Allegri: "Továbbra is hinnünk kell abban, amit teszünk"

allegri_massimiliano_ijeszto.jpgA Juventus mindössze egy pontot gyűjtött hazai pályán a Genoa ellen, így egyre nehezebb helyzetben folytatja küzdelmét a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyek egyikéért.

"Az első félidőben volt egy kis feszültség a mérkőzés fontossága miatt, s mert győznünk kellett, ezért egy kicsit leblokkoltunk. A második félidő jobb volt, számos jó helyzetünk volt, s nem engedtünk egyetlen kapura lövést sem a Genoának, így a pozitívumokat kell kiemelnünk a teljesítményünkből." - nyilatkozta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a mérkőzés után, amelyet hangos füttyszó mellett zárt a zebramezes csapat.

"Ez egy nehéz pillanat, de a csapat hozzáállása jobb volt, mint az elmúlt meccseken. Nem szabad, hogy ez feszültséget teremtsen, inkább felelősségérzetet, mert ki kell harcolunk azt a helyet a Bajnokok Ligájában, s ha nem tévedek, ennek bebiztosításához 11 pontra lesz szükségünk kilenc mérkőzésen. Továbbra is hinnünk kell abban, amit teszünk. 

Az első félidőben Allegri többször is üvöltözött Federico Chiesával és Filip Kostićcsal.

"Akár csak a többiektől, tőlük is jó teljesítményt kérek. Kean jobban képes a sorok között játszani, de abban a pillanatban Chiesa és Kostić egy kissé fáradtak voltak, ezért szükségünk volt azokra a jellemzőkre. Minden lehetséges, de az a probléma, hogy győznünk kell. Van egy célunk, amit el kell érni, hogy visszajussunk a Bajnokok Ligájába, s ezt el kell érnünk. Szenvedünk pillanatnyilag, s el kell kerülnünk a további zavart. 

A sajtótájékoztatón azután elszakadt a cérna Allegrinél, aki kifakadt az őt faggató újságírókra.

"Harmadikok vagyunk a tabellán. Tudják hogyan kell edzősködni? Én nem tudom, hogyan kell újságírónak lenni. Nem követem, amit a nyilvánosságban beszélnek. Azt teszem, ami jó a csapatnak. Nem veszem a bátorságot, hogy megmondjam egy újságírónak, hogyan végezze a munkáját, úgyhogy ne mondják meg nekem, hogyan végezzem a sajátomat.

Hogyan szereztünk 46 pontot az első 19 fordulóban? Ugyanaz a válasz. Ha értelmesebb kérdést tesznek fel nekem, értelmesebb választ fogok adni. Mivel egy edző vagyok, aki a Juventusnál dolgozik, van egy célom, amit el kell érni. Csalódott vagyok amiatt, hogy az eredmények nem jönnek pillanatnyilag, mindenki hibázik, de a csapat érdekében hozom a döntéseket. Soha sem követtem a közhangulatot.

Az önök munkája az, hogy kérdéseket tegyenek fel nekem, vannak, akik értik ezt, s vannak, akik nem. Nem tudom, hogy ez a csapat gyengébbé válik-e több csatárral. Csak annyit tudok, hogy az én szerepem az, hogy a legjobb négy közé vezessem, s jó úton haladunk ebbe az irányba. 

Talán tévedek, hogy nem használok három csatárt, talán igazam van. Elégedett vagyok azzal, amit a srácok ma nyújtottak, s ez jó kiindulási pont a következő kilenc mérkőzésre."

Az eltiltásából visszatérő Dušan Vlahović az utolsó pillanatokban piros lapot kapott, így bizonyosan nem léphet pályára a Lazio elleni bajnoki mérkőzésen.

"Sajnos hibázott, s büntetést fog kapni. Semmit sem mondtam neki."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9318356095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giorgio007 2024.03.17. 16:07:50

Lényeg, h a "mester" elégedett. Hólihezusz... ez az ember teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal.

gomorra21 2024.03.17. 16:14:25

Régen taktikusak voltunk.
Manapsàg buták. Kis taktikai èrzékkel bármely csapat hatástalanít minket.
Ostoba, buta foci. Szenvedés nézni.
Jól fizető szponzort keresünk?
Biztos tolonganak.

ZED! 2024.03.17. 16:14:41

A lényeg, hogy Ő hisz benne...mindenki más meg nem számít!

Zsltrk977 2024.03.17. 16:21:48

Önfelmentésből világbajnok Foxi Maxi!
Gyalázat amit művel.

hurbiny3k 2024.03.17. 16:36:40

Talán tévedek, hogy nem használok három csatárt, talán igazam van. Elégedett vagyok azzal, amit a srácok ma nyújtottak, s ez jó kiindulási pont a következő kilenc mérkőzésre." Hát köszi ..

venember83 2024.03.17. 17:01:08

@hurbiny3k: kilenc mérkőzés, menny és pokol...

OneT 2024.03.17. 17:06:03

Drága jó istenem....

Lanzafame 2024.03.17. 17:16:19

Valaki tudja, hogy állunk a tavalyi 29. fordulóhoz képest?

Azért azt csak hozzuk most is, hiszen fejlődtünk, kicsit játékban is, de eredményességben biztosan.

west30 2024.03.17. 17:18:26

Ez a csapat nem lesz top 4es.

venember83 2024.03.17. 17:23:34

@Lanzafame: szerintem tudod. Amúgy a pontok is félrevezetőek tudnak lenni olykor. Plusz a futball nem precíz tudomány.

delpi0823 2024.03.17. 17:39:38

Kostic es Chiesa faradt volt?kerdem en miben?plane Kostic az utobbi ket forduloban nem is jatszott es heti egy meccset jatszunk.Meg az is kezd idegesito lenni hogy allandoan szamolgat,ennyi es ennyi pont hianyzik a bl helyhez.Nem szamolgatni kell hanem kimenni a palyara minden egyes merkozesen a 3pontert.Ez a fajta mentalitas teljesen atragad a csapatra.Masfel honapja meg a scudettoert harcoltunk,de a folyamatos mantrazasuk hogy a 4ben valo vegzes a cel,odavezetett hogy lassan meg sikerul azt is Elba....szni.Az a baj ha be is jutunk a blbe,jovore nezhetjuk ugyanezt a fosstengert egesz szezonba.A jo isten mentsen meg minket attol hogy hosszabbitsanak Allegrivel.Minden tiszteletem az ove amit eddig elert a klubbal,de egyszeruen nem kepes mar megujulni,lehet neki is jobb lenne ha nem eroltetne ezt tovabb.Uj impulzusra van szuksege a klubnak es egy modernebb felfogasu edzore ez nem is kerdes.Lathatjuk hogy a 0kmes De Rossi is kepes sokkal jobb footballt jatszatni a Romaval mint Mourinho.

Shyr Kahn 2024.03.17. 17:44:12

Engedtessek meg, hogy karogjak kicsit. A Genoa-t lattam focizni az Inter ellen es baromira jo focit toltak. Irtam is, hogy ez a merkozes X-nek nez ki, mert taktikailag nem hulyek. Igy is lett. Amig az uj edzoi era, Gilardino is ide tartozik, Allegri elott all, nincs mirol beszelni. A Bologna 5 pontra. Tartok tole elozni fognak es akkor orulhetunk majd a negyedik helynek. Amennyiben ez bekovetkezik nem tudom ki beszelne meg elorelepesrol, fejlodesrol es ki akarna marasztalni Allegrit. Ha lesz ilyen ember, akkor a Juve-t temethetjuk a kovetkezoz evben is es ami meg rosszabb, hogy lehetoseget sem kap a csapat az ujjaepulesre.
Fel kell ebredni es eszrevenni, hogy Allegrivel ez iden sem lett jobb es levonni a kovetkeztetest abbol, ami az elozo harom evben tortent.
Nem kell takarozni a keret minosegevel, ugyanis az semmivel sem rosszabb a Bologna-enal (sot!!!), vagy a Genoaenal. Eszre kellene venni, hogy ezzel a kerettel az Inter fenekeben kellene lennunk a szezon vegeig. Foleg ugy, hogy heti 1 merkozest jatszik csupan a csapat.
Ami az edzokerdest illeti, Motta nem hiszem, hogy elhozhato a mar emlitett okok miatt. Tudor elkelt. Jo lenne talalni valakit... toljanak ajanlatot De Zerbinek, vagy tudomisen kinek, csak uj edzoi erabol legyen valaki, aki mar letett valamit az asztalra. Persze Motta-t celozzak meg elsosorban, de ha nem megy jo lenne egy B es C terv.

venember83 2024.03.17. 17:45:07

@Lanzafame: itt a tavalyi tabella 29 forduló után, a tízpontos levonást tartalmazza a tabella.

www.worldfootball.net/schedule/ita-serie-a-2022-2023-spieltag/29/

Gaben Smith 2024.03.17. 17:46:17

Basszus ,hogy a fenebe ulhet ilyen ember a Juventus kispadjan?!? A 3 eve alatt azt meri sikernek nevezni ,hogy az elso 4-be kell vegezni harmadszorra is? Az allando nyavogasa es kifogaskeresese mar mindenkivel elhitette hogy ez a realitas? Mindenkivel elhitette hogy minden szar minden ellene de O ennek ellenere is behozza a negybe olaszorszag legnagyobb klubbjat? Aztan van pofaja beleallni az ujsagirokba ,mert erdeklodnek mi ez a bullshit amit muvel? Erzi legbelul ,hogy egy nagy rakas szar amit csinalt eddig es szetbassza az ideg ,mindenkibe es mindenbe beleall , aldozatot jatszik ,nem vallal felelosseget. Nem eleg hogy nezhetetlen dinoszaurusz focit jatszat meg emberileg is egy felfuvalkodott holyag. Takarodj Allegri neked itt mar kitelt az idod!

Shyr Kahn 2024.03.17. 17:47:24

Egyebkent hol van most az Allegri fele megjegyzes, hogy hoztunk egy pontot a Bologna-n? Talan azert nincs, mert veszitettunk 2 pontot ellenuk? Talan erdemes lenne ezt is megemliteni, ha van barmi merteku onkritika (ugy tunik nincs).

Shyr Kahn 2024.03.17. 17:54:37

@venember83: Tehat 59 pontunk lett volna, csakugy mint most. Azaz zero elorelepes. Koszi!

steven.h 2024.03.17. 18:06:23

Lemondani nem fog az biztos, pedig oka lenne rá bőven. Nem tudom Giuntoli most mit csinálhat, sajnos biztos nem Tudort győzködi, hogy ne üljön a Lazio padjára, hanem jöjjön ide…

Mondjuk, ahogy a meccs alatti posztnál is írtam, közeledünk a célunk felé - küzdelem a 4. helyért. 2 ilyen forduló és ott is leszünk.

Victory7 2024.03.17. 19:22:54

Ilyet nem engedhet meg magának egy edző ,amit itt a sajtótájékoztatón Maxi leművelt....
Az újságírónak az a dolga,hogy kérdezzen és ne csak olyat ,ami a riport alanyának is tetszik.Teljesen lejáratja a klubbot nem csak ezzel,de a pálya mellett való viselkedésével is. Én nem mondom ,hogy üljön a padon csendben elmélkedve,mint Spaletti ,de az az örjöngés ,amit sokszor leművel,az nem vall tiszta emberre

delpi0823 2024.03.17. 20:09:21

@Shyr Kahn: Az a nagy budos helyzet ha iden nem valtunk edzot,akkor a kovetkezo 3evbe is felkeszulhetunk erre a szarra..........Mert az nem opcio hogy Allegri kitolti csak azt az egy evet ami a szerzodesebol van,mert kifuto szerzodessel levo edzovel nem akarnak neki vagni a kovetkezo szezonnak azt ok is elmondtak.Annyi szerencsenk lehet ha Allegri csak a szerzodeset akarja kitolteni es igy kozos megegyezessel elvalnanak Allegri es a klub utjai,de valljuk be oszinten erre vajmi keves esely van.

delpi0823 2024.03.17. 20:11:50

@venember83: Kozben a roma megint nyert,maradt 8pont elonyunk 9fordulora,hat nem vennek ra merget hogy megfogjuk tudni tartani...........

Bonav70 2024.03.17. 20:42:35

Vlaho: Pofa be!!! kb ennyi...

Bonav70 2024.03.17. 20:43:30

Edzőváltás nélkül bukjuk a bl-t....

Bonav70 2024.03.17. 20:52:38

Pár hete nagy kaka lett az öltözőben...amiröl most még nem tudunk....bár lehet késöbb se fogunk!

Shaky79 2024.03.17. 21:05:32

"Jól dolgoztunk ezen a héten, és tudatában vagyunk, milyen időszakon megyünk át. Tegnap Continassában maradtunk, mivel tisztában vagyunk a vasárnapi meccs fontosságával."
Ezt allegri nyilatkozta a meccs előtt! Van még valaki akinek nem egyértelmű, hogy ki a kókler a csapatnál, számomra eddig sem volt kérdés, szerintem egyre egyértelműbb. Nem láttam élőben a meccset, felvételről az első 25 percet tudtam megnézni, majd 5 perc alatt végig pörgettem a többit! Katasztrófa az egész játék, nulla elképzelés, kishitűség, amit allegri ver beléjük hétről hétre a szar bl helyért már csak ennyi meg annyi pont kell dumájával. Nem öcsém, ti a JUVE vagytok, minden meccset meg kell nyerni, főleg egy hazait a genoa ellen! Ha allegrit itt tartják nekünk nem kell bl, se klub vb, csak leégetné az egész Juvét!

gomorra21 2024.03.17. 21:15:24

@Bonav70: Szerintem egyáltalán nem realitás az edzőváltás. Nagyon kicsi rá az esély. Az edző kiválasztása nem lehet szerencsejáték, márpedig most gyorsan hozni valakit azokból, akik mozdíthatóak az időzített bomba a későbbiekre nézve.
Ami jó lehet rövid távon, az valószínűleg nem ideális választás hosszú távon. És ezt a vezetőség is tudja.

Ami valódi pánikra ad okot, az Allegri viselkedése. Hisztizik, arrogánsan kioszt újságírókat. Elszabadult, mint a legutóbbi menesztés előtt (nem bírja a nyomást). A vezetőségnek pedig egy nagy feladvány lehet az, hogy mit lépnek. Leváltani most nem lehet, de akkor mit?

Allegri próbálja nyugtatni a csapatot, levenni a nyomást róluk. Ez részben ez érthető, és akceptálható hozzáállás, de ahogy a meccset érzem, nem az az érzésem, hogy összeroppannak a nyomás alatt, és ez a legnagyobb baj. Feszültek, de ami sokkal nagyobb probléma, hogy tanácstalanok. Beáll egy Genoa kibekkelni a meccset, és nem tudjuk feltörni őket. Nincsenek nagy villanások, nagy egyéni megoldások, de azok már nem is lesznek idén. Viszont nincsen ötlet sem.
A következő meccsen sem lesznek klasszis megoldások, ahogy tudhattuk, hogy a mai meccsen sem lesznek.

De vajon ezt Allegri tudja? Vajon ő gondolkozik azon, hogy hogyan lehet kompenzálni a klasszisok hiányát? Vagy reménykedik abban, hogy megpattan egy labda? Extra felkészüléssel érkeztünk meg a mai meccsre, és semmi nem látszott belőle. Vajon maradt még Allegriben bármilyen meglepetés?
Méltatlan, nagyon kellemetlen helyzetben vagyunk:(

Gaben Smith 2024.03.17. 21:29:08

@gomorra21: mar reg valagon rugtak volna ha nem lenne az a fejedelmi bere. Egyebkent Magnanelli lehozhatna helyette a szezon hatralevo reszet.
Azt is megkockaztatom hogy meg a sarri es pirlo kinevezesnel is hatalmasabb hiba volt visszahozni ok is hoztak volna az elso negyet es a bl-ben is legalabb a 16-ot

Bonav70 2024.03.17. 21:51:01

@gomorra21: Jó amit írsz...de most mérlegelni kell.....Allegrit kifizetni és van bl bevétel....vagy hagyni és nincs bl.....kb ennyi a tét.

gomorra21 2024.03.17. 22:40:17

@Gaben Smith: Magnanelli.. hát, nyilván jól hangzik így papíron, hogy a stábból valaki átveszi a dirigálást, és lehozza a szezon végét, de nem tudjuk, hogy ő milyen karakter. Van-e respektje, vannak-e meglátásai, van-e tényleges ambíciója, hite, hogy akár csak pár hónapra is, de átvegyen egy Juventust. Bomba megoldás lehetne, de közben lehet, hogy egy antitalentum, és ezzel az egész csapat tisztában van. Amúgy volt már egy filmbe illő, bomba ötletünk az edző személyére: Pirlo, a nullkilométeres. Nagy seggre esés lett a vége. Ennek tudatában a vezetőség extra óvatos, és ez érthető.

@Bonav70: ha tényleg ennyire egyszerű lenne, akkor már régen meghozták volna a döntést. De maradva Gaben példájánál, ha kinevezik most Magnanellit, és aztán elbukunk minden meccset, akkor mi lesz? Giuntoli majd elnézést kér, mondván: "úgy értesültem, hog ha Allegrit elküldjük, akkor van BL bevétel, ha marad akkor meg nincs BL bevétel. Bonav70 ezt állította a juventuz.blog.hu-n" ;)

DelPiero2 2024.03.17. 23:14:09

Allegrivel együtt Vlahot is el kellene küldeni. Miért engedi lényegében álldogálni elöl. Állandóan mozognia kéne, de inkább állva várja sokszor a labdát, ami elpattan tőle. A helyzetkihasználása is kritikus.

Bonav70 2024.03.17. 23:16:23

@gomorra21: Ha Giunti megemlítene,az lenne a csúcs!! :D :D :D Amúgy,hidd el egyszerű! Nem bonyolult dolog ez...lásd nápoly,Roma,Lazio....nem kell túlgondolni semmit....sztem ott is fizettek a leköszönőnek, és ne ejtsünk könnyeket a klubért mert micsoda bajban van...egy frászt!!! Nagyon sok pénzük van :)

gomorra21 2024.03.17. 23:44:07

@Bonav70: nem azt vitatom, hogy van-e pénzünk. Hanem azt, hogy jelenleg lehet tűzoltás szerűen pótolni Allegrit úgy, hogy az hosszú távon is jó megoldás legyen. Talán ha Conte átvenné a csapatot, az érdekes lenne, mert az ő három védős felállásához pont meg is vagyunk, viszont visszahozná a spiritót. Illetve az is biztos, hogy alatta máshogyan mozogna a csapat, kötöttebb feladata lenne a játékosoknak, amire egy ilyen keretnek szüksége van. De annak az éremnek is megvan az árnyoldala, és akkor ugrik a friss, újhullámos szemlélet.

Nápoly, Roma, Lazio. Én nem ismerem az összes szituációt. A Roma az szerintem jókor váltott. Jókor jött nekik a megfeneklés, időben a legjobbkor cseréltek. A Napolit nem tudom. A Laziót még nem tudjuk, hogy hogyan fog ebből kijönni.
Nálunk úgy elkezdeni egy edzőséget, hogy nem sikerül pár meccs alatt még elindítani a csapatot a fejlődés útján, de éppen neked sikerül azokat a pontokat elhullajtani, ami miatt ugrik a BL, az nagyon kellemetlen. Elképesztő hálátlan feladat, ami elől megfontolt edző szerintem elugrik.

Pedro32 2024.03.17. 23:47:25

@gomorra21: Szerintem szezon közben nem opció a váltás,itt a finish előtt.
BL helyen van a csapat (még) .Ha váltás történik és a lecsúszunk róla,az óriási blama a vezetőknek.
Ha Allegrival csúszunk le ,megvan a bűnbak és meneszthetik.
Ha sikerül a 4között maradni ,ezután ennek hektikus szezon végén.
A vezetőség új irányt határozhat meg.Fentről lefele kicserélődtek a vezetők,utoljára sporigazgató érkezett,ezután egy új edző kinevezése logikus lépés lenne a fentiek tükrében.
A keretet mélyiteni kell,lesz mozgás.Ennél aklamasabb pillanat aligha lesz.Lehet ez már el ia dőlt…

gomorra21 2024.03.18. 00:11:53

@Pedro32: egyetértünk, én sem támogatom most a váltást.

Shyr Kahn 2024.03.18. 00:16:38

@delpi0823: Sajnos van benne valami.

@Pedro32: Viszont a szezon vegen lehet. Sztem kepesek vagyunk a negyedik helyen befutni, de a Bologna sanszos, hogy elozni fog par fordulon belul. A Roma talan meg marad lotavon kivul egy darabig. Ilyen dontetlenekkel meg ki tudjuk huzni negy fordulo erejeig, de talan egy-egy gyozelem is becsuszik meg, mert amint van motivacio, a sracok osszeszedik magukat es bizony a BL-bol valo kieses eleg motivaciot kell, hogy szolgaltasson. Mondjuk mar mikor a Bologna es Roma tul kozel lesz (1-2 pontra)... akkor beindulnak kicsit es az eleg kell hogy legyen. Ha azonban igy is lesz, eszre kell venni, hogy a motivaciotol fuggo eredmenyek nem feltetlenul Allegri erdemei.

MdewC 2024.03.18. 01:11:24

@Pedro32: “Ha váltás történik és a lecsúszunk róla,az óriási blama a vezetőknek.
Ha Allegrival csúszunk le ,megvan a bűnbak és meneszthetik.”

Tökéletesen egyet értek, ez így van.

Bonav70 2024.03.18. 01:32:36

@gomorra21: Értem! De sztem nemkéne moralizálni...most lépni kell!! te is látod ....mndenki látja, mire várunk????? Én Dino Zoff óta vagypok Juve szurkoló..mindig,.sokáig védtem...(visszakereshető :D) de ez már sok....el kell engedni...Óriási volt Allegri!! ezt ne felejtsük el soha!!! De most...........

Metalwarrior88 2024.03.18. 07:22:04

Nem is vagyunk BL-be valók, lássuk be. Minek? Nagy gondot jelent egy Porto vagy egy Maccabi Haifa is.Taknyosra kéne verni az ilyen csapatokat...Pénz úgy sem lesz igazolni amúgy sem.

Rocky80 2024.03.18. 08:09:39

Jaja, mindenkivel egyetértek, itt top 8 se lesz szezon végére.

venember83 2024.03.18. 09:00:19

@Rocky80: 9 forduló, csak összejön 2-3-4 győzelem, pár döntetlen, s akkor simán meglesz a BL-hely. Ne légy ilyen negatív. :)

gomorra21 2024.03.18. 12:17:14

@Rocky80: ne vidd el a hangsúlyt, a top4 került nagyon is reális veszélybe. Top8-ról beszélni merő cinizmus a részedről.

(A BL-ről való lecsúszás pedig tragédia lenne.)

alexGicamo 2024.03.18. 15:05:43

A sajtótájékoztatóra elfogyott a calmája ...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása