Adeyemi nem mozdítható, Koopmeiners nagyon kell Mottának

adeyemi_karim_orom_kameranak_melegitoben.jpgFabrizio Romano és Mirko Di Natale egybehangzóan arról számolt be, hogy a Juventus letett Karim Adeyemi szerződtetéséről, mivel a Borussia Dortmund ragaszkodik a játékoshoz, és csak nagyon vonzó ajánlat mellett engedné el a támadót, a Juventus pedig eddig nem küldött ajánlatot, az 50 millió eurót meghaladó összeget pedig nem is kívánja kifizetni a fiatal futballistáért.

Fabiana Della Valle úgy tudja, hogy a piemonti klub Nicolás González felé fordult, és a Fiorentinát érdekelheti Weston McKennie. Így nem zárható ki, hogy a szélső Douglas Luiz ügyletéhez hasonló konstrukcióban érkezne. Az argentin játékos ára megközelítőleg 40 millió euró, míg Weston McKennie árát 20 millió euróban határozták meg Torinóban. Egyelőre viszont nincs közvetlen egyeztetés a klubok között, a klubok képviselői egyelőre csak a játékosügynökökkel tárgyalnak.

Alfredo Pedullà úgy tudja, hogy Weston McKennie mellett Filip Kostić kerülhet Firenzébe az ügyletben, amely révén Nicolás Gonzálezzel erősödne a Juventus kerete, míg a Tuttomercatoweb a Galatasaray érdeklődéséről ír Weston McKennie kapcsán, akiért megközelítőleg 15 millió eurós ajánlat érkezhet Törökországból.

Giovanni Albanese a Juventus egy másik várható távozójáról írt, a klubvezetés szeretné értékesíteni Federico Chiesát, a játékosnak viszont nem lenne ellenére, ha kifutott szerződéssel távozna. Az elmúlt időszakban felmerült annak is a lehetősége, hogy a Juventus és a Napoli játékoscsere keretében erősíti játékosállományát, így Federico Chiesa Antonio Conte csapatában bizonyíthatna, Giacomo Raspadori pedig a Juventusnak segíthetne a célkitűzések elérésében.

Tegnap egymásnak ellentmondó pletykák láttak napvilágot Teun Koopmeiners kapcsán, egyik forrás szerint a Juventus küldött hivatalos ajánlatot a középpályásért, másik forrás szerint nem létezett hivatalos ajánlat, ám mára az újságíróknak sikerült összehangolt tájékoztatással szolgálni az ügyben. Nicolò Schira beszámolója alapján Teun Koopmeinersért a Juventus 50 millió eurót plusz részesedést a jövőbeli átigazolásból fog ajánlani a napokban. A Juventus három hónapja megegyezett már a játékossal egy 2029-ig érvényes, nettó 4,5 millió eurót garantáló szerződésben, és mindenképpen szeretné szerződtetni a játékost, mivel Thiago Motta kulcsfontosságúnak tartja a középpályást a jövő Juventusában. A fenti értesülést  Alfredo Pedullà is megerősítette, a mercato specialista újságíró is 50 millió eurós összegről plusz bónuszokról ír.

A Tuttosport hasábjain Arkadiusz Milik helyzetéről olvashatunk, a lap szerint a csatár mindent megtesz, hogy meggyőzze Thiago Mottát a maradásról, és kész Dušan Vlahovićot helyettesíteni a szezon során. A klub a játékos magas bére miatt értékesítené a csatárt, a játékos távozásával legalább 10 millió eurós tőkenyereség elkönyvelése a cél Torinóban. Az EB-n sérülést szenvedő támadó jövő héttől fog edzésbe állni Continassában.

A DAZN beszámolója szerint egyébként a Fiorentinánál felmerült Wojciech Szczęsny neve is, álomigazolásnak tekintik a kapust, akinek a bére viszont igencsak túlmutat a firenzei klub lehetőségein. Hasonló okok miatt kérdéses Weston McKennie firenzei szerződtetése is. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint tulajdonképpen Wojciech Szczęsny szaúdi ajánlatokra vár, miután eddig csak puhatolózásokig és érdeklődésekig jutottak a felek.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6218458999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikster91 2024.08.02. 12:24:02

Egy újabb nevet húzhatunk ki a listáról, ami nem is nagy gond, főleg annyiért, amennyit a Dortmund kér.

Koopmeinerst azért örülnék, ha már a keretben tudhatnánk a szezonnyitó meccsen.

Nekem viszont továbbra is kérdéses a szélsők helyzete, akár elöl, akár hátul. Egyedül bal oldalt van meg a Cambiaso, Cabal kettős. Yildiz mellé, mögé el nem tudom képzelni ki jöhet. Hacsak nem marad mégis Chiesa.

Jobb hátul nekem teljes homály. Egy szem Daniloval megoldani képtelenség, Gattit meg ott látni az egyik legrosszabb rémálom lenne.

A blog olvasóitól kédezném, hogy jobbra előre Weah mellé szerintetek ki lenne az a játékos, aki elérhető áron van és megfelelő lehetne ebben a labdásabb játékban?
Olyan nevek is jöhetnek, akik még szóba sem kerültek.

venember83 2024.08.02. 12:57:47

@Rikster91: elvileg Motta nagyon bízik Weahban.

Rikoo 2024.08.02. 13:08:02

@Rikster91: Yildiz mellé nekem tetszik Nusa, mert nem helyezne rá túl nagy nyomást.
Jobbra Bakayoko-t egész szezonban figyelték a megfigyelők a hollandok szerint. De Nico González is egész jó megoldás, ha sikerülne bevonni valakit az üzletbe.
F.Conceição nálam az első számú célpont lenne. De gyanítom, hogy Berardi felépülését is figyelik.

rabsic02 2024.08.02. 13:38:24

@Rikoo: Berardi aprópénzért nagy fogás lenne, de vonalszélsőnek nem alkalmas. Én már régóta várom, hogy megszerezzük.
De vajon mi lehet az oka, hogy ennyi ideig a Sassuoloban ragadt?!

venember83 2024.08.02. 13:46:59

@rabsic02: már rég lépnie kellett volna. Milanba, Interbe, mindegy. De neki elég volt az olykor jól teljesítő Sassuolo.

west30 2024.08.02. 14:23:22

@Rikoo: Az a Nusa lehet egyszer jo jatekos lesz,de jelenleg semmi keresni valoja a Juventusban.Nextgen szintu jatekos.

GabeTR 2024.08.02. 14:39:24

@Rikoo: Eddig sem értettem, hogy miért csak bal oldali támadók kerülnek szóba, mivel Yildizt mindenki a jövő koronaékszerének tartja és inkább a jobb oldalunk a lyukas. Nusa egy elég öncélú cselgépnek tűnik a videók alapján.
Nico González egy csere ügylettel valóban nem lenne rossz, de az értéke jóval nagyobb, mint akiket el akarunk passzolni. Berardi a tipikusan kis/középcsapatban villogó sztár, lehet nem véletlen nem akart nagyobb csapatba igazolni...

Del Pybala 2024.08.02. 16:34:28

@GabeTR: nem hinnem h Yildiz szelso lenne amugy

Mark Szabo 2024.08.03. 11:10:32

@Rikoo: Yildiz még nincs kész hogy kezdő legyen.

GabeTR 2024.08.03. 11:32:32

@Del Pybala: Nem, de ha nem ott játszik, akkor második csatár? Akkor hol lesz Koopmeiners ha 4-2-3-1 az elképzelés?

Ethan Hunt 2024.08.03. 13:03:47

Nagyon gáz ez, ami Chiesával megy... Tudtam, hogy ez lesz vele, már hogy arra játszik majd használható ajánlatok híján, hogy jövőre ingyen távozzon és nem látunk belőle egy fillért sem...

Rikoo 2024.08.03. 13:27:38

@Mark Szabo: A klub másképp gondolja. Ő a projekt középpontja és még az is lehet, hogy megkapja a 10-es mezt a fizuemelés mellé.

Mark Szabo 2024.08.03. 13:29:06

@Rikoo: Már ha elfogadja az emelést mert ugye elkezdett követelőzni ő is. Szerintem nem kellet volna a 10-es mezt lebegtetni neki.

Rikoo 2024.08.03. 13:30:15

@Ethan Hunt: Azzal, hogy 1 évig a lelátón ül, gyakorlatilag a teljes maradék karrierjének annyi lenne.
A klub pedig láthatóan nem sz@rozik, Motta annyira sem számol vele, hogy a Brest elleni barátságos meccsre még a keret sem hívja be. Inkább behívta Sekulovot és Mbangulát.

Rikoo 2024.08.03. 13:33:13

@Mark Szabo: A követelőzései azért teljesen jogosak jelen esetben. 1 millió eurós nettó fizetés az lóf@sz a piaci értékéhez képest. Illetve láthatóan inkább kitesszük Chiesát, mert annyira Yildizre akar Motta és a klub is építeni.
Na most ehhez képest a nettó 1 milliós fizetés az wtf...
Lő 5-6 gólt és ősszel már megint újra kell akkor tárgyalni, mert bárki belengethet neki 6-7 milliót a PL, Bundesliga, La Liga klubok közül.

Mark Szabo 2024.08.03. 13:37:37

@Rikoo: Aláirom hogy kaphatna többet is, viszont még semmit nem tett le az asztalra és ha Juventino akkor a klub érdekeit is nézheti. Ez esetben talán az lenne a jobb ötlet szerintem ha egy rövidebb szerződést kapna hasonló összeggel. 4-5 milliókat nevetséges lenne neki adni.

Rikoo 2024.08.03. 13:41:34

@Mark Szabo: Jah, hát persze. Maximum 2,5 millió euró még ebben a korban, de nem kell csodálkozni, ha a játékos nem megy bele az 1 millió eurós ajánlatba.

Mark Szabo 2024.08.03. 13:48:30

@Rikoo: Viszont azt a 2.5 milliót sztem nem lehet azzal megindokolni hogy nagy a hype körülöttem. Az Eb után is úgy írnak róla mint a be nem váltott ígéret. Ne legyen igazam de én nem látok ebben a gyerekben sok mindent....

Ethan Hunt 2024.08.03. 15:28:06

@Rikoo: Borzasztóan erőlködünk csak, de látványosan nincs semmi a kezünkben a világon! Tudja ezt Chiesa is. Abszolút nem vagyunk abban a helyzetben játékos tekintetben, hogy 1 évet csakúgy a padunkon üljön játék nélkül, mindezt 5 millió nettóért. Próbálgathat Motta újoncokat a felkészülés alatt, amennyit csak akar, Chiesa egy kipróbált, rutinos játékos, aki még közepes formában is hasznára tud lenni a csapatnak és nem fossa össze magát eredménykényszer alatt...

Wizzurah 2024.08.03. 17:40:22

Yildiz dehogynem áll készen a kezdőre, nem volt ő rossz az eb-n sem.
A 10-es mezt és projekt középpontú nálam sem lenne, de a kért fizetést, ami amúgy még így sem sok ezen a szinten megadnám és tolnám ezerrel mindig.
Nem tudom miért elégedetlenkednek egyesek az eddigi mercatoval, igazából sikerült már eladni olyant, akiről nem feltétlen hittük volna el, hogy el tudjuk adni és ráadásul nyereséggel. (Kaio Jorge, Kean).
Adtunk el olyan fiatalokat is, akiket amúgy sokan nem adtatok volna el. Árban szerintem bőven jól kaptunk értük, egyedül talán Huisjenből lehetett volna többet kisajtolni, de szerintem az sem rossz, ahhoz képest, hogy nádszál vékony és csetlik-botlik védő létére.
Igen, rohadt sok a sallang még, nem lesznek mind eladva.

Chiesa-ról nem tudjuk miért marad ki, nemrég jött vissza, de had írjam le a saját gondolatmenetemet róla, mert látom, most ő a csapat cukifiúja sokatoknál és jaj szegény Chiesa… Aki 7-9 milliós fizetést akarna, holott a teljesítményéhez képest még a jelenlegi 5 milliós fizetése is több, mint ajándék. Szerződése utolsó évébe lép, amit nem hosszabbítana meg, ha nem kapja meg az előbb említett fizetés emelést. Más játékosok, a profi labdarúgók, ha szar szezonjuk volt, új edző, stb. szóval valami "radikális" változás van látótérben, általában még a szabadságukat is lerövidítik, hogy előbb edzésbe és formába lendülhessenek, mert tudják, hogy most jöhet el az ő nagy esélyük. Chiesa ellenkezőleg inkább megtoldotta szabadságát, hogy megházasodjon, véletlenül se mutassa meg csak azért is, hogy kurva jó vagyok basszátok meg, megérdemlem a fizut. A hiszti van, a beképzeltség, mellé teljesítmény meg 0. Nos itt van a különbség aközött, hogy valaki profi labdarúgó minden téren, míg mások nem. De majd amikor úgy koppan a földön, mint Dybala, akkor ő is elmegy ingyen és majd a helyére kerül. Ebben csak az a sajnálatos, hogy a klub is rábaszik. Szóval nagyon gyorsan el kellene adni, mert Chiesa nem példa értékű, nem profi labdarúgó. A sérülése előtt az volt, nem tudom hol siklott ki ennyire, ez van.

Más csapatoknál is ilyen durván sok meccs lesz a szezonban és más csapatoknál is karcsú a keret. Ez egy teljesen új, az UEFA teljesen elrugaszkodott a józan ész határaitól, majd kiderül mi lesz ennek a vége, semmivel sem állunk szarabbul, mint bármelyik a szintünkön levő klub, sőt. Az idei mercato-val én több, mint elégedett vagyok eddig és még bőven van idő a végéig.

Mark Szabo 2024.08.04. 11:00:38

@Wizzurah: Nem volt jó az EB-n. Ez nem csak az én véleményem hanem a vilagé is.

Mark Szabo 2024.08.04. 11:03:20

@Wizzurah: Még a mercatora visszatérve az pontosan egy nagy nulla. Egyszerűen fogom levezetni. Mivel van gondunk? Támadás. Kik jöttek? Védekező játékosok és egy létszám feletti kapus. Egy erősen kérdőjeles Vlaho és egy Milik a csatárunk 3 sorozatra. Hát igen azthittem nincs miről beszélni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3436) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (953) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10122) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4213) mercato (4248) nyilatkozat (7553) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása