegri ellen.
Miért is? Mert ez nem volt igaz, és a főszerkesztő ezt tudta! Allegri is tudta, hogy a főszerkesztő kamu híreket enged az újságban megjelenni, ezért mondta neki az Atalanta meccs végén, hogy letépi a fülét.
Nem tudom érted-e? Engedéllyel hazugságok jelentek meg, a Tuttosportban!
Allegri már rég tudtam hogy mennie kell. Március óta nem beszélt Giuntólival. Gondolom miután "megajándékozta" a két téli igazolással!
Ennyit az ellenszélről!

Miért nem sírt?
Ha van egy csapatod, akkor nem azt sulykolod, és hangoztatod, hogy szar itt mindenki, mert attól tényleg szar is lesz. Sokan nem értették, miért nyilatkozik faszságokat!
Miért mit mondjon?
Miretti, NB2-be való, McKennie-vel és Locatellivel együtt? A következő meccsen is be kellett őket tenni, mert e volt más!
Aztán színfalak mögött már folyt a harc, ezért is veszett össze Giuntoli-val!

Aha értem, ezek szerint Dybala, Pogba maguktól lettek sztárok nem kellett hozzá edző.
Szuper, akkor miért nem lett magától sztár a Ronaldo helyére érkező Kean? Azért, mert nem tud focizni. Italiano keze alatt sztár lesz? Kétlem, de ne felejtsd, hogy más egy kisebb csapatban, nyomás nélkül játszani, mint a Juvéban teljesítmény kényszer alatt. Tavaly még az üres kaput is mellé rugdalta, nem hiszem, hogy ez Allegrin múlott. Eskü, ha a Juvéban játszom, pedig elmúltam 50, egy év alatt én is rúgok egy gólt. Valahogy bepattan rólam, de neki még ez sem sikerült.

Del Pybala 2024.08.14. 11:34:17

@juve2121: allegri nem mutatott semmi javulast 3 ev alatt...ezzel bebizonyitotta h a 2 bl dontos csapat Conte erdeme volt foleg nem az ove.

Elso evben kiesett egy Villareal ellen a nyolcaddontoben, 4. hely a bajnoksagban 16 pontra az elso helytol.
Masodik evben kiesett a csoportkorben egy csoportban a Benficaval, Psgvel, Maccabi Haifaval, pontlevonas nelkul megintcsak a 4. hely lett volna 18 pontra az elso helytol.
allegri egy retardalt selejt semmi tobb

Del Pybala 2024.08.14. 11:35:17

@juve2121: a tavalyi evet nem is emlitem...siralmas amit muvelt

juve2121 2024.08.14. 12:15:55

@Del Pybala:
Igazad van Barátom!
Látszik komoly hozzáértésre tettél szert az évek alatt!
Meghajlok előtted!
Ugye tornából fel voltál mentve bölcsi óta?

gomorra21 2024.08.14. 12:40:21

@sleepy8: Illing, Alcaraz, Caviglia, Weah szerintem mind azt mutatták Montero alatt, hogy nem olyan kutyaütők ők, hogy ne lett volna értelme a stabil, gyenge kezdőnket változtatni, frissíteni, átalakítsni a szezon alatt.

Minden a maga helyén értelmezhető. Pl. Caviglia kaphatott volna több szerepet, a játékunk is jobb lett volna, ha többet játszik Locatelli helyett, és az értéke is nőtt volna. (Locatellinek is jót tett volna.)
Na ez megint: pazarlás.
Az, hogy most eladjuk, mert vannak jobb középpályásaink, az érthető. Az ára a fájdalmas, hogy nem sikerül 8-10 millát kiszedni belőle, de inkább az lenne a pazarlás, ha a keretben tartanánk minimális játékpercért.

Miretti 20 évesen nem tudott meghatározó játékos lenni egy csapatban, ahol a támadásépítés abból áll, hogy "fussatok előre". Nálam ez nem von le semmit az értékéből, az látszik, hogy vannak adottságai, ami egy rendszerbe illesztve hasznosak lehetnek.

sleepy8 2024.08.14. 12:58:58

@gomorra21: Azért 24 éves embereket ne nevezzük már fiatalnak a fociban (Weah, Hans). Nyilván utóbbi szerintem is jatszhatott volna többet Loca helyett, attól hogy nem fiatal.

Alcarazbol keveset láttunk nagyon ahhoz, hogy megiteljük. De azért Ő se tűnt annak a játékosnak akit oriasi szakmai hiba kihagyni. Miretti meg, hát nem tudom melyek azok az adottságai; lassú, könnyen elnyomják, nem lát a pályán, nem passzol kiemelkedően.. Egy pozitívum jut rola eszembe, hogy nala legalább az akarással nem volt baj többnyire.

gomorra21 2024.08.14. 13:19:24

@sleepy8: "Azért 24 éves embereket ne nevezzük már fiatalnak a fociban (Weah, Hans)."
Allegri szezonjáról beszéltünk, nála a 24 éves az tapasztalatlan fiatalnak számít. Lehet, hogy a következő években a 20 éves lesz a Juventusban a fiatal, de még a küszöb előtt állunk.

juve2121 2024.08.14. 13:25:53

@gomorra21:
Azért nem sikerül belőlük többet kiszedni, mert sajnos ennyit érnek!
Soule volt az egyetlen Yildiz mellet aki valamit alkotott tavaly!
El is vitték, sajnos a többi jelenleg nb2-es focista!

sleepy8 2024.08.14. 13:38:23

@gomorra21: Amit biztosan tudunk, (mert a szájából hangzott el) hogy szerinte 26-30 között van a csúcson egy focista, illetve hogy egy 20 éves sose lesz olyan szinten sem mentalisan, sem fizikailag mint egy 28 éves. Ezekkel meg igen nehéz vitatkozni.

Az hogy ebből te lovonod, hogy nála a 24 éves is fiatal, hat na, komoly érv.

venember83 2024.08.14. 13:46:24

Nicolò Schira szerint az Atalanta mindent megtesz Matt O'Riley átigazolása érdekében, 25 millió eurós ajánlatot küldött a Celticnek a középpályásért, aki már megegyezett a bergamói klubbal egy 2029 nyaráig érvényes szerződésben. Gian Piero Gasperini számára ő az első számú opció, s érkezését követően az Atalanta várhatóan elengedi Teun Koopmeinerst.

gomorra21 2024.08.14. 14:47:51

@juve2121: mindig ugyanazokat a köröket futjuk XD
A cserejátékosaink keveset játszottak, tehát nem nőtt az értékük. Ez ritka nagy luxus, mert amúgy a kezdőnk nem volt jó, hónapokon keresztül szórták el a pontokat, bőven lehetett volna cserélni.
Annyira fix volt a kezdőnk, mint Mourinho triplázó interének. Szerinted miért? Annyira jól működött? Akkora minőségbéli különbség volt a kezdőnk, meg a cserejátékosok között? Nem lett volna szabad ennyire félni a változtatástól, ilyet akkor csinál egy csapat, ha nyerésben van.
Caviglia dupla ennyi meccsszámmal, a Montero alatt mutatott játékkal megütné a 10 milliós árat. Így most a töredéke.

venember83 2024.08.14. 14:59:29

@gomorra21: "mindig ugyanazokat a köröket futjuk"

S nem unjátok. :)

gomorra21 2024.08.14. 15:52:45

@venember83: szeretek kocogni. Kikapcsol.

venember83 2024.08.15. 05:20:34

@gomorra21: az egyik legelhivatottabb Allegri-fan évek óta ezt mondja a szezonzárón: "De valami rettenetes kínszenvedés volt Juve-meccset nézni." Pl. itt: youtu.be/RVRv7yyZJNM?si=nvqmCsNhwYBFzhgu&t=3161

Az már más kérdés, hogy amint valaki más támadja a kedvencét, rögtön fordul 180 fokot, bekapcsolnak az anyai védőösztönök, és magyarázni kezdi a bizonyítványt. Ez egész jól mutatja, mennyire jogos mind a két oldal álláspontja. Van miért védeni a mestert, miközben a pályán mutatott produkció a csapattal a három éven keresztül még a legelhivatottabbakat is kritikára sarkallja, és teljesen egyértelmű, hogy ezért nem CSAK ő a hibás. Hanem a keret és a vezetőség is, plusz a múltbéli döntések/igazolások nagyban meghatározzák az adott időszakban elérhető mozgástartományt úgy a vezetőség, mind az edző számára.

Thuglife! 2024.08.15. 16:15:12

@juve2121: szóval a tuttosport volt Allegri fizetett ellenszele.ok.
Gondolom a tuttosport mondta Agnellinek sőt parancsolta neki hogy menjen már le az öltözőbe és védje meg Allegrit a játékosok előtt hogy ő marad az edző akárki akármit gondol/tervez.és ez nem Allegri utolsó évében volt.Tehát a tuttosport csak márciustól egy propaganda-lap addig meg mindig az igazat írta? Akkor már jóval korábban elvesztette az öltözőt a mester.

Leírom hogy ha szarnak tartotta volna a keretet akkor felemeli a hangját és lelép mint Conte!!!!/ vagy eleve nem írja alá a szerződést mert tudja hogy nem lesz komoly erősítés de lesz 9m fizu.
Erre írod a szokásos mantrát hogy gyenge a keret de ezt nem mondhatja.
Úgy érzem körbe körbe megyünk amíg nem érted meg hogy nem akart ő itt nyerni semmit csak megkapni a pénzét és megtartani a kis helyét a padon 4. helyekkel te meg még sokan beszopjátok tőle hogy ezzel a kerettel csak ezt lehet játszani.azért nem szarozta a játékosokat mert konfliktuskerülő.ha nem tetszett volna neki akkor kiveri a balhét mint Conte!!!
Várj leírom mégegyszer:ha nem lett volna elégedett a helyzetével akkor kiveri a balhét mint Conte! Belekényelmesedett a szerepébe,nem csoda mert 2 évig duzzogott otthon.
Írod hogy milyen jól kinevezte a fiatalokat..
Erre én hogy Pogba meg Dybala gyémántok voltak amihez ő nem sokat sőt semmit nem tudott hozzátenni.
Te meg hogy Kean miért nem lett világsztár.(Meg is válaszolod magadnak hogy egy szar)
Nyilván egyből kiderült volna ha tud fiatalokkal bánni ha Keanből csinál valamit.pont erről beszélek.persze ő szar meg kis csapatban könnyebb jobban teljesíteni.hát nem tudom hozzánk képest hova helyeznéd a futball térképén a PSG-t.ott egész jól termelt.

Rikoo 2024.08.15. 17:38:00

@Thuglife!: Én nagyon kedvelem Contét, de már problémái vannak Nápolyban.:'D

steven.h 2024.08.15. 18:58:59

@Thuglife!: jó gyorsan megbukik Kean akkor a violáknál ha Italianonak kell majd vele valamit kezdeni a Bolognánál. Palladino lesz itt a megoldás, de attól szerintem nem kell tartani hogy Keanből valaha is 20 gólos csatár lesz, de cáfoljon rám.

Másik kommentedre pedig szerintem felesleges behozni hogy Conte hogy emelte fel a hangját a keret ellen meg lépett le. A két fickó totál más karakter. Allegritől ilyet sose hallottál volna nyilvánosan bármennyire is gondolta mondjuk úgy. A 2017-es Bl után is csak pletykák jöttek hogy teljes átalakítást szeretett volna a keretben, nyíltan ilyen sose volt. Más mentalitás, más habitus. Attól még akarhatta jól végezni a dolgát, de lehet hogy tényleg ennyi volt ebben - egy olasz kupa.
Jó lenne már ezt elengedni, Motta van, neki kell szurkolni hogy sikeresen legyen és bármi történik Allegri második időszaka sehogy sem lesz jó vagy elfogadható Juventus mércével, de a tény az, hogy valamiért a keret 80%-át elhajtják még ha ezek közt sok a magas keresetű is. Ha annyira jók lennének, akkor a fizetésük sem lenne magasnak ítélve.
Én csak annyit szeretnék hogy látszódjon valami koncepció és türelem Motta irányába mert ő egy normális fickónak tűnik (interes múlt ide vagy oda) és még véletlenül se a Ranieri utáni időszak ismétlődjön meg.
@Del Pybala: xD xD, no comment most már tényleg.

Rikoo 2024.08.15. 19:10:07

@steven.h: Utolsó mondatodra reagálva. Én amúgy qrva jót nevettem, amikor először elolvastam.:D
És az a legjobb, hogy ezt páran komolyan is gondolják.

Rikoo 2024.08.15. 19:22:42

@Del Pybala: Ez a saját igazad. A történelemkönyvekben pedig az van, hogy Allegri a klub történelmének 3. legsikeresebb edzője és azon múlik, hogy még ezen a listán is nincs feljebb, mert a 2 BL döntőt elbukta vele a csapat.
Ezek a tények. Minden mást lehet szubjektíven értékelni. Szidni vagy dicsérni.

Első szezonja után kihúzták alóla a fél keretet és érkezett 10+ új játékos, nyilván Conte csapata volt még a következő 4 évben is...
Nekem Conte tényleg az egyik kedvenc edzőm, de a mai napig rohadtul fájó, hogy még a saját rendezésű Európa Liga döntőbe sem sikerült bejutni vele, pedig ugyanaz a csapat a következő évben majdnem triplázott.

Del Pybala 2024.08.15. 19:31:36

@Rikoo: allegrire senki sem fog emlekezni 4-5 ev mulva

steven.h 2024.08.15. 19:53:05

@Rikoo: felesleges vele vitatkozni, már vagy 4-szer hogy hány játékos változott, hányszor változott a felállás meg a minden, de semmi nem hat. Azt inkább már le se írom, hogy azt a hibrid rendszert, ahol 3 belső védővel építi egy csapat a támadását és védekezésben 4 védős rendszerben védekezik azt a 2017-es Juventusnál láttam először. Nem értem hogy ez az Allegri hová tűnt erre a 3 évre, de én ezt már tényleg nem értem miért kell folyamatosan elővenni. Ezt a 3 évet el kell felejteni, az előző 5(+3) meg ott lesz a történelem könyvekben, és ott is a helye.

Thuglife! 2024.08.16. 10:45:36

@steven.h: Óh köszönöm a kiigazítást Fior edzője Palladino.ok.akkor ő fog többet kihozni Keanből nem Italiano.
Aki gondolom arra teszi fel a hátralévő életét hogy téged megcáfoljon.de fogadhatunk hogy több gólt szerez mint tavaly. :P
Azért egyből 20 gólosra belőni őt nyilván biztonsági játék.
A Conte-Allwgri összevetésben...írtam is hogy Allegri konfliktuskerülő.
Ez a zakódobálások is mind színéskedés, kamu.ha tényleg ilyen karakán lenne,nem történt volna meg nála a BL-döntő félidejében ami történt.ez is azt mutatja hogy addig volt tekintélye amíg a szenátorok itt voltak és úgy akarták.
Conte csak egy példa volt nem őket akartam összehasonlítani.írhattam volna Marseiile Hertha Lazio vagy Napoli edzőket is akik kértek de nem kaptak vagy nyilvánosan kritizálták a keretet mert nem féltek a következményektől.
De itt most a kényelmi szerepre céloztam amibe Allegri bele helyezkedett majd áldozati pózba vágta magát.
Amúgy igazad van unalmas már a téma nekem is de a " csak a szépre emlékezem" felfogást Allegrivel és Marrottával hirdetni erre úgy érzem reagálni kell.

Thuglife! 2024.08.16. 10:50:46

@Thuglife!: azért egyből a "nem "20 gólra belőni őt biztonsági játék.a nem lemaradt. De azért szerintem 10 fölött meglövi a góljait.
Elvileg neki is meg Vlahovicnak is látszania kell hogy megszabadultak egymástól.az egymás felé való testbeszédjük nem nagyon tetszett.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1857) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (952) elemzés (40) előzetes (871) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4208) mercato (4248) nyilatkozat (7549) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása