Allegri: „A csapatok értékét a bajnokság mutatja meg”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_18.jpgMassimiliano Allegri a Fiorentina elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón természetesen a várható nehézségekről beszélt, miközben az ellenfél érdemeit ecsetelte.

„Fontos, hogy a Lazio ellen sikerült győzni, de ne feledjük, hogy az egy másik sorozat. Az első meccset lejátszottuk, aztán majd következik a visszavágó. A bajnokságra kell koncentráljunk, hogy megszilárdítsuk a pozíciónkat.

Kenan Yıldız az első perctől? Ez nem rajta múlik, holnap egy olyan csapat ellen lépünk pályára, mely jól teljesített az Atalanta ellen, számos helyzetet alakítanak ki, valamint nagyon jól játszanak. Ismerjük a várható nehézségeket, miközben jó eredményre van szükségünk.

A győzelmek segítenek, önbizalmat adnak, és az ember másképp látja a dolgokat. De ez a győzelem az Olasz Kupában született, most viszont a bajnokságban kell pontokat szereznünk. A csapat mindig jól edzett.

20 pontos lemaradás az Interrel szemben? Úgy gondolom, hogy a pontok számítanak, a bajnokság mutatja meg a csapatok valós értékét. Jelenleg húsz ponttal vagyunk lemaradva mögöttük, de nem gondolhatunk erre, csak arra szabad gondolnunk, hogy hány pontra van szükségünk a BL-szerepléshez.

Voltak pozitív jelek az Empoli elleni meccs előtt is, aztán onnan kezdve kevés pontot szereztünk. Kiegyensúlyozottságra kell törekednünk, a holnapi meccs különbözni fog a legutóbbi meccsünktől. Jól kell zárnunk a szezont, a lehető legjobb módon, el kell érnünk a célkitűzéseinket.

Jelenleg nagyon tetszik az edzői szerep, így folytatni fogom a munkát. Az egyetlen gondolatom, hogy elérjem a célkitűzéseket a csapattal, mindannyian erre koncentrálunk. Természetes, hogy harcolnunk kell, és erőfeszítéseket kell tennünk, különösen a bajnokságban. Az Olasz Kupa-meccs majd azt mutatja meg, elég jók vagyunk-e a döntőbe kerüléshez.”

A kupameccs után Igor Tudor azt mondta, hogy amikor a Juventus játszik, akkor képes a City és a Real Madrid szintjén teljesíteni.

„A Juventus felveheti-e a versenyt a Cityvel és a Reallal? A futballban csak az eredményekre kell koncentrálni, nincs értelme a túl sok beszédnek. Természetes, hogy Igor Tudornak, aki egyebek mellett kivételes srác, ezek a csapatok jutottak eszébe. Ugyannakkor a csapatok értékét a pálya mutatja meg.

Úgy gondolom, hogy a klub által meghatározott cél, a BL-be jutás nem egyszerű dolog. Tartjuk a lépést, ugyanakkor még sok pontra van szükségünk a cél eléréséhez. Mostantól a célig számos nehézség várható, sok rangadó vár ránk. Így vagy úgy, de meg kell valósítanunk ezt a célkitűzést.

Vannak játékosok, akiknek bizonyítaniuk kell úgy a Juventusnál, mint a válogatottnál. Dušan Vlahović fejlődik, mindenkinek vannak rossz pillanatai. Fontos megoldások állnak előttünk, vannak srácaink, akik játékkal fejlődnek.

Félek attól, hogy a Fiorentina olyan csapat, amelyik játszik, nagyon támadólag lép fel, és ezért a meccsek ellenük mindig nagyon nehezek. Számos ok lehet az elveszített pontokra, de a futball lehetőséget ad a javításra. Adott a lehetőség a tabellán elfoglalt pozíciónk megerősítésére, egyértelmű elképzeléssel és a tudattal, hogy nyolc meccsünk van a BL-be jutásra.

A Sevilla elleni meccs? A hosszabbításban veszítettünk egy távoli lövés nyomán. Általánosságban elmondhatom, hogy sok hibát vétettem, s ki tudja, még mennyit fogok. A futball ezért is szép. Ezen kívül, ami a munkát illeti, nem nekem kell megmondanom, hogy jó vagy rossz minőséget képviselek. Komoly szenvedély fűt, és a lehető legjobban próbálok teljesíteni.

Jó srácok vannak a keretben, akikben van potenciál a fejlődésre, minél többet futballoznak, annál jobban fejlődnek. Ezért is alapvető fontosságú, hogy bejussunk a BL-be, hogy a következő évben több kiírásban szerepelhessünk, és akik kevesebb nemzetközi szintű meccsel rendelkeznek, azok jobban fejlődhetnek.

Holnap csak Arkadiusz Milik lesz hiányzó, körülbelül 15-20 nap múlva láthatjuk őt újra a pályán, addig elkülönítve dolgozik.

Még nem döntöttem a kezdőcsapat tekintetében, az utolsó edzés holnap reggel lesz. Mivel valami vírus terjeng, még nem dönthettem. A csapat nagyon jól van, a győzelem bizonyosan jót tesz a hangulatnak és az önbizalomnak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5218373973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2024.04.07. 09:20:17

Az edzo erteket is kedves Mester.
Mondjuk ennyi erovel a Bayern 16 pontos lemaradassal masodik ez a valodi erteke?

SuperTrezi 2024.04.07. 09:28:06

Na, már ott tartunk, hogy a BL-be jutás "nem egyszerű dolog". Jövőre visszább kell venni az elvárásokból, lehet. Ennek a irgalmatlan fizetésű keretnek és edzőnek még a 4-5. helyre se egyszerű bejutnia a Mester szerint. Mondjuk ezt látom. Csak azért belül forrongok, mikor ezt olvasom.

venember83 2024.04.07. 09:33:13

@SuperTrezi: látva az elmúlt 7-8 fordulóban mutatott formát nehéz vitatkozni ezzel az állítással. De azért remélhetőleg sikerül megtartani a harmadik helyet.

NagyonJuve 2024.04.07. 11:01:22

Kedves allegri eddig is láttuk hogy csak a szerencsén múlt hogy nem nagyobb a lemaradásunk. Csak az allegri hívők láttak ebben valamit tök 0 focival pár bemákolt góllal. Azért hogy valami jót is írjak volt pár jó meccsünk de az édes kevés.

DelPiero2 2024.04.07. 15:49:39

melyik csapat ellen könnyű?

adam_szabo_92 2024.04.07. 17:03:13

Rudy Galetti tett kozze egy ilyet, nem tudom mennyire tekintheto hitelesnek.

#Juventus decided to part ways with #Allegri in the summer.⚪⚫

? As told, further negative results or bad performances could bring forward the decision.

? #Conte is the preferred profile for next season - feasibility assessments ongoing - with #Motta first alternative.

alexGicamo 2024.04.07. 19:58:25

Először is köszönöm az áldozatos munkát e hosszú interjú lefordításával !
Maximusnak meg azt üzenném, hogy sok beszédnek sok az alja ... Fárasztó !
El sem tudom mondani , mennyire várom már a távozását , akárhogyan is végzünk majd bármely kiírásban !
Reménykedem, hogy idény végén távozik !

Rikoo 2024.04.08. 13:41:11

@adam_szabo_92: Alapvetően hiteles forrás, de mostanában mindenkinek ellentmond. 10-ből 9 hiteles újságíró szerint Thiago Motta az első számú opció és egyesek szerint már jócskán előrehaladott állapotban van a tárgyalás vele és egy korai megegyezés is megszületett. Nyáron lejár a szerződése Bolognában.

Intertől is komoly igazolásokat vár, miközben nagyon komoly tulajdonosi problémáik vannak.

venember83 2024.04.08. 14:01:46

@Rikoo:
Tuttosport: Bolognában két bizonyosság van, az egyik a csapat által futott kiváló szezon, míg a második kevésbé örömteli, mivel a vezetőség bizonyos benne, hogy Thiago Motta nem fogja meghosszabbítani a szerződését, és a Juventushoz csatlakozik nyáron. Ezért a klub elkezdte keresni az utódot, és jelenleg Palladino és Dionisi tűnik valószínű opciónak, és bár a vezetőség kedveli Gilardino munkáját is, utóbbi valószínűleg Firenzébe igazol a Napolihoz távozó Italiano helyére.

Örömteli, hogy ennyi fiatal olasz edző van a piacon. Elég volt már a konzervatív, nyugdíjas tempóból.

Rikoo 2024.04.08. 17:57:45

@venember83: Hát mondjuk nem is a Tuttosport megerősítésére várunk, de már tényleg szinte az összes hiteles forrás szerint a Juventus-Thiago Motta kapocsra egyre nagyobb az esély.
Én mondjuk olyan szempontból örülök, hogy nálam ő és Nagelsmann lenne jelen pillanatban az első két opció. Korábban Zizou lett volna, de ő teljesen alkalmatlan lenne szerintem egy mostani Juventushoz hasonló kerethez.

Örömteli és más szemléletmódot képviselnek. Valószínűleg a mostani edzőképzésben is komoly változások lehetnek Olaszországban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása