Agresti: „Az Atalanta kitart a 60 millió eurós ár mellett”

koopmeiners_teun_mosolyogva_mutogat.jpgRomeo Agresti a Juventibus számára nyilatkozott a Juventus kapcsán felmerült játékosok helyzetét illetően, és a megbízható újságíró elmondta, kik jelentik a prioritást a klub számára.

„Joshua Zirkzee kivásárlási záradéka augusztus 15-ig alkalmazható, és véleményem szerint a játékos képviselői több fronton is játszanak. Egyeztettek a Milannal az elmúlt 48 órában, valamint volt párbeszéd az Arsenallal és a Juventusszal. Annyit mondhatok, hogy nem vehetjük biztosra azt, hogy a csatár bianconero mezbe fog bújni.

Giovanni Di Lorenzo kapcsán számos érdek fűződik ahhoz, hogy a Juventus lemaradjon egy játékosról, aki nem akar országot váltani. Azt is megerősíthetem, hogy Antonio Conte fontosnak tartja a játékos megtartását az új szezonindításra.

Úgy tűnik, hogy a Juventus újabb kísérletet fog tenni Teun Koopmeiners megszerzésére, miután az Atalanta elutasította a Juventus első, 40 millió eurós ajánlatát, és a bergamói klub továbbra is 60 millió eurót kér a középpályásért. A középpályánál maradva megemlíthetem, hogy Carlos Alcaraz távozik a csapattól, s nehéz elképzelni a maradását.

Teljesen bizonyos vagyok abban, hogy a Juventus igazolni fog a védelem szélére egy olyan játékost, akinek a nevét egyáltalán nem ismerjük. Riccardo Calafiori után Adrien Rabiot jelenti a második prioritást, az elmúlt évhez képest a klub nem erőlködik, azonban nem is lesz olyan türelmes, mint amilyen tavaly volt. Óvatosság indokolt azonban, mivel a klub még előnyt kovácsolhat az adókedvezményekből.

Giorgio Chiellini egyfajta szakmai gyakorlatra érkezhet a Juventus pénzügyi részlegéhez, nem fog azonnal a klub szakmai életében szerepet vállalni.

Samuel Iling-Junior esetén mutatkozik némi lehetőség a távozásra, a klub az elmúlt hónapokban nem egyeztetett szerződéshosszabbításról, s a játékos szerződése 2025 nyarán lejár. A Bologna érdeklődést mutatott iránta tavaly nyáron.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7218416577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra21 2024.05.29. 20:49:43

Teljesen korrekt ár a 60 Koopmeinersért, csak épp nekünk nincsen annyi, és nem is éri meg egy lyukas, gyenge keretért cserébe megvenni (annyit meg nem adna hozzá a játékhoz).
Vannak sokkal gazdaságosabb célpontok, akik erősítést jelentenek, nézelődjünk arrafelé.

venember83 2024.05.29. 20:59:37

@gomorra21: Koop jól mutat az Atalantában, akár 60 millió eurós játékosnak is lehet mondani. Na de igencsak kérdéses, hogy ha nem Gasp rendszerében kell teljesítenie, akkor ugyanazt az arcát mutatja-e... A Juventusnak szerintem nincs 60 milliója egy Koopra, még ha Soulét vinné is valaki 40-50 millió euróért.

Rikoo 2024.05.29. 22:57:50

@gomorra21: @venember83: Valószínűleg Giuntoliék pontosan tudják mekkora mozgásterük van.
Nem lehet véletlen, hogy Di Gregoriot, Calafiorit és Koopmeinerst azonnal le akarják igazolni, ahogy vége lett a bajnokságnak.
És még Di Lorenzo is esélyes lehet a következő hetekben.

JuveMI 2024.05.29. 23:00:05

Ha már Motta a 4231-et preferálja... Di Gregorio - x/Bremer/Calafiori/Cambiaso - Fagioli/Locatelli - Soulé/Yildiz/Chiesa - Vlahovic.
A 40 milliós büdzséből jön Calafiori és Di Gregorio.... Egy jobbhátvéd kellene... ha a United valaha magára talál (vagy valamelyik angol) és elvinné Bremert, akkor a helyére Huijsen... a lovéból megvan a jobbhátvéd... Padon: Perin, Rugani, Gatti, Barrenechea, Miretti, McKennie, Illing, Milik... még maradna gempa egy-két pótkerékre is. Nekem ez jó lenne... ebből lehetne jó csapatot csinálni. Mi a f@sznak a next gen, ha elherdáljuk őket?!?
u.i.: Igazi lelkes, ütős olasz csapat lenne (pont elegendő mennyiségű fek@val)... na nehogy már ne legyen jó, egy jó edzői felfogással!

Rikoo 2024.05.29. 23:18:33

@JuveMI: Az eddigi hírek alapján a koncepció nem feltétlenül ez. A fiatalok többségét bevonnák különböző üzletekbe vagy végleg értékesítenék őket.
Mondjuk az is igaz, hogy hasonlóan jó korban lévő játékosok a célpontok. Kivéve Di Lorenzo, mert ő inkább egy hirtelen felmerülő lehetőség a jobbhátvéd posztra.
Tudom, hogy te pl. nagyon fiatalítanál, de szerintem kell egy megfelelő egyensúly az életkorban is. Nyilván az Inter már egy másik véglet.

JuveMI 2024.05.29. 23:31:35

@Rikoo: Sajnos más a koncepció... itt van egy halom ügyes, tehetséges, jó képességű, kipróbált gyerek... eladjuk őket és hozunk helyettük hasonlókat (lásd a tavalyi Fagiolo-sz@rakodás)... (pl. De Wintert is vissza lehetne hozni)
Mond, hogy szerinted nem jól csengő névsor a felső 11... egy kapitány Chiesa-val!?!

Rikoo 2024.05.29. 23:53:25

@JuveMI: Én nem mondanám, hogy sajnos. Nekem kifejezetten tetszik a koncepció és bőven vannak hiányzó profilok a keretből.
De Winter már végleg távozott 8+2 millió euróért.
Chiesa abszolút nem kapitány matéria szvsz.
MInt ahogy nálam semmi esetben sem lenne Locatelli kezdő, bár ahogy a cikk is írja illetve egy másik interjúban is mondta Agresti, hogy Mottának Rabiot maradása prioritást jelent és köré építeni a csapatot. Együtt is játszottak, szóval igen jól ismerik egymást.
Én Huijsent értékesíteném és Calafiorira építenék elsősorban. Ha Bremer távozna, akkor egy hasonlóan fizikális védőt kellene igazolni, pl. Todibo a Nice-ből.

Illetve kellene 1-2 vezéregyéniséget is igazolni, nekem pont ezért tetszik Di Lorenzo és Koopmeiners leigazolásának ötlete.

Nálam Soulé elvágta magát a Real Madridos és Premier League-s nyilatkozatai után, én is értékesíteném őt a klub helyében.
De nyilván ez totál szubjektív.

JeetTrader 2024.05.30. 00:27:56

Na úgy látszik hűlnek máris a kedélyek. Az Atalanta nem fog kapkodni. Ha Kopi nem akar feltétlen elmenni akkor meg ki fognak tartani a 60 Milla mellett ...annyit sztem Kopi nem ér, nekünk meg végképp nincs ennyi pénzünk. Kell a mennyiség is már nem csak a minőség.

Én is azon a véleményen vagyok h a túl sok fiatal legalább annyira rossz mint a túl sok öreg! Papíron jól hangzik de láthattuk h ezek a fiatalok nem azok akikből nagy játékosok lesznek...edző üde vagy oda, azért egy egy megnozdulasbol látni mit tudnak és az is kire nagy a Juve mez...Mirettire nagy, Sulera is az volt és most is az lenne szerintem. Illingben nem tudom sokan mit látnak, egy Fagioli fényévekre van ezektől a sracoktol! Huijsen ahogy hallom inkább menne.

Milyen sok a tennivaló és milyen kevés az idő. És azt se feledjük h még SENKI nem jött, Motta sincs még bejelentve. Az lesz nagy pofára esés ha mégsem hozzánk jön!! Hiszem h megy a meló ezerrel a háttérben de most sztem a sebesség is számítani fog!

Leram7 2024.05.30. 00:57:50

Koop az állomigazolás, olyan régen kell már egy támadó kp, nem is emlékszem mikor volt utoljára nálunk.

A 60M nem sok érte, ezt akármelyik PL csapat kifizeti még egy everton is, de mi nem tudjuk.

Koopért oda adni Arthurt, De Scigliot, Keant és még kapnak 25-öt, de sajnos nem hülyék :)

Rikoo 2024.05.30. 01:00:09

Romano: Minden dokumentum kész. Motta 2027-ig ír alá.

Rikoo 2024.05.30. 01:15:24

Schira: Számos európai nagy klub érdeklődik Calafiori iránt.(Bayern München, Bayer Leverkusen, Chelsea, Tottenham, Atlético Madrid)
Jelenleg a Juventus előrehaladott tárgyalások folytat a játékossal.(2029-is szóló szerződés, fizetésben dupla akkora összeg, mint amit a Bolognanál keres.)
A klub dolgozik azon is, hogy megegyezésre jusson a Bolognaval. 25 millió eurót szeretnének kapni + bónuszokat.
Giuntoliék 20 millió eurót ajánlanának és 1 játékos teljes játékjogát.
Calafiori Olaszországban szeretne maradni.

babo0410 2024.05.30. 01:48:15

@Rikoo: Szuper hír! Mind saz, hogy sietünk Calafiori megszerzésével, meg az is, hogy Motta aláírt. És Giuntoli ennyivel jobb, mint Marotta. Marotta sokszor töketlenkedett, Giuntoli meg még június sincs, de már hozott edzőt, és szép lassan elkezd igazolni, és nem ingyen, magas átigazolási díjjal volt sztárocskákat. Sajnos Marotta valószínűleg az edző kérésére is, de sok túl koros játékost igazolt. Szerintem pont az lenne a jó, ha több fiatal lenne, és kevesebb idős az átlagéletkor olyan 26-27 év körül kéne legyen, az lenne ideális. Az öregek tapasztaltak, de kevésbé motiváltak. A fiatalok meg motiválhatóbbak.

Attilio79 2024.05.30. 02:32:22

@babo0410: Nincsen sok választása Guintolinak! Jön az Eb és előtte kell bevásárolni, mert utána vélhetően felmennek az árak.
Ez ugyanolyan kockázatos is lehet, mert mi van, ha a frissen igazolt lesérül?
Kis költségvetésből gyorsnak kell lenni most, csak így maradhatunk versenyképesek.
Ráadásul a felkészülési időszak is ott lesz, brutálisan széthajtott játékosok lehetnek már a szezon elején.
Nekem tetszene di Lorenzo igazolása is, mert az Danilot is átlökhetné balra akár és megvan a plusz szélső, aki kell. (Lássuk be DS eddig sem volt használható semmire)
Az olasz válogatott vonalat kellene erősíteni továbbra is.

venember83 2024.05.30. 04:41:05

A Gazzetta szerint a Juve június közepéig vár Rabiot válaszára.

Sky: Csak az EB után lesz egyeztetés Chiesa képviselőivel a hosszabbításról.

venember83 2024.05.30. 04:52:51

La Stampa: a Juve 45 millió eurót plusz bónuszokat ajánlott az Atalantának, de az ár 60 millió euró. A Juve jobb ajánlaton dolgozik, játékosok bevonásával, pár nap múlva továbbíthatja. Ha nem sikerül leigazolni a holland futballistát, Lazar Samardžić lehet az alternatíva.

venember83 2024.05.30. 04:59:20

Tuttosport: legalább 5 millió euró választja el a felek álláspontjait Riccardo Calafiori kapcsán, a Bologna 30 millió eurót kér, míg a Juve 25 millió eurót ajánlott. A Juve bevonna egy játékost az ügyletbe, felmerült Fabio Miretti, Facundo Gonzalez és Hans Nicolussi Caviglia neve a tárgyalásokin, de a Bologna Tommaso Barbierit szemelte ki. Őt viszont kiértékelné Motta a nyári felkészülés alatt, mielőtt döntene a sorsáról.

MarcoT 2024.05.30. 07:37:09

@JuveMI: csak akkor kit fogunk eladni ahhoz hogy pénzhez jussunk?

MarcoT 2024.05.30. 07:41:09

@venember83: akkor megvan a jobb back?

Rikster91 2024.05.30. 07:59:49

Én már korábban is írtam, hogy Koopmeiners helyett simán eltudnám képzelni Edersont. Valamivel olcsóbb, fiatalabb es szerintem technikásabb is. Az EL döntőben nagyon sokoldalúnak láttam, kifejezetten őt és Koopmeinerst figyeltem. Nagyon jól védekezett, a támadásokban is szépen fellépett, minden rajta keresztül ment végig. Kár, hogy fel sem merül.

Egyébként a híreknek örülök és nem azért de szerintem a fiataljaink közül én egyedül Barrenecheat próbálnám megtartani. Pénz kell és tudatos csapatépítés, ahhoz pedig kell Soule és Huijsen eladása is.

Direct_01 2024.05.30. 09:27:52

Miretti-t be kell vonni az üzletbe.45+Miretti azért már egy egész korrekt ajánlat lenne részünkről.Rovellàról tud valaki valamit?

venember83 2024.05.30. 09:30:16

@Direct_01: kétéves kölcsönben van, második évét kezdi majd ősszel. Nem gondolnám, hogy a Juve jelenleg visszahívná, még ha a Laziónak a pletykák szerint nincs is szüksége rá.

Pedro32 2024.05.30. 09:30:20

@Direct_01: Ő 2éves kölcsönbe ment.Még van egy éve.Nemtudom ,hogy megvételére van e opciója a Lazionak

GabeTR 2024.05.30. 10:16:20

@Pedro32: ha jól tudom, akkor 2 év kölcsön után kötelező 17 milliós fizetési kötelezettsége van a Lazionak

Pavel1988 2024.05.30. 10:56:48

@GabeTR: Akkor válik csak kötelezővé ha kvalifikálják magukat a Bajnokok ligájába.
@venember83: Romano ma reggel újra tweetelte a korábbi Koopmeinerses posztot, amiben a Juve ajánlatáról írt. Ez újabb próbálkozást szokott jelenteni.
Azt tudjuk, hogy már nemet mondtak a 40+5 millióra, viszont ha ennél is tudunk feljebb menni akkor szerintem egyértelmű, hogy mélyebb a pénztárca vagy biztosak egy zsírosabb eladásban. Bárhogy számolok nem jön ki a matek egy ilyen mértékű vétellel.

Van egy olyan megérzésem, hogy Vlahovic-Zirkzee cserére készülnek.

venember83 2024.05.30. 11:08:07

@Pavel1988: nem vagyok biztos benne, hogy ennyit megér, de remélhetőleg mostantól azért majd valaki vállalja a felelősséget a komoly s fájó lyukra futásokért, mert ez sem volt jellemző a Juventusnál az elmúlt időszakban.

Attilio79 2024.05.30. 11:39:04

Amennyiben Soulét viszik 40ért, Keant 20ért, Huijsen pedig cserealap vagy megy 40-ért (plusz a beharangozott 40) akkor azért 140-ből elég nagy a mozgástér.
Ezen felül kérdéses Milik, Kostic, Illing, McK és Weah helyzete, ami még hozhat pénzeket.
Szerintem Tekért nem kapunk semmit majd, inkább örülhetünk, ha megszabadulunk tőle.

babo0410 2024.05.30. 13:58:06

@Attilio79: Ez Marottánál is volt így, aztán valahogy sose ment. Giuntoli valamit jobban tud. @Pavel1988: Szerintem Vlahovicot nem akarjuk eladni, miért is kéne? Idén is lőtt 18 gólt, egy támadóbb felfogású csapatban szerintem sokkal jobb is lehet. Én nem engedném el. És ha a fiatalokat el tudjuk adni, akkor szerintem nem is kell.

Del Pybala 2024.05.30. 14:36:03

@babo0410: azert mert Vlahovic tamadasban net negativ a csapat szamara

babo0410 2024.05.30. 17:05:41

@Del Pybala: Legalább hülyeséget ne írj!

Pavel1988 2024.05.30. 18:57:02

@babo0410: Néztem a Bolognat egész évben, láttam mit vár el a csatárától. Szerintem erre Vlahovic nem képes.

Del Pybala 2024.05.30. 19:39:28

@babo0410: nem tud labdat kezelni, nem tud labdat atvenni, nem tud passzolni, nem tud helyeztkedni

venember83 2024.06.02. 05:50:39

Lassan visszatérünk a normalitás medrébe, ahogy közeledik a valódi mercato, jön az elérhetetlen kokain/heroin (Koopmeiners) helyett az Öreg Hölgy pénztárcájának megfelelőbb fentanil (Guendouzi). Közben meg jövő héten Rabiot ügyében is folytatódnak a tárgyalások összeg és időtartam vonatkozásában (azt már leszögeztük, hogy prosti vagy, már csak az összegről beszélgetünk). Ja, Agresti szerint a következő napokban bejelenti a klub Motta szerződtetését. A padra. Nem a középpályára.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3457) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (876) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1693) játékosokról (10167) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4239) mercato (4258) nyilatkozat (7587) Olasz Kupa (331) összefoglaló (424) pletyka (4274) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (214) Címkefelhő
süti beállítások módosítása