Célegyenesben Felipe Anderson szerződtetése

chiesa_federico_tapsol.JPGRomeo Agresti legfrissebb beszámolója szerint a Juventus a tárgyalások végső fázisánál tart Felipe Anderson szerződtetése ügyében, a Lazio játékosa nyáron ingyen csatlakozhat a Juventushoz. Az újságíró szerint a védelembe első számú opció Riccardo Calafiori, a Bologna ígéretes fiatalja. Federico Chiesa 2025-ben lejáró szerződése ügyében a klub felvette a kapcsolatot a játékos képviselőivel, a cél pedig egy áthidaló megoldás keresése. A Juventus keretéből pedig idén nyáron valóban távozik Alex Sandro, akitől egyes szurkolók már tavaly búcsúztak volna, de a futballista szerződésének az időtartama automatikusan meghosszabbodott, mivel volt egy pályára lépések számára vonatkozó kitétel a futballista szerződésében, és a játékos tavaly is elengedhetetlen alapembere volt a csapatnak.

A DAZN és egyéb olasz források beszámolója szerint Federico Chiesa és Massimiliano Allegri között ismét parázs volt a hangulat, miután a városi derbin a mester lecserélte a támadót, aki azt sérelmezte, hogy mindig ő hagyja el elsőként a pályát, amikor csere mellett dönt a mester, és ezért nem is fogott kezet a mesterrel a pálya elhagyásakor, majd a padon sem tartotta magában csalódottságát.

A Tuttosport viszont örömteli hírekkel szolgált, a lap szerint minden készen áll Kenan Yıldız és a Juventus szerződésének a meghosszabbításához, ami így 2029 nyaráig kötné a klubhoz a tehetséges török fiatalt.

Nicolò Schira értesülései szerint a Juventus számára Luis Alberto is opciót jelenthet, miután a futballista fel kívánja bontani szerződését a Lazióval, és illene Thiago Motta 4-3-3-as rendszerébe, de egyelőre csak opcióként merült fel a játékos, korántsem biztos érkezőként.

Ugyancsak Nicolò Schira számolt be arról, hogy Adrien Rabiot és Massimiliano Allegri között kiváló a kapcsolat továbbra is, ám a mester feltehetően távozik nyáron, és bár a francia középpályás Thiago Mottával is jó kapcsolatot ápol, a fiatal edző érkezésével a francia középpályás már nem számítana elengedhetetlen alapembernek. Ezért nagy valószínűséggel a futballista nyáron el fogja hagyni a Juventust.

Gianluca Di Marzio osztott meg Thiago Mottával kapcsolatban legutóbb némi fejleményt, az újságíró szerint a Juventus a Bologna edzőjét választotta, és szezon végén az eredményektől függetlenül a klub megpróbál majd megegyezésre jutni Massimiliano Allegrivel. A napokban viszont a Bologna és Thiago Motta között történt kommunikációban az edző várakozó álláspontról tájékoztatta a klubját, és ennek oka a Bologna esetleges BL-szereplése lehet, ami áthúzhatja a Juventus terveit.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5618381585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2024.04.15. 14:25:58

Tekintve, hogy Kosztics (és/vagy Weah) megy, Anderson ingyen jó vásár lehet.
Yildiz és Chiesa kell nekünk (ahogyan Bremer és Vlaho is)
A középpályát meg kell erősíteni nagyon. Fagioli visszatérése kulcs lehet, kérdés milyen formában van.
Azt tudja valaki, hogy a Toro meccsen miért volt Conte a lelátón? :)

Thuglife! 2024.04.15. 16:54:51

Ha Motta Bolognánál maradása a BL-től függ akkor bukó mert az 5.hely is BL-t érhet egyre valószínűbb.
Kérdés mi marad a Bolognábol jövőre.kb semmi.akkor tudnak erősíteni a BL-re ha előbb eladnak.
Azért egyre biztosabb Chiesa ki miatt nem hosszabbít még.

babo0410 2024.04.15. 17:36:57

@Attilio79: Dehogy lehet jó! Évek óta tripla nulla! Mint ez az Alberto is. Kikukázzuk a Lazio selejtjét? Elmegy Allegri, jött Giuntoli, de az igazolások nem javulnak. Továbbra is ingyen selejtet veszünk?
Remélem ez a két tripla nulla soha nem lesz Juventus játékos.
Tök mindegy ki az edző, ha csak selejtes játékosokban gondolkozunk.

Lanzafame 2024.04.15. 18:32:15

@babo0410: értem, hogy nem hangzik túl jól ez a 2 Lazio-játékos és szerintem sem lennének túl előremutató igazolások, de azért Luis Albertót triplanullának nevezni elég erős, ha láttad akár 10 percig is játszani az embert.

Rikoo 2024.04.15. 18:45:14

@babo0410: Igen, láthattuk az egész tavalyi szezonban, hogy milyen 0 ez a két játékos vagy akár most a hétvégi meccsen is.
Technikailag egyetlen játékosunk van ugyanolyan szinten, mint Felipe Anderson és az Yildiz.
Olyan játékintelligenciája pedig senkinek nincs a keretünkben, mint amivel Luis Alberto rendelkezik, ráadásul jelenleg még csak támadó középpályás sincs a keretben.
30-31 éves játékosok, Pirlo idősebben érkezett és gyakorlatilag azonnal klublegenda a Juventusnál is.

Nem véletlenül akar Giuntoli a keret két harmadán változtatni, óriási problémák vannak.
Minimum 10 távozó lesz nyáron.

Rikoo 2024.04.15. 18:46:03

Lewis Ferguson keresztszalagja elszakadt a hétvégi meccsen, őt ki lehet húzni a listáról, marad a Bolognanál.

JeetTrader 2024.04.15. 19:03:38

@Rikoo: hacsak Guntoli pár millaert meg nem veszi...;) igen kockázat...

Amúgy Luis Alberto és Felipe Andersonnal illetve Mottaval előbbre lennénk. Sajna továbbra sincs pénz így olcsón vagy ingyen tényleg jó fogások lehetnének.

Aztán meg várjuk ki a végét. Lehet a semmiből fog Guntoli hozni vkiket akikrol még csak nem is hallottunk.

Egy tuti. Nagy jövés menes lesz. Csak lenne már meg a BL H lehetne kezdeni a mercato érdemi tervezését.

Attilio79 2024.04.15. 19:34:32

@babo0410: Nulla pénzből lehet vakarózni és Kosztics szereplései már-már alacsonyabb szinten is arcpirító.
Ha azt vesszük, hogy kb. helyette egy Serie A tapasztalattal rendelkező játékost kapunk, szerintem nem vitatható igazolás.
Kosztics bevételét pedig fordíthatjuk 2 középpályásra. (Egy kérdés, hogy mennyit kapunk érte)

Leram7 2024.04.15. 20:04:22

Az erősségeink megtartása a cél. Mellé "second hand" igazolások fognak jönni, "A" kategóriás játékos, akiért PL vagy más bajnokság top klubja verseng nem fog jönni. Felipe Anderson tökéletes úgy tűnik a jelen helyzetben.

70M-ért Bremert el kell sajnos adni. Calafiori és Huijsen remélhetőleg pótolni fogják.
Chiesa, ha hosszabbít maradjon, de ne 1 évre.

venember83 2024.04.15. 20:44:54

@Leram7: "Az erősségeink megtartása a cél."

Főleg ha nem ajánlanak értük vagyonokat. Mert pl. Vlaho után is csak a Chelsea érdeklődött tavaly nyáron, valami Lukaku plusz pár millió konstrukcióval, ezen kívül tülekedés nem volt. Chiesa a sérülése után már nem fog 60-70 millióért elmenni, Bremerért szerintem 60 körül kaphat a klub, nem gondolom, hogy 70 fölött lesz a deal, s ki van még? A török srác marad, Soulé majd megy 30, max. 40 millióért, s a fölösleget (Kean, Milik) aprókért kisöpri Giuntoli. Arthur szerződése lejártáig megy egyik kölcsönből a másikba, szerencsére már csak két év maradt a kontraktusából (mivel a firenzei kirándulás előtt aláírt egy egyéves hosszabbítást). Huijsen értékesítése sem lepne meg, főleg ha érkezik Calafiori, de a holland/spanyol srácért sem kell sok-sok tízmillióban reménykedni.

Lanzafame 2024.04.15. 21:20:10

@Rikoo: +++

Luis Albertóban szerintem is lehet még kakaó, alulértékelt zseni, rossz korba született az adottságaival, kicsit úgy mint Dybala.

Ethan Hunt 2024.04.15. 22:12:59

Sajnos Yildiznél Romano csak 2028-ig szóló hosszabbításról írt ma és azután ráadásul ügynökséget is vált, mert nem értenek a jövőbeli terveket illetően. Ebből most bogozza ki valaki, hogy ez most mit jelent ránk nézve, jót vagy rosszat. Bár a rövidebb szerződés sajnos nem a hosszútávú maradási szándékáról tanúskodik. Mondjuk pozitívum, hogy kivásárlási záradékról nem írt Romano.

Ami Felipe Andersont illeti, egy rutinos, technikás játékos, akire szükségünk lehet elől. Ingyen nincs benne semmi kockázat, a fizetése sem lenne túl magas, ez a 2+1 éves szerződés is teljesen korrekt.
Luis Alberto kapcsán ugyanez a helyzet: ha ingyen megszerezhető hasonló feltételekkel, mint Anderson, akkor tenni kell egy próbát vele.

Ami Mottát illeti, szerintem mégha a Bologna meg is szerzi a BL-indulás jogát, mégis milyen kilátásai lennének a csapatnak egy csoportkörben 4.kalapból ráadásul? Nagyon könnyen csoportutolsók lennének. Szerintem nem lenne logikus lépés visszautasítani egy jóval erősebb keretű csapat hívását, aki szintén BL-induló és a jövőbeli perspektívák összehasonlíthatatlanok...
Xabi Alonso Leverkusenje rendelkezik azzal a minőséggel, hogy továbbjutási álmaik legyenek egy BL-csoportkörből, ez a Bolognáról egyáltalán nem mondható el...

Egyébként Hermosóval tudja valaki mi a helyzet, azontúl, hogy távozni akar és hogy egyik olasz klub sem érdeklődik iránta (ami szerintem kizárt dolog, hacsak nem közölte ő maga ezekkel a klubokkal, hogy nem kíván Olaszországba szerződni)? Mire vár? A Real vagy a Barca hívására vagy Angliába menne, esetleg a PSG-be? Ingyen, nagyszerű fogás lenne ő is...

Rikoo 2024.04.15. 23:57:19

@Ethan Hunt: Egyik olasz klub sem akar Hermosonak 5 milliós fizetést adni, pedig az ügynöke nyilatkozata alapján nyitott lenne Olaszországra.
A Milan fiatalabb játékosokban gondolkozik, a Juventus inkább Calafiori-t preferálja, az Inter és Napoli pedig jelen állás szerint nem tud ekkora fizetést adni, mert eltörölték az adókedvezményt.
Aston Villa-val vannak előrehaladott tárgyalások, nekik már most is nagyobb a bérkeretük, mint bármelyik olasz csapatnak.

Szerintem Luis Alberto egyáltalán nem akar Juventus játékos lenni. Tavaly is nagyon szeretett volna már visszatérni Spanyolországba.

Érdekesség, hogy Longo szerint Giuntoli álma a csatársorba Boniface, ami számomra nem meglepő, mert a másik nigériai csatárt(Osimhen) is ő vitte Olaszországba.

venember83 2024.04.16. 05:47:30

@Rikoo: az 5 milliós nettó fizetés is gond olasz élkluboknak? Szép idők várnak ránk.

Apuleius 2024.04.16. 07:55:08

Felipe Anderson a Palmeirasnál folytatja.

Shyr Kahn 2024.04.16. 08:11:47

"A napokban viszont a Bologna és Thiago Motta között történt kommunikációban az edző várakozó álláspontról tájékoztatta a klubját, és ennek oka a Bologna esetleges BL-szereplése lehet, ami áthúzhatja a Juventus terveit." - ezt ecseteltem itt a blogon es ettol feltem korabban is. Ugy tunik nem volt alaptalan a felelmem.

Logikus, hogy ha egy csapattal tortenelmet irsz es tovabb tudod irni ezt a tortenetet, akkor elgondolkozol, hogy maradj es irj meg nehany megismetelhetetlennek tuno lapot ebben a konyvben. En nem vennem rossz neven tole... szerintem ez a lojalitas az, ami manapsag hianyzik a legtobb profi jatekosbol es edzobol. Xabi Alonso mar tanubizonysagot tett errol es ha a Bologna BL-be kerul, akkor meg fogom erteni ezt a dontest, meg akkor is, ha ez nagyon rossz hir lenne szamunkra.
Ebben az esetben sztem Conte "ujramelegitese" lenne egy opcio (azaz ez egy ok miert ulhetett a lelaton), vagy esetleg Palladino a Monza-tol. Egyiket sem erzem a legjobb opcioknak, de megis - az elozo harom evet latva - jobbnak ereznem oket, mint Allegri megtartasat. Maxitol el kell koszonnunk. Voltak jo periodusok az elozo harom evben (par merkozeses szeriak), de ezek onmagukban sem feltetlenul csupan a mesternek koszonhetoek. Egyaltalan nem erzem, hogy barmit is bizonyitott volna az elozo harom evben, hacsak nem azt, hogy vele nem erdemes csapatot epiteni es folytatni.

Shyr Kahn 2024.04.16. 08:29:19

@Apuleius: Eleg nagy fordulat :o Ez mutatja, hogy mennyire hitelesek ezek a hirforrasok.

Immar 10 eve kovetem el ugyanazt a hibat es konyvelek el valamit, ami meg nincs letisztazva. Azt hiszem nem fogok errol mar leszokni...

Egyebkent Chiesa kitorese emlekeztet Dybala hasonlo tortenetere Allegri elso ittletenek 3-4. eveben. Ez a szeria is folytatodik es egy ujabb peldaja annak, ami azt mutatja, hogy Maxi tekinteje nem tul nagy egyes jatekosoknal... lasuk csak: Benatia, Dybala, Bonucci es most Chiesa. Talan meg ki is hagytam nehany jatekost a sorbol, de hirtelen ok jutottak eszembe.

Benatia esete csak kesobb kerult a sajtoba, amikor is panaszkodott Allegri szavahihetetlensegerol. Felreertes ne essek! Egy edzonek kell dontenie a kezdorol es a cserekrol, de azt hiszem a leheto legjobb kapcsolatapolas egy jatekossal a konstruktiv, de oszinte visszajelzes, ami sokszor borzasztoan nehez, de egy kotelezo dolog. Benatia - amennyiben igaza van - jogosan kerheti/kerhette szamom a mester szavahihetoseget.
Ezek mind olyan dolgok, amik alaasnak egy edzo-jatekos kapcsolatot. Ilyen szempontbol ertekelem nagyra mondjuk Ancelottit, aki minden klubnal jo kapcsolatot tudott kialakitani a jatekosokkal, ami nem lehet veletlen es egy elegge lenezett edzoi tulajdonsag. Nem veletlenul lett Carlo Ancelotti minden idok egyik legjobb edzoje (meg ha a Juvenal meg is bukott sajnos :( )

delpi0823 2024.04.16. 08:35:32

@Attilio79: Felipe Anderson mar nem erkezik,hazater braziliaba Palmeiras.

Attilio79 2024.04.16. 09:12:33

@delpi0823: Ez van, vagy nem, ki tudja...
Lássuk a mercatot.

Attilio79 2024.04.16. 09:44:39

@Apuleius: Akkor így, Kosztics helyett jó lett volna (Lassan ott tartunk, hogy bárki jobb egy-két játékosunk helyett)
Conte a lelátón érdekes dolog, gondolom nem Juric helyére nézelődött. :)

Leram7 2024.04.16. 10:35:20

@Apuleius: szomorú, nagy hasznunkra lett volna :(

@venember83: Bremer, Vlaho, Chiesa, Rabiot, Yildiz, Soulé, Huijsen azért az eladható kategória. Mindegy is mennyiért mennek, olyan hiányposztok vannak, hogy bármilyen alapember megy, csapatszinten a 4-5 igazolás mellé továbbit kíván.

Szerintem Rabiot ingyen és Bremer fix távozó lesz.

gomorra21 2024.04.16. 13:11:54

Ha Motta nem jön, gondolom ugrik Calafiori is.
Contéval maradna a 3-5-2, szóval Chiesa sem valószínű, hogy marad.
A laziós támadókból azért egyet nem lenne rossz megszerezni. Kérdés, hogy melyik ugrana Conténak.
Ez a Mottás sztori olyan jónak tűnt, főleg azért, mert neki izgalmas, de megszerezhető játékosok kellettek, és a meglévőkből is azok maradtak volna, akik az értékeink.

Pavel1988 2024.04.16. 13:14:28

Én annyira nem sajnálom Felipe Andersont. Szerintem is az egyik legtechnikásabb játékosa lett volna a csapatnak, de a brazil játékosok valamiért hatalmasat pukkadnak 30 éves koruk környékén.
A legnagyobb klasszisaik is önmaguk paródiái lesznek idejekorán, ilyen-olyan jutalékokkal és a fizetésével ez a 3 év is 15 millióba került volna a Juventusnak ami jelenlegi költségvetésben sajnos szignifikáns összeg.

Én csak olyan idősebb játékosokat hoznék akik vezérré tudnak válni, én ezt sem látom Andersonban.

venember83 2024.04.16. 13:18:05

@gomorra21: én azért örülnék, ha leszállna a vezetőség a nosztalgiahullámról. Vagy ha nem jön be mégse Conte, akkor ismét Allegrit veszik elő? Ideje továbblépni, mondom ezt úgy, hogy becsülöm Contét, és nem köpködöm az interes időszaka miatt, még ha nem is volt szimpatikus húzás, de egy edzőtől mindenképpen racionális lépés volt.

Il Mattino szerint De Laurentiis Allegrit akarja, ha távozik a Juventustól.

delpi0823 2024.04.16. 14:12:16

@venember83: Az hatalmas segitseg lenne nekunk,mert akkor nem kene tejelni Allegrinek az utolso evert.Bar nem vennek ra merget hogy elvalallna azt a munkat Max.

babo0410 2024.04.16. 14:24:43

@Lanzafame: Láttam. Elég messze van a csúcsformájától.
@Rikoo: Ha neked ezen játékosok jók...
Érdekes, nálunk bárki játszik, akármit csinál rossz, ha másnál van, az meg jó. Szerintem ezen két játékos skármilyen technikás is, rég kiégtek. Ezen igazolásokkal nem leszünk előrébb. Sőt! Az ilyeneket kéne elfelejteni végre.
@Attilio79: élete formáján túl van mind a két játékos. A tapasztalat jó, technikásak, oké, de két hstalmas lejtmenetben lévő játékos, akiket kétlek, hogy olyat nyújtanának itt, amire szükségünk lenne a BL-ben. Én nem örülnék nekik.
Akkor már inkább lelkes fiatalokat hozzunk, akikből bármi lehet még.
@venember83: Az internek, akik egy adósságkezelő kezében vannak, minden sok. Pláne, hogy minden mercatot pozitív mérleggel kell zárniuk. @Apuleius: Hála égnek!

gomorra21 2024.04.16. 14:30:22

@babo0410: neked nagyon beakadt ez a lelkes fiatalok (pontosabban: fiatal, olasz tehetségek) lemez.
Én pont egész nagy türelemmel vagyok pl. Miretti iránt, de azért az egy kabaré lenne, ha Miretti klónokkal szeretnénk megerősíteni a keretünket.
Amúgy neked nem a Juventus csapatát kellene követned, hanem a Next Gent. Ott mindent megtalálsz, amit szeretsz;)

steven.h 2024.04.16. 14:57:27

Azt hiszem Fergusont is ki lehet húzni a listáról, ami az érkezőket illeti.

JeetTrader 2024.04.16. 16:06:20

El se kezdődött a mercato de máris senki nem jön de mindenki is elmegy :)) Az egyik brazilba, a másik keresztszalag szakadást szenved (Ferguson), így meg a harmadik se biztos h jön (Motta)...:))

Remélem hamar meglesz a BL indulás h érdemben lehessen tárgyalni mert így azért nehéz..."jöhetsz arabyöcsém ha van BL".

gomorra21 2024.04.16. 18:08:13

@JeetTrader: jaja, olyan ez mint a jenga. Egyet kihúzol, aztán dől az egész XD

babo0410 2024.04.17. 00:05:57

@gomorra21: Ha csak aközt lehet választani, hogy lelkes fiataalok, Vagy ingyen kiégett öregek, akiken csak bukunk, inkább előbbi.

gomorra21 2024.04.17. 02:19:47

@babo0410: Ha csak a között lehet választani, hogy lelkes fiatalok, vagy egy jó nagy pofánverés, én is mindenképpen az elsőt választom.

alexGicamo 2024.04.17. 10:16:17

Alex Sandro már régóta nem alapember, helytállóbb meghatározás rá a kiegészítőember . Amúgy már rég nem kéne itt lennie, mert amúgy is alig játszik !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása