Sarri: „Giuntoli és Motta párosa nagyszerű egy új ciklushoz”

sarri_maurizio_mottaval_olelkezik.jpgA Sportitalia munkatársának, Alfredo Pedullànak nyilatkozott nemrégiben Maurizio Sarri, s a nyilatkozatban felmerült a mester egyik legnagyobb visszhangot keltő kijelentése az edzhetetlen csapatról, de Thiago Motta esetleges érkezéséről is elmondta a mester a véleményét.

„Soha nem mondtam olyat, hogy a Juventus edzhetetlen lenne. A kijelentést nekem tulajdonították, de ezt megfelelő környezetbe kell helyezni, hisz a klub érkezésemkor sorozatban nyolc bajnoki címet nyert. A scudettót ezért biztos dolognak tekintette mindenki, és a klub azt a gondolatot terjesztette, hogy a következő kötelező cél a BL-győzelem. Ugyanakkor a valóságban a Juventus tizenkettedik volt pénzforgalom tekintetében, tehát tizenegy csapat többet költött. Szóval kicsit optimistának tűnt számomra ez a célkitűzés. Ezen kívül persze tagadhatatlan, hogy az ember nyerni akar, de hogy ezt a külvilág felé kötelező célként lobogtatják, az kevésbé érthető.

A Thiago Motta és Cristiano Giuntoli páros új ciklus megkezdéséhez? Szerintem jó párosítás, mivel Thiago Motta erős edző, akinek vannak ötletei. Minőségi edző, aki fejleszti a fiatalokat, Cristiano Giuntoli pedig abszolút bajnok a szerepkörében. Kompetens, eltökélt, kemény és nagyszerű képességekkel rendelkezik a játékosok kiválasztása tekintetében, valamint az edző kezelésében és kiválasztásában. Szerintem ez a páros a fejlődésre és a nagyon jó teljesítményre született.

Thiago Motta az év edzője? Nagyszerű szezont futott, kiváló minőségű futballt játszat a csapatával, amely fiatal és szép csapat. Mellette megemlíteném még Marco Baronit, aki sorozatban második évben hajt végre csodát nehéz feltételek között. A média szintjén egyes edzőkről többet beszélnek, míg mások kevesebbszer merülnek fel.

Kellene-e változnia Thiago Mottának a Juventushoz igazolást követően? Nos, először is elmondanám, hogy én nem tudom, hogy Thiago Motta a Juventushoz igazolna, ez csak feltételezés. A karrierje során bizonyosan a legmagasabb szinthez tartozó csapatoknál fog dolgozni, és meg kell próbálnia megőrizni az aktuális tulajdonságait, nem szabad fejet hajtani az őt alkalmazó klubnak. Ő intelligens szakember, tudja, milyen jellemzők szükségesek a futball játszásához.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7818412479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2024.05.24. 10:50:56

Sarrirol kiderult ,hogy nem akkora formatumu edzo mint amit a napolyi munkaja utan gondoltak rola.
Ennek ellenere visszagondolva az utobbi 5 ev legjobb munkajat vegezte itt , termeszetesen ez nem feltetlen az O dicserete hanem a tobbiek szegenysegi bizonyitvanya.

JeetTrader 2024.05.24. 11:21:05

@Gaben Smith: éredekes ez...a Napolival egy szemre is nagyon tetszetős focit játszott, de nem nyert velük semmit. Aztán jött a Chelsea, velük azért bezsebelte az Európa ligát. Utána jöttünk mi és összehozta az utolsó bajnoki címünket...utána már nem kapkodtak utána.

Nekem az a véleményem hogy lehet valaki akármilyen nagy taktikailag, ha nem tud olyan csapathoz igazolni ahol a játékával tud bizonyítani és nyerni valamit akkor az bizony édeskevés...a Ranieri féle Leicester csoda pedig inkább a kivétel mint a szabály.
Ez lesz kb most Mottával. Megadatik neki hogy egy olyan csapathoz igazoljon ahol nyerhet valamit. Ha ez bejön akkor két út áll majd előtte. Vagy még nagyobb trófeák reményében tovább áll, vagy marad és itt próbál maradandót alkotni és naggyá lenni. Ha mebukik arról meg nem is érdemes beszélni...azzal nem csak az ő karrierje áll a földbe, de mi is éveket vesztünk.

Amúgy van egy optimista várakozásom. Szerintem az elkövetkező időben lesz egy visszaesés a korábbi nagy klubbok életében, olyasmi mint ami nálunk volt (persze a pénz miatt nem olyan mély). A Reál most még jó állapotban van, de a Man. City, Pool, PSG és hasonlóknál jöhet egy mélypont. Mi meg majd jól kimászunk a gödörből és feltörünk mint a talaj víz ;)
Szerintem most jó irányba fordítottuk a hajót, a jelenleg rendelkezésre álló infok alapján. Én őszintén nagy reményekkel várom a kövi szezont. Előtte persze még egy nagyon okos mercatóra azért szükség lesz persze...

babo0410 2024.05.24. 11:45:59

Ez a nyilatkozat most szimpatikis volt.

SuperTrezi 2024.05.24. 12:21:57

Végre izgalommal telve várhatom az idényt. Őszintén hiszem, hogy Motta nem fog itt megbukni. Karakteres, haladó edzőnek tűnik, aki mögé beállnak a játékosok, és aki szerintem fel fog építeni belátható idő belül egy jóval jobb játékot, mint az a szenvedés, amit vagy fél évtizede látunk a pályán. Bennem föl nem bukkan olyan gondolat, mint amit itt írt valamelyikőtök, hogy már karácsonyra kitelne a becsülete.

Tony. 2024.05.24. 12:24:34

Jó, hogy pont ő szólalt meg. Néhány évvel ezelőtt mindenki a látványos focit követelte, mint most. Bejött. Most jön Mottaball az egyszezonos megváltó, akinek az elképzelései igencsak kérdéses mennyire húzható rá erre a csapatra. De hogy sokan pezsgőt bontanak ez elég érdekes mindenesetre.

SuperTrezi 2024.05.24. 12:29:07

@Tony.: Nem tudom. Én nem BL-győzelmet várok el a következő években, de hogy legyen egy határozott, jó játékunk, tudjuk kihozni nyomás alatt a labdát, és merjünk nyomást gyakorolni az ellenfélre, azt mindenképpen. Évek óta olyan lesajnált kiscsapat szinten nyomjuk a legtöbb meccsen, hogy ha labda nélkül kéne játszani ezt a sportot, mi azt is megoldanánk gond nélkül. Könny gyűlik az ember szemébe, csak nem az örömtől.

gomorra21 2024.05.24. 12:38:33

@Tony.: az egy dolog, hogy a szurkolók/kommentelők kit miért követeltek, és kibe mit láttak bele. Sarri focija a támadásra épült a Napolinál, míg Mottánál sokkal karakteresebb a védekezés. Nem a rúgott gólok mennyisége miatt állnak a 4.helyen (Atalanta, Roma, Fiorentina, Napoli többet rúgott) - a 2.legkevesebb gólt kapták. Inkább gondolom azt, hogy sokan meg fognak lepődni, amikor 1-0-os meccseket jönnek az űrfoci helyett.
Az egy másik kérdés, hogy vajon mit tud kezdeni a kerettel, és az olyan (joggal) érinthetetlen játékosokkal, mint pl. Vlahovic.

Zolika1015 2024.05.24. 13:29:09

@JeetTrader: Nagyon szépen megfogalmaztad! Ámen! Pacsi

Leram7 2024.05.24. 14:26:49

@Gaben Smith: Sarri keretében olyan játékosoknak nem volt hely, mint Mandzukic vagy Emre Can.

CR, Dybala, Higuain, Douglas Costa, Pjanic, Rabiot, Chiellini, Buffon, Bonucci azért az egy kemény csapat volt és ahhoz képest nagyon tré volt Sarri focija.

@JeetTrader: Ranieri PL bajnoki címe egy modern tündérmese, csodálkozok, hogy még nem készült belőle film.

"A Reál most még jó állapotban van, de a Man. City, Pool, PSG és hasonlóknál jöhet egy mélypont." A MC Guardiola távozása után fog lemenni. A pool szerintem rossz edzőt választott, ott amúgy is nagy gondok vannak. Meg hát amíg Nuneznek 7 helyzet kell 1 gólhoz, addig mind1.

Chelsea kirakta Pochettinot, a játékosok nem értették. Pedig nem csinálta rosszul a sérültek és a rengeteg fiatal és nagy keret ellenére. MU szerintem egy új edzővel jobb lehet, de idő kell nekik.

A real most talán a legstabilabb csapat, Mbappe, Vini, Bellingham trió nagy dolgokat vihet végbe. Barca meg anyagilag lesz*patta magát, mint kb mi is tettük.

Ami a legnagyobb fájó pont, hogy az inter Marottával, Inzgahival és Lautaro, Barella, Calhanuglu, Bastoni kemény maggal és még sok jó játékossal elég távol van tőlünk minőségben.

JeetTrader 2024.05.24. 15:11:44

@Leram7: amúgy az Inter kövi idénye is necces lehet. A korábbi tulaj nem tudott fizetni, így az OakTree lett az új tulaj. Marotta lett a vezír állítólag.

Nem zárnám azért azt ki, hogy bemondják náluk is, hogy hát gyerekek, akár tetszik, akár nem, adjatok el pár játékost, akikből látunk pénzt. Röpködtek valami olyasmi pletykák is hogy az olasz szövetségnél rákérzdeztek hogy mégis mennyire felelt meg az Inter az anyagi fair playnek, mert elvileg mintha az is benne lett volna hogy idén megszegték, mert ha nem tették volna nem lett volna zseton hogy induljanak a Seria A-ban!!!

Egy szó mint száz, az Inter sem tűnik olyan stabilnak most hirtelen. Szóval én tényleg komolyan gondolom, hogy akár olasz honban, akár majd nemzetközi porondon, azzal a személelt váltással ami most terítéken van, pár okos igazolással, nagyon is versenyben lehetünk....titkos favoritom a BL-re a Juve ;))), na jó ennyire mégsem vagyok optimista, de a Scudetto ha nem is simán, de a kövi idényben akár meg is lehetne. már csak 2 cím kéne a 4 csillaghoz. De jó lenne, ha pont úgy jönne egyszer ki a lépés, hogy akkor triplázunk, mikor felkerül egyben a negyedik csillag ;))

alexGicamo 2024.05.24. 15:29:36

@JeetTrader: Huh, kirázott a hideg az utolsó mondatod olvastán ! :-)
Amen !

gomorra21 2024.05.24. 15:47:08

@JeetTrader: triplázás előtt azért egyszer megnyerhetnénk a BL-t natúrban is, csak hogy ne rontsuk el a gyomrunkat XD

Thuglife! 2024.05.24. 16:23:09

@Leram7:"Sarri keretében olyan játékosoknak nem volt hely, mint Mandzukic vagy Emre Can."

Meg is látszott hogy hiányoznak ezek a szupersztárok...Mandzukic addigra már teljesen beszakadt.melyik szerepkört szántad volna Mandzukicra az insigne-Higuain-Mertens hármasból mikor volt eltérő jellemzökkel rendelkező Ronaldo és Dybala?
Vagy a bádogember Emre canból lehetett volna egy jó Allen.

gomorra21 2024.05.24. 16:33:14

@Thuglife!: Emre Can, a sérülékeny hentes. Nyerő kombó XD

ggbuffon 2024.05.24. 16:42:11

@Thuglife!: mondjuk Mandzukic kiebrudálására nem nagyon van bocsánat.

Mi az h beszakadt? Gyakorlatilag ő lett a Juve Benzemája Ronaldo érkezésével.

Igaz h nem rúgott szezononként 40 gólt, de beszántotta a pályát.

A túlhájpolt Dybala-ról meg kiderült h egy x az nediken Maradona utód aki nem váltja meg hosszú távon a világot, akkor sem ha épp egészseges. Munkavállalói hasonlattal elve tök überfasza ha van egy jó beosztottad, aki okos meg minden, de ha minden hónapban 3 hetet beteg akkor mehetsz vele a falnak..

Romában sem váltotta meg a világot.

Úgyh csak óvatosan a horvát megítélésével. Két kezem összetenném ha csak egy ilyen játékosunk lenne a mostani keretben.

Shyr Kahn 2024.05.24. 16:43:14

@babo0410: "Ez a nyilatkozat most szimpatikis volt." - Sarri legtobb nyilatkozata oszinte, egyenes es ezert szimpatikus volt. Szvsz ez volt az egyik ok, ami miatt elbocsatottak. Nalunk a PC szoveget jobban szerettek, pedig sztem senkinek nem volt gondja az egyenes, oszinte nyilatkozatokkal. Sot, azt hiszem ezzel sosem lesz igazan gond, mert mindig ude szinfoltot jelent a hazugsagok/reklamok tengereben.

Az emberek nem hulyek es erzik, ha valami szepitve van.

babo0410 2024.05.24. 17:25:25

@JeetTrader: És miért ne jöhetne ki a lépés? Itt van az a sportigazgató, akinek nagyon sokat köszönhet Sarri is. 15 év kellett, mire a Napolihoz kerülhetett, és ott valamit igazán meg tudott mutatni. És az azért volt lehetséges, mert egy nagyon remekül összerakott kerete volt, amit Giuntoli tett alá. Se előtte, se utána ilyen jó nem volt Sarri. A Chelsea EL győzelme számomra inkább olyan, hogy kötelező győzelem. A döntőig a Frankfurt volt az első komoly csapat, ott 11-es párbaj döntött. A döntőben meg az akkor ritka gyenge Arsenallal küzdöttek meg. A bajnokságban meg 24 pontra maradtak el a 2. helyezettől, 63 lőtt, 39 kapott góllal. Nálunk bajnok lett, de éppen csak. NApolinál meg mindig valahol elcseszte, mert nem egyszer voltak bőven előttünk. Ha csak egyszer is minden tökéletes, már nincs zsinórban 9 bajnoki cím. Akkor szerintem Allegri megítélése is sokkal másabb lenne itt a blogon. Nálam Sarri inkább egy közepes szintű edző, aki még a Lazionál se tud igazán maradandót alkotni. Na jó a múlt szezonban 2. helyen végeztek 74 ponttal. Na arra mondhatjuk, hogy volt egy jó szezon. viszont idén 48! gólt tudtak összesen lőni.
Én nem tudom Nedved miért akarta annyira Sarrit ránk erőltetni, és Agnelli miért engedett a nyomásnak. Ha már egy támadóbb szellemű edző kellett, akkor Di Zerbit sokkal szívesebben néztem volna meg nálunk.

venember83 2024.05.24. 18:03:38

@Shyr Kahn: az emberek jobban szeretik az őszintét, a vezetőség meg a PC-t.

Leram7 2024.05.24. 19:16:56

@Thuglife!: Hát oké, hogy nem illett Sarrihoz, de Sarri alatt nem sarriball volt, hanem ugyanúgy nézhetetlen játék és korai BL kiesés.

A lényeg, hogy Sarri megtehette azt, hogy kirakott a keretből 2 nagy nevet, mert voltak játékosok, azóta már nincsenek. Kihagytam a listából Cuadradot is pl.

Most Kean, Weah, Iling, Miretti, Rugani volt a padon, Sarrinal Demiral, Ligt, Mandzu, Can stb...

Azért: CR, Dybala, Higuain, Douglas Costa, Mandzukic, Cuadrado, Bernardeschi támadókkal Pjaniccal a középpályán hátul meg Buffonnal, Chillinivel, Bonuccival, Sandroval (5 éve még jók voltak) szóval azért Sarrinak jó kerete volt.

Thuglife! 2024.05.24. 19:17:04

@ggbuffon: bocs már,de mintha úgy olvastam volna hogy még akarod mondani hogy mit gondoljak.
Engettessék már meg nekem ez a szabadság hogy azt gondoljak Mandzukicról amit én akarok.
Ha te így emlékszel rá hogy felszántotta a pályát a te dolgod.
Szerintem még az hogy lefejelgette a labdát Ronaldonak meg kifejelgette a szögleteket nem hozott annyit mint amennyit mezőnyben művelt vagyis semmit.
Dybala nem váltotta meg a világot"akkor sem ha épp egészseges. "
Hát pont ez látszott ebben az évben hogy ha épp egészséges tőle függ a támadójáték.
De abban az évben amikor Sarri alatt játszott épp az év játékosa lett.senki nem vitatja hogy sérülékeny.
A Lyon ellen is sérült volt amikor a legjobban kellett volna.
De azzal hogy sérülékeny rómában is tisztába voltak nem a világot megváltani vitték oda,csak a BL-be bejutni.

Thuglife! 2024.05.24. 19:23:16

@Leram7: így van az még jó keret volt hiszen a megalomán klubvezetőnk azt gondolta hogy csak egy Ronaldora vagyunk a BL-től.
De pont itt mondja az öreg hogy BL-t elvárni azért optimista gondolat.kivéve ha City vagy PSG vagy reál vagy mert azok erre lettek felépítve.
Annyi időt nem kapott hogy a saját képére formálja a keretet.
Mondjuk Nehéz is lett volna Ronaldoval aki minden csapat taktikáját átszabja.
Összehasonlítani a mostani kerettel azért nem érdemes mert akkor még volt pénz most nincs.

Thuglife! 2024.05.24. 19:30:40

@babo0410: mindig ugyanaz a mantra :D mindig ugyanaz a sok sületlenség.már fárasztó kiígazítani a sok hajlítást. Még szerencse hogy nem vagyok egyedül,saját magadnak is ellentmondasz a kommentedben.

ggbuffon 2024.05.24. 19:40:51

@Thuglife!: franc se akarja megmondani mit gondolj, de ne hamisitsunk tortenelmet..

Az h a jovoben Mottaval szemben is (ahogy az osszes nem nalunk levo jatekossal is) hurraoptimizmussal vagytok szivetek joga, de legalabb a mult vitathatatlan dolgait ne kezdjuk mar el átrajzolni.

Kicsit tobb higgadtsagot es objektivitast a multra es a jovore vonatkozoan, kevesebb emóciót..

ggbuffon 2024.05.24. 19:44:14

@Thuglife!: jaja, Dybala aztan jol megmutatta. Kb a kutyának nem hianyzik, vele sem voltunk elorebb. Volt kb 2 jo szezonja, koszonjuk. A tobbit meg koszonik a Juve Medical orvosai mert volt melójuk.

Leram7 2024.05.24. 20:34:20

@Thuglife!: Nem kapta meg az időt valóban. Ott akkor egy nagyon korai BL zakó volt a lyonnal szemben, ha jól emlékszem és az azért szint alatti volt.

Igazából anno 8 bajnoki cím után mindenki arra vágyott, hogy bl-t nyerjünk. Agnelli meg mániákusan. Azért egy TOP 4 elvárás lehetett legalább, vagy éppen egy olyan csapattól kikpani, aki jobb nálunk.

Egyébként 9 bajnoki cím volt zsinórban és mégsem örültünk, most meg bl sincsen és a bajnoki arany is távoli.

Hát más idők voltak. Én nem gondoltam volna, de sok játékost visszasírok, akit anno bíráltam.

NagyonJuve 2024.05.24. 21:02:58

@Tony.: motta már a speciaban is elég jó focit játszatott és ott tényleg nem világverő keret volt.

Thuglife! 2024.05.24. 21:05:01

@ggbuffon: Kicsit tobb higgadtsagot es objektivitast a multra es a jovore vonatkozoan, kevesebb emóciót..
Ezt most magadra mondod?
Mert mondhatnád!
Vagy most már azt is meg akarod mondani mit érezzek?
Ha valaki tényeket hamisít folyamatosan az babo Sarrival kapcsolatban.
Ha viszont egy olyan játékosról akarunk véleményt alkotni akinek számai statisztikái már az utolsó évében nem voltak, akkor marad a szubjektív vélemény.kinek ez kinek az.
Ugyanolyan mint Szalai a válogatottban.hajt,meg nagyon védekezik gólt meg nem lő.
Aztán jön egy Varga Barnabás és azt mondod ja! Ezt így is lehet?mindent egyben?
@Leram7:
Nekünk marad a hurráoptimizmus.másnak meg a kesergés.

Ethan Hunt 2024.05.24. 23:11:16

@Thuglife!: "Ha valaki tényeket hamisít folyamatosan az babo Sarrival kapcsolatban."

Pontosan. Feljebb is azt hazudta, hogy Sarri "éppen csak" megnyerte a bajnoki címet, miközben 7 pont előnnyel nyertük meg és az utolsó 2 forduló már tét nélküli volt...

A "Lazionál sem tudott maradandót alkotni", de azért 2.helyen végeztek tavaly és a BL-ben indulhattak, a csoportkörből is továbbjutottak és csak a sokkal erősebb Bayern ellen estek ki, akit hazai pályán 1:0-ra le is tudtak győzni... (Micsoda meglepetés, hogy idén a BL jelentette kettős terhelés kihatással volt a bajnoki szereplésre és nem bírták el...)

Persze ezek semmik :D, ahogy az is, hogy egy gyengébb kerettel folyamatosan előrébb végzett (illetve állt az idei szezonban) a városi rivális Mourinho-féle Románál...

babo0410 2024.05.25. 06:34:58

@Thuglife!: Hogy mi a gondod? Mivel mondtam ellent magamnak? Ha nem tetszik vmi, érdemben reagálj.
@Ethan Hunt: Nézz már utána, mielőtt hülyeséget írsz! Az internek 82, nekünk 83 pontunk volt! Az hol 7 pont különbség? 43 gólt kaptunk! Több vereségünk volt, mint a 2. internek, és a 3. Atalantának. Az utolsó két meccset el is buktuk. utolsó 5 meccsünkből 2-t nyertünk.

babo0410 2024.05.25. 06:48:23

@Ethan Hunt: Volt egy szezon, de még azt is inkább köszönhetik a mi és a két milánói csapat bukdácsolásának, hogy 2. helyen lehettek 74 ponttal. A BL-ben a csoportból meg kiesniük lett volna nehezebb, olyan gyenge volt a Feyenord és a Celtic. A 16 között meg az elmúlt idők leggyengébb Bayernét kapták, akik ellen 3-1-es összesítéssel zúgtak ki. Micsoda szezon!

Ethan Hunt 2024.05.25. 09:30:54

@babo0410: "Nézz már utána, mielőtt hülyeséget írsz! Az internek 82, nekünk 83 pontunk volt! Az hol 7 pont különbség?"

Idióta vagy!

Juvino 2024.05.25. 13:12:29

@babo0410: Azert buktuk el,m 7 ponttal vezettunk es senkit nem erdekelt mar. Igy jottek fel 1 pontra:) Igazibol mar 5-6 forduloval a vege elott tudhato vplt,h ezt megnyertuk.

venember83 2024.05.25. 13:27:41

@Juvino: vérlázító is volt, ahogy beleszartak a meccsekbe a srácok, akkor is...

Rikoo 2024.05.25. 15:13:28

@Juvino: @Ethan Hunt: @babo0410: Ha így nézzük akkor csak nem volt annyira rossz Allegri utolsó szezonja, mert 18 ponttal nyertük a bajnokságot, miközben Sarrival már csak 7-tel.

Juvino 2024.05.25. 15:52:45

@venember83: Ez sajna az olaszokra, ugy altalaban jellemzo. Regebben a bl kivetelevel, az osszes kupara is tojtak.

Juvino 2024.05.25. 15:54:40

@Rikoo: Most orultem volna egy egymas elleninek is!:)

Kives 2024.05.27. 07:27:57

@ggbuffon: a kutyánál azért sokkal több szurkolónak hiányzik/hiányzott.
Az első 5 évében 4-szer az év olasz csapatába választották, egyszer pedig az év seria A játékosának.
Az első 4 évében stabilan megvoltak a 30+ mérkőzésszámai is. Az utolsó 2 évben valóban sok volt a sérülése. Viszont látszott a különbség a támadásokon amikor a pályán volt. De ez az én véleményem.
Nem kötekedni szeretnék, mert tudom, hogy nagyon megosztó volt az Ő megítélése. Csak te fentebb már annyira ragaszkodtál a kész tényekhez, akkor gondoltam megosztom ezt veled.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3398) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (933) elemzés (40) előzetes (863) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1654) játékosokról (9956) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2445) meccsek (4177) mercato (4161) nyilatkozat (7467) Olasz Kupa (331) összefoglaló (415) pletyka (4196) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (177) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (290) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása