Továbbra is Koopmeinersre és Adeyemire koncentrál a Juve

adeyemi_karim_bl-ben_courtois_ellen.JPGMirko Di Natale értesülései szerint a Juventus ismét tárgyalásokat kezdeményez Teun Koopmeiners ügyében az Atalanta képviselőivel, miután a középpályással már adott a megállapodás egy 4,5 millió eurós, ötéves szerződésben. Hamarosan hivatalos ajánlatot is küldhet a Juventus. A következő napokban Karim Adeyemi kapcsán is újabb kapcsolatfelvétel várható, aminek a célja a megegyezés a támadóval. Egyelőre nincs semmilyen párbeszéd a BVB képviselőivel a 40 millió euróra értékelt támadó kapcsán.

A német Sky Sport beszámolója szerint a Tottenham Hotspur érdeklődik Federico Chiesa iránt, és Fali Ramadani párbeszédbe kezdett, de egyelőre nem beszélhetünk konkrét tárgyalásokról a klubok között. A sarkantyúsok mellett az Enzo Maresca által vezetett Chelsea is felmerült az érdeklődők között, és nem titok, hogy a játékos ügynöke Londonba látogatott.

Romeo Agresti értesülései szerint Federico Chiesa nem számkivetett, mivel a teljes kerettel dolgozik, s nem úgy bánnak vele, mint akinek hamarosan mindenképpen távoznia kell. Csak megfelelő feltételek mellett értékesíti őt a klub, s ezek felmerülléséig a bánásmód nem is lesz eltérő a klub részéről.

A jól értesült újságíró szerint Jean-Clair Todibóval adott a megegyezés, és bár a Nice több klub felé irányította a játékost az elmúlt napokban, a védő ragaszkodik a Juventushoz, és ez a hét döntő lehet a játékos jövője kapcsán.

A Tuttosport értesülései szerint Thiago Motta több fiatallal is rendkívül elégedett, így ők a felnőtt keret részét fogják képezni. Két védőről van szó, a balhátvéd Jonas Rouhiról és a jobbhátvéd Nicolò Savonáról. A harmadik játékos a más sokszor pozitívan említett Vasilije Adžić.

Az edzések kapcsán mindenképpen említésre méltó, hogy Fabio Miretti jobb lábfeje megsérült, és a Juventus rendkívül szűkszavú hivatalos közleménye szerint a középpályást a klub munkatársai 15 nap múlva újra kivizsgálják.

Fabrizio Romano a minap arról számolt be, hogy a Roma és a Juventus aláírta az összes dokumentumot Matías Soulé kapcsán, s már csak a hivatalos bejelentés hiányzik az ötéves szerződést aláíró támadó kapcsán.

Matías Soulé pedig a közösségi felületeken elköszönt a bianconero klubtól: „Kedves Juventus, köszönöm az együtt töltött éveket, sokat fejlődtem játékosként és főleg emberként. Köszönöm az összes szurkolónak és a klubnál dolgozó összes munkatársnak, akik az első naptól jól bántak velem. Soha nem foglak elfeledni titeket. Muchas gracias”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr418456781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve2121 2024.07.30. 11:16:30

Soul-et elengedni nagy hiba volt!
Persze kell a pénz, de akkor is! Fiatal, régóta Juve szív dobog benne! Szerintem Chiesa jobb oldalon fog játszani. Ha őt eladják nem tudom mi lesz azon az oldalom, mert Weah lehet beadott kettőt a NB-es Nürberg ellen, de technikailag nagyon kevés. Ahová elvilag tartunk az oda nem lesz elég!

JeetTrader 2024.07.30. 12:03:03

@juve2121: az egyik olasz újság összesítette a mercatonk eddigi teljesítményét anyagi oldalról. A cashflow gyakorlatilag nullás !!! (bevetel/kiada) miközben a fizetéseken asszem 8 millát faragtak.

Szóval eddig egyenleg szempontjából nem költöttünk semmit de még bőven költhetünk!
...ehhez kellettek a fiatalok eladásai. Sajnos nem vagyunk abban a helyzetben hogy megengedjük magunknak amíg egy fiatal Juvet kész állapotba kerül, pénzzé kell tenni hogy atalakulhassunk. Gondolj úgy rá hogy a Sulé és Huijsen árából gyakorlatilag eddig kaptunk egy Dávid Luizt és egy Thuramot. Szerintem ez jó deal!
A többiek eladása és a poszt-lyukak tomkodese még ezután jön!
A Chiesa ügy sem új! Január óta tudja mind a két fél h lejár a szerződése ha akartunk vna már lett vna hosszabbítás és mivel nagy csapatra vágyik ő is kihuzta. Van még egy hónap és utána lehet értékelni....de eddig sztem nagyon is jó ami történik.

MarcoT 2024.07.30. 12:25:07

@JeetTrader: egyet értek! Az a helyzet, hogy szarból kell várat építeni. Közben az az egyik fő szempont, hogy csökkentsük a bérterheket. Ebbe pedig nyilván nem fél bele az, amit Géza kér a szerződés hosszabbításaért. Ezért fog
menni végül, a helyére pedig hozunk majd
mást.

Juve1985 2024.07.30. 12:42:55

Közben fogy az idő. Minél hamarabb le kell zárni a Todibo-Koop-Adeyemi hármas igazolását aztán mehet a felesleg eladása.

Leram7 2024.07.30. 12:44:55

A bérterheknek ellent mond, hogy Rabiot kapott hosszabbítási ajánlatot és szerettünk volna vele aláírni. Szerencsére ez nem valósult meg.

Mindenesetre szerintem jó irány, hogy a fizetéseket rendbe rakjuk, mert ami itt volt az elmúlt években az botrány. Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy a 19 éves de Ligt 3x annyit keresett, mint Chiellini.

Chiesa, ha nem hosszabbít és itt marad a nyakunkon, akkor őt begyűjti a sintértelepre Marotta majd ingyen.
Ha egy csimpánz Adeyemiért kérnek 40M, akkor lehet megérné Chiesaval a hosszabbítás, még rossz fizetési feltételekkel is. Én nagyon félek, hogy nem fogunk találni megfelelő támadókat. Weaht kevésnek érzem, Vlahoban ott van a klasszis, de még nem tudta megmutatni. Yildizzel szemben félő nagyok az elvárások, még nem tudjuk, hogy mire képes.

Soulé deal azt gondolom, hogy rossz volt, mert télre duplázódni fog az értéke. Nagyon áron alul ment. Persze értem azt is, hogy kell a pénz.

A probléma továbbra is ott van, hogy Arthur, lengyel, McK, Kostic stb nincsen érdeklődő.

Nagyon észnél kell lennie Guintulinak, mert egy rossz igazolást sem engedhetünk meg magunknak. Támadó szinten pedig egyre rosszabbak a kilátások. A héten történnie kell már valaminek.

Juve1985 2024.07.30. 12:58:01

Most néztem, hogy még kiket kellene eladni. A lista brutális pedig csak azok akikről pletyka volt.
D.S., Lengyel, Aké, McK, Melo, Djalo, Gori, Frabotta, Kostic, Rugani

Jobb oldalra kell valaki, mert Weah nagyon kevés. Ha elmegy Chiesa és Kostic akkor Adeyemi és Yildiz lesz ott ami azért nem egy életbiztosítás.

A csatársorban pedig Miliket meg kell tartani, mert értelmes csatárt csak brutál áron lehet venni.

Wizzurah 2024.07.30. 13:03:41

Azt ne feledjük el, hogy Chiesa nem feltétlen azért lesz eladva, mert mindenképpen el akarjuk adni, hanem mert szerződése utolsó évébe lépett és a teljesítményéhez mérten a mostani fizetése is brutálisan magas, nemhogy ahhoz képest, amit akarna a szerződése meghosszabbításával. Ezt egy klub sem akarja megadni neki és inkább legyen akkor már eladva, mint hogy esetleg ingyen menjen el. De ha utóbbi lesz, majd jön az orra potty, mint ahogy Dybala esetében.

Én bízom immáron az új vezetőségben, ha ők úgy látják, hogy egy fiatal tehetséget inkább eladnak, elhiszem, hogy annak oka van.
Személyes véleményem mindazonáltal az, hogy Chiesat én is eladnám a helyükben, ahogy nem bánom, hogy el lett adva Huijsen és Soulé is. Van még bőven kit kiszórni, pl. a lengyel kapus, Arthur, McKennie, De Sciglio, stb.
Örülök, hogy szóba került immáron több fiatal tehetség, akik a felnőtt kerettel lehetnek, pláne úgy, hogy mind a három gyerek védő! Szerintem minőségi ugrás következett be, nem is olyan rég még Portanova és Frabotta szint volt a next gen…
Több játékostól meg nagy minőségi javulást várok, ilyen Weah is, míg más, egyelőre persze mélységes csalódás volt, pl. Djalo, Barbieri.

Nem kell a klub minden döntésével egyet érteni, de ezen mantrázni nap mint nap és fosni a negativitást, pláne egymással veszekedni itt a fórumon balgaság.

Attilio79 2024.07.30. 13:09:07

@JeetTrader: Kihagytad a Rabiot (és Sandro) által keletkezett bérűrt a számításból.
Ez a mercato egyelőre nagyon kérdőjeles szerintem.
A ballaszt itt van továbbra is, Tek, DS, Arthur, Kosztics, McK, Milik (stb.?) itt van továbbra is. (Velük ugye nem számol a mester)
Kean eladás bravúros volt.
Egyelőre Barrenechea, Soulé, Huijsen pedig a jövőnket jelenthette volna, pár éven belül kiderül, hogy mennyit is érnek valójában.
Szóval a könnyebb és nem a munkásabb eladások történtek meg eddig.

Attilio79 2024.07.30. 13:10:59

@Attilio79: Ja és még annyi, hogy értük megkaphatnánk azt a 30 millát, amit Chiesából kaphatunk, ergo akár maradhatna is Fede.

Rikoo 2024.07.30. 13:31:49

Romano és Schira szerint hiába utazott Chiesa ügynöke Angliába. A Tottenham és a Chelsea sem tesz ajánlatot a játékosért jelen állás szerint.

Rikoo 2024.07.30. 13:43:09

Luca Marchetti(Sky): Az hogy Giuntoli inkább Adeyemiért tesz ajánlatot, azt mutatja, hogy Koopmeiners már nem prioritás többé és nincs kizárva, hogy inkább más célpontok felé veszi az irányt.

Albanese: Az elmúlt napokban a vezetőség átnézte a könyvelést és a költségvetést mielőtt újabb ajánlatokat tennének játékosokért.

Rikoo 2024.07.30. 13:47:23

Di Marzio: 4 éves szerződést ajánlott Giuntoli Adeyeminek, a fizetése 4+1 millió euró lehet.
35 millió eurós ajánlatot tehetünk a Dortmundnak a játékosért, ami 10 millió euróval nőhet. Ebből 5 millió euró könnyebben, 5 millió euró pedig nehezebben megvalósuló bónuszok formájában

Agresti: 30 millió eurót + bónuszokat ajánlhat Giuntoli a Dortmundnak.

Fabrizio Romano: Adeyemi a Juventushoz akar igazolni.

Rikoo 2024.07.30. 13:50:41

A Koopmeiners szálhoz tartozik, hogy az Atalanta csak 60 millió euró feletti ajánlat esetén válna meg a játékostól.
Ez azért érdekes, mert csak 2 év van már csak hátra a szerződéséből, főleg hogy éltek a +1 éves opciójukkal. Jövőre jóval alacsonyabban lehetne leigazolni a játékost, főleg ha Olaszországban szeretne maradni hosszútávon a párjával.

A cserecsatár posztra Kalimuendo lehet esélyes, akivel Motta már dolgozott együtt Párizsban, az U19-es csapatnál.
A hétvégén pedig Maximilian Beier ügynökével is felvették Giuntoliék a kapcsolatot, de ez csak egy szimpla érdeklődés volt.

Leram7 2024.07.30. 14:23:07

@Wizzurah: Pontosan mennyit akar keresni nálunk Chiesa?

@Rikoo: Ha Koop nem érkezik és eladtuk Soulét, valamint jön Adeyemi és Todibo az maga a vicc.

Adeyemi 40-45-ért úgy, hogy 4+1M lehet a fizetése egy igen komoly vicc. Ennyiből még mindig Chiesa még ha 10M kell is neki fizetni.

Kalimuendo az egy újabb Kean, ennyiből Milik maradhat.

venember83 2024.07.30. 14:28:31

@Rikoo: "A Koopmeiners szálhoz tartozik, hogy az Atalanta csak 60 millió euró feletti ajánlat esetén válna meg a játékostól."

Lényegében nem akarják eladni, ennyi.

Rikster91 2024.07.30. 14:39:01

@venember83: Nekem ez azért érdekes, mert Koopmeiners maga mondta tán, hogy marad még egy évet, ami ugye most letelt és aztán továbbállna. Már tavaly is szeretett volna lelépni az Atalantatol, de Gasperini kedvéért maradt. Ő a maga részéről megtette a szivesseget a klub felé, most akkor hol a másik oldal. A túlhypolt ára az megvan Koopnak.

Rikster91 2024.07.30. 14:39:41

@Rikster91: Hozzáteszem nekem ennyiért se Koop nem kellene, sem pedig Adeyemi...

Wizzurah 2024.07.30. 14:43:24

@Leram7: Úgy tudom, hogy Chiesa jelenlegi fizetése bruttó 9 millió, nettóban úgy 5 millió körül kaphat. Ugye 7-9-et szeretne kézbe, amiért nem hibáztatom, hisz eddig valóban bárki lehúzhatta a klubbot. A baj, hogy ennek már vége, ill. ez a része nem baj, a nagyobb baj, hogy a játékosok még mindig lehúznák a klubbot, a legnagyobb baj pedig az, hogy olyanok, akiknek a teljesítménye köszönő viszonyban sincs a fizetési igényével.

Adeyemi 22 éves és már 2 szezon van a lábában az osztrák és egy a német bundesligából és már 29 bajnokok ligája mérkőzésen is pályára lépett. A mutatói elég jók.
Ha azt nézem, hogy egy ilyen játékos 40 millióért cserél klubbot, ami ki tudja hogy kerül kifizetésre, pl. 4 év alatt, 35+5 könnyen vagy nehezen elérhető bónuszok, stb. és egy Soulé, akiért itt sokan oda vannak, ettől függetlenül egy fél jó szezonja volt egy kiesett harmatgyenge serie a csapatban eladjuk 30-ért, akkor azt kell hogy mondjam, hogy igen jó deal és a klub már eladni is tud.
Aki nem látja a pro-kontrát elfogulatlanul, az nem tudom, hogy mit néz és mit érez.
Egy ilyen játékos fizetése 4+1 millió teljesen korrekt. Túlzó fizetésről majd akkor beszélhetünk, ha szar lesz, de előre elítélni eléggé felesleges, Chiesa-ról meg már tudjuk, hogy gyenge, mégis többet keres annál, mint amennyit Adeyemi keresne, ráadásul a fizetési igénye a hosszabbításra meg kifejezetten nevetséges. Ahogy írtam, majd jön az orra potty, mint Dybala-nál.

Kalimuendo is érdekes egy választás. Sosem lehet tudni, előre keresztet vetni és elítélni játékosokat érdekes, nem is értem, hogy lehet így sarat dobálni kb. az összes hírre, miközben valaki elvileg a klub szurkolója.
Aki már itt van, és igen, bizonyította, hogy egy rakás fos, az oké, de így előre ítélkezni... érdekes.

venember83 2024.07.30. 14:48:07

@Rikster91: talán a PL-re várnak. Ha így van, hajrá. A mercato eleje óta sokallom az árát a hollandnak egy Serie A (legyünk optimisták) bajnokesélyes csapat büdzséjéhez.

Rocky80 2024.07.30. 14:49:57

@Attilio79: szép meglátás, egyetértek, munkásabb eladásokat is kérünk hogy haladhassunk.

@Rikoo: lelombozó ez a Chiesa hír, Koopi is meglepett, habár Adeyemiről jókat hallottam. Kérdés, hogy az olasz bajnokságban hogy muzsikál majd. Szerinted illik ő hozzánk?

Illetve azon gondolkozom, hogy ha a Koop pénz elmegy Adeyemire; akkor a támadó középpályás poszt megint "gazdaságosan" lesz megoldva, tehát nem feltétlenül olyan minőség érkezik majd mint ami kellene.

Nekem az "orrunk" egyelőre elég gyengécske, egyetértek ezekkel a véleményekkel.

Rocky80 2024.07.30. 14:55:49

@venember83: nem az ára sok, mi vagyunk csórók...

Király Viktor után szabadon: "Csóró, everybody knows my Name..." XD

Amúgy egy legjobb korban lévő, Seria A-ban bizonyított támadó középpályás, gólokkal, gólpasszokkal. A teljesítményéhez képest elfogadható ez az ár.

Wizzurah 2024.07.30. 14:56:46

Az kimaradt bocsi, hogy azzal viszont egyetértek, hogy Koopot 60 vagy afelett vicc. Neki is volt egy jó szezonja kb. az Atalantában, nyilván benne nagy potenciál van, holland, stb. 45-50 nagyon max. Atalanta vicc amit akar, akkor tartsák meg, ár-minőségben bőven találhatunk szintnek megfelelőt.
Ez persze szintúgy csak az én véleményem.

venember83 2024.07.30. 15:08:17

@Rocky80: Adzic nagyon ígéretes, őt keretben tartaná Motta. Tkp a srác.

Leram7 2024.07.30. 15:13:31

@Wizzurah: Nálam 7M megérne Chiesa úgy, hogy + 1-2 évet hosszabbítunk vele.

Adeyemi 2 éve van dortmundban ezalatt volt 8 kisebb és közepes sérülése.
Az előző szezonban 5 gól és 2 gólpassz a teljesítménye.
2 szezonban van 2 piros lapja is.

Nem igazán volt ő alapember dortmundban, volt egy nagyon jó szezonja a salzburban, aztán leigazolták, de azóta a teljesítménye és az értéke is lement.

Ha 40-45 megvesszük Adeyemit, akkor azzal megszívjuk. Kölcsön és nem kötelező opcióea azt mondom oké.

Atalanta bebizonyította a Romero és Hjolmund transferrel, hogy tudnak eladni.
Itt az a kérdés, hogy lesz nekik Koopra vevő a PLből. Szerintem nem lesz. MC-be nem kell, ott van De Breuyne, MU-ba ott van Fernades, chelsea új profiljába nem illik, valamint ott van Palmer, poolba nem kell, ott sok a támadó kp, spurs tavaly megvette Madisont, arsenalban ott van Odegard.

Gyakorlatilag mi vagyunk együl Koopért. Oda kell adják 50-ért, vagy jövőre 25-30-ért.

Del Pybala 2024.07.30. 15:16:17

@Leram7: Miert erne jovore 30-at?

Galbandi 2024.07.30. 15:19:31

Az tényleg megéri nekünk, hogy inkább kifizetünk 40 milliót (plusz bér) Adeyemiért, ahelyett, hogy mondjuk pár millióval megtoldjuk Chiesa bérét (nem tudom, pontosan mennyi a különbség a jelenlegi és az igényelt bére között) és 'kapunk' egy kész játékost átigazolási díj nélkül arra a posztra, amit Adeyemivel szeretnénk betölteni? Én értem, hogy Chiesa nem tud arra a szintre visszajutni, ahol a sérülése előtt volt, de mi garantálja, hogy Adeyemi valaha is eléri majd azt a szintet? A 40 milliós vételár? Csak mert jelenleg ő sem tart ott, ez a napnál világosabb.

Rikoo 2024.07.30. 15:27:36

@Del Pybala: Mert kijelentheti, hogy nem fog hosszabbítani, mint ahogy Khephren Thuram is jóval áron alul távozott most nyáron emiatt.
Tavaly még a dupláját kérték érte.
Bár szerintem lesz még idén hisztim, ha nem engedik el...

@Leram7: Érdekes Adeyemi helyzete, mert Haaland és Szoboszlai után ő volt a legnagyobb tehetség. Viszont Dortmundban nem nagyon találta a helyét egyik poszton sem.
Mondhatni kétlábas játékos, de azért a bal az ügyesebb. Ezért sem értettem miért próbáltak vele vonalszélsős játszatni, ennyi erővel lehetett volna középcsatár, mint Salzburgban.
Érdekesség, hogy megdöntötte minden idők sprintrekord idejét a Bundesligában.

Koopmeinersre bőven lenne vevő, de ő akar Olaszországban maradni. Agresti szerint a párja miatt is, mert nagyon jól érzik magukat az országban.

Rikoo 2024.07.30. 15:31:18

@Rocky80: Fogalmam sincs, bármi megtörténhet. Ha abból indulok ki, ahogyan Ausztriában teljesített, akkor igen.
Németországban lett ráerőltetve ez az egy dimenziós játék, szerintem annál azért többre képes, mint amit Dortmundban láthattunk tőle.
Neki nem a vonal mellett kellene játszania, hanem közelebb a kapuhoz, mint ahogy Salah is tette a Serie A-ban.

30+10 millió euró korrekt ár lenne érte.

venember83 2024.07.30. 15:33:58

@Leram7: "MC-be nem kell, ott van De Breuyne"

Elvileg már elengednék, s helyettest keresnek.

Rikoo 2024.07.30. 15:34:06

@Wizzurah: @Galbandi: Eddig leginkább arról beszélt mindenki, hogy Motta nem tervez egyáltalán Chiesaval. És erre jön még rá pluszba a lejáró szerződése és fizetése...

Én is nagyon örülnék, ha inkább ő maradna. Próbálunk elindulni egy nemzetközi, modern és trendi csapat irányába, de nekem jobban tetszene, ha a klub inkább a hagyományos értékeket erőltetné, pl. több olasz és argentín játékos a keretben.

Wizzurah 2024.07.30. 15:37:17

@Leram7: Miért gondolod úgy, hogy megérne 7 milliós nettó fizetést, ami amúgy a klubnak jóval többe kerülne? Félre ne érts, én is örülök, ha olasz van a keretben és nekem is szimpatikus amúgy Chiesa. De a sérülése szerintem ketté törte a karrierjét, meggyőződésem, ha az a komoly sérülés nem lett volna, az egyik legjobb olasz focista lenne és akkor most nem 20-30 körül próbálnánk eladni minden áron, hanem 80-90 milliókról beszélgetnénk. De nem így lett. Ugyanazt látom nála, mint Zaniolónál. El kellene mennie egy gyengébb csapatba újra felépítenie magát, ahogy ő tette és most jut el oda, hogy talán újra szintet léphet.
Adeyeminek az előző szezonban volt főleg sérülése, de én úgy látom, hogy eléggé kilábalt belőle, most hogy azért, mert erősebb felépítésű és hogy ez a származása miatt van, vagy gének, bármi, nem érdekel engem.
A sérülése évében pont, hogy kb. minden mérkőzésen pályára lépett, most nyeri vissza a formáját szerintem. Persze az ő leigazolása is elsülhet rosszul, nem mondom, hogy nem.
De azért a világ egyik legjobb nevelő egyesületében nevelkedett (Salzburg) és azért csak egy Dortmund-ban játszott és szerezte a tapasztalatokat, nem egy Frosinonéban, vagy egy ugyanebben az időszakban durván lejtmenetben levő Juventusban.
Én így látom, persze nekem az is jó, ha Chiesa észhez tér és alá írna ő is 4-5 milliós fizetéssel. Másik oldalról meg nézem azt, hogy Motta focijába mennyire illene Chiesa? Mert szerintem Adeyemi igen, most olyan neveket is bedobnak, akikről eddig sose gondoltuk volna, hogy leigazolhatjuk, mert úgy gondolom, hogy most tényleg az edzőhöz próbálják alakítani a keretet és sokkal gördülékenyebb a kommunikáció a vezetőség és az edző között, mint az előző években és bár én mindig ekézem hallegrit, az nem csak az ő sara és etéren ő is jobban megérdemelte volna azt, hogy jobban neki igazoljanak, bár amikor arra gondolok, hogy neki Arthur meg Parades kell... nem tudom....
Bár nem azonos poszt, nekem az is jó, sőt... ha marad Chiesa, jön Adeyemi és Atalanta dugja fel a Koopot a seggébe a 60+ igényével.

Wizzurah 2024.07.30. 15:46:47

@Rikoo: Ezzel egyet értek, de én úgy látom, hogy a jelenlegi olasz fiatal labdarúgók nem ütik meg azt a szintet. Nagyon sokat romlott az olasz fiatal játékosok kinevelése minőségben, szerintem ők ugyanolyan begyöpösödöttek, mint pl. a magyarok is ilyen téren. Hol képzeltük volna el, hogy egy Olaszország egymás után több világbajnokságra sem képes magát kvalifikálni. Így nem lehet építeni olasz labdrarúgókra sajnos, vagy lehet, de akkor meg ne akarjunk nagy célokat kitűzni.
A dél amerikaiakkal meg az a baj, hogy jó lenne igen, de az összes ténylegesen nagy fiatal tehetséget beszívja magába a PL és a La Liga. Globálisan igen nagy bajban van szerintem az olasz labdarúgás, mind válogatott, mind klub szinten.

Shyr Kahn 2024.07.30. 15:53:05

Csalodott vagyok Adeyemi miatt. Nekem nem tetszik, hogy Ot hajtjuk. Galeno es/vagy Conceicao jobban tetszett volna. Utobbi relative olcso is.

Ami Chiesa-t illeti, meg mindig van egy jo honap, hogy eladjuk, de ilyen magas fizuigeny mellett es erdeklodok hianya miatt vegkepp nem tudom, hogy az Adeyemi biznisznek van-e letjogosultsaga.

Koop a mai arak mellett er 60-t, de nincs penzunk, igy jogos, hogy nem akarunk ilyen magasara menni erte. Ha az Atalanta makacs, es Motta is elegedett a kp-val, akkor van ertelme annak, hogy nem megyunk erte. Kicsit olyan ez, mint a Swergej Milinkovic-Savic fele szal. Vele kapcsoltban is minden nyaron volt felroppeno hir, hogy elhozzuk majd es vegul sosem tettuk meg. Az utolso evben, azert nem, mert az arab ligaba vagyott sajnos.

Del Pybala 2024.07.30. 16:09:01

@Rikoo: De Koop szerzodese ervenyes 2027-ig..Thurame lejart volna jovore

Leram7 2024.07.30. 16:35:16

@Wizzurah: Nem érdemel Chiesa 7M fizetést.
De Adeyemi sem érdemel 4+1et és nem is ér 40-45öt.
Ha a Adeyemi és Chiesa között választanom kell, szerintem Chiesa maradása jobb üzlet, mint a Adeyemi megvétele. Ha el tudjuk adni Chiesat értelmes összegért, az már más kérdés, de ez nem fog megtörténni.

Viszont jelen helyzetben célszerűbb lenne vele még rossz feltételekkel is hosszabbítani. Ennek az lesz a vége, hogy jövőre ingyen megy a sinterbe. Beppe lesben áll, ezt lehet érezni a levegőben.

A következő nagy dél amerikai generációt már leigazolta a real és a chelsea. Kendry Páez, Estevao, Endrick, stb már 16-17 évesen el vannak adva és az anyjuk és apjuk is kilóra meg van véve.

@Del Pybala: Megnéztem, tényleg 2027 Koop szerződése, akkor az Atalanta jobb helyzetben van sajnos, mint gondoltam.

Nálam Chiesa, Vlaho, Yildiz trió Weah, Milik, +1 szélső elfogadható a szezonra.

A másik pedig ami nekem nem szimpatikus a mai fociban, hogy kb minden játékos fekete bevándorló. Megnézek egy real madridot vagy egy fradit és szinte összes játékos fekete. Ez engem taszít. Örülök Luiznak, Thuramnak, de ne legyen mindenki afrikai, délamerikai a csapatban. Azért 70-80%ban legyen európai a játékoskeretünk.

Shyr Kahn 2024.07.30. 16:46:13

@Leram7: "A másik pedig ami nekem nem szimpatikus a mai fociban, hogy kb minden játékos fekete bevándorló. Megnézek egy real madridot vagy egy fradit és szinte összes játékos fekete. Ez engem taszít. Örülök Luiznak, Thuramnak, de ne legyen mindenki afrikai, délamerikai a csapatban. Azért 70-80%ban legyen európai a játékoskeretünk."

Well... egyetertek. Kicsit sok lesz ez mar, de sajnos ez annak koszonheto, hogy ezekben a csaladokban toljak elsosorban erosen a focit. Az europaiak meg elpuhultak es kemenysegben, agilitasban egy bizonyos ponton felul lemaradnak ebben a tekintetben. Tisztelet a kivetelnek. Conceicao fia egy ude szinfolt lenne ebbol a szempontbol is (bar en inkabb azt nezem, hogy a portugal vonal mindig is elonyosebb volt szamunkra)

Del Pybala 2024.07.30. 16:55:39

Kozben a Roma valszeg megszerzi Tema Dovbyk-ot aki ezerszer jobb mint Vlaho es 30m-ba kerul...igaz idosebb.

steven.h 2024.07.30. 17:02:21

@Wizzurah: Szerintem azért vannak bőven olyan olasz játékosok akik megütik a szintet, csak a Juventusnak nem eladók csak felárral, vagy valamiért a játékos érzi úgy hogy előző klubja miatt ide biztosan nem jön pl:
- Calafiori vagy Buongiorno bőven tudná azt hozni mint Todibo, utóbbi nem is volt drágább, de Calafiori a Bologna felára, Buongiorno meg inkább ment nápolyba a Torino miatt, mint hogy meghallgassa a Juve ajánlatot.
- Frattesi szerintem pont hasonló profil mint Douglas Luiz, de ő a sintérbe került és ott meg vesztegeti szerintem az idejét mert többet kellene játszania
- Raspadori bármikor szívesebben látnám mint Adeyemit, de itt is a fő gond, hogy a Napoli a Juve ajánlatot meg se hallgatja

Ezen kívül még ott van a Torinos Ricci, aki profilban azért más, de szerintem benne is nagy a potenciál, Cambiaso alternativájának ott van Parisi, csatár poszton viszont nagyok a gondok olasz szinten jelenleg.

Rikoo 2024.07.30. 17:03:10

@Wizzurah: Igen, sajnos ez a realitás.

@Del Pybala: Na ez a nagy szívás. Ezek szerint a + opció 2027-ig szólt. Ez a játékosnak és a Juventusnak sem túl előnyös...

@Shyr Kahn: Igazából a foci a pór nép sportja. A tradicionális nyugat európai társadalomban egyre kevesebb gyerek sportol és választja a labdarúgást.
Ezzel szemben ott vannak az afrikaiak vagy afrikai felmenőkkel rendelkező gyerekek, akik ráadásul a génjeik miatt még előnyben is vannak.
Ha ez a tendencia folytatódik, akkor még drasztikusabb lehet ez a következő 20-30 évben.

Wizzurah 2024.07.30. 17:23:49

@steven.h: Fene tudja. A Juventushoz képest mondod, akkor oké, meg persze, de én a válogatott szintre gondoltam, hogy ugye olasz játékosokkal legyünk tele inkább, a tradíció, hogy velük sikeresek legyünk, szerintem ahhoz képest gyengék, így értettem. Egy Todibohóz hasonlítod, aki szintúgy nem francia válogatott jelenleg, a közelébe sincs, pedig egy Upamecano volt a kezdő a full ötlettelen szar francia válogatottban ezen az eb-n...
Mindamellett Buongiorno semmi pénzért nem jött volna hozzánk, ezt kijelentette, ahogy Frattesi is sintér szurkoló, bár a játékidejével már elégedetlen igen. Calafiorival még várnék, megnézem az első szezonját az Arsenalban, majd utána kijelentem, hogy megüti e a szintet.
Raspadori nálam nem mérce, meg akiket írunk, ezek mind középső polcosok, meg is lehet nézni mire megy az olasz válogatott mostanában, ehhez még hozzá adunk egy tipikus régi módi silány olasz edzőt és garantálva is van a bukás. Én azokhoz mértem, mint pl. amikor az olasz válogatottban olyanok játszottak még mint Maldini, Del Piero, Cannavaro, Vieri, Roberto meg Dino Baggio, Costacurta, Albertini, stb. a végtelenségig lehetne sorolni a világklasszisokat és ami még fontosabb, ezek szinte majdnem mind, kivétel nélkül az olasz bajnokságban játszottak, olasz klubbokban.
Hol volt akkor az olasz foci, válogatott és klub szinten is és hol van most, hát... Erre értettem, hogy a szintkülönbség, a célok, a sikeresség ég és föld.

Wizzurah 2024.07.30. 17:26:47

De az összes többi válogatottat is meg lehet nézni azokból az időkből, mert ebben igazatok van. Fehérek voltak! Valamint a foci az foci volt, nem csak az üzletről szólt ilyen szinten, mint napjainkban, igazi, brutálisan élvezetes meccsek voltak, egy percre nem fordulhattál el a tvtől. Nah, egy kicsit elkalandoztunk a témától :)

ggbuffon 2024.07.30. 17:45:46

@Leram7: oszt ugyan mire fel adnank Kiezanak tobbet? Kb az elso felszezonja kivetelevel full kozepszer vagy az sem. Másokat ilyen kopedelem után vasvillával kergetnetek el.

Ott van pl Rabiot. Persze, nem ugy kuzdott mint Davids, nem ugy csokolgatta a cimert mint Del Piero, de a statjai alapján ebbol a kutya keretbol simán kiemelkedett, amellett h stabil francia valogatott, akik mellesleg vb ezustermesek, na meg ott epp nincsenek szarul eleresztve kozeppalyassal. Ő mégis persona non grata volt kb az egesz itt tartozkodasa alatt.

Persze lehet kritizalni sokminden miatt de ez igy nem tul objektiv.

Shyr Kahn 2024.07.30. 17:50:44

@Rikoo: "akik ráadásul a génjeik miatt még előnyben is vannak." - ez az egyetlen pont amivel nem ertek egyet. Ez sztem nem genetika kerdese elsosorban, hanem kulturalis/szocialis kerdes. Lasd a latin amerikaiak genetikajat, ami marha kozel van az europaihoz es megis ott vannak talan a legnagyobb tehetsegek. Sztem erosebb teny az, hogy a szegenyebb gyerekek kemenyebb terepen nonek fel es tobbet/kemenyebben jatszanak.
Ahogy korabban emlitettem van egy kolumbiai kollegam, aki biraskodik is esetenkent. A szulok panaszkodtak ra, pedig szimplan a del amcsi kemenyebb stilusnak megfeleloen nem fuj be mindent szabalytalansagnak. O igy nott fel es mondta nekem, hogy az a cel, hogy a gyerekek hozzaszokjanak a kemenyebb jatekhoz, igy felesleges lefujni minden aprobb esetet, mert ugy sosem szoknak hozza a magasabb szintu fizikalis jatekhoz. Valahol van igazsag abban, amit mond... tulzottan az elpuhultsag iranyba megyunk szinte minden szempontbol. Foleg eszak amerikaban es europaban van egy kulturalis nezopont/alap, ami a bevandorlokra nem jellemzo, mert Ok mashogy nottek fel. Es ugye a bevandorlok tobbsege europaba a kozel keleti/afrikaitersegbol jon.

Innen mar konnyu levezetni, hogy miert csokken az arany.

Rikoo 2024.07.30. 17:58:31

@Shyr Kahn: Nézd meg az elmúlt minimum 50 év férfi maratoni futóit vagy férfi 100 méteres sprintereit. Fehérek ezzel nem tudnak versenyezni, genetikailag.

Shyr Kahn 2024.07.30. 18:13:27

@Rikoo: A maraton es sprint mas kerdes. A foci az egyik olyan sport, ahol osszetettebb ez a kerdes, mert nem olyan, mint pl a kosarlabda, hogy a magassag feltetlenul elony lenne. Usain Bolt sem tudott igazan jo focista lenni, szoval a gyors sprint elonyos, ha van, de nem feltetlenul azok a legjobb jatekosok, akik a leggyorsabban sprintelnek. Ezzel azt akarom mondani, hogy itt is lattam az egyik kupaban hatalmas sracokat U11-ben. Egyik masik majdnem olyan magas volt, mint egy felnott. Feketek voltak es fizikalisan nagy elonyuk volt (vegsebessegben is). Es megis mi jutottunk a dontobe ellenuk (abban a csapatunkban mindenki feher volt es a masik csapat jatekosaihoz kepest relative alacsonyak is voltak). Ez nem egy elszigetelt eset volt egyebkent. Ezert mondom azt, hogy atletikussagban, magassagban valoban lehet genetikai elony, de osszessegeben a fociban ez kevesbe szamit, mint mas sportokban. Pl az alacsonyabb jatekosok fordulekonyabbak es gyorsabban tudnak cselezni. Rovid tavon robbanekonyabbak, ami ellensulyozhatja a magassagban/sulyban levo kulonbseget.
A feketek genetikailag dominalnak az futasban, kosarlabdaban es miegymasban, de vannak sportok, amikben nem. A foci felemas meg mindig. A fo gond az europai es nyugati tarsadalom elpuhulasa szvsz.

Rikoo 2024.07.30. 19:10:26

@Shyr Kahn: Egyrészt igaz is meg nem is. Azért ezt a kettőt emeltem ki, mert a sebesség/erőnlét és fizikum(izomzat), ami a leginkább számít, ha a technikát/játékintelligenciát és a mentális dolgokat kivesszük a képletből.
Na most az európai regionális akadémiákon pedig fizikai tesztek vannak, amikben nyilvánvalóan gyerekkortól kezdve a fekete gyerekek tudnak dominálni.
Franciaország a tökéletes példa. Egyszerűbb megtanítani focizni az afrikai gyerekeket, mert óriási előnyben vannak, már 6-7 éves koruktól kezdve.

Lehet, hogy látsz Kanadában egy példát, de ez általánosságban jelen van már világszerte, leginkább Európában.
Robbanékonyságban is nagyon nehéz versenyezni a fekete játékosokkal.
Szerintem Mbappé és a generációja még csak a kezdet és ennél jóval drasztikusabb lesz a különbség a fekete játékosok javára a jövőben.

"A fo gond az europai es nyugati tarsadalom elpuhulasa szvsz."
Olyan szempontból mindenképpen, hogy kisebb a merítési lehetőség és a nyugati gyerekek hamarabb is feladják.

Leram7 2024.07.30. 20:41:53

@ggbuffon: Azért adnánk neki többet, hogy ne vigye el a sinter jövőre ingyen. Meg igazolni még többe kerül.

Ha Adeyemi kerül 40-45-be és a fizetése 4+1, akkor nálam inkább keressen Chiesa brutto 12-őt, minthogy bekockáztassuk Adeyemit. Chiesa azért egy 10-15 gólt és 10 gólpaszt össze tud hozni a szezonban. Valamint nem csak Chiesa volt rossz, bőven akadtak a csapatban gondok.

Rikoo 2024.07.30. 20:54:34

@Leram7: Szerintem nyugodtan elengedhetjük ezt a Chiesa-Inter szálat.:D

Rocky80 2024.07.30. 21:38:18

@Leram7: szerintem már nincs ennyi gól+gólpassz Chiesaban amúgy...

Szóval nyugodtan mehet az Interbe, egyrészt nem akkora spíler meg legenda ő, másrészt kb. úgy járnak vele mint Cuadradoval: észre se vesszük hogy ott van...

Amúgy meg Marottának több esze van annál hogy leigazolja. De ha megteszi, magára vessen! :D

Shyr Kahn 2024.07.30. 22:49:17

@Rikoo: Itt nincs fizikai teszt, hanem kiertekeles van merkozesek/edzes alapjan. Az UEFA maskent csinalja. Valoszinu profibban, de sajnos csupan a fizikalis adatokra koncentralni hibas elkepzeles szinten. A technika es jatekintelligencia meg fontosabb az en olvasatomban, hiszen hiaba futsz te ketszer gyorsabban, mint a masik jatekos, ha a labdat jo helyre, megfelelo erovel passzoljak, akkor futhatsz te utana ezerrel. Ez persze egy leegyszerusites, hiszen amikor tamadast epitunk, akkor a gyors labda nelkuli sprintnek nagy a szerepe. Ammennyire en tamaszkodhatom masok velemenyere europat illetoen, a spanyol utanpotlas neveles pontosan az utobbira epit a leginkabb. A jatekintelligencia, a megfelelo gondolkodas naluk elonyt elvez. Ha megnezzuk, akkor a valogatottban is latjuk, hogy ezzel vegig tudjak verni Europat, ahol sajnos a fizikalitas van meg mindig a kozpontban. Az angol foci a sebessegre epit, a francia es a nemet inkabb a fizikalitasra. Mindben a feketek jobbak.
Olaszorszag is kivetel volt (taktika az elso), csak ott sajnos elbukoban van az utanpotlas, meg ha akarnak is tenni ellene. Remeljuk idovel a spanyol modell diadalmaskodik majd es peldat vesznek rola mindenhol, mert ha fizikalisan az afrikai bevandorlok elonyben is vannak, de fejben hatranyban es ez megint csak azt mutatja. hogy genetikailag csupan reszben vannak elonyben, hiszen intelligenciaban hatranyban (aminek az alapja kulturalis, semmint genetikai es ez jo darabig nem is fog megvaltozni, mert nehezen integralodnak tobbnyire es parallel kulturakban elnek Europan belul).

steven.h 2024.07.31. 10:11:20

@Wizzurah: Én most ahhoz képest mondom akiket le szeretnénk igazolni, vagy már le is igazoltunk, azokhoz képest minőségben valószínűleg lett volna egy olasz is hasonló korban, csak ahogy te is írtad, meg én is, vagy felárral, vagy személyes okokból nem jön.

Egyébként pedig értem amit mondasz, de valamennyire a kettő szerintem összefügg, az olasz válogatott mindig akkor volt igazán erős, mikor a Juventus is erős volt, talán a legutóbbi EB győzelmet leszámítva, de azért ott is kellett a Juventus középső védő kettőse. Ha a Juventus úgy tudna erős lenni, hogy olasz játékosok potenciálját járatnák csúcsra (szerintem semmivel sem tehetségtelenebbek mint más országok fiataljai, nyilván ilyen Yamalt vagy Pedrit felesleges idekeverni, mert ők más tehetség szint) akkor azzal az olasz válogatott is jobb lenne.

Rikoo 2024.07.31. 21:33:02

@Shyr Kahn: Sejtettem, hogy fel fogod hozni a spanyol példát.:D
Igen, ez egy pozitív út lehetne mindenki számára, de ez jelenleg 2 országban működhet: Spanyolország és Olaszország. Mindkét nemzet alapvetően nacionalista és valljuk be rasszista is elég keményen.
Franciaország inkább épít Afrika válogatottat a legtöbb sportban...

Shyr Kahn 2024.08.01. 00:32:55

@Rikoo: :D nem lehetett kihagyni.

A mai atertekelesek szerint valoban rasszista, de en maradi vagyok es a rasszizmust ugy ertelmezem, hogy a mas rasszal szembeni allasfoglalas, csupan a mas rassz (mondjuk borszin, vagy szemalak) miatt. Marpedig mind a spanyoloknal, mind az olaszoknal akad fekete jatekos. Igaz keves, de pontosan azert a nacionalista allasfoglalas miatt, mert Ok a sajat nemzetuket szeretik a kozeppontba tenni. Minden mas nemzetet (meg ha ugyanabbol a rasszbol is van) kevesbe. Ennek ugyanakkor van ertelme az en olvasatomban.
Szoval Ok inkabb tradiciokon, nacionalista elveken belul latjak a dolgot, mert kifejezetten a spanyol/olasz jatekosokat preferaljak (borszintol fuggetlenul) es ilyen szempontbol majdnem mindegy nekik, hogy te magyar vagy-e, alban vagy etiopiai.

Egyetertek veluk. A rassz nem szamit, de a nemzetiseg igen. Elvegre is azert spanyol bajnoksag a spanyol bajnoksag, hogy spanyolok jatszanak elsosorban benne. Az olasz pedig, hogy olaszok jatszanak benne.
Manapsag lassan eljutunk oda, hogy tok folosleges angol, francia, meg nemet bajnoksagrol beszelni, mert idegenlegiossal vannak tele a csapatok. A nemet nemzeti csapatban mar nagyon sok jatekos szarmazasilag torok pl. A francia eseteben kulonosen feltuno az afrikai bevandorlok szama (akik meg nem allampolgarok). Ugyanakkor a honositas is erdekes dolog. Ha a spanyolt, spanyolnak ertelmezzuk a tradicionalisabb felfogasok menten, akkor az a spanyol, akinek X (X > 2) generacioja spanyol volt mar. Egyebkent valahol koztes allapotban van, allampolgarsag ide, vagy oda.

Manapsag a globalizacio, a szabad munkaeroaramlas miatt elmosodnak a kulonbsegek es elobb-utobb oda fogunk jutni, hogy nem csupan a bajnoksagokban, de a nemzeti csapatokban sem talalunk mar olyan jatekost, akinek a csaladja tobb generaciora visszavezetve az adott orszag allampolgara lenne.

Ki-ki dontse el mi szimpatikus szamara, de nekem ez erosen tultolas mar, ami a sokszinuseget, a kulturalis kulonbsegeket es minden egyedi dolgot elmos. Amolyan szintelen-szagtalan vilag fele tartunk, ahol nem lesznek kulturalis kulonbsegek, csupan bemutato jelleggel, a tortenelmet megjelenitve. Kirakatban, hogy lathassuk mi volt a mult. En ezt szomorunak latom, mert egy bizonyos ponton felul nem erzem jonak a kulturalis kulonbsegek elmosasat, mert a kulonbozo perspektivak elvesznek, amik kihivasokat/kerdeseket tamasztanak egymassal szemben es igy motorkent szolgalnak a haladas szempontjabol.

Peldaul, ha spanyol bajnoksag mar nem fog a labdabirtoklasrol szolni, az olasz pedig nem a taktikarol, akkor az egesze egy massza lesz es csupan (ahogyan egyre inkabb latjuk is) a penz fog beszelni, hogy ki hova igazoljon.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1857) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (952) elemzés (40) előzetes (871) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4208) mercato (4248) nyilatkozat (7549) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása