HIVATALOS: A Juventus menesztette Allegrit

allegri_massimiliano_menesztese.jpgA Juventus ma hivatalosan is bejelentette, hogy menesztette vezetőedzőjét, Massimiliano Allegrit, akinek az Olasz Kupa döntőjében mutatott magatartása összeegyeztethetetlen a klub értékeivel.

"A Juventus bejelenti, hogy menesztette Massimiliano Allegrit a férfi első csapat vezetőedzőjeként betöltött pozíciójából. 

A felmentése bizonyos az Olasz Kupa döntője alatt és után mutatott magatartások után következik, amelyeket a klub összeegyeztethetetlennek ítélt meg a Juventus értékeivel és azzal a magatartással, amelyet azoknak kellene tanúsítaniuk, akik képviselik. 

Ezzel lezárul a közös munka, amely 2014-ben kezdődött, 2021-ben újra indult, és az elmúlt három együtt töltött szezonnal, az Olasz Kupa döntőjével ér véget.

A klub sok sikert kíván Massimiliano Allegrinek a jövőbeli munkájához!" - búcsúztatja a szakembert a Juventus hivatalos közleménye.

A sors különös fintora, hogy a Juventus napra pontosan öt esztendővel ezelőtt, 2019 május 17-én menesztette Masimiliano Allegrit első torinói időszakának lezárásaként.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3018406907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DegerFaCan 2024.05.17. 21:02:31

Na végre vége ennek a kapcsolatnak, nézzünk valami új elé :)

Matteo89 2024.05.17. 21:07:03

Mennyibe kerül ez a klubnak? 20 millió?

MarcoT 2024.05.17. 21:07:16

@Evoken: Trap és Lippi úriemberek voltak. Ilyen viselkedést soha nem engedtek meg maguknak.

MGB75 2024.05.17. 21:07:27

@Il Principino: Szerintem ez a szarból való kihúzás másnak is ment volna. Elnézést kérek attól, aki érzékenyebb, de én egy másodpercig sem hullajtok könnyeket érte. Ettől függetlenül elismerem az érdemeit, amit a csapattal elért. Az, hogy visszahoztuk, mind a csapatnak, mind Allegrinek csak ártott. Lehet, máshol sikeresebb lett volna. De inkább nézzünk előre. Sok sikert neki máshol!

ZED! 2024.05.17. 21:28:30

@Il Principino: Azt honnan lehet tudni, hogy annó miért hozzánk jött vissza?
Ha annyira segíteni akart, akkor miért nem sikerült? Ha így volt miért ragaszkodik a pénzéhez, mikor ö is tudja ez nem úgy sült el..
Nem értem, komolyan jobb lett volna, ha inkább nem "segít", mert inkább ártott!

niccolo 2024.05.17. 21:28:53

Szégyen ez a klub vezetés egyre lejjebb süllyed.

niccolo 2024.05.17. 21:30:08

@MarcoT: Na azért.én láttam Trapattonit,nem volt egy halvérű

Il Principino 2024.05.17. 21:40:09

@ZED!: utólag okosabb az ember ugyebár!
Mint ahogy azt sem tudjuk ,hogy mi történt valójában a háttérben amièrt idáig fajultak a dolgok...

Type-R 2024.05.17. 21:55:32

Ennek mi értelme volt 2 fordulóval a vége előtt? Gyakorlati jelentősége nincs, csak farokméregetés.
Egészen pontosan arról van szó, hogy kiabált az újságíróval? Nevetséges, hogy ezért menesztenek valakit.

Del Pybala 2024.05.17. 21:56:25

Megis mit koszontok ennek a kopasz koklernek? Elvesztegettunk 3 evet az amator taktikajaval...Vezetoseg vegre toket novesztett...

Juvino 2024.05.17. 21:57:52

Azt mondta Allegri, mikor visszajott,h fajni fog...nem gondoltam volna, h ennyire! Hogy 3ev alatt egy centit sem lepunk elore, sőt...pedig nagy elvarasaim nem voltak az elozo ittlete utolso szakasza miatt, de azt is sikerult melyen alulmulni. Lehet elemezgetni,h ez kinek a hibaja, de az ő felelősége vitathatatlan. Tudta, h mit vallal, h nincs penzunk, milyen a keretunk, stb, stb. Ez a masodik regnalasa meltatlan volt minden szempontbol, amibe tokeletesen beleillik ez a fajta elvalas is. Sajnalom az egeszet es sajnalok mindenkit(leginkabb minket, szurkolokat), es nem akarok palcat torni senki felett, hiszen nem tudom,h pontosan mi tortent a hatterben. Sok sikert kivanok neki! Ja, es kivancsi vagyok,h milyen klubhoz fog elmenni, vagy elmegy-e egyaltalan vhova, m sztem a Realhoz sem akart ő igazan menni. Az meg hogy csunyan beszelnek rola itt a blogon is, ilyen idok jarnak, ezt lathattuk Dybala eseteben is.(na meg a politikaban)

Gaben Smith 2024.05.17. 22:19:18

@Type-R: a kiabalt az enyhe kifejezes ratamadt az ujsagirora tobbek kozott elmondta hogy megtalalja mert tudja hogy hol van es leszakitja mindket fulet stb stb ,ezekivul Guintolit es a vezetoseget is elkudte a halal faszara elvileg teljesseggel orjongott ez sztem nem indokolt semmilyen korulmenyek kozott en azt sem ertem ,hogy miert akad ki azon valaki hogy 2 meccsel a vege elott kuldtek el…
Nyilvan ez az egesz mar csak hab volt a tortan , reg eldolt ,hogy nem marasztaljak.
Azt viszont nem tudom ,hogy Allegri mit akadt ki ezen ennyire azt is el tudom kepzeni hogy O abban a hitben elt hogy hosszabbitanak vele …

SuperTrezi 2024.05.17. 22:22:32

Hát mit mondjak... Rohadt pofátlan döntés. Szégyellje magát a vezetőség!

DelPiero2 2024.05.17. 22:27:35

@Gaben Smith: én egyikhez sem tartozom, bár tényleg mindenkinek jobb, ha Allegri megy, de nem így, ez a szokásos Juve vezetői bunkóság. Az összeegyeztethető a klub értékeivel, hogy pl. nagy szájjal hangoztatták, hogy Pirlo marad, aztán két nap múlva ment, továbbá néhány ikonunkkal való magatartás, a pénzügyi szabálytalanságok ezek mind összeegyeztethetők. Ez szerintem elég gusztustalan.

Gaben Smith 2024.05.17. 22:30:12

@Il Principino: ennyi suletlenseget osszehordani….
A Real padja helyett minket valasztott? Kurvara nem akart O sehova sem menni.
Jezusom…
Ki tudja mikor nyerunk ujat?
Komolyan nektek elmentek otthonrol?
Kezdem azt hinni hogy a Juventus csak Allegri vegett letezhet es nelkul meg soha nem nyert semmit es sohasem fog.
Gondolom azt is elfelejtitek ,hogy a Juvenal Allegriig gyakorlatilag mindenkit menesztettek aki nem hozott torfeat a szezonban….
Ez a kokler itt volt 3 evet es egy sundisznoallasba vonult kozepcsapatot csinalt belole aki egy 18. helyezett ellen is reaktiv focit jatszik.
Persze tudjuk erre azt mondjatok hogy megnezte a keretet es rajott hogy mas nem jatszhato veluk.
Azt is tudjuk hogy senki a fold kereken nem tudott volna ebbol a keretbol jobb eredmenyeket kisajtolni.
Azt is tudjuk hogy szegeny artatlan embert mindenki csak bantotta miota itt van.
Azt is tudjuk hogy teljesen rendjen van hogy orjongve ratamadsz egy ujsagirora majd megfenyegeted hogy leteped mindket fulet .
Teljesen szanalmas es meltatlan ahogy kikelt magabol mint egy idegroncs en ott azon az esten paros labbal rugtam volna ki.

DelPiero2 2024.05.17. 22:31:18

@babo0410: a klub álságos viselkedése legalább annyira nem való a klubhoz mint amit Allegri csinált. Ugyanakkor a játékvezetésnek igenis a klubnak már rég oda kellett volna, kellene szólnia, mert lásd a Napoli-nak mindent megengednek mert keményen fellépnek a klub vezetői. Lásd pl. a Juve-Napoli meccs lejátszása, pedig a szabályok nem erről szóltak.

Gaben Smith 2024.05.17. 22:33:26

@DelPiero2: az az agnelli era volt ez mar egy masik era. Ha Nedved nyilazkozott tudtuk hogy az ellenkezoje fog tortenni.
Szeretnem azt hinni hogy az uj vezetes korrektebb ,transparensebb.
Az viszont sosem tetszett a juvenal hogy az osszes letezo nyilatkozat egy elore megirt pr duma sosem azt hallod amit a nyilatkoztatott fel gondol hanem azt amit a szajaba adnak .

DelPiero2 2024.05.17. 22:37:16

@Wizzurah: új vezetés ha olyan tökös, felelősségre vonja a régi vezetést, mert amit azok tettek a klubbal, az kívánt volna maga után ezt-azt, vagy valami kultúrált formában jelezni a Juve elleni kritikán aluli játékvezetést, ahogy pl. Klopp is tette, megmondta hogy igencsak furcsa hogy a Pool ellen sorozatos pontokat befolyásoló döntések vannak zsinórban. Ezt nem merte (tudta) megtenni ez a tökös, értékeket felmutató vezetés. Mellesleg ha jól tudom a régi vezetésből is vannak még az újban.

juve2121 2024.05.17. 22:39:09

1982 óta vagyok Juve drukker! Ilyet undorító dolgot még nem láttam a klubnál!
Ez megbocsáthatatlan! Kell egy kis idő amíg ezt feldolgozom!
A helyi szurkolók tudták, hogy mi folyik a klubnál, hogy szándékos lejárató kampány folyik Allegri ellen, ezért tették ki a drapikat!
Sajnálták a lóvét, próbáltál elüldözni, saját lapjaikban hazugságokat megíratni!
Ilyet nem talál ki egy edző mikor kupát ünnepel, csak eddig magába folytotta!
Viszlát Mister, nem ezt érdemelted!
Szurkolni fogok a csapataidnak!!!!

DelPiero2 2024.05.17. 22:53:41

@Gaben Smith: én is szeretném hinni, de ha jól tudom, vannak még a régi vezetésből is ott. Ugyanakkor (máshol is írtam) én várnék egy kultúrált hivatalos fellépést a klubtól a kritikán aluli játékvezetéssel szemben is. A Napoli vezetése (nem Guintoli) kemény nyilatozatai miatt pl. Napoli-nak megengedték hogy lejátssza a Juve elleni meccset.
Egyébként Maxi írásban megjelent nyilatkozatai szerintem általában védte a klubot (talán neki is szájába adták mit kell mondania) De pl. Soulé eladási terve - ha igaz sem túl jó vezetést sejtet

Leram7 2024.05.17. 22:54:56

Nem szabad így bánni egy legendával.

Volt még hátra 2 meccs, legalább ezt meg kellett volna, hogy kapja és megkösszönni a munkáját.

Nem volt minden rendben, most a 2. korszakja alatt klub szinten sem és Max se volt az igazi, de akkor is ez elszomorító.

A primitívek intézik így a dolgokat, mint most a klub tette.
Most komolyan mi értelme 2 meccsel a vége előtt egy kupagyőzelem után kibaszni egy edzőlegendát???

RunnerLaca 2024.05.17. 22:57:47

@Leram7: Egyetértek, az milyen, hogy a búcsúmondat, hogy: "The club wishes Massimiliano Allegri good luck in his future endeavours". Egyértelmű volt, hogy csere kell, de ez így méltatlan és nem etikus.

DelPiero2 2024.05.17. 22:57:50

@Type-R: erre még rá lehetne tenni egy lapáttal, hogy Mottát holnap nevezik ki a Juve edzőjének. Persze ekkor Allegri helyében megpróbálnám elvállalni a Bologna padját holnaptól. Szép kis cirkusz lenne, olaszhonban ez sem lenne lehetetlen.

DelPiero2 2024.05.17. 23:02:57

Ha ADP-nek esze van (nemcsak szíve) még egy ideig nem vállal szerepet ezek után a Juve vezetésében. Már megalázták párszor (utoljára amikor akarata ellen búcsúznia kellett.

Shaky79 2024.05.17. 23:14:57

Egyáltalán nem tudom sajnálni! 8 évből 5 évig nézhetetlen focit játszottunk vele, siralmas volt. Ezt nem tudom neki soha elfelejteni, bl-t ő sem tudott nyerni, egy borzalmasan gyenge bajnokságban nyerte a bajnoki címeket sztárokkal, óriási fizetésért. Az utolsó 3 évben, meg teljesen leamortizálta a csapatot, mindegy volt ki jött ide az leépült, beleszürkült és akinek volt esze az le is lépett innen.
Nem tudom ki lesz az új edző, de borzalmasan nehéz dolga lesz, hogy kiverje a játékosok fejéből ezt a kishitű, antifoci hozzáállást, és átnevelje őket olyan labdarúgókká akik szeretnek a labdával játszani. Alapvetően, nagyon jó játékosaink vannak akikre lehet építeni, akik labdaügyesek! Allegri kedvenceket el kell zavarni, bár egy új szemlélettel új rendszerben lehet tőlük is fogunk látni szép dolgokat. Nekem nem kell jövőre bajnoki cím meg bl döntő stb, nekem egy bátor játékot játszó Juve kell, aki focizni akar, és nem a másik játékát elrontani, akinek van elképzelése, akik minden meccsen győzni akarnak és nem az egy pont is jó játékot játszák! Akik nem azt játszák, hogy ha lesz helyzetünk rúgjunk gólt de ha nem rúgunk az x is jó! A fejekben kell rendet rakni de nagyon, nem biztos, hogy gyors lesz, de ha látom az elképzelést én már boldogan fogok leülni meccset nézni, nem úgy mint az elmúlt 3 évben, amikor egy Juve meccs felért egy kínzással! Forza Juve!

Shyr Kahn 2024.05.17. 23:49:54

Sarcok, akik kicsit elfogultak Allegrival szemben: a vezetoseget sztem nem kell lehuzni, amig nem hallgatjuk/tudjuk meg pontosan mi is tortent. Nincs ralatasunk arra, hogy mi is zajlott a hatterben, DE - es ez az en meglatasom - nem hiszem, hogy a sajat edzojukkel szemben ilyen lopakodo, alattomos hadjaratot folytattak volna. Mi okbol?

Az elbocsatas, bar tenyleg nem tul szep, de sajnos Allegri tiszteletlen viselkedes utan ertheto. Azert amikor lehuzzuk a vezetoseget, gondolkodjunk el rajta, hogy bmely mas klub eseteben, ha az edzo elkuldi melegebb eghajlatokra a vezetoseget, akkor annak vajon milyen kovetkezmenye lenne... a kerdes persze koltoi.

Szoval nem kell itt egyik felnek sem nekiesni. A mult miatt Allegrinak koszonjuk. A jelen miatt a vezetosegnek koszonjuk, hogy az elmergesedett kapcsolatot megszakitottak, ui ha marad meg ket merkozest a vezetoseg egy olyan emberrel dolgozott volna egyutt, akiben a tisztesseg semmi szikraja mar nem mutatkozott volna -immar nyilvanosan sem.

Szoval egy kicsit gondoljatok bele mit tettetek volna klubvezetokent, miutan az alkalmazottatok elkuld benneteke melegebb eghajlatokra. A felso vezetes es az edzoi stab kozott ez egy uzlet es nem barati viszony volt/lesz. Az egyetlen dolog, ami szebb lehetne az a bucsuszoveg.

Shyr Kahn 2024.05.17. 23:51:16

Egyebkent, ha ez a menesztes azt jelenti, hogy a tiszteletlenseg miatt Allegrinek nem fizetnek, akkor meg inkabb ertheto uzleti szempontbol, hiszen a klub nem all jol anyagilag.

Szili 72 2024.05.18. 00:06:49

Most akkor megspórolt nekünk egy éves fizetést . Sokáig kedveltem, de mennie kellett. Mondjuk ennek nem sok értelme volt.(de, h a igaz akkor a lóvé.

Bundesz 2024.05.18. 00:10:27

@Shaky79: Végre van pár ember, akik látták is mi folyik itt, nem csak osztják az észt! Ehhez nincs mit hozzáfűzni!?

Ethan Hunt 2024.05.18. 00:39:47

Van Isten és úgy látszik szereti a Juventust! Már oly régóta vártam erre a napra, leginkább azóta, amióta 3 szánalmas ponttal zártuk a BL-csoportkört és kiestünk, miután sikerült oda-vissza kiszopni a PSG-től, a Benficától és idegenben a félelmetes Maccabi Haifától is... Mert van olyan szint, ami alá már nem érdemes menni...

Egy magát valamire tartó és a klub iránt valamit valóban érző edző azonnal beadta volna a lemondását, de nem úgy az emberünk, aki életében nem tartotta magát hibásnak semmiért, csak mindig valaki/valami mást, de persze a 7+2 milliót azért szemrebbenés nélkül felvette erre a vállalhatatlan teljesítményre is...

Évek "gondos" munkájával elérte, hogy a Juventus hazai pályán is egy undorító, a klub presztízséhez és múltjához méltatlan játékfelfogásban játsszon, hazai pályán is átadva a területeket bármilyen ellenfélnek annak minőségétől függetlenül és kiscsapatoktól látott módon mély védekezésre és kontrázásra kárhoztatni ezt a jobb sorsra érdemes keretet, fittyet hányván arra, hogy hány embert/nézőt/rajongót idegenít ezzel el a klubtól, mintha ez lenne egyetlen járható út...

Habár 31 éve szurkolok ennek a csapatnak és ez valszeg soha nem fog már megváltozni, Allegri elérte azt nálam, amit nem hittem, hogy valaha is megtörténik a Juventus kapcsán, hogy ne várjam a meccsünket, hogy ne bánjam, hogy nem látom, mert éppen más programom adódott...

3 év alatt képtelen volt vagy éppen szándékában sem állt begyakoroltatni egy olyan játékot, amivel a csapat képes lehetett volna legalább egy félidőt megnyomni és szert tenni 2-3 gólos előnyre, ami teljesen reális lett volna, hiszen a liga legtöbb csapatához képest minőségi fölényben vagyunk/voltunk és tőlem utána úgy ölhette a focit a 2.félidőben, ahogy akarja, ezt bármelyik szurkoló el tudta volna fogadni...

De ennek ma hála Istennek vége szakadt és remélhetőleg júniustól egy olyan edzője lesz a klubnak, aki visszaállítja a Juventus tekintélyét a pályán és akivel harcban leszünk a bajnoki címért jövő vagy azt követő szezonban!

Ha pedig Giuntoli el tudja érni, hogy ne kelljen kifizetni Allegri és barátainak utolsó éves 20 milliós bruttó bérét az abszolút semmiért, fegyelmi okokra hivatkozva, az lenne a legnagyobb elégtétel számomra, hiszen Allegri pontosan ennyivel károsította meg a klubot azzal, hogy kiejtett minket a Bajnokok Ligájából másfél szezonnal ezelőtt...

Rocky80 2024.05.18. 02:17:17

Félek hogy álomvilágban éltek és sokkal mélyebb ez a válság hogy egy edzőváltás megoldja...

Itt nagyon komoly problémák vannak minden területünkön, ez az eset is ezt bizonyítja. Tartok tőle hogy itt Motta is meg fog égni, de ne legyen igazam és természetesen minden jót neki - vagy bárki legyen az utód.

venember83 2024.05.18. 05:33:18

@Rocky80: sokkal mélyebb, így van, és két meccs nele kellett volna még férjen a szép búcsúhoz, de a mester az elmúlt hónapokban mutatott tehetetlenségével bizonyította, hogy ő már a problémának a része, s nem a megoldásnak.

Agresti szerint Magnanelli s Padoin marad az edzői stábban.

Roland Máté 2024.05.18. 07:59:05

Jó reggelt!

Jó időbe telt az esti hozzászólásokat elolvasni. : )
Feldobok egy teljesen új megközelítést, hátha mindkét oldalnak tetszik: nem lehet, hogy egyszerűen a vezetés már most azonnal el akarja kezdeni a nyári munkát. Kupa meglett, BL hely megvan, tehát elkezdődhetnek a változások.
A fiúk meg szívből, mindenféle fék nélkül focizzanak 2 jó meccset, tét nélkül, feszültség nélkül. :)
Tudom csekély ennek a valószínűsége...
Egyébként én is örülök a távozásának, változás kell. Én is már 25 éve vagyok szurkoló, de nézhetetlen lett a játékunk, eredményektől függetlenül.
Nem biztos, hogy Motta lesz a megfelelő edző, ez nincs kőbe vésve, szerintem az Allegri ellenes oldal sem hiszi ezt 100% -ra. De keresni kell a megoldásokat. Ha nem Motta, talán majd a következő. De túl sok idő elment Allegrivel.

Zombijuve 2024.05.18. 09:19:53

Minden tiszteletem Allegri iránt, de váltani kellett, de nem így! Valami nagyon nem oké a klubnál.

xXPeiperXx 2024.05.18. 09:35:50

@Zombijuve: De mièrt ne lenne okè? Nem èrtem.

Nyílvánosan bírálta a klubvezetèst, testisèrtèssel fenyegetett meg egy embert, az ahogy kikelt magából a mèrkőzès alatt az nem elfogadható.

Nem tudom dolgozol e, ha te ilyen hangnemet engednèl meg magadnak egy vezetőddel szemben, garantálom, hogy másnap már nem kellene menned dolgozni. Èn legalábbis kirúgnám, akármennyire is jó alkalmazott.

Èn azon vagyok meglepődve, hogy nem rögtön a döntő után rúgták ki.

Mindenki feszült a klubnál, de eddig mindenki fegyelmezte magát, Allegrinèl szakadt a cèrna, viselje a következmènyeit.

Allegrinek pedig további sok sikert az edzői karrierjèben.

tomi12312323 2024.05.18. 09:38:02

Remélem ez a pénzéhes szaralak, így egy huncut vasat sem kap, mert "fegyelmivel" mondanak fel neki.

Evoken 2024.05.18. 09:43:15

Ha annyira tökös a vezetöség, mint ahogyan sokan irják, akkor a bírói testületnek is nekimehetett volna, de valahogy ez még csak szóba se került. Ezzel miért nincs probléma? Akkora már az Allegri gyülölet, hogy teljesen vakok az emberek. Sajnos Allegri elküldésével nem fognak megoldódni a problémák, hiába tört ki mindenki örömujjongásban, erre nyugodtan fel lehet készülni. Söt, a neheze igazán csak most jön, és NULLA garancia van a sikerre. Remélem majd akkor is kitartotok az ujrakezdés mellett amikor nehéz idök járnak, és nem akarjátok Motta (?) vagy Guintoli nyakába varrni az egészet.

És ezt nem Allegri marasztalása miatt irom, én is elküldtem volna az idény végén, de olyan a hangulat mintha az egyetlen probléma tünt volna el ami a klubot súlytotta volna, és most minden fasza lesz. Holott komplex ügy az ami most a klubot érinti, nem egy darab személyi kérdéstöl fog megoldódni, több probléma továbbra is velünk van. Pl, a keretet nem lehet lecserélni teljesen, ahogy itt a forumozok 8-10 embert szórnának ki a keretböl, köztük az egyik legjobb képességü Rabiotot.

Teljes röhej az egész, ez nem football manager 2024, ébresztö!

tomi12312323 2024.05.18. 09:49:03

@Evoken: Szalegri és anyuci kedvencének a közös kib@szása a legjobb ami ezzel a klubbal történhetett. Természetesen nem oldottunk meg minden problémát, de legalább hullik a férgese A JAVÁBÓL!!!!

Zsupi44 2024.05.18. 10:25:29

@Evoken:

Szerintem nem kell ez a kioktatás
Már ne.is haragudj az itt fórumozók jó része már megélt mennyet és poklot egyaránt. Te tényleg azt hiszed , hogy ha jön egy két szűkös év akkor eltűnnek.
Allegri alatt elég sokan morzsolódtak le , akik maradtak ilyen játék és eredménysor mellett ad meg nekik a bizalmat , hogy ezután is a csapattal maradnak.
Azt meg senki nem írta , hogy minden megoldódott volna. Sőt , szerintem nincsenek is óriási elvárásaink. Spiritot, győzni akarást , elszántságot szeretnénk látni. Tudod , ami az elmúlt 3 év legnagyobb részében hiányzott.
Eredmény 3 éve nincsen. Ez utóbbit jellemzi legjobban , hogy lehet örülni egy Coppa győzelemnek , mikor az aranykorban ez volt az első sorozat amit a nagy célért dobtunk.
A vezetés új. Telejes csapat cserére nincs pénz. Edzöt kellett cserélni. Hogy így vagy sem ez már ízlés dolga. Szerintem már tavaly a BL búcsú után kellett volna...

Rikster 2024.05.18. 10:32:47

Ennek a történetnek véget kellett volna már érnie jóval korábban de nem így történt, viszont ez a "megoldás" aggasztó számomra. Ha csak belegondolunk mindkét fél helyzetébe annyiban lehet magyarázni a történteket, hogy a kapcsolat a vezetőség és az edző között már rég nem működhetett.

Allegri maradni akart és további garanciákat is kapni szeretett volna szerintem, hogy a jövő évi BL-re a maga kedve szerint erősítsen, a vezetőség pedig szabadulni Allegritől, akinek a szerződése megbéklyózta ennek a lehetőségét.

Azért Allegri sem most döbbent rá, hogy ő el lesz küldve és gondolta magában, hogy akkor a kupagyőzelemmel, meg a BL-be jutással (amihez teszem hozzá kellett egy atomszar Napoli, Lazio és Roma hármas meg még az Atalanta folyamatos bukdácsolása) örömittasan és igen megcsináltam attitűddel szétverheti a Stadio Olimpicot.

Egyértelműen kellett a váltás és elfogadhatatlan számomra, hogy profi sportklub révén, mindkét fél részéről ilyen viselkedést láthattunk engem ez bánt a legjobban.

Persze bízok a jövőben, a jobb folytatásban, hogy morálisan újjáépül a csapat, de azzal, hogy Allegrit nyeregben tartotta a szerződése és a klub rossz pénzügyi helyzete újabb 1-1,5 évet bukott a klub azon, hogy elinduljon a megújulás felé.

Magam részéről zárásként ezért is szeretném Mottat itt látni, mert játékosként is volt egy komoly kiállása, jó az irány amit reprezentál a Bolognaval és nem mellesleg nem fog megijedni a nyomástól, mert már számtalanszor átélte játékosként és ezt kamatoztatni tudja edzőként, hogy a játékosok fejébe verje a győztes mentalitást.

Evoken 2024.05.18. 11:10:22

@Zsupi44: tényleg nincsenek oriási elvárások, csak a fél keretet elküldenék jópáran. :) Ilyenkor mininum érdekes, hogy miért lettek elküldve melegebb éghajlatra akik a keretet is kritizálták év közben. Ha annyira rendben van, talán mégsem kéne egy kezdönyi embert cserélni, nemde?
Ugy, hogy valoszinüleg Bremer el lesz adva, az egész védösort elzavarnák egyesek, az egyik legjobbunkat Rabiot személyében szintén.

Engem meg engem igenis felidegesit hogy az a botrányos játékvezetés ennyire szó nélkül van hagyva.

babo0410 2024.05.18. 11:29:43

@Type-R: Állítólag felkente az újságírót a falra, és azzal vádolta, hogy a vezetőség lefizeti, hogy azt írja, amit hallani akarnak, és ne a valóságot, és állítólag Allegri ellen hergeltették a véleményt. Allegri ezt kérte számon az újságírón. Ha ez így van, az tényleg elég súlyos. Gondolom nem csak egy sima kiabálás. És már mikor kiállították is elég csúnyán üvöltözött, mindenkinek beszólt.

Zsupi44 2024.05.18. 12:12:01

@Evoken:

Allegri egész évben nem említette a bírókat. Szerinted pont most kellene , amikor már semmilyen cél nincsen előttünk ráadásul egy győztes meccs után?
Tényleg sportigazgatóként az alám tartozó edző elküld a kurva anyámba és fenyeget újságírót/kat. De nekem a legfontosabb , hogy az előző vezetés okozta büntetések után még beszóljak a FIGC-nek, a bírói karnak és úgy mindenkinek.
Szerinted tényleg ez a legfontosabb most.
Ha meg azért most küldték el Allegrit mert így nem kell bruttó 20 milliót kifizetni a viselkedése miatt, akkor a klub jelenlegi gazdasági helyzetében okos és helyes döntés.
Szegény Allegri annyira odatette magát a csapatért az elmúlt 3 évben , hogy ezt a két meccset és sok millió eurót annyira megérdemelné.
Amúgy senki nem akarja elküldeni a fél keretet.
Sőt , akik védik Allegrit azok állítják , hogy egy kalap szar a keret.
Akik kritizálják pont azt mondják , hogy nem olyan rossz mint a játék és az eredmények.
Nem kell a csúsztatás....

OneT 2024.05.18. 12:19:51

@Rocky80: Álom világban az él aki nem látja át a helyzetet. Nem csak a vezetőség a hibás. Az edző is!

OneT 2024.05.18. 12:21:08

@Type-R: Ez jól nézki a csapatra nézve? Nem engedte Giuntolit se a csapathoz.

babo0410 2024.05.18. 12:31:33

Szerintem a kerettel nincsenek akkora bajok. 4 védős játékra kell igazítani. Meg tán a kp-ra kell valaki, aki szervezi. De a kupán ez is ment. Alakítani mindig lehet és kell. De szerintem nem rossz ez. Mikor kellett, tudtak a fiúk. Kell egy edző, aki bátrabban játszatja a csapatot. Én azt mondom 3-5 játékos cseréjével egészen jó keret lehey

Thuglife! 2024.05.18. 12:51:02

Ki akarja itt kicserélni a keretet?
Vegyétek már végig kik azokat akik maguktól menni fognak!
Elég őket pótolni.
Perin menni akar valahova első számú kapusnak.Sandronak már tavaly se kellett volna egy meccset se játszania dehát hogy szabadulsz meg tőle.erre a volt edző annyit játszatja hogy triggereli a plusz egy évet.nettó pénzkidobás a 6M fizuja ami a volt edző sara.
Ha belegondolok hogy Pirlo egy serie B szintű Frabottával hozta le az egy évét...
Rabiot ha van Isten nem hosszabbítanak vele.Itt bizonyíthat először Giuntoli hogy őt kivel pótolja.De Scigliot ha más nem úgy kell eltakarítani mint Arthurt.kölcsönadva amíg le nem jár a szerződése.Keantől már télen szabadulni akartunk akkor kifutott az időböl.Milik tőlem maradhatna de ha nem hülye elmegy oda ahol kezdő.
Akitől mindenképp meg kell szabadulni mert teljesen beszakadt az Danilo aki hirtelen sokat öregedett.és ennyi.Pogbával szerződést bontanak?!Alcaraz Djalo nem tudjuk mit tudnak valójában.ezek 3-an amúgy se játszanak.és ennyi.ki akarja itt kicserélni a fél keretet?

Kives 2024.05.18. 13:07:46

Üdv Mindenkinek!

Csatlakozom azokhoz akik örülnek Allegri távozásának.
Szégyen a magam részéről, de volt olyan meccs aminek már az összefoglalóját sem tudtam végignézni. Ezt én teljesen az edző hibájának tekintem.
A keret, de legalábbis a kezdőnk bajnokokból és komoly válogatott játékosokból áll. Nem is értem, hogy lehet ez vita alapja, vagy hogy lehet bármit is erre fogni.
Az elért célok teljesítése is remekül hangzik. De, ha nagyító alá tesszük akkor igencsak kiderül, hogy rengeteg olasz klub lehasalt idén /velünk együtt/ csak mi a végére néhány ponttal jobban kijöttünk. Ez véleményem szerint rengeteg 1-0 -ás szerencsének köszönhető, nem pedig a "mesternek".
Most sem az a gondom, hogy 3. vagy 4. helyen vagyunk és azért küzdünk. Talán a 2000-es évek elején is volt amikor nem sikerült a bajnoki cím, de ott a 2. vagy 3. helyen is olyan focit látott a világ tőlünk, hogy csak na. /Elnézést, hogy nem nézek utána a pontos évnek, éveknek!/
A tavaly BL pedig egyszerűen szégyen volt.
Kíváncsian várom az új impulzust.

Hajrá Juventus

Evoken 2024.05.18. 13:51:33

@Zsupi44: ha szerinted senki nem akarja elküldeni a fél keretet akkor más kommenteket olvasunk! Gyakorlatilag csak a wc-s néni nem lett még átadólistára téve.

Minden máshoz az alábbi irás egy szép összefoglaló. Meg lehet nyugodni, van benne Allegri kritika böven. De minden éremnek két oldala van.
bianconeri.taccs.hu/2024/05/18/meglehetosen-ruhellem-ahogy-ezt-a-klubot-vezetik/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3_91vx9Uen_1HHLNHwOxh3aoxYG2L02s2vUoz6pwCflWEG0Q4Dl9ClGnU_aem_AU8_xPmiQ4vc6cYUauuMKw36T7akdMIYFMYEwjyBaOrmhLPOgFjzDz9hd4uZ-Kh8_z3tWWKwDIQK0TNLWjav1WNH

Zsupi44 2024.05.18. 14:05:26

@Evoken:

2 fél van jelenleg.
Az egyik Allegrit kritizálja.
A másik meg védi , és méltatlannak találja amit tettek vele.
Az egyik fél azt mondja, hogy ezzel a kerettel ne várjunk csodát, a célokat elértük le kell cserélni a fél keretet.
A másik fél azt mondja, ez a keret ennyire azért nem rossz, ezt sokkal kisebb bérű edzővel is minimumként hozható volna.

Na mosd kösd össze melyik fél melyiket is mondja.
Szóval egyenlőséget tenni azok között , akik kritizálják Allegrit és azok között elzavarnák a fél keretet már neharagudj de butasáág.
Ezt az észrevételt az Allegrit védők között kell megtenni...

Evoken 2024.05.18. 14:08:35

@Kives: "A keret, de legalábbis a kezdőnk bajnokokból és komoly válogatott játékosokból áll."

No offense, de ezt röhögés nélkül le tudtad irni?:) Ne essünk már tulzásokba... Ezeket a bajnokokat és komoly játékosokat akarja itt a blogon lecserélni egy rakás ember. Erre az ellentmondásra jo lenne egy magyarázat.

De tegyük fel, hogy mégis azok. Tételesen, posztról posztra légyszives mondd, hogy te kiket tudnál lecserélni a bl döntözö keretekböl? Nem feltétlenül pont az azokban az években lévökröl, hanem akár amikre azok a keretek épültek.

Azokra rá lehetett mondani, hogy bajnokok és komoly válogatott játékosok voltak.

Evoken 2024.05.18. 14:22:25

@Zsupi44: senki nem tett egyenlöség jelet sehova, én csak a keretröl beszéltem.

Rögeszmétekké vált az Allegrizés, pedig már nincs is a klubnál.

Thuglife! 2024.05.18. 14:43:42

Kedvencem a blogban a "ki férne be ebből a keretből a 2013-2020-as keretbe"
Hát azt sose tudjuk meg hogy ha egy másik edző vitte volna ezt a 3 évet és nem amortizálta volna le a játékosokat hanem mondjuk néhány fiatal berobban nem csak 1-2 villanása van akkor nem még olyan jó is lehetne hogy befért volna a régi csapatokba.
Ezekből az 1-0 ás győzelmekből 2 pontszerző lehet: aki adja az asszisztot és aki lövi a gólt.2 ember jöhet le olyan érzéssel a pályáról hogy tett valamit a győzelemért.a többinek folyamatosan megy el az önbizalma.és mindezekhez az is hozzájön hogy a csodás taktika miatt óhatatlan hogy min.egy gólt kapunk.egy kapott gólnál már győzni se tudunk.valóban ilyen önmagát is kevésre tartó játékosból nem sok fért volna be a 2015-ös csapatba.

Rocky80 2024.05.18. 14:55:51

@Evoken: respekt, adom amit írsz.

Srácok, ebben a nagy hurráhangulatban:

- egy forintunk sincs, csak ha eladunk;
- lesz egy egyszezonos edzőnk aki csinált egy dobogós csapatot egy középcsapatból, de BL-t edzőként csak videón látott... - de legalább modern focit játszat;
- nincsenek játékosaink;
- a vezetőségünk egy sz*rkavaró aki a saját edzője meg játékosai ellen írattat cikkeket a saját újságjával;
- van egy kérdéses sportigazgatónk;
- a bírói kar pikkel ránk a saját országunkban a legkedveltebb olasz csapatként;
- az UEFA utál minket;
- nincs identitásunk, életünk legmélyebb válságából próbálunk kimászni évek óta;
- a szurkolói társadalom olyan megosztott mint még soha...

Tényleg van okunk örülni? Megoldja MINDEZT egy edzőváltás? Azt küldték el aki BL kvalifikáció szinten tartotta ezt a csapatot meg egy kupát is nyertünk végre vele!

Meghajlottam a többség akarata előtt, legyen edzőváltás, oké, de ébresztő: ennyi sz*r közepette Mottának nagyobb esélye van bukni mint elindítani minket felfelé. Mondom mindezt 100%-os jóindulattal és bizalommal felé. Tényleg teljes szívemből.

Zsupi44 2024.05.18. 14:57:17

@Evoken:

Szerintem meg pont fordítva.
Kijött egy hír , aminek a blog egy része nagyon örült , egy része örült de nagyon nem ebben a formában. Egy része meg elment odáig , hogy mekkora gyalázatos döntés volt szerencsétlen edzővel szemben (le se merem már írni a nevét) és főként ez a harmadik fél volt , amelyik miatt egyáltalán vita létrejöhetett...

Zsupi44 2024.05.18. 15:05:51

@Rocky80:

Hú de gáz , ahogy csúsztatsz.
Azt te készpénznek veszed , hogy a vezetőség a sajtóban direkt járatta le az edzőt.
Olvass már vissza csak a magyar Juventus szurkolók körében az elmúlt fél évben.
Tényleg le kellett járatni? Azt gondoljátok , hogy a vezetőség miatt kapott Allegri kritikát. Hú ez ku.rva gáz.
Aztán a másik, hogy egyszezonos edző ? Hány éves is? Esetleg varázs gömböd van , hogy látod a jövőt...
A bírói kar pikkel ránk. a Calciopoli óta pikkelnek ránk. Ez miért nem volt érv Ranieri, Sarri, vagy Pirlo elküldésénél...
Nincs identitása. Ez egyrészt Allegri sara, másrészt már azé a vezetőségé aki itt sincsen. Akkor kin akarod ezt számon kérni? Esetleg megadod az új vezetőségnek és Giuntolinak az esélyt, hogy bebizonyítsa helye van itt? Vagy az csak Allegrinek jár?
A szurkolói társadalom is pont most bizonyítja legjobban , hogy jó részt Allegri miatt megosztott, ezt a mellébeszélést komolyan.
Azt meg senki sem írja , hogy minden gond megoldódik ezt sehol nem látom de idézd már ide ha tényleg van ilyen.
Azt viszont , hogy ezt meg kellett lépni a többség egyetért...

Andras74 2024.05.18. 15:55:12

@Evoken: Allegri elküldése lehet egy kis része a probléma megoldásának, ezt nem vitatom. Az viszont aggaszt, hogy miként akarjàk orvosolni a problémàk nagyobb részét? Pláne, ha azt hiszik, h Maxi távozásával már minden is tökéletes lesz.

Andras74 2024.05.18. 16:00:42

@Rocky80: én sem örülök Allegri kirúgásának, de elfogadom.
A bajom pont az, amiket leírtàl: ez önmagában nem old meg semmit.
Anno mindenki biztosra vette, hogy Maxit azért küldték el, mert jön Poc. Nehogy most Mottával járjunk ugyanígy! Ja, és Motta (most még biztosan) nem Pochettino.

Thuglife! 2024.05.18. 16:12:03

Tudtam hogy ez az olasz kupa úgy lesz kezelve mintha BL-t nyertünk volna
Megvertük a gyakorlatilag serie B-s salernot
A rövidesen lehet szintén serie B-s frosininet ahol 3 játékos tőlünk kapja a fizetést.nagy nehezen a laziot ahol konkrétan 2 hete ült le Tudor, úgy hogy ledolgozták a 2 gólos hátrányt is.a döntőben meg a 3-4 naponta meccset játszó Atalantát.
És ennek a sorsolásnak a tükrében kéne bírózni,meg csaló figc-ezni.elhiszem hogy szarul fújnak a bírók de erre a látszatra még rátesz az hogy nekünk sokszor egy gólon múlik minden meccs így a bírói hibák felnagyítódnak,mindig fontosak lesznek.

Juvino 2024.05.18. 16:52:51

Ha Motta jon, vele csak nyerhetunk! Persze benne van a pakliban a bukta is, de akkor mi van? Max majd jon vki mas, de igy mar nem mehetett tovabb, valtani kellett! Egyedul a modjan lehet vitatkozni.

Gaben Smith 2024.05.18. 16:57:41

De Zerbi tavozott Brightonbol

Ethan Hunt 2024.05.18. 17:28:39

@Gaben Smith: Akkor lehet erre várt a Milan!

Juvino 2024.05.18. 17:44:58

@Gaben Smith: Sztem ott is megvolt mar a megegyezes vkivel, akkor az latszodott a csapat teljesitmenyen is. Mar csak az a kerdes,h kivel, sok csapat eselyes, akar mi is...

Kives 2024.05.18. 18:04:42

@Evoken: nem veszem offensnek. Nem bántasz meg vele, ha kineveted a véleményem, vagy hogy bajnoknak nevezek VB, EB, BL, EL nyertes játékosokat. Vállalom.

Érdekes, hogy magyarázatot vársz tőlem arra, hogy a blogon miért cserélné ki a fél csapatot sok szurokló. Láttál tőlem valaha ilyen kommentet? De ahogy olvasni szoktam ezt inkább az Allegri pártiak írják. Szóval máshoz intézd a kérdést.

Ne haragudj, de kihagyom azt, hogy tételesen magyarázkodjak neked. Egyébként is egy hosszabb véleményből kiragadsz egy mondatot és kineveted. De ne vedd offense -nek!
Kit raknék ebbe vagy abba az évbe ez egy teljesen felesleges párhuzam. Leegyszerűsítem a pontról pontra magyarázkodást: a top 6 csapat után mindenkinél jobb, drágább, és minőségibb játékosaink vannak? Én buta, ostoba szurokló úgy gondolom igen. Akkor miért védekezünk és alibizünk ellenük??? Pontról pontra, a jelen idényben.
Tisztelettel,

Ethan Hunt 2024.05.18. 18:05:41

@Evoken: Az a cikk addig volt tényszerű meg korrekt, amíg Allegri hibáiról meg csúfos eredményeiről, játékfelfogásáról írt, mert azt mindenki láthatta. Amit meg utána ír "alibi" gyanánt, a legtöbb dolog csak saját vélemény vagy olyan rosszhiszemű feltételezés, amire semmilyen bizonyíték nincs. Benitóék oldala egyébként az egyik legnagyobb Allegri-szopó oldal volt mindig is. A világon mindent megmagyaráztak, hogy mentegessék. Lehet, hogy a cikkíró már elküldte volna korábban, de attól még igaz, hogy ők (vagy talán éppen ő) írtak vicces cikket, hogy kéne Sarrit "eltenni láb alól", aki sosem állt rosszabb helyen a csapattal a 2.helynél és csak 11-esekkel vesztett az Olasz Kupa-döntőjében és nem 3 tetves pontot szerzett a BL-csoportkörben a csapattal és nem kapott ki izraeli csapatoktól meg egy olyan portugáltól oda-vissza, amit aztán a Férgek oda-vissza ütöttek...

Egyáltalán nem gyenge a keret, azt meg ki férne be meg ki nem egy korábbi időszak csapatába, abban nagy szerepe van az edzőnk rakás szar taktikájába, amit legfeljebb a védők élveznek, mindenki más szenved tőle, a támadók meg alulteljesítenek...

Azt állítja, hogy erőn felül teljesítve tartottuk a lépést az Interrel, miközben egy csomó meccset szó szerint bemákoltunk, szó nem volt erőn felüli teljesítésről és a szezon második épp ez a mákszéria fogyott el, aztán láthattuk mennyit ér a játékunk anélkül...

Ami meg a keret gyatra megerősítését illeti, arra azt lehet mondani, hogy pontosan tudta, hogy leépítés és gyengülés kezdődik, mert muszáj volt egyensúlyba hozni a mérleget és muszáj volt a bérkeretet drasztikusan csökkenteni, miközben azért valahogy a versenyképességet is meg kellett őrizni, hogy elérhessük a minimális és létfontosságú céljainkat. De persze ő azért busásan megkérte a maga árát a rekordfizetésével, ezért a hálátlan feladatért...

Aztán hiányolja a kiállást a bírók miatt a vezetés vagy konkrétan Giuntoli részéről, mindezt teszi úgy, hogy a klub mondvacsinált faszságok (plusvalenza kamu-ügy) miatt kénytelen bevállalni a pontlevonást és lemondani a BL-indulásról, csak hogy a féreg Gravina meg mások, mint az a söpredék Juve-ellenes ügyész ne azon agyaljanak, hogy hogy lehetne még jobban megszopatni a klubot, a görény Ceferinnel együtt, aki alig várta, hogy kizárhassa a csapatot a BL-ből meg akár átigazolási időszakokból, hátha valami szart még rá tudnak verni a klubra. És lehet bírózni, de az igazság az, hogy nem múlt ezeken semmi a világon, csak az Allegri által erőltetett szar játékunkat akarta vele mentegetni. Mert aki elég régóta szurkol a klubnak tudja, hogy az idei bírói tévedések meg rosszindulat sehol sincsen, mint amit a 2007/08-as szezonban a B-ből visszatérve ellenünk elkövettek...

Ethan Hunt 2024.05.18. 18:13:25

@Rocky80: "
- nincsenek játékosaink;
- a vezetőségünk egy sz*rkavaró aki a saját edzője meg játékosai ellen írattat cikkeket a saját újságjával;
- van egy kérdéses sportigazgatónk;"

Ezek mióta tények? :D Hol a bizonyíték azokra az "íratott" újságcikkekre? Vagy csak nem tetszett a kritika a "sosem voltam még hibás semmiért" edzőnknek?

Pedro32 2024.05.18. 18:25:15

@Ethan Hunt: egy másig újság írta :D

Wizzurah 2024.05.18. 18:37:03

@Ethan Hunt: Nem tudtad, hogy a szerelem vak?

Evoken 2024.05.18. 19:29:56

@Ethan Hunt: öszintén megnyugtat a tény, hogy ennyire biztos kezekben van a klubunk, a pragmatikus és elörelátö vezetöséggel. Allegri elküldésével pedig már nem merülnek fel olyan problémák, mint amik vele voltak.

A keretünk pedig jó! Bár gyatrán lett megerösitve, igy ezt most egy kicsit nem értem, de majd felzárkózom. Remélem a leendö edzö ezt az anyagi nehézséget szebb és/vagy eredményesebb játékra tudja majd váltani mint amit átéltünk idén.

Amugy nem az van, hogy a miénk a legdrágább keret a ligában?

Sunny21 2024.05.18. 19:46:25

@Evoken: "Amugy nem az van, hogy a miénk a legdrágább keret a ligában?"

Volt, amíg Allegri át nem vette...... ;)

Sunny21 2024.05.18. 20:00:02

@Evoken: Tudod, az a helyzet, hogy Allegri átvett egy "78 pontos" csapatot Pirlótól (amiért Ő menesztve lett). Maxi összekapart, 70, 72 és 67 pontot... Fantasztikus!
A lőtt góljainkat 77-ről levitte 57 majd 56 és most 49 gólra... Az igen!!!!
Az utolsó 15 fordulóban szerzett 2 győzelmet. A Juventussal!!! Ki a f@szom fogja sajnálni ?? Aki szerelmes belé, mert aki a klubot szereti, az már rég eltakarította volna! És ezek csak a száraz tények, ha hozzáadjuk a meccseink nézhetetlenségét.... Pfff.. hagyjuk is

Gaben Smith 2024.05.18. 20:02:07

Dobbenetes!
Az elmult hetekben azt szajkozta mindenki hogy takarodjon Allegri…
Most azt szajkozzak szar szemet vezetoseg, leszerepelt Guintoli stb…
En komolyan nagyon nem ertem mar ezt az egeszet.
Azt istenitik aki bizonyitotta ,hogy nem megy neki aki pedig most jon az hirtelen bunbak lett ,mert nem erositett Allegrinek stb…
Ohh jezusom nagy az isten allatkertje.

Evoken 2024.05.18. 20:15:57

@Sunny21: akkor valami rosszat néztem. :(
fbref.com/en/comps/11/wages/Serie-A-Wages
A keret értéke tényleg csak csupán a negyedik. Szegényház.

Sunny21 2024.05.18. 20:23:46

@Evoken: Bocs, de én csak a fizetési listát látom itt, amiben mi vagyunk az elsők.... Keretértéket nem... De biztos vagyok benne, hogy Allegrinek köszönhetően jelentősen csökkent a játékosok értéke.

Pedro32 2024.05.18. 20:47:06

@Sunny21: Azt mondják Egy keret erősségét általában a fizetések nagysága határozza meg,de az sem teljesen objektív.Csak valamivel közelebb van az igazsághoz,mintha a játékosok értékét hasonlítanád össze.

Sunny21 2024.05.18. 20:54:43

@Evoken: Ugyanazt mondjuk. Allegri átvette a legerősebb keretet (értékben)/640 m/, majd most a negyedikek vagyunk /490m/

Evoken 2024.05.18. 21:08:07

@Sunny21: csak az a különbség, hogy ez egy becsült érték, nem egy egzakt dolog, bár nyilván valamekkora köze van az igazsághoz. De a fizetések mértéke pontosan annyi, amennyi a klub pénzügyi háttere megengedett. Szépen mutatja, hogy azért annyira nem voltunk megszorulva. Lehet, hogy nem csak egy személyt kéne elövenni akkor. És nem, nem Tudjukki kérte a játékosokat minden esetben, hanem alárakták a keretet, egy bizonyos fokig biztosan. Jo lenne ezt pontosan ismerni, de az biztos hogy nem egyetlen felelös van. De tudom, hogy ez is oda lesz kifuttatva amivel már se kedvem, se semmim sincs vitatkozni.

A magam részéröl mindenki felelös valamilyen szinten, soha nem is állitottam mást.

Rocky80 2024.05.18. 22:26:24

@Ethan Hunt: miért kéne tényeknek lenniük? Véleményt nem lehet itt megformálni, vagy mi? Akkor ragadd ki a másik 5 tényt a felsorolásomból. ;-)

Lényeg a lényeg: ne a részleteket nézzétek hanem az összképet: ezer sebből vérzünk, ebből megoldódott 1! olyan, amit nem is tart mindenki problémának... Ez aztán komoly előrelépés!

Amúgy meg gondolod hogy a mindig úriember Allegrinek ok nélkül elgurul a gyógyszere és megfenyeget valakit? Ez is csak feltételezés, melyik a valószínűbb, hogy volt ok rá vagy nem?

De ne vesszünk el a részletekben, ismétlem. A lényeg hogy kecmergünk ki ebből a slamasztikából. ;-)

Pedro32 2024.05.18. 22:45:31

@Gaben Smith: szerintem egy személlyel az emberek mindig együttudnak érezni.Egy vállalatot pedig könnyebb demonizálni.Főleg,hogy az utolsó élményük Allegrivel kapcsolatban pozitív.
A játéka,ahogy pályára küldte a csapatot,nem mondhatjuk megfelelőnek .A csapnivaló eredmények után sem változtatott sem a feláláson,sem a taktikán és elküldték.
Ez történt.
A többi bulvár.Magyarázhatjuk jobbról,balról.Ebből az újságból,vagy abból az ujságból.
Ma azt olvastam,hogy kettejük kapcsolata ott romlott meg ,mikor Aleggri nem kívánta a részét kivenni a játékosok kiválasztásában és Giuntoli egyedülmaradt.Ez is magyarázna meg dolgokat,de ennek sem kell felülni.Sosem tudjuk meg mi zajlott le.
-Nyilván a túlfizetett keret,az egymásutáni edzőváltások,a régi vezetőség kétes pénzügyi megoldásai és a szakmaiatlanság nyomott hagyott a keretben.De ezekben tesznek lépéseket.Ez IS probléma ,hogy nevezzünk nevén valamiféle problémát,mert egész nap azt olvasom,”nem oldódik meg Allegri menesztésével “A PROBLÉMA.”

gomorra21 2024.05.18. 23:46:37

@Rocky80: "Azt azért megjegyezném záró gondolatként, hogy ha mindenkiben ennyi tűz lenne a JUVENTUSÉRT, mint Allegriben a kupadöntő után, nem itt tartanánk."

Ha Allegriben harmadannyi tűz lett volna a szezon folyamán, mint a kupadöntő után, nem itt tartanánk;)

Rocky80 2024.05.19. 00:16:25

@gomorra21: ja, nem, mert korábban kirúgták volna.

Amúgy meg persze, itt minden az ő elhivatottságán múlt. ;-)

Wizzurah 2024.05.19. 04:13:08

Számomra még mindig megdöbbentő, hogy vannak olyanok, akiknek az olasz kupa döntőn látottakról azt írják és gondolják, hogy tüzet láttak, elszántságot Allegri kirohánásban és nem egy mentális problémákkal küzdő, a sikertelen munkája által megcsömörlött embert, tehát az rendben van ezek szerint, ahogy viselkedett, elfogadható.
A helyszínen nem láttam, hogy bárkit feltüzelt volna, inkább a döbbenetet láttam a közelben levők arcán, míg mások meg egyenesen kinevették. De nekem még messziről, a TV-ből sem tűnt úgy, hogy ez valami tűz féleség lenne.

Ha ez a fajta tűz lángolna a csapatnál, valóban nem itt tartanánk, mert már kizártak volna mindenhonnan.
De igazából itt a fórumon, mivel nincs új hír, feleslegesen ugyanazt a köröket futkorásszák a hallegri fanok és azok, akik már rég kirúgták volan páros lábbal. Én tényleg szívből kívánom, hogy mielőbb álljon munkába újra és a fórumos és mindenféle szerelmeivel együtt kézen fogva vigyék sikerre a következő klubot, ahol már adva van a parázs ehhez a fajta tűzhöz.

Shyr Kahn 2024.05.19. 08:07:36

@Andras74: "Anno mindenki biztosra vette, hogy Maxit azért küldték el, mert jön Poc. Nehogy most Mottával járjunk ugyanígy! Ja, és Motta (most még biztosan) nem Pochettino." - valoban nem veheto keszpenznek Motta erkezese, de en orulok neki, hogy nem Pochettino es remelem kesobb sem lesz az. Nem azert mert nem erzem Pocchettino-t relative jo edzonek, de inkabb egy olyan edzonek, aki nem juthat mar be a legjobbak koze. Hianyzik belole valami, ami remelhetoleg Motta-bol nem hianyzik. Pocchettino emberileg jonak tunik es a jatekosokkal is ugy tudom jo a viszonya rendszerint (ami alapvetoen pozitiv), de valami hianyzik belole, amit mar nem fog tudni behozni ennyi evvel az edzoi szakmaban. Ha nem is ertesz velem egyet a teny az, hogy egyetlen egy bajnoksagot sem nyert meg, pedig a PSG es korabban a Tottenhammel is megvolt ra a lehetosege es nem is lathattunk tole olyat, hogy egy kozepes csapatot ugy vezetett volna, mint mondjuk Motta a Bologna-t.

@Gaben Smith: "De Zerbi tavozott Brightonbol" - az ideny veget katasztrofalisan zarta. A Brigthon vedekezese az utso 10 forduloban nagyon gyenge volt es egy olasz rekordbajnoknal a vedekezes alap, szoval en nem ereznem jobb alternativanak, mint Motta-t. Sot! En latok benne egy nagy rizikot. Akarki is viszi, remelem ujra feltamad, mert az utoislo eve eleg gyengen sikeredett.

@Sunny21: "Tudod, az a helyzet, hogy Allegri átvett egy "78 pontos" csapatot Pirlótól (amiért Ő menesztve lett). Maxi összekapart, 70, 72 és 67 pontot... Fantasztikus!
A lőtt góljainkat 77-ről levitte 57 majd 56 és most 49 gólra... Az igen!!!!
Az utolsó 15 fordulóban szerzett 2 győzelmet. " - koszi a statot... ez valoban nagyon beszedes.
"De biztos vagyok benne, hogy Allegrinek köszönhetően jelentősen csökkent a játékosok értéke." - ez is igaz lehet, mert a jartekosok erteke fugg annak a klubnak a szereplesetol, amiben jatszanak. Igy lehet az, hogy a Bologna keretenek az erteke igencsak megugrott, hiszen akarmi is tortenik veluk ellenunk, mar ott vannak a Serie A elen, amit az elozo 20-30-40 evben (lehet meg regebb ota) a Bologna nem tudott elerni.

Ami Allegri kirohanasat illeti, amit hivatalosan a TV-ben lattunk (amiben nem volt benne az, hogy nekiment egy ujsagironak... legalabb is en azt nem lattam, valamint az sem volt benne, hogy a vezetoseget szidta volna), azt lehet jogosnak nevezni, mert a biro iszonyatosan kritikan aluli donteseket hozott. Szoval a biroi tenykedest latva elfogadhatonak erzem a TV-ben lathato kirohanasat. Igen. viccesnek is titulalhatjuk azt. Ez is rendben van. Azt a tiszteletlenseget viszont, amit az ujsagiroval es a vezetoseggel szemben folytatott mar inkabb nagyon szomorunak es rendkivul tiszteletlennek tartom, ami miatt az elbocsatas jogossaga nem lehet ketseges.

A vezetosegnek pedig meg kell adni a bizalmat. Allegri vs Juventus viataban erdemes Juventus szurkolokent viselkedni es a klubnak szurkolni. A klub resze pedig a vezetoseg es nyilvan akarmilyen ujsagcikkekrol is beszelunk, nem latjuk az igazsagot. Ugyanolyan kamu lehet az, hogy Allegri azt hitte egy ujsagiro lefizetve, hamisan cikkezik rola... ki tujda mi volt valojaban? Sok penz es hirnev forog kockan, mind Allegri, mind a Juventus kapcsan es sajnalatos, hogy az egesz egy ilyen esemenyben csucsosodott ki, de meg egyszer, akarmi is volt a hatterben, Allegri tiszteletlensege miatt az elbocsatasanak a jogossaga nem kerdojelezheto meg. Ha Allegri egyebkent tudta, hogy hamisan cikkeznek rola, miert nem koszont mar le? Hiszen a vezetoseg ellene dolgozott? Ki szeret olyan helyen dolgozni, ahol a fonokok ki akarnak turni? Igen, penzrol is szo van, de en speciel nem igen foglalkoznek a penzzel egy ilyen munkahelyen. Szoval akkor most Allegri miert is akart maradni, ha mar mindenki "ellene" volt?

Shyr Kahn 2024.05.19. 08:11:29

7+2 millaert se szivnek vegig egy szezont sem sehol... talan a presztizsert, de azt meg alaposan lerombolta a kupadonto utani viselkdesevel. Szoval hatalmas ongolt lott... ha akarva, ha akaratlanul is.

Pedro32 2024.05.19. 08:22:01

@Rocky80: miiii?:D Ha elnézte a vezetőség a BL kudarcot, majd ezt a szezont azért dobták volna ki mert nemakar résztvenni a játékoskiválasztásban? Szerintem ez nálatok egy vallás:D :D

venember83 2024.05.19. 09:44:12

@Rocky80: nem minden az elhivatottság. Őszintén a legjobbakat kívánom neki az elmúlt par hányattatott szezon után, és remélem, tud még valahol bizonyítani a mester, legszívesebben külföldön látnám egy pénzügyileg is kellően erős gárdánál (PSG, Pool, MU), de akár egy Milannál vagy Napolinál is. Kellenek az erős csapatok a Serie A-nak.

Ethan Hunt 2024.05.19. 15:35:30

@Evoken: "öszintén megnyugtat a tény, hogy ennyire biztos kezekben van a klubunk, a pragmatikus és elörelátö vezetöséggel."

A vezetőség, mint olyan, érdemben egyedül Giuntoliból áll jelenleg, mert a többi az bürokrata és igen, szerintem jó kezekben nála a klubunk szakmai vezetése! Borzasztó nehéz pénzügyi helyzetben vette át az irányítást, egy rakás kötöttséggel, béklyóval, amiktől nem lehet egyik pillanatról a másikra megszabadulni, plusz egy olyan edzőt örökölt meg az előző elnöknek "hála" indokolatlanul hosszú szerződéssel, aki gyökeresen eltérő futballfilozófiát képvisel, mint amit ő és aki szerződésének a felbontása súlyos anyagi következményekkel járt volna a klubra nézve... Ettől függetlenül megtette, ami ebben a helyzetben elvárható (tovább csökkentette a bérkeretet) és az edző kívánságai ellenére nem igazolt újabb eladhatatlan (Pereyra, Bonaventura) középszerű játékosokat...

"A keretünk pedig jó! Bár gyatrán lett megerösitve, igy ezt most egy kicsit nem értem, de majd felzárkózom."

Hogy a keretünk milyen, az egy bizonyos szintig megítélés kérdése, de az nem, hogy a ligában az egyik legjobb! A keretünk pedig nyilván az anyagi helyzetünk és a kötöttségünk folytán nem lett érdemben tovább erősítve, így értem... Senki nem állítja azt, hogy nem szorulunk erősítésre egyes posztokon, de az már igenis kérdés, hogy hány embert érint ez! Nekem meggyőződésem, hogy pusztán az edzőváltás és egy más felfogás (illetve a világos feladatok meghatározása) magától feljavítja majd egy-két játékos teljesítményét, akik Allegri alulteljesítettek vagy haloványabbak voltak, mint reméltük...

@Sunny21: +1

@Rocky80: "miért kéne tényeknek lenniük? Véleményt nem lehet itt megformálni, vagy mi? Akkor ragadd ki a másik 5 tényt a felsorolásomból. ;-)"

Nem kell, de a legtöbbjük tekinthető annak, amiket meg kijelöltem, NEM!

"Lényeg a lényeg: ne a részleteket nézzétek hanem az összképet: ezer sebből vérzünk, ebből megoldódott 1! olyan, amit nem is tart mindenki problémának... Ez aztán komoly előrelépés!"

Az a baj, hogy a te felfogásodban a problémáink kapcsán Allegri felelőssége minimális (te az elküldését igazából nem is tekinted előrelépésnek, ergo számodra nem is történt eddig semmi), számunkra viszont Allegri volt a legnagyobb probléma, legalábbis azok közül, amiken módunkban állt változtatni rövid időn belül. Mert pl. az a pénzügyi helyzetünkön vagy azon, hogy mennyire gyűlöl minket a liga vezetése és ez milyen következményekkel jár ránk nézve, azokon nem!

"Amúgy meg gondolod hogy a mindig úriember Allegrinek ok nélkül elgurul a gyógyszere és megfenyeget valakit? Ez is csak feltételezés, melyik a valószínűbb, hogy volt ok rá vagy nem?"

Én nyitott vagyok erről vitatkozni, de szeretnék erre valami kézzelfogható bizonyítékot látni: mármint, hogy a klubvezetés (Giuntoli) Vaciagón keresztül szándékosan Allegri ellen hangolta a közvéleményt, különösebb ok nélkül...

Mert ha a szúrósabb kritikával fűszerezett cikkek megjelenése egybeesik a vakrepülésünkkel vagy olyan meccseken bírálta a cikkeivel, amikor ugyan nyertünk, de szerencsével vagy a meccs túlnyomó részében botrányosan gyengén játszottunk, akkor én nem látok ebben semmi problémát, hiszen csak olyan dolgokat fogalmazott meg, amit ezen a blogon megtettünk jónéhányan a meccsek alatt, meccsek között.

Szerintem a nagy meccsvégi jelenetének több rétege is volt...

Egyrészt valamiféle elégtételt érzett attól, hogy megmutathatja a kritizálóinak, hogy na, itt van, mégsem lesz trófeamentes a 3 éve, ahogy várták (vagy remélték) egyesek, meglett a BL-indulás is, tehát minden teljesült, amit vállalt!

A Rocchi és a bíró elleni tiráda teljesen érthető, jogos és szerethető volt, bárki mellé állt volna egy emberként abban a tekintetben.

De az, hogy látványosan kerülte Giuntolit az ünnepléskor, pláne, ha igaz az, hogy nem is akarta odaengedni, az viszont botrányos és elfogadhatatlan, még akkor is, ha nem voltak jóban... Egy Olasz Kupa trófea nem az ő személyes dicsősége, hanem mindenkié: az egész csapaté, az egész klubé.

A klubé, amelyik páratlan türelmet tanúsított vele és az eredménytelenségével szemben az elmúlt 3 hónapban...

babo0410 2024.05.20. 15:47:58

@Rocky80: Ennyire nem kell védeni egy kirúgott edzőt! Honnan tudod, hogy a vezetőség cikkeket iratott bárkivel is az edző ellen? Mert Allegri dühében ezt állította?
Nincsenek játékosaink, mert szerinted azok miatt lett olyan sz.r ez a 3 év, és nem amiatt az edző miatt, aki 3 év alatt folyton azon panaszkodott, hogy ezt, meg azt nem tudja a keret, gyakorolni kell? Meg aki a kiesőjelötek ellen is átadja a területet az ellenfélnek, mert ő hátulról építkezős kontrafocit akar játszatni? Akinél elég sok játékos nem a posztján szerepel, csak azt játszathassa, amit kitalált? Aki Perreyrakat meg Bonaventurákat akar idehozatni?
Tisztelem Allegrit, és nagyon kedveltem mikor először volt itt. Sokat védtem is, de ez a három éve vállalhatatlan lett. Semmiben nem javultunk, és a harmadik idény végén is csak azt hallgattuk, hogy milyen képességekben kell fejlődnie a csapatnak. Mit tanított ez a fiúknak?
Attól, mert valaki még nem szerepelt a BL-ben, mert nem rég kezdte, lehet egészen jó is. Ott van Xabi Alonso példának. 22-ben került elsőosztályú klubhoz, most meg bajnok lett a Leverkusennel úgy, hogy mindössze 24 gólt kaptak, 89-et lőttek (Többet, mint a Real és a Barca 87 meccsen), és veretlenek a bajnokságban. Tehát az semmit nem jelent, hogy egy edző kezdő. És szerintem a BL-ben az elvárás annyi, hogy jussunk tovább, és ha lehet a verhető ellenfelekkel szemben ne essünk ki a továbbjutás után.
Szerintem ennél a három évnél Motta sokkal jobb lesz. Sokkal többet fog mutatni. Már eleve a játékstílusa modernebb, támadóbb, a csapatnak is jobban fog tetszeni.

babo0410 2024.05.20. 15:50:46

@Rocky80: Ja és az za érzésem, hogy te annak szurkolsz, hogy Motta bukjon egy nagyot, hogy te jöhess az én megmondtammal. Pedig hidd el, ennyit Motta is simán hozni fog, mint Allegri. A léc nincsen túl magasan.

Rocky80 2024.05.20. 15:51:49

@Ethan Hunt: "az edző kívánságai ellenére nem igazolt":

1., Allegri 1! db használható középpályást kért januárban erősítésnek, erre megkapta Alcarazt.
2., Nem lehet, hogy pusztán csak azért nem igazolt mert nem álltunk úgy anyagilag? Vagy nem volt lehetőség rá valami miatt? Miért kell ebbe is Allegrit belekeverni?

Allegri téma és egymás felfogása: ezt már nem szeretném ragozni, hitvita és teljesen meddő. Annyiban módosítanálak, hogy a "minimális" nem jó szó, illetve - mint már mondottam volt -, meghajlok a többség "akarata" előtt, hogy legyen váltás, próbáljunk ki mást is és másfajta futballt, de nem értek egyet vele, hogy feltétlenül az edzőcserével kellene kezdenünk.

Kézzelfogható bizonyíték: lehet nem tudod, de nem vagyok hatalmi szerv, sem oknyomozó újságíró, nem tudok neked ilyennel szolgálni. :-)

Csupán az "árulkodó jeleket" ismerem: Kenny visszaesése is februárban kezdődött (illetve az is hogy nem hosszabbít); Rabiot is azt hangoztatta a szezon második felében hogy nem hosszabbít; és ami a legárulkodóbb: a mindig diplomatikus és higgadt úriember Allegrinél elgurult a gyógyszer a szezon egyetlen sikere után. Nekem ez mindennél többet mond. Egyelőre ennyi jut eszembe hirtelen, biztos van még, illetve remélhetőleg derülnek ki azért még dolgok.

Több réteg téma: egyetértek, kivéve a Giuntolis részt: ki tudja hogy milyen viszony volt kettejük között. Giuntoli a nyilatkozataiban is kihátrált mögüle, az elején lehet megbeszélték, hogy vállt vállnak vetve viszik előre ezt a klubot, a nyilatkozatokban is ez volt, hogy ő a referenciapont, aztán meghallja a legjobb barátjától, hogy ez az ember fog kib*szni év végén... Te hogy fogadnád?

A csapat meg feldobálta a kupadöntő végén. Ha olyan rosszban lennénk, le se sz*rnám az edzőt... Nem lehet, hogy a drasztikus visszaesés annak köszönhető, hogy a srácok szerették a Mestert, és ők is megtudták hogy ebből se bajnokság, se Allegri nem lesz szezon végére?... Nyilván ez is feltételezés csak, viszont @Rikoo: linkelte pár játékos búcsúját, hát, nekem nem úgy tűnik hogy úgy utálták volna... Akkor miről cikkeztek az újságok? (ez is egy árulkodó jel).

Páratlan türelem téma: nem volt itt semmilyen türelem, csak a nagy Juventusnál nem szoktak elküldeni edzőt szezon közben, plusz akkor ki kell fizetni a plusz egy évet, plusz hátha adódik valami alkalom vagy ki tudjuk provokálni, hogy valami miatt elküldhessük pénz nélkül. Februárig tartott a páratlan türelem kb. De nyilván ez is csak fikció, nem tudok, konkrétumokkal szolgálni, ne is kérj! :-)

Rocky80 2024.05.20. 15:57:16

@babo0410: ezerszer elmondtam, ismét megteszem: a legjobbakat kívánom Mottának és ezáltal magunknak is! Sőt, elsősorban magunknak. Nem lesz itt semmilyen megmondtam, az lesz inkább, hogyan tovább? Nekem fontosabb a klub, mint a saját igazam.

Pereyra-Bonaventura: nem akart az, csak arra volt pénz. Vagy lehet ez is csak egy újság kitalációja vagy fiktív híre, ne dőljünk be mindennek.

Minden volt játékos-edzőben Guardiolat meg Zidane-t szeretné látni mindenki, mert most ez a trend meg ezek unikumok. Nem lesz mindegyikből az. Lásd Pirlo esetét pl., de még sorolhatnám.

Mottának meg tényleg a legjobbakat, én is ugyanúgy kíváncsian várom és szurkolok neki meg megkapja a bizalmat, mint bárki akit választottak volna. :-)

babo0410 2024.05.20. 16:39:14

@Rocky80: Azért Motta elég jól teljesít a Bolognával. Szerintem nem lesz rossz.
Lehet Bona és Perreyra csak kitaláció, de én DS után simán kinézem belőle, hogy őket kérte. Nincs pénz, de azt akkor ne ilyenekre szórjuk el, előrébb nem leszünk.

Ethan Hunt 2024.05.20. 18:44:06

@Rocky80: "Nem lehet, hogy pusztán csak azért nem igazolt mert nem álltunk úgy anyagilag? Vagy nem volt lehetőség rá valami miatt?"

Simán lehet, de voltak ilyen hírek, hogy Allegri azt a két játékost (vagy az egyiküket) szerette volna és teljesen megértem Giuntolit, hogy elutasította ezt.

"meghajlok a többség "akarata" előtt, hogy legyen váltás, próbáljunk ki mást is és másfajta futballt, de nem értek egyet vele, hogy feltétlenül az edzőcserével kellene kezdenünk."

Nem? De mégis mivel akkor? Allegri nem akar más futballt játszani...

"Kézzelfogható bizonyíték: lehet nem tudod, de nem vagyok hatalmi szerv, sem oknyomozó újságíró, nem tudok neked ilyennel szolgálni. :-)"

Arra gondolok, hogy ha ezt már oly sokan készpénznek veszik, akkor már valami buzgó olasz anyanyelvű csak készített volna egy listát ezekről a cikkekről, hogy na itt van a bizonyíték, erről beszél Allegri...

"Csupán az "árulkodó jeleket" ismerem: Kenny visszaesése is februárban kezdődött (illetve az is hogy nem hosszabbít); Rabiot is azt hangoztatta a szezon második felében hogy nem hosszabbít"

McKennie formájában szerintem a hosszabbításért ajánlott pénz idézte elő a változást elsősorban, amit nem is csodálok, főleg, ha igaz, hogy még kisebb is lenne neki, mint most. Ez igazából eladási szándékot tükröz a klub részéről...

Rabiot egyértelműen Allegri embere, szóval ez nem új. De az ő helyzete egyébként is olyan, ami tűrhetetlen egy ilyen presztízsű klubnál...

"és ami a legárulkodóbb: a mindig diplomatikus és higgadt úriember Allegrinél elgurult a gyógyszer a szezon egyetlen sikere után. Nekem ez mindennél többet mond."

Én ezt értem és a bíró kapcsán teljesen jogos is volt. Vaciago kapcsán is jogos lehet, ha látok rá valami bizonyítékot (cikkek gyűjteményét vagy listáját). Arra meg pláne szeretnék valami bizonyítékot, hogy ezeket a szarkavaró cikkeket a klub vagy konkrétan Giuntoli megbízásából tette volt, mert ez egy súlyos vád! A Tuttosport eleve nem egy hiteles hírforrás, sosem volt, így Vaciago saját kútfőből vagy pletykák alapján is állíthatott faszságokat, mint ahogy megannyian teszik ezeknél az oldalaknál. (Az egyetlen konkrét állítás, amit olvastam eddig, hogy Vaciago többször leírta, hogy Allegri elvesztette az öltözőt, ami Allegri szerint hazugság volt. Így ebben a formában lehet, hogy az is volt, de hogy idill lett volna az sem igaz, lásd pl. Chiesa. Plusz a másik, amit tudunk, hogy Giuntoli szeret a csapat közelében lenni és könnyen lehet, hogy a játékosok privátban céloztak erre-arra vagy kifejezték a neheztelésüket Allegri irányába, amit nyilvánosan nem vállaltak fel. Főleg, hogy egy rakás játékossal át kellett nézni a szerződéseket, illetve a hogyan továbbot.) Azt sem értem, hogy mi oka lett volna a médiában keverni a szart Giuntolinak, hiszen sportigazgatóként eleve hatalmában áll kirúgni Allegrit, plusz a bizonytalanság meg zavaró hírek a pályán is kihathatnak a játékos teljesítményére és pénzügyi szempontból létfontosságú volt a BL-indulás elérése meg a Klub-vb-s részvétel, hogy igazolni tudjon nyáron...

"Giuntoli a nyilatkozataiban is kihátrált mögüle, az elején lehet megbeszélték, hogy vállt vállnak vetve viszik előre ezt a klubot, a nyilatkozatokban is ez volt, hogy ő a referenciapont, aztán meghallja a legjobb barátjától, hogy ez az ember fog kib*szni év végén... Te hogy fogadnád?"

Nem gondolom, hogy valaha is barátok lettek volna vagy ilyesmit fogadtak volna együtt, hogy vállvetve fognak küzdeni, inkább professzionális volt a viszonyuk. Giuntoli szerződtetése szerintem eleve egy más irányt jelölt ki, abszolút nem olyat, amiben Allegrinek hosszú távon jövője lehetett volna, ez látható abban, hogy Allegri milyen igazolásokat szeretett volna és Giuntoli kiket környékez meg...

"A csapat meg feldobálta a kupadöntő végén. Ha olyan rosszban lennénk, le se sz*rnám az edzőt... Nem lehet, hogy a drasztikus visszaesés annak köszönhető, hogy a srácok szerették a Mestert, és ők is megtudták hogy ebből se bajnokság, se Allegri nem lesz szezon végére?"

Ez egy hagyomány, de szerintem nem is mindenki állt ott dobálgatni, én leginkább az "embereit" láttam a közelében akkor...

Szerintem a visszaesést a bajnoki versenyfutásból való kiszállás okozta, az Inter - szar ezt kimondani, de - mintha egy másik galaxisban játszott volna... Utána a szerencse is elfogyott a későbbi meccseken, hiszen már az az elszántság is hiányzott, ami korábban ezeket előidézte egyáltalán, mert akkor se a fantasztikus játékunk...

"plusz hátha adódik valami alkalom vagy ki tudjuk provokálni, hogy valami miatt elküldhessük pénz nélkül."

De látod, ez csak egy rosszhiszemű feltételezés, mert semmi nem utalt erre, hogy bárki ki akarná rúgni 2 meccsel a vége előtt és azt sem tudhatta senki, hogy Allegri úgy fog megnyilvánulni, ahogy...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3401) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (940) elemzés (40) előzetes (864) Európa Liga (171) felkészülés (131) hírek (1664) játékosokról (10018) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2456) meccsek (4179) mercato (4199) nyilatkozat (7491) Olasz Kupa (331) összefoglaló (415) pletyka (4230) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (177) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (291) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása