Thuram: „Pogba és Vieira a példaképem”

thuram_khephren_sajtotajekoztato_mezzel_giuntolival.jpgA mai napon bemutatkozott a sajtónak a Juventus új francia középpályása, Khéphren Thuram, és természetesen örömmel beszélt az első pár hetéről, amit az Öreg Hölgy keretében töltött.

„Az első hetek jól teltek, jól dolgoztam a kerettel és az edzővel, és nagyszerűen mennek a dolgok.

Az apám azt mondta, hogy a Juventus a világ legnagyobb klubja számára, és hogy élvezzem ki az összes másodpercét az ittlétemnek: ez óriási lehetőség, lehetőség úgy az emberi, mint a professzionális fejlődésre.

Számomra álomszerű itt lenni, már gyerekkorom óta erre vágytam: nagyszerű francia játékosokkal büszkélkedhet a Juventus a történelem során, én pedig büszkén viselem ezt a mezt. Nagyon szerencsésnek érzem magam.

Még gyerek voltam, amikor a Juventus apámmal scudettókat nyert, de remélem, hogy én is sok bajnokságot nyerhetek a Juventusszal, ő nagyon büszke lenne a sikeremre, ahogy büszke volt a testvérem sikerére is az elmúlt néhány hónapban. A gyerekei vagyunk, az öröme nem változik.

Az edzőnk kivételes játékos volt, intelligens középpályás, aki tudja, hogyan dolgozzon a csapattal: én csak tanulhatok egy olyan személytől, mint Thiago Motta. Ő egyértelműen fontos tényező volt, ami a Juventushoz szerződést illető döntésemet befolyásolta.

Nincs kedvenc szerepköröm, játszhatok box-to-box középpályást vagy mezzalát, ez attól függ, hogy mit kér tőlem az edző. A példaképem Paul Pogba és Patrick Vieira, ők szolgálnak ihletként.

A testvérem nagyszerű karriert fut, számomra ő követendő példát jelent, ő kivételes csatár, ha gólpasszokról és gólokról beszélünk. A válogatott játékosa, szóval jelenleg ő a család legjobb futballistája.

Thiago Motta naponta beszél velem, közelről figyeli a munkámat, és jó tanácsokkal szolgál, amiket nem oszthatok meg, mert abból mások előnyt szerezhetnek. Imádom passzolni a labdát, de mindig megpróbálom előre juttatni a labdát, próbálok dinamikus lenni és támadni, ha szükséges. Teljes játékosnak érzem magam úgy támadásban, mint védekezésben.

Számomra ugyanakkor nem a gólszerzés a legfontosabb, a szerepem azt követeli meg tőlem, hogy egyensúlyt biztosítsak a csapat számára, és hídként szolgáljak a védekezés és támadás között. Mindenki szeret gólt szerezni, de nem ez az elsődleges feladatom, ezzel foglalkozzanak a támadók.

Szerintem a jellemzőim megfelelők a Serie A közegéhez, és ezért is esett a választásom a Juventusra. Életemben először váltok bajnokságot, és tudom, hogy nagyszerű bajnokokkal fogok megküzdeni a pályán, és nagyra értékelem a tanácsot, amit Didier Deschamps adott.

Francesco Farioli fontos edző volt számomra, rendkívüli bizalmat mutatott irántam. Sokra számított és sokat várt tőlem, a Nice-nél a csapat tele volt fiatalokkal, és komoly felelősséget helyezett a vállaimra.

Szerintem meg volt írva a sorsomban, hogy a Juventushoz csatlakozzak, már 17 éves korom óta érdeklődést mutatott irántam a klub, de inkább vártam még a váltással, mert erősödni és fejlődni akartam. Számos egykori francia futballista beszélt velem a Juventusról, és azt mondták nekem, hogy ez lehet a nagy esély számomra.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8318459229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2024.08.02. 15:31:00

Nagyon szimpi nyilatkozat és jó újra egy Thuramot tudni a csapatnál. Nagyon bízok benne h bevaltja a hozzá fűzött reményeket.

DelPiero2 2024.08.03. 10:35:36

Azért ezzel a Pogba példaképpel óvatosan!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3436) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (953) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10122) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4213) mercato (4248) nyilatkozat (7553) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása