Calvo: „Pénzügyileg az angol középcsapatok is megelőztek minket”

calvo_francesco_kabatban.JPGA Juventus pénzügyeiért felelős vezetője, Francesco Calvo a Calcio e Finanza munkatársának nyilatkozott a Juventus helyzetéről, s elmondta, milyen kihívásokkal néz szembe a klub.

„Számunkra a klubvilágbajnokság rendkívüli lehetőség, a Juventus jövője szempontjából alapvető fontosságú a szereplés, nem csupán a gazdasági fenntarthatóság, de a kereskedelmi erő és vonzerő tekintetében, amivel klubunk büszkélkedhet.

Külföldi tekintetben fontos szempont a folytonosság. Futballként nem vagyunk jelen az amerikai állampolgárok és vállalatok mindennapi életében, ez a tényező negatívan hat ránk a számukra őshonos sportágakkal szemben. De bizonyosan a klubvilágbajnokság, illetve a nyáron rendezett amerikai turnék elősegítik a futball betörését a piacra.

A szponzorok tekintetében csak a zajló munkáról tudok beszámolni. Ez kihívás számunkra is, mivel sok éve nem kellett foglalkozzunk a főszponzor kérdésével. Valamint az elmúlt évek nem voltak optimálisak a Juve márka imázsa tekintetében, ez sajnos tény. Ezen kívül van egy általános szempont is: a címerünk által mutatott presztízs miatt nem egyszerű megfelelő partnert találni, de a márkánk kiválósága abban is megmutatkozik, hogy hány szponzornak tudunk nemleges válasszal szolgálni, mivel ez a márka nem elérhető bárki számára.

Pusztán kereskedelmi szinten Milano jobb lehetőségeket kínál, mint Torino. A kereskedelmi csapatunk állandó székhelye Lombardia központja, ami végső soron az olasz gazdaság középpontja is. Figyelembe véve a város közelségét, ez bizonyos szempontból negatívan érint minket. Olykor felmerül álomként, hogy milyen jó lenne klubként milánói székhellyel rendelkezni, de a város már rendelkezik két klubbal, így nincs helye egy harmadiknak. Mindezek mellett azonban büszkén képviseljük Torinót a világ számára, egy olyan várost, amelyhez történelmi szálak fűznek, és amelyet szurkolóink, úgy országos, mint nemzetközi szinten, otthonuknak tekintenek. A város számára a Juventus hozzáadott értéket képvisel ismertség és gazdasági szempontokból, hiszen számos meccset rendezünk a városban.

2013-ban a Juventus eladta Angelo Ogbonna játékjogát a West Hamnek, és sokunk számára meglepő volt, hogy egy West Ham meg tudta engedni magának az olasz válogatott és a Juve játékosának a megszerzését. Ez akkor figyelmeztető jel volt, mostanra viszont ez lett a norma. Ma a játékosaink európai nagyjaihoz igazolhatnak, de akár angol középcsapatok is felmerülhetnek opcióként, mivel ezek nálunk több erőforrással rendelkeznek. Félelmetes belegondolni, hogy a tabellát záró angol csapatok több bevételhez jutnak, mint az olasz bajnok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr618362657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Hunt 2024.03.24. 14:00:12

Inkább az a kérdés, hogy mit tettünk a klub népszerűsítéséért Ronaldo érkezése előtt Ázsiában meg Amerikában, ha most ennyire függünk ezektől a normális felkészülést szétbarmoló amerikai túráktól? Mert legalább a klubvilágbajnokságon van értelme részt venni pénz, illetve presztízs okokból.

Attilio79 2024.03.24. 16:26:11

Tehát burkoltan kijelentette, hogy az előző vezetés pazarlása és a covid taccsra tette a klubot, azonban azért felmerül bennem a kérdés, hogy az Istenített PL klubokat miért nem érintette ennyire komolyan ez a válság?
Az uefa nevű bűnszervezet a covid által legsúlyosabban érintett észak olasz megyéket egyáltalán nem segítették, a PL-t viszont folyamatosan pumpálják, ami igazán undorító.

Ethan Hunt 2024.03.24. 16:52:22

@Attilio79: "Tehát burkoltan kijelentette, hogy az előző vezetés pazarlása és a covid taccsra tette a klubot"

Én nem látok semmi erre utalót...

Az egész Serie A otthoni és nemzetközi értékesítési jogaiból származó bevételei azok, amik siralmasak a Premier League-éhez képest, kb. az 1/3-uk. Ezért fordulhat elő olyan, hogy egy PL-es kieső jelöltcsapatnak is annyi bevétele van vagy több ezekből, mint nekünk...

Leram7 2024.03.24. 17:31:30

Szerintem nem a juve vagy a nagyobb klubbok a fő probléma, hanem a kis klubbok gyengesége a serie a-ban. Rossz stadionok, kevés néző és gyenge keretek, rossz színvonalú meccsek.

Egy lecce - salernitana meccs világ szinten kit érdekel a mai meccsdömpingben?

Egy As Roma a PL-ben a 17. lenne keretértékben és csak a burnley, sheffield, luton kerete érne náluk kevesebbet.

10 éves lemaradásnál már több van sajnos. Már csak a "szemét" jön ide a noname afrikaiak, vagy a PL-ben megbukott playerek.

delpi0823 2024.03.24. 20:24:40

@Leram7: Lecce-Salernitana kit erdekel?hat kb senkit,de ez ugyanigy igaz mondjuk egy burnley-luton meccsre vagy egy almeria-getafe meccsre is sztem............

delpi0823 2024.03.24. 20:28:56

@Leram7: A keret ertekeket azert hagyjuk sztem mert egy angol jatekos 3szor tobbet er mint a valos erteke vagy aki a premierleagube jatszik mint aki a serie aba.A roma nem a 17ik helyen vegezne a premierleaguebe az biztos.Lathattuk is hogy a tulhypolt Brightont siman utottek.

Attilio79 2024.03.24. 20:45:39

@Ethan Hunt: Nem, persze, de az sincsen kimondva, hogy a PL klubokat jobban tolják, mégis ez van. :) Érdekes, hogy egy klub világbajnokságra van szükségünk egy gazdasági manőverhez.

Gaben Smith 2024.03.24. 22:55:04

Azert nem kell alszerenykedni. Az edzo fizeteset illetoen ott vagyunk az angol elklubbok nyomaban.
Na meg nem sok cserejatekos keres a pl-ben sem netto 6 millat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása