Soulé játékjogáért még nem érkezett megfelelő ajánlat

soule_matias_edzes_utan.jpgRomeo Agresti nemrégiben arról számolt be, hogy Matías Soulé és Federico Chiesa ügyében a Juventus nem kapott még semmilyen ajánlatot kluboktól, ugyanakkor Fabrizio Romano értesülései szerint a Roma valóban érdeklődik Matias Soulé iránt. Egyelőre nem küldött a klub hivatalos ajánlatot, mivel az olasz klub kitart a 35-40 millió eurós értékelés mellett. Ezen kívül a Premier League-ből is vannak érdeklődők, például a Leicester, és Alfredo Pedullà is megerősítette a Leicester érdeklődését, az angol klub 30 millió euróért vinné a futballistát, miközben a Juventus ennél többet szeretne.

A La Gazzetta dello Sport aláhúzta, hogy Thiago Motta ragaszkodik Matías Souléhoz, mivel véleménye szerint az argentin játékos illene egy támadóhármasba, azonban komoly ajánlat esetén a játékost értékesíteni fogja a Juventus. Mindeközben a szurkolók nem rejtették véka alá, hogy az argentin támadót a csapatban tartanák, az orvosira látogató játékost arra kérték, hogy maradjon, és sokáig fotózkodtak vele a J Medical előtt. Ugyanakkor a futballista jövője nincs a saját kezében, sorsa alakulásába a klubnak is van beleszólása.

Alfredo Pedullà megerősítette, hogy Thiago Motta nem számít Arkadiusz Milikre, és a lengyel csatár iránt számos klub érdeklődik, úgy Olaszországban, mint külföldön. A játékost a klub bevonhatja csereügyletbe, de akár pénzért is értékesítheti őt a klub egyéb célpontok megszerzéséhez.

Fabrizio Romano megerősítette, hogy Teun Koopmeiners továbbra is elsőbbséget élvez a Juventus számára, és hamarosan hivatalos ajánlatot fog küldeni az Atalantának, miközben a játékos a csatlakozás lehetőségére vár.

Romeo Agresti arról írt, hogy a Juventus a kimenő játékosokra koncentrál, Federico Chiesa kérdéses helyzetén túl számos egyéb játékos helyzete megoldásra szorul, ilyen helyzetben van Mattia De Sciglio, Daniele Rugani, Arthur Melo, Weston McKennie, Filip Kostić, Wojciech Szczęsny és Arkadiusz Milik.

A Corriere dello Sport João Cancelo visszatérésének lehetőségéről írt, miután a játékos ügynöke, Jorge Mendes egyeztetett Cristiano Giuntolival, és Thiago Motta is szívesen látná a rendszerébe tökéletesen illő futballistát. A Diario AS szerint a Manchester City kész értékesíteni a portugál védőt idén nyáron, és már 20 millió euró is elég a megszerzéséhez.

Giovanni Albanese beszámolt a tegnap reggeli látogatásról, amit John Elkann tett az edzőkomplexumban. Az Agnelli család leszármazottja tegnap Thiago Mottával is beszélt, sok szerencsét kívánt neki, majd megtekintette az edzés egy részét a klubvezetéssel, vele tartott az elnök és a vezérigazgató is, természetesen Cristiano Giuntoli mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9618445271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsupi44 2024.07.12. 07:46:11

Soule-ban inkább benne van a zseni , mint Chiesaban. Az olasz robbanékony és gyors volt.
De a sérülése óta ez erősen megkopott...

Shyr Kahn 2024.07.12. 07:55:23

João Cancelo 30 eves... talan van benne meg par jo ev es a 20 milla se hangzik rosszul. Mindig is jo volt tamadasokban, de vedokent sosem volt tul eros. Talan Motta rendszereben jol mutatna.

Zizou_empereur 2024.07.12. 08:37:31

Amilyen rosszul állunk szélső védővel, Cancelo egy álom lenne. Ráadásul Motta felfogásába nagyon beleillene egy támadásokat komolyan segíteni tudó szélső védő, és a várhatóan fiatal csapatunkba is kellene néhány rutinos spíler. De szerintem ez álom marad, mert neki kb. harmadolni-negyedelni kellene a bérét, hogy ide jöjjön. Nem hiszem, hogy ekkora juventino lenne :)

venember83 2024.07.12. 08:54:37

@Shyr Kahn: Cancelóban annyian bíztak, aztán igazán sehol sem marasztalták.

SuperTrezi 2024.07.12. 09:15:26

Chiesáért kapkodnak 25 milláért a legnagyobb csapatok, az világos.

Del Pybala 2024.07.12. 10:06:25

Soule ban az egvilagon semmit se latok...ajandek lenne erte 30m.

MarcoT 2024.07.12. 10:36:48

@venember83: nagyon komoly hiányosságai vannak a védő munka terén. Olyan mint egy brazil hátvéd, igazánból támadni szeret, azt kétségtelenül jól csinálja. Ha jól emlékszem, két bolt is róla kaptunk az Ajax elleni bl párharcban

Leram7 2024.07.12. 10:58:12

Soulé helyzete nagyon érdekes, mert 1 teljes szezont érdemelne, de a 40M körüli összeg érte jó lehet Koopba.

Az, hogy Motta nem számol Milikkel, Chiesaval számomra teljesen érthetetlen.
Milik amikor játszott jó volt és védekezni is tud, ráadásul lassan ott tartunk, hogy nem lesz támadónk.

Hát kíváncsian várom mi van a vezetőség és Motta fejében, mert Vlaho, Soulé(ha marad), Sancho, Yildiz elég szűk támadósor.

Nálam még mindig Joao Felix és Greenwood lenne az álomigazolás.

@Shyr Kahn: Én is így látom, hogy Cancelo jó lenne, de a védekezése hibás. Meg én őt inkább látom 3 védős rendszerbe illőnek, ahol többet támadhat.

Pavel1988 2024.07.12. 11:00:22

Nekem Iturbe jut eszembe Souleról, Sevillába jó lenne.

venember83 2024.07.12. 11:09:48

@Leram7: valószínűleg 30 millió plusz bónuszok körül lehet a legjobb ajánlat, ahogy állnak jelenleg a dolgok.

Leram7 2024.07.12. 11:15:45

@venember83: Ezzel az a gond, ha Soulé 30 és Huijsen 20, akkor az belemegy Koopba és ismét igazolni kell.

Bár nem tudjuk mennyi pénz van, de Arthur, McK stb játékosokra nem nagy a kereslet, sőt Chiesara sem.

venember83 2024.07.12. 11:32:25

@Leram7: kisöpréskor nehéz jó árat kapni a játékosokért, mert mindenki tudja, hogy a klubnak pénzre van szüksége. Ilyen ez a piaci helyzet. Kostic és McK azért hozhat még némi aprót, de nem biztos, hogy a Juventus képes lesz most nyáron leigazolni mind a három kiszemelt játékost (Koop, Sancho, Todibo).

Rikoo 2024.07.12. 11:39:29

@Leram7: Ha Soulét tudná értékesíteni 30+5 millióért Giuntoli, akkor utána valószínűleg azonnal lezárulna Todibo, Sancho és Koopmeiners leigazolása/kölcsönvétele és tudnának menni a túrára a csapattal.
Az más kérdés, hogy ha Motta nem számol Chiesával, akkor kell majd még egy szélsőt igazolni minimum. Mert egyelőre azt sem tudni, hogy Weah melyik poszton fog játszani, de várhatóan támadó szélső lesz.

Milik helyett felmerült eddig Kalimuendo illetve Broja, de valószínűleg lesz még pár új név augusztusban is.

Egyébként nekem van egy olyan érzésem, hogy a következő 7-8 napban lesz távozó is, mert az edző több játékossal sem tervez a jelenlegi keretből és nem gondolnám, hogy magával vinné őket a túrára.

Gatti továbbra is bőven opció jobbhátvédnek.

Egyébként Arthurra bőven van kereslet, a 15 milliós ár is teljesen reális érte, egyedül a fizetésével kapcsolatban vannak problémák.

Rikoo 2024.07.12. 11:45:19

@venember83: És akkor még nincs szó a szélsővédők és szélső támadók helyzetéről + ha Milikkel nem tervez Motta, akkor oda is kell valaki. Illetve bő keretre van szükség, mert akár 60+ meccs is lehet a szezonban.

Egyébként Giuntolinak nem ismeretlen a teljes forradalom a keretben.
www.transfermarkt.com/ssc-napoli/transfers/verein/6195/plus/?saison_id=2019&pos=&detailpos=&w_s=

Leram7 2024.07.12. 12:09:55

@Rikoo: Pont ezért érthetetlen Milik mellőzőse, mert ő nagyon jó játékos, tűri a padot és ilyen kalibert igazolni csak többért lehet, mint eladni. Milik tökéletes cserecsatár jelenleg, mert máshova kéne a pénz.

Broja egy nevetséges játékos, egy igazi albán pék. Most ilyeneket minek igazolni? Milik 1000X jobb.

Én nem gondolom, hogy Soulé eligazolásából 3 ember fog instant jönni.

@venember83: Sajnos Pogba értékesítése volt talán az utolsó nagy eladásunk, azóta nem nagyon voltak, inkább jellemzően buktunk. Nálam már Kostic is olyan lett, hogy inkább megtartanám balhátvédnek, mert normális pénzt nem fizetnek majd érte és a szezon hosszú lesz. McK, Arthur, lengyel, De Sciglio viszont azonnali távozók kéne legyenek.

Rikoo 2024.07.12. 12:35:41

@Leram7: Motta és Giuntoli dönt. Igazából mindegy, hogy mi kire számítanánk vagy kire nem.
Egyébként azért is érdekes ez, mert Giuntoli volt aki 30+ millióért vitte Nápolyba Miliket az Ajaxtól.
Valószínűleg olyan támadót akarnak, aki fiatal és meg tudja sokszorozni az értékét.

Nem pusztán Soulé értékesítése, láthatóan van még tőke igazolásokra, mivel nagyon aktív tárgyalások vannak mindhárom játékosért, de már rászorulunk értékesítésekre is.
Albanese szerint Di Gregori, Douglas Luiz és Khéphren Thuram volt a mercato első szakasza és most lépünk be a másodikba, ahol minél gyorsabban le akarjuk zárni a korábban említett 3 játékost.(július 20-ig) A harmadik szakasz augusztusban lesz.

Egyébként maga Soulé helyzete is érdekes, mert a játékos maradni szeretne, Motta is tervezne vele, viszont az értékesítése segíthet lezárni más üzleteket. Ezért is mondtam, hogy nagyon szokatlan volt amit a játékos csinált. Senki nem szokott 10 percig fotózkodni és beszélgetni a szurkolókkal a stadionon kívül.

venember83 2024.07.12. 13:00:21

@Leram7: "mert normális pénzt nem fizetnek majd érte"

Emlékeim szerint a Juve sem fizetett érte normális pénzt, azért jöhetett.

Shyr Kahn 2024.07.12. 15:19:17

@Leram7: Joao Felix valoban alom lenne, de meg azon a szinten sincs kepben, mert meg a megemlitese is penzbe kerulne, olyannyira draga :)

Leram7 2024.07.12. 16:03:59

@Shyr Kahn: Lehetséges, hogy Felix esélytelen, de az elmúlt években nagyon lement az értéke.
Chelsea és a Barca sem vették meg és Simeone miatt nincsen maradása. Már olyan hírek is voltak, hogy a benficába igazol kölcsönben.

Lanzafame 2024.07.12. 16:33:44

Chiesa szavatossága lejár hamarosan, ha már nem járt le a sérülésével, ő tényleg a robbanékonyságával tűnt ki, utoljára tudunk érte bármit kapni.

Én is Soulénak szavaznék bizalmat, ha nem jön be, még mindig el tudjuk adni annyiért jövőre, mint most Chiesát. A fizetésekről nem is beszéltünk.

Cancelónak is örülnék, mert lenne egy opciónk LB-RB-RW-LW-re. De a legmenőbb Kadioglu lenne, remélem nem kacsa, hogy Giuntoli rámenne.

Shyr Kahn 2024.07.12. 18:18:22

@Leram7: Akkor inkabb ra kellene repulni, mint Koop-ra...

west30 2024.07.12. 19:38:29

@Shyr Kahn: Szerencsetlennek ertelmes honapja nem volt utan miota eljott Portugaliabol,nem veletlen hogy gyakorlatilag senkinek sem kell.Valoszinuleg a legjobb dontes lenne szamara ha visszaterne egy portugal csapathoz.En szemely szerint Olmonak orülnek,kivasarlasi ara nagyjabol azonos Koopmainerseval,viszont sajnos rola meg csak pletykak se nagyon vannak velunk kapcsolatban,valoszinuleg megy majd a Citybe.

Shyr Kahn 2024.07.12. 21:00:42

@west30: Olmo egy alom lenne... Joao Felixnek lehet eppen a Serie A fekudne (amire persze kicsi az esely)

Shyr Kahn 2024.07.12. 21:16:30

@Pjanista: A serulese ota nem tud visszakerulni annak a szintnek a kozelebe, mint amin elotte volt. Ennek ellenere a felhozott nevekkel szemeben en is adnek neki eselyt, mert sem Sancho, sem Greenwood nem a szivem csucske, hogy finoman fogalmazzak.

Del Pybala 2024.07.12. 21:23:21

@Pjanista: mondtak paran h nem ertik ezt a kamu dumat hogy nincs Motta terveiben...en is ketlem h ne lenne benne anelkul hogy edzesen megfigyelne

Shyr Kahn 2024.07.12. 22:25:16

@Pjanista: Legyen igazad es remeljuk marad! Ahogyan irtam en orulnek a maradasanak, annak ellenere is, hogy sztem nem tudja visszaepiteni magat a serulese elotti szintre.

Ethan Hunt 2024.07.12. 22:53:47

Remélem dolgozik Chiesában a tettvágy és meg akarja mutatni Mottának, hogy kár volt őt előre leírnia. Én személy szerint jobban örülnék, ha ő maradna, mint Soulé és tudnánk vele hosszabbítani is egy jó ősz után...

Juventina7 2024.07.13. 04:32:09

@Ethan Hunt: Szerintem a klubnak az nem opció, hogy majd ősszel hosszabbít. Vagy most teszi ezt alacsonyabb bérrel, vagy még ezen a nyáron távozik. Különben erősen benne van annak kockázata, hogy ingyen távozik (hoz esetleg egy jó őszi etapot, de ha elhúzza a lepapírozást, télen már szabadon tárgyalhat más klubokkal). Szóval megértem a klubot, hogy most vinné döntésre az ügyet.
Ha ez a Chiesa ügy lecseng (a kimeneteltől függetlenül), elő fogják venni Vlahovic szerződését is. Biztosan nem maradhat a magas bérezése, illetve neki meg ‘26-ban jár le a kontraktusa, nem akarnak hasonló utolsó pillanatos döntési helyzetbe kerülni, mint Chiesával.

Attilio79 2024.07.13. 07:26:35

@Juventina7: Nagy a meleg, ilyenkor a célbalövés se megy ráadásul a válogatottba se fért be az EB-re, de majd szeptembertől! :)

Az eladások megrekedtek sajnos.
Kosztic - Crystal Palace, McK - Fener érdeklődésről lehet hallani, de DS, Rugani, Arthur és Chiesa kapcsán semmi. Jó lenne kicsit belehúzni ezekbe az eladásokba.

Direct_01 2024.07.13. 07:57:58

Chiesa mehet de neki adnék egy esélyt mindenképp!

Zsupi44 2024.07.13. 09:54:25

Azért édekes, hogy Chiesa kapjon még egy esélyt, míg Soule meg nem.
Soule 21 éves és ugyan úgy Allegri mellett kapott 19-20 évesen pár meccset bizonyítani, mielőtt kölcsönadták.
Chiesa 26 (lassan 27 éves) 4 éve van a Juve-ban abból 1 igazán jó éve volt. És a sérülése óta , ami 2.5 éve történt , gyakorlatilag nem tud konstans teljesítményt hozni.
Az , hogy kinek milyenek a képességei szerintem Soule és Chiesa is más és más. Az olasz egy robbanékony erős, távolról is jó lövő játékos , akinek a sérülése pont ezen erényeit koptatták meg.
Míg Soule egy sokkal gyengébb fizikumú (ezen mondjuk lehet segíteni) , de jóval technikásabb szerintem pengésebb játékos , akiben sokkal inkább ott van a váratlan.
Chiesa 3 év múlva sem fog ennél a 25-30 millánál többet érni már a kora miatt sem, de Soule simán lehet egy 60-70 millás playmaker...

Ethan Hunt 2024.07.13. 11:06:49

@Juventina7: "Szerintem a klubnak az nem opció, hogy majd ősszel hosszabbít. Vagy most teszi ezt alacsonyabb bérrel, vagy még ezen a nyáron távozik."

Igen, de én is úgy gondoltam, hogy ha most jó benyomást tenne Chiesa Mottára az edzésmunkájával és aztán rendszeresen jól is játszana, akkor talán az egész hosszabbítás mizéria könnyebben megoldódna, feltételezve azt, hogy Chiesa is szeretne egyáltalán maradni a klubnál.
Nyilván a klubnak is akarnia kéne ezt és bár kevesebb fizetést ajánlanak neki, de mégiscsak felfogható ez egyfajta szándéknak, mégha nem is túl erősnek. Aztán lehet, hogy ez az egész spekuláció csak bullshit és a jelenlegi gazdasági realitásaink arra kényszerítik Giuntolit, hogy mindenki, aki relatíve nagy fizetésű, de nélkülözhető az edzőnek, attól szabadulni kell mindenképpen...

"Különben erősen benne van annak kockázata, hogy ingyen távozik (hoz esetleg egy jó őszi etapot, de ha elhúzza a lepapírozást, télen már szabadon tárgyalhat más klubokkal)"

Ez mindenképpen benne van a pakliban, de a klub így sem - úgy sem tehet ellene semmit! Mit csinálsz Chiesával, ha nem távozik szeptemberig? Kirakod a keretből? Attól ugyanúgy kell fizetni a bérét, csak még ráadásul hasznunk sincsen a játékából. Arról nem beszélve, hogy hogy néz ki ez a bánásmód a többi játékos előtt egy olasz válogatott játékossal, aki sosem sértette meg a klubot, mint egy Bonucci pl.

"elő fogják venni Vlahovic szerződését is. Biztosan nem maradhat a magas bérezése, illetve neki meg ‘26-ban jár le a kontraktusa, nem akarnak hasonló utolsó pillanatos döntési helyzetbe kerülni, mint Chiesával."

Egyetértek! Itt is újra kell tervezni a dolgokat. Gondolom megnézik mit produkál Vlahovic a Mottaballban, aztán majd eldől, hogy megéri-e vele folytatni a mostani béréhez hasonlóval! Én nem gondolom, hogy rá lehet valakit venni fizetéscsökkentésre a karrierje olyan szakaszában, amikor még várhatóan felfelé ível...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1854) bajnokság (3426) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (950) elemzés (40) előzetes (870) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1682) játékosokról (10104) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2479) meccsek (4201) mercato (4244) nyilatkozat (7537) Olasz Kupa (331) összefoglaló (420) pletyka (4265) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (295) video (210) Címkefelhő
süti beállítások módosítása