Allegri: "Mindenekelőtt győznünk kell az Atalanta ellen"

allegri_massimiliano_juve_logo_elott.jpgA Juventus az Atalanta együttesét fogadja az olasz bajnokságban, s a torinóiak mestere, Massimiliano Allegri nyilatkozott a mérkőzést megelőző szombati sajtótájékoztató alkalmával.

"A szezonnak ehhez a szakaszához érve a pontok nagyon fontosak, pontokat kell szerezni a cél eléréséhez, s egy olyan csapattal mérkőzünk meg, amely azért harcol, hogy az első négy között végezzen. Jó mérkőzést játszottunk a Napoli otthonában, de pontok nélkül tértünk haza. Holnap jó mérkőzést kell játszanunk, de mindenekelőtt győznünk kell." - kezdte mondandóját Allegri.

"Nem aggódom, de sajnáljuk az elhullajtott pontokat. Márciusban vagyunk, a szezon utolsó részében, s az első számú cél az volt, hogy a lehető legjobb körülmények között érjük el a márciust. Második helyen állunk, s azért küzdünk, hogy az első négy között végezzünk. Aztán ott vagyunk az Olasz Kupa elődöntőjében. Tizenegy mérkőzés maradt, plusz kettő a kupában, hogy a legjobbunkat nyújtsuk. "

Allegri jelentést adott Weston McKennie és a keret állapotáról.

"Bevethető, ma együtt dolgozott a csapattal. A többiek többé-kevésbé mindannyian bevethetőek. Alcaraz kiesett, Vlahović eltiltott, Rabiot pedig jövő héten tér majd vissza. Megvannak a megfelelő játékosaink a mérkőzésre, a Juventus már öt éve nem győzte le az Atalantát hazai pályán.

Holnap Milik nagyon jó teljesítményt nyújt majd. Aztán Kean visszatért. Még tizenegy mérkőzést kell lejátszanunk, kevés idő áll rendelkezésünkre. Nem szeptemberben vagyunk, nincs most idő a felépülésre. Egyszerre egy mérkőzés, ennél nem tehetünk többet. Az Atalanta jön, amely évek óta harcban van a negyedik helyért. Még sok pontot lehet szerezni, nem lesz döntő mérkőzés.

Nem nyerheti mindig ugyanaz a csapat a bajnoki címet. A Juventusnak kilenc kivételes éve volt. Most egy generációváltás következett, a csapat átlagéletkora csökkent. Az út fenntartható a klub igényeihez igazítva. Fontos, hogy minden évben bejussunk a Bajnokok Ligájába. Az olasz labdarúgásban a Bajnokok Ligája sok csapat számára a bevétel harminc százalékát jelenti, a Juventusnál ez húsz százalék lesz. Be kell jutni, de nem lesz egyszerű.

Olaszországban mindig hét-nyolc csapat küzd azért, hogy kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába. A Roma visszatért a küzdelembe, ott van a Napoli, s a Bologna jelenti a meglepetést. Egyszerre egyet kell lépnünk, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába. Próbáltunk küzdeni érte, de ebben a hónapban elveszítettük a scudettót, a csapat azonban fejlődik. Vannak játékosaink, akiknek fontos mérkőzéseket kell játszaniuk. Két, három vagy négy év múlva itt lesz nekünk Fagioli, Miretti, Yıldız, Iling, mindannyian fiatal játékosok.

Vlahović 2000-ban született, ahogyan Cambiaso is. Van számos játékosunk, akiknek fontos mérkőzéseket kell játszaniuk, ez az egyetlen módja a fejlődésnek. Úgy gondolom, hogy a Juventus fényes jövő előtt áll. 

Az utolsó perceket Chiesával a jobb, míg Yıldızzel a bal oldalon játszottuk. Nem számok, hanem a játékosok jellemzőinek kérdése. A csapat fejlődött, el kell kezdenünk újra jó eredményeket érni el, s folyamatossá tenni a győzelmeket. 

Yıldız jobban van egy kissé dicsért időszak után, majd piedesztálra került, s nem arról van szó, hogy a képességei elillantak volna. Ő azon kevés játékosok egyike, akik a Primaverától az első csapathoz léptek fel. Ő egy fiatal játékos, de nagyon jó teljesítményt nyújtott, s jól teljesít majd a szezon végéig. 

Higgadtnak kell maradniuk, a felelősség nem az övék. Rá kell lelniük az egyensúlyra, hogy elérjék a folyamatosságot. Miretti jó mérkőzést játszott akarat és érzelem szempontjából is. 67 mérkőzése van a Juventusnál, s 2003-ban született. A Juve fiatal játékosai jók, ki kell egyenlítenünk őket a tapasztalt játékosokkal."

Egyre több pletyka kel szárnyra arról, hogy Allegri utolsó szezonját töltheti a csapat kispadján, így arról is megkérdezték, nem aggódik-e a jövője miatt.

"Nem aggódom. Most az a legfontosabb, hogy a Juventus céljaira kell összpontosítanunk. Semmi más nem számít, csak az eredmények számítanak. El kell érni a célokat, s minden energiánkat erre fordítjuk. A szezon utolsó szakaszában vagyunk, minden egyéb másodlagos.

Ha két gólt kapunk minden mérkőzésen, természetes, hogy nem tudunk nyerni. Aggódtam a Verona és a Frosinone elleni találkozók után, mert hogy tűnt, hogy bármelyik támadásból gólt kaphatunk. Nem így történt a Napoli ellen. Holnap majd meglátjuk. Javítanunk kell a szilárdságunkon a védekezésben. A szélsőink jó mérkőzéseket játszottak. Nem egy fáradt Atalantát találunk majd, számos játékosuk van. Szerdán öt játékosukat pihentették. A holnapi egy fontos mérkőzés lesz mindkét csapat szezonja szempontjából." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1818349793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.03.09. 17:01:56

A mindenit, rangadó az Atalanta ellen! Izgi lesz. Forza Juve.

ZED! 2024.03.09. 18:01:09

Ahogy a szavait olvasom foggal-körömmel kivédekezzük a döntetlent..

gomorra21 2024.03.09. 18:12:24

Merjünk kicsik lenni.

venember83 2024.03.09. 18:16:12

@gomorra21: úgy lehet meglepetést okozni.

Wizzurah 2024.03.09. 18:55:29

Nyerni kell? Mi a f@sz. Köpöd ki maxi, köpöd ki!

DelPiero2 2024.03.09. 19:15:47

a Torino tudott döntetlent játszani a napoli ellen, mi nem.

Kives 2024.03.11. 08:31:24

@Wizzurah: :D :D :D :D ez óriási duma volt :D :D :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása