Allegri: „Az év célkitűzéseire kell koncentrálnunk, holnap győznünk kell”

allegri_massimiliano_serie_a_sajtotajekoztato_oltonyben.JPGMassimiliano Allegri a Genoa elleni meccset megelőzően a csapat helyzetéről beszélt, és friss információval szolgált Arkadiusz Milik és Adrien Rabiot állapotát illetően.

„Jól dolgoztunk ezen a héten, és tudatában vagyunk, milyen időszakon megyünk át. Tegnap Continassában maradtunk, mivel tisztában vagyunk a vasárnapi meccs fontosságával.

Arkadiusz Milik sajnos kisebb sérülés miatt kiesett, majd a szünet után ismét kiértékeljük az egészségi állapotát. Mattia Perin és Mattia De Sciglio bevethető, ahogyan Adrien Rabiot is. Mindig pozitív szemüvegen keresztül kell lássuk a dolgokat.

Beszéltem a csapattal, és együtt döntöttünk arról, hogy mindenki Continassában tölti az éjszakát. Vissza kell térnünk a helyes útra, amiről letértünk az elmúlt időszakban. A szurkolók mindig a csapat közelében maradtak, és holnap is mellettünk lesznek, ez pedig fontos számunkra.

Holnap Filip Kostić várhatóan játszani fog, az elmúlt két meccsen technikai jellemzők indokolták a döntésemet, Samuel Iling-Junior jól teljesített edzésen.

Moise Kean teljesen felépült, s elérhető Kenan Yıldız, Dušan Vlahović és Federico Chiesa. Sajnálom Arkadiusz Milik kiesését, kiváló meccset játszott az Atalanta ellen vasárnap. Kisebb sérült szenvedett, és a szünet után fogjuk kiértékelni az állapotát. Mattia Perin, Mattia De Sciglio és Adrien Rabiot visszatért a keretbe.

Ami a klubvilágbajnokságot illeti, szerintem ez az eredmény a klub elmúlt években elvégzett munkájának köszönhető. Kvalifikáltuk magunkat erre a sorozatra biztos, ami csodálatos kaland lesz, hiszen ez egy új sorozat kiváló csapatokkal, és szép lesz. Ami a többit illeti, még egy évig érvényes a szerződésem, és nyugodt vagyok. A szezon célkitűzéseire kell koncentrálnunk.

Nem kell a múltba vagy a jövőbe nézni, holnap a győzelemre kell törekedni, hogy visszatérjünk a helyes útra. Ami a vasárnapi kijelentést illeti a Bolognával szemben szerzett egypontos előny kapcsán, figyelembe véve a teljesítményt és az adott pillanatot, az egy pont jó eredmény volt egy jó Atalanta ellen.

Vannak pillanatok, amikor gólt szerez a csapat valamilyen nemtörődömség vagy apróság miatt. Óvatosabbnak kell lennünk csapatként is, nem csak egyénenként. Paradox módon az utolsó pár meccsen kevés helyzetet engedélyeztünk az ellenfélnek, de sok gólt kaptunk. Folytatnunk kell a fejlődést és a munkát, de mindenekelőtt nagyobb figyelmet kell fordítanunk a csapatra, és kevesebbet az egyes egyénekre.

Adrien Rabiot még nem áll készen 90 percre, de jó jel, hogy ismét a keretben lehet.

A futball nem valami pontos tudomány. Voltak idén meccsek, amikor azonnal megszereztük a vezetést, és nem kaptunk egyetlen gólt sem. Az elmúlt időszak egy hullámvasút volt, szervezettebb és kompakt csapatra van szükségünk.

Az edzőkomplexumban maradás nem büntetés a csapatnak, inkább a számunkra kötelező felelősség pillanata. Kedden döntöttem erről, aztán beszéltem a csapattal, és egy extra éjszakát itt töltöttünk.

Két vagy három jó meccs után Kenan Yıldız teljesítménye csökkent, aztán jó visszatérést produkált Federico Chiesa. Ő olyan fiatal futballista, akire bizonyosan fontos jövő vár, de hagyni kell őt, hogy nyugodtan és felelősségteljesen fejlődhessen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4518355709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2024.03.16. 23:30:12

Ez már szánalmas. Folyton sérült valaki, pedig csak heti 1 meccs van. Mi lesz jövőre, ha több sorozatban is érdekeltek leszünk?

Shaky79 2024.03.17. 08:07:01

Blablablabla, lássuk a teljesítményt a pályán, aztán meglátjuk mennyit ért a nagyszerű munka a héten. Sajnos úgy látom jönnek vissza a kedvencek, mi lesz ebből...

delpi0823 2024.03.17. 11:34:43

@babo0410: Hat igen,ez eleg aggaszto.Plane a serulekenyebb jatekosok tekinteteben mint pl Chiesa aki 1honapban alig kepes 3meccset lejatszani,mi lesz a szinte allando heti 2meccses terhelessel bele se merek gondolni.......

venember83 2024.03.17. 12:49:06

@delpi0823: "mi lesz a szinte allando heti 2meccses terhelessel bele se merek gondolni"

Szerencsére nem is a mi gondunk. Mi nyugodtan, hátradőlve élvezhetjük a meccseket.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása