A szélsők még várhatnak, Koopmeiners és Todibo élvez előnyt

koopmeiners_teun_mosolyogva_mutogat.jpgAlfredo Pedullà a minap arról számolt be, hogy a Juventus minden erőforrását Jean-Clair Todibo és Teun Koopmeiners megszerzésére összpontosítja, az olasz klub a Nice válaszát várja, s ezt követően fog próbálkozni a középpályásért. A támadók igazolása, legyen szó Karim Adeyemiről vagy Galenóról, jelenleg másodlagos kérdés, és a vezetőség máshova helyezi a mercato súlypontját. Amint sikerült a megfelelő erősítéseket szerződtetni, egyéb játékosok ügye is figyelmet kaphat.

Ugyancsak Alfredo Pedullà írt Federico Chiesa helyzetéről, miután Thiago Motta egyeztetett a játékossal, és tájékoztatta arról, hogy a klub nem számol a futballistával. A válogatott játékos maradni akart, de végül egy hónapot kapott helyzete megoldására. Mindenki megfelelő távozást szeretne, amely az összes érintett fél igényét kielégíti.

Gianluca Di Marzio értesülései szerint a Juventus a Fiorentina játékosát, Nico Gonzálezt figyeli, aki Karim Adeyemi alternatívája lehet. Az újságíró szerint újabb játékos hagyhatja el a Juventus keretét, mivel a Queens Park Rangers érdeklődik Gianluca Frabotta iránt, és az angol másodosztályban szereplő klubnak sikerült megegyezni úgy a játékossal, mint a torinói klubbal.

Gianluca Di Marzio 45 millió eurós ajánlatról ír Karim Adeyemi kapcsán, ebből 35 millió euró lenne rögzített díj, 5 millió eurót könnyen, további 5 millió eurót pedig nehezen teljesülő bónuszok tennének ki, az Öreg Hölgy így próbál eleget tenni a Borussia Dortmund által megszabott árnak. Cristiano Giuntoli már egyeztetett a játékos ügynökével/édesapjával, és az olasz klub 4+1 millió eurós szerződést ajánlott.

Mirko Di Natale úgy tudja, jelenleg egyetlen klub sem tolakodik Weston McKennie szolgálataiért. A Fiorentina érdeklődése adott, de egyelőre nem történt kapcsolatfelvétel a Juventus képviselőivel. A torinói klub 20 millió euró alá lőtte be a középpályás értékét.

Mirko Di Natale megerősítette Alfredo Pedullà értesülését, miszerint a Juventus nem küldött ajánlatot Karim Adeyemi ügyében a Borussia Dortmund vezetőségének, viszont újabb egyezteetések várhatók a játékos képviselőivel a lehető legjobb ajánlat kidolgozása érdekében. A német klubhoz közeli források szerint a játékost a klub legalább 50 millió euróra értékeli, és valószínűtlen, hogy jelen helyzetben ennél olcsóbban elengedné a támadót.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr518457479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2024.07.31. 07:32:27

Koop, Todibo, Galeno/Conceicao... ebben a sorrendben es akkor keszen lehetunk.

venember83 2024.07.31. 08:06:19

@Shyr Kahn: igencsak meglepő lenne ez Douglas Luiz, Cabal és K. Thuram érkezése után. Nem gondolom, hogy lenne ennyi lőpora az Öreg Hölgynek.

Gaben Smith 2024.07.31. 08:41:39

A kezdeti lendulet utan kezd egy kicsit izzadtsagszagu lenni a mercato.
Nehezen ertheto ,hogy eladjuk Huisent es Soulet mindket pozi hianyposzta valik igy a keretbe, ezaltal most jo ideje kergetjuk a Todibot es a hollandot akik sokkalta dragabbak mint amennyi bevetelt kaptunk a ket fiatalert es meg mindig nincs megegyezes. Emellett Chiesat is el akarjuk adni szoval a vegen mar senki sem marad a tamadoreszlegbe ,akik felmerulnek mind 40-50 millio eurok.
Az Adeyemit vegkepp nem ertem miert kell egy zsakbamacska jatekos ilyen dragan?
A balanszt meg mindig itt van.
Csecsnyi,Mekkeni,Arthur,DS,Kostic .
Most eloszor azt erzem ,hogy kezd rossz iranyba elmenni a mercato.
A Lengyel helyzete pl nekem furcsa mert a keret második legjobban fizetett játékosa es idehozunk egy kezdo kapust a helyere ,ugy hogy meg mindig nem lett eladva a lengyel.

venember83 2024.07.31. 09:16:51

@Gaben Smith: várható volt, hogy nem lesz olyan könnyű elpasszolni a kerékkötőket, akiket eddig sem sikerült. Nem lepne meg, ha több kölcsönügylet is felmerülne, még ha nem is látnám értelmét, mert az szerződéshosszabbítást eredményezne sok játékosnál, amivel csak elodázza a klub a megoldást jövő nyárra ahelyett, hogy kereten kívül tenné az utolsó éves, de távozni nem kívánó játékosokat, s hagyná lejárni a kontraktust, mivel ezek a játékosok amúgy sem kellenek jelen körülmények között (értsd bér mellett) senkinek.

SuperTrezi 2024.07.31. 09:24:25

Tek is nehezen fog elmenni, hiába a szép szavak, hogy megy, ha küldik. Az arabok 20 millájához nem fűlött a foga, és gondolom, szeretne 7 milla közeli nettóért Európában maradni, de ezt senki se fogja megadni neki. Akkor meg lehet, elücsörög a kispadon nálunk...

SuperTrezi 2024.07.31. 09:31:10

Amúgy nem tudom, miért csalódás jelenleg a mercato bárkinek. Amennyi ügyletet kell bonyolítani, puhatolózni-tudakozódni, tárgyalni, e-mailezni, telefonálni, skype-olni a sereg eladandó emberünk meg a szerződtetni kívántak miatt, szerintem megfeszített munkatempót kíván Giuntoliéktól. És persze, hogy így legatyásodva nem minden alakul úgy, ahogy szeretnénk. De jövőre a BL- meg Klub-VB pénzekkel már nagyobb mozgásterünk lesz.

Gaben Smith 2024.07.31. 09:49:18

@SuperTrezi: nem csalodas ,epp ellenkezoleg az eddigiek jol alakultak ,de egy ideje mintha elvesztette volna az iranyitast Guintoli. A keret felet ki akarja cserelni ,sok esetben azert ,mert Motta igy akarja . Annak a hive vagyok ,hogy a sportig es az edzo dontoson kozosen ,de jelen helyzetben ugy erzem ,hogy tovabb akarunk nyujtozkodni mint ameddig a takaronk er. Pl a Calafiori 40 millaert lett az Arsenale. Nekunk valamiert nem volt ennyink ra ,de kozben a Tobido kb ugyanennyi.
Nem elegedetlenkedni akarok csak most kezd nekem furcsava valni ez az egesz jatekospolitika.

SuperTrezi 2024.07.31. 09:55:59

@Gaben Smith: Az is lehet, mi is megorroltunk a Bolognára Karfióli hirtelen megduplázott ára miatt, s másfelé kezdtünk el nézelődni. Ezek a seggfejek is inkább eladták külföldre, mint hogy a Serie A-ban tartották volna. Pedig nem mondhatni, hogy riválisaink lesznek a közeljövőben. Legalábbis reméljük.

Rikster91 2024.07.31. 10:13:25

@Gaben Smith: 1 hónap telt el és még ugyanennyi hátra van a mercatobol. A sallang emberekre ne is számíts túlzottan, hogy kiszórjuk őket az utolsó 10 nap előtt. Tudják, hogy távozniuk kell, biztosan meghagyják maguknak az időtt, hogy felmérjék a rájuk irányuló keresletet. Már akire van persze.

Az erkezőlez illetően pedig szerintem nem állunk rosszul, bőven letudjuk meg bonyolítani az üzleteket. A bajnokság kezdésére mondjuk nyilván nem lesz végleges a keret.

venember83 2024.07.31. 10:19:49

@Rikster91: "A bajnokság kezdésére mondjuk nyilván nem lesz végleges a keret."

Pedig a terv július vége volt elvileg.

Rikster91 2024.07.31. 10:24:06

@venember83: Az a baj, hogy ez a terv már ott megbukott, hogy a kereslet a kirakott játékosainkra szinte a nullához konvergál. Chiesa aki elvileg a távozók névsorában a legjobban csengő név, kb senkit sem érdekel olyanok közül, akik lazán tudnának érte fizetni. Így meg nehéz azért haladni egyről a kettőre.

MarcoT 2024.07.31. 10:43:53

Egyes hírek szerint a Manu bejelentkezett Bremerért 70 M az ajánlat...

Gaben Smith 2024.07.31. 10:44:47

@Rikster91: persze igazad van de eleg karcsu ez a keret a kovetkezo szezonrra rengeteg meccs lesz.
Pl a Vlahocs/Milik kettos kepes arra hogy hosszabb idore leseruljenek akar egyszerre is.

venember83 2024.07.31. 12:07:52

@MarcoT: úgy-úgy, akkor már lesz pénz Koopra s egy szélsőre/csatárra. Plusz F. González is mélyvízbe kerülhet. Gyerünk!

MarcoT 2024.07.31. 12:22:02

DiMarzio szerint az Atalanta megegyezett a Fiorral Nico Gonzalesről. 30-35 M a deal. Ezt nem a Koopért tőlünk várt pénzből fizetik?

Leram7 2024.07.31. 12:36:10

"Ugyancsak Alfredo Pedullà írt Federico Chiesa helyzetéről, miután Thiago Motta egyeztetett a játékossal, és tájékoztatta arról, hogy a klub nem számol a futballistával. A válogatott játékos maradni akart, de végül egy hónapot kapott helyzete megoldására."

Én ezt nem biztos, hogy értem. A klub nem számol vele és Motta ezt közölte vagy Motta nem akarja és ezért kell mennie. Ennek az lesz a vége, hogy Fede kóborkutyát az öreg Beppe jövőre ingyen begyűjti a sintértelepre. Nem lepnék meg, ha már titokban ment volna erről egyeztetés a háttérben.

Én itt hatalmas gondokat látok. Remélem észnél lesznek a vezetők, mert jelenleg a támadó szélső játékosaink nem jók a szezonra.

Kostic, Weah, Yildiz mellé igazolni kell. De ha ilyen Adeyemikért 50-eket kérnek, akkor itt bajok vannak.

Amúgy nem értem mi a terv. Augusztusban, főleg a mercato végén mindenki drágább lesz.

Eladni vagy szerződést bontani pedig nem fogunk tudni: McK, lengyel, De Sciglio, Rugani, Arthur, Djalo senkinek sem fognak kelleni, vagy ha mégis, akkor az nekünk nem lesz elég igazolni.

Wizzurah 2024.07.31. 12:48:10

Ahogy Chiesa mostanában játszik, igazából ezzel csak gyengíti a sintért, ha hozzájuk igazol. Cuadrado is jól lehúzta a semmire egy évig a hitelezők kezében levő szerintem kb. félig illegitimen működő sintért. Okos taktika!

Mivel ennyi meccs lesz, szerintem nagyon sok fiatal fog lehetőséget kapni, valamint majd jönnek a balhék szezon közben és a végén globálisan is, hogy mégis hogy a faszba gondolták ezt, hogy ennyi mérkőzést akarnak letolni egy évben, plussz a nemzetközi mérkőzések. Gusztustalan az egész, sokszor igazából már nem is érdekel, régen is pl. egy el classico-ból volt kettő, nagyon szerencsés esetben 3 egy szezonban, amit alig vártak az emberek, most már a nagy mérkőzések is érdektelenségbe fulladnak. Ehhez hozzájön az, amerre megy a foci, csak az eredmény a lényeg a látvány kárára, nagyon nagy bajok lesznek. Már egy kifejezetten "rangadó" se tudja lekötni az embereket 90 percekig. Én szoktam járni elég jó csapat meccseire és amúgy a nézők nagyon nagy része a meccs legalább negyedében már a telefonját bámulja... Nagyon nagyon rossz ez az irány.

Leram7 2024.07.31. 13:50:48

@Wizzurah: Nekem nem lenne gondom Chiesa távozásával, de a probléma ott van, hogy 25-30M nem akarnak érte adni és egy Adeyemiért kérnek 45-50-et.
A kérdés az, hogy ki tud pótolni Chiesát és mennyi az illető?
Adeyemi az előző szeonban 5 gól, 2 gólpasszt jegyzett. Mire fel ennyi az ára? Chiesa azért lőtt 10 gólt.

Huijsen ment 15-18ért, Todibo 35-40
Soulé ment 25-29ért, Koop 50-60

Nem tudunk pótolni, mert Arthur, McK féle játékosok eladhatatlanok.

venember83 2024.07.31. 14:21:39

@Leram7: mit kell pótolni Chiesán, ha nem fér bele az edző elképzelésébe, s nem játszana?

Wizzurah 2024.07.31. 14:27:10

@Leram7:
Az árat nagyon sok minden befolyásolja. Szerintem, ami a legjobban rányomja a bélyegét Chiesa alacsony és Adeyemi "magasabb" árára az az, hogy Chiesa-nak le fog járni a szerződése és konkrétan 5 hónap múlva már bárki tárgyalhat vele, hogy ingyen megszerezze, míg Adeyeminek 2027-ben jár le a szerződése a Dortmundnál.

Most az, hogy Adeyemi besülne itt vagy nem, más kérdés, nem tudhatjuk, senki sem tudhatja. Chiesa máshol se futna be, vagy lehet szárnyra kapna és akkor már 70 milliót érne. Igen, lehet. De nem azzal kell foglalkozni, hogy mi volt és mi lehet, hanem ami van. Jelen állás és körülmények sezrint a 25-30 jó ár és ha annyiért elmenne, nem szabad megbánni később sem, az adott időben jó legyen amit cselekszünk, ez a lényeg.

Nyilván én is örültem volna neki, ha Chiesa jobban felépül a sérüléséből és újra a régi lesz, de nem lett. Szerintem a klubnak is és neki is jót tenne, ha váltana. Persze örülnék, ha nem a sintérben tenné ezt. Jelen állás szerint nem bízok abban, hogy ő visszatér régi önmagához, viszont azt kívánom neki.

Adeyemi is örök tehetség, neki is volt sérülése. Szerintem ő jobban halad önmaga újra felépítésével. Azt hozzá tenném, hogy a két játékos között kb. 10-15 millió a különbség, ennyit tesz, hogy valakinek lejár e a szerződése, vagy nem, amúgy nincs nagyon köztük különbség valóban, azon kívül, hogy Adeyemi fizetése 4+1 lesz, Chiesa meg 7-9-et akarna.
Szerintem ez ennyire egyszerű.

Azt nem értem és steven.h-val egyetértek, hogy amúgy ha Todibot megvesszük 40-45-ért, akkor ennyivel Calafiorit is megvehettük volna ennyiért, hisz ő olasz legalább. De nem így lett, szóval innentől fogva Todibo is oké amúgy és annyiért is, bízom a vezetőségben és a játékosban, ha már idejön, akkor nekem ő Juventus játékos lesz és a legjobbat kívánom és várom el tőle, ennyi. Huijsen-ért kicsit én is keveslem az összeget, amennyiért végül elment, de ez van. Én benne nem látom azt a brutál nagy potenciált, szimpatkus és a legjobbakat kívánom neki ettől függetlenül.
Soulé játékjogáért a 29 és még majd +10% szerintem bőven jó volt, Koop viszont rohadtul nem ér 60+-t ezáltal, nagyon max 45. Ha nem adják annyiért, hát tartsák meg, keressenek mást, ennyi...

A szemetet mind kiszórni nem fogják tudni, egy mercato alatt ennyit lehetetlen és szerintem nem is egészséges. Teljesen jó az eddigi mercatoja a klubnak és még mindig van 1 hónap.

sleepy8 2024.07.31. 15:06:39

@Wizzurah: Az sem elhanyagolható tényező, hogy Adeyemi majd' 5 évvel fiatalabb az Olasznál.

Leram7 2024.07.31. 15:12:29

@venember83: Azt a kb. 15 gólt és 10 gólpasszt, amit összehozhatott volna a szezonban.

Ki fog gólt lőni? Jelenleg: Vlaho, Weah, Yildiz van fixen. Vlahonak vannak gödrei, de tőle kötelezően kelleni fognak a gólok. Weah szerintem nem képes 10 gólra és Yildizt még korai megítélni.

Kostic, Milik, Chiesa ha jól értesültem nem kellenek.
Kit fogunk hozni, aki belefér a keretbe? El Shaarawyt?

@Wizzurah: De jelenleg nem akarnak 25 se adni Chiesaért. De tegyük fel kapunk érte 25-30-at, hogyan költöd el? Egy fél ígéret jön ki belőle. Értem, amit leírsz és egyet is értek vele, csak nem tudunk igazolni. Nem látom a reálitását annak, hogy itt értelmes támadókat tudunk hozni.

Szerintem a vezetőség abban volt, hogy Sancho kölcsönben tuti érkező.

Mind1, majd meglátjuk mi fog történni, de a héten valamit alkotni kell a vezetőknek.

Wizzurah 2024.07.31. 15:54:40

@sleepy8 Igen, igazad van, gondolom ezt te is pozitív értelemben értetted, ahogy én is.

@Leram7 Igen, tegyük fel, ogy kapunk érte 25-30-at, mert ha a kutya sem érdeklődik iránta, akkor ezt előbb utóbb neki is realizálnia kell és ha hosszabbítana 5 millió alatti fizetéssel, amivel elvileg a Juventus ajánlatot fog tenni neki, akkor az is jó.
Ahogy Rabiot is hosszabbított anno, miután számításai ellenére a kutya nem érdeklődött utána és akarta megadni azt, amit ő kért. Remélem nem lesz ragadós ez a viselkedés és pláne nem egy Chiesa-ra. Szóval tegyük fel elmegy 25-30-ért, abból a pénzből kit tudnál igazolni, aki már befutott és nem szintúgy lejárós lenne és még jó korban is van? Senkit. Nem mondtam, hogy egy középszerré süllyedt, lejárós Chiesa 25-30 milliós árából lehetne igazolni bárkit, aki megfelelne a nem is tudom milyen elvárásoknak. Ennyi pénzből tehetséget lehet venni, fél ígéretet lehet venni, olyat lehet venni, aki tehetséges, de befürdött valahol, lejárós, sérülésből tér vissza, ez az összeg ma ennyire elég... Meg kell toldani egy tizessel ahhoz, hogy jöhessen egy Adeyemi szint igen tetszik vagy nem tetszik.

Amúgy én 26-ért simán elhoztam volna Greenwoodot pl. De ugye már arról is lekéstünk, szóval ahogy telik az idő, már olyan opcióink sem lesznek, amik lehettek volna. Abban bízom, hogy nem kényszermegoldás lesz ezek miatt és csak cseverből vederbe esünk. Nem írtam, hogy tökéletes megoldás meg szerintem az lenne a legjobb, de az adott helyzetben korrekt megoldás lett volna Greenwood, most korrekt megoldás lenne Adeyemi és így tovább. Sok lehetőség nincs. Cikkeztek Zhegrova szálról, szerintem ő is érdekes választás lehetne 20-25 körül. A Conceicao gyereket vagy hogy kell leírni én bepróbálnám mindenképpen. Sancho kölcsönben, sima opcióval nem lehet rossz. Lehet rosszul tudom, de a Barca szabadulna Ferran Torres-től, szerintem ő is elérhető lenne jó árban. Galeno-ról is cikkeztek, szerintem ő is simán jó lehet. Lehet kölcsönben érdeklődnék a csapágyasra hajtott de szerintem tehetséges Ansu Fatinál. Én simán felvenném a kapcsolatot az alábbiakkal is: Hudson-Odoi, Bergwijn, Saind-Maximin, Paulinho, Fofana, Ricardo Horta, Guedes, Boga. Szerintem Chiesa helyére, ha el menne 25-30-ért inkább egy olcsó megoldás lenne célszerű amúgy, mint egy Adeyemi 45-ért. Mert Todibo is kéne 40-ért, Koop is 50-ért, hát persze...

alexGicamo 2024.07.31. 18:06:54

@SuperTrezi: Ez így van !
És még nincs vége a mercatónak ...

Thuglife! 2024.07.31. 18:52:10

Egyesek hiába remegnek itt a mercato kezdete óta minden nap leírva ugyanazt mégis totál időzavarban vannak.
Már hogy vehettük volna meg/miből Calafiorit Todibo helyett ha egyszer most adtunk el 2 játékost valamire való bevétellel?
Nem várható el a Bolognától hogy ránk várjon ők is BL-re készülnek és pótolni is akarják,a játékosnak sem jó a várakozás.

Rocky80 2024.07.31. 19:07:40

@Thuglife!: hát te hol jártál?

Persze hogy remegünk, ha már megy a takarítás, akkor csináljuk rendesen meg erősödjünk szépen!

Amúgy meg tudod hogy a kedvenc csapatommal kapcsolatban nehezen értek meg dolgokat! XD

Shyr Kahn 2024.07.31. 21:11:46

@Thuglife!: A problema az, hogy a Bologna (csakugy, mint a legtobb olasz klub) pikkel a Juvera es minden mas klubot elenk sorol. Ha lett volna eszuk, akkor az olasz tehetseget probaltak volna az olasz bajnoksagban tartani, ott ahova a jatekos is vagyott honapok ota.
A masik dolog meg a Bazelnek es Roma-nak fizetendo ber, ami miatt Calafiori ara magasabb.
Todibo kolcsonben jon csupan, kivasarlasi opcioval talan es igy rovid tavon olcsobb beruhazas. (hosszabb tavon mar kevesbe)

Wizzurah 2024.07.31. 23:05:11

Calafiori július 29-én csatlakozott az Arsenalhoz, ami 2 napja volt, szóval nem hinném, hogy ezen múlt.

juve2121 2024.08.01. 10:56:21

@SuperTrezi: Csak szólok, azt a pénzt most költjük! :-))

venember83 2024.08.01. 14:12:45

A Libero értesülései szerint az Atalanta és a Juventus már nem annyira barátságos, mint a közelmúltban, mivel a bergamói klubvezetők nem elégedettek a Juventus vezetőinek a munkásságával. A gondot nem a Teun Koopmeinerst illető érdeklődés jelenti, hanem hogy Cristiano Giuntoli a holland középpályással egyezkedett, sőt, meg is egyezett egy torinói szerződés részleteiben, méghozzá azelőtt, hogy a klub képviselőivel tárgyalt volna. Ezért a bergamói klub nem kíván semmilyen engedményt tenni a meghatározott árból, és Teun Koopmeiners maga sem fogja megrontani viszonyát aktuális klubjával a távozás érdekében annak ellenére, hogy már adott a megállapodás a Juventusszal.

Rikster91 2024.08.01. 14:36:27

@venember83: Ránk mindig mindegyik klub haragszik. Vagy ezért, vagy azért.

Wizzurah 2024.08.01. 14:37:28

Miért ne lehetne tárgyalni, ez már réges rég így megy minden klubnál. Igazából, mivel 60-at nem adnék érte, a kis durcijukkal még szívességet is tesznek, mert én nagyon kíváncsi lennék a B meg C verzióra és inkább másfelé fordulnék.

venember83 2024.08.01. 14:50:18

@Rikster91: olykor a klub szurkolói is. :)

Rocky80 2024.08.01. 15:49:01

@venember83: nocsak, nocsak... Köszi az infót!

SuperTrezi 2024.08.01. 16:27:33

@alexGicamo: Egy részét igen, támaszkodunk rá, de az esetleges jó szereplés további eurotízmilliókat hozna a konyhára. Reméljük a legjobbakat.

MarcoT 2024.08.01. 16:43:37

Adeyemi úgy néz ki marad Dortmundban. Ruganiért az ajax érdeklődik. Nico Gonzales ügynökei ma torinóban vannak. Meki mellett lhet, hogy a lengyel kapus is firenzébe tart.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3438) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (955) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10124) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2482) meccsek (4215) mercato (4248) nyilatkozat (7556) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása