Calafiori érkezhet, Bremer távozhat

calafiori_riccardo_bologna.jpgA Juventus számára a Bologna csapatánál szereplő Riccardo Calafiori lehet az elsődleges kiszemelt a védelem megerősítésére, amire már csak azért is szükség lehet, mert a Manchester United a pletykák szerint nyáron ajánlatot tehet a torinóiak brazil védőjére, Gleison Bremerre.

A zebramezesek a szezon során mindenképpen vérfrissítést kívánnak eszközölni a hátsó csapatrészben, ahonnan a lejáró szerződésű Alex Sandro minden bizonnyal távozik, s egyelőre kérdéses Daniele Rugani jövője is. A csapathoz télen csatlakozó Tiago Djaló a jövő egyik arca lehet, azonban a portugál játékos érkezése óta még nem mutatkozott be a Juventusnál.

Mindeközben több a Premier League-ben szereplő csapat, köztük a Manchester United élénk érdeklődést tanúsít Bremer iránt, aki 2022 júliusában 44 millió euro fejében igazolt a Juventushoz, s ugyan a szerződése még hosszú időre szól, nem zárható ki, hogy a torinói klub a brazil védő értékesítésével kozmetikázná nehéz pénzügyi helyzetét.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Juventus sportigazgatója, Cristiano Giuntoli Calafiori személyében látja a tőkéletes igazolást, s a Bologna Atalanta elleni bajnoki találkozóján torinói megfigyelők lesték a lelátóról a 21 esztendős játékos teljesítményét.

A Rossoblu 25-30 millióban határozta meg a tehetséges védő vételárát, azonban a Juventus fiatal játékosok, például Facundo González bevonásával csökkentheti az összeget. A hírforrás szerint az egyeztetések a két klub között még a nyár előtt kezdetüket vehetik.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9018347229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2024.03.06. 16:59:22

A United tehet ajánlatot, de azt vissza is lehet dobni. Ez a srác olyan jó?

kozagaha 2024.03.06. 17:04:17

Nekem tetszene a Rugani Gatti Calafiori hármas

kozagaha 2024.03.06. 17:06:14

Persze, csak ha Bermert jo aron veszik meg, amugy meg kar lenne erte mert a vilag egyik legjobb vedoje, top 10 legalabb.

Rikoo 2024.03.06. 17:09:08

Bremer pótolhatatlan és valószínűleg ezt tudja Giuntoli is.
Ronaldo is pótolhatatlan volt, mert évekig rá épült a támadójáték, na most Bremer ugyanez a védelemben. Értékelhetetlen nélküle a védelem igazából. Ő a totális vezér.

venember83 2024.03.06. 17:15:39

@Rikoo: dehogy pótolhatatlan. Főleg ha csak a BL-hely a cél. Ott van Rugani. Huijsen. Gonzalez. Danilo. Gatti. Djaló. Így hirtelen ennyien ugranak be, de akár Bonut is vissza lehet hívni, ha elég sokat fizetnek Bremerért. :)

Rikoo 2024.03.06. 17:23:02

@venember83: Akkor már nem BL helyeket kell kitűzni célnak, hanem az Európa Ligát.
A Napoli sem tudta pótolta Kimet, láthatjuk a végeredményt.

Rikoo 2024.03.06. 17:28:52

Calafiorinak is van alternatívája. Lloyd Kelly a Bournemouth csapatkapitánya és Giuntoliék felvették az ügynökével a kapcsolatot a napokban. Eddig úgy nézett ki, hogy a Milan lesz a befutó, de most a Juventus lehet az esélyesebb. Nyáron lejár a szerződése.

JuveMI 2024.03.06. 17:34:27

Bremer nagyon jó védőjátékos... párharcokban bika erős... viszont passzjátéka gyenge.
Nem vagyok biztos abban, hogy a Unitednek ilyen védőre van szüksége.
Nekem szimpatikus Bremer... vagy maradjon, vagy United... a többi puttó klubhoz ne menjen!

Leram7 2024.03.06. 18:00:44

Ha Bremer megy, be kell fektetni Scalvinibe.

ZED! 2024.03.06. 18:37:29

Az úgy miért erősítés ha jön egy fiatal, cserébe egy Bremer??????
Az lenne erősítés, ha Bremer maradna, szerintem!

babo0410 2024.03.06. 19:01:37

@Rikoo: Ronaldo a pótolhatatlan? Sok gólt lőtt, de vele se lettünk jobbak. És szerintem ha nem jött volna, sokkal jobb is lett volna a csapat összjátéka. Szerintem Ronaldo simán pótolható lett volna, ha nem Allegri jön vissza. Vlahovic simán pótolná, ha lenne támadójátékunk. Mikor gyorsabban játszunk, és nem védekezünk minden áron, akkor lődözi a gólokat. Tudom, Ronaldo rengeteg gólt lőtt, de azt csapatszinten meglőnék mások, ha támadóbban játszanánk. Ebben a jelenlegi játékfelfogásban Ronaldo is szenvedne. Sőt mikor visszajött Allegri, ő el is menekült. Én nem értem ezt a nagy Ronaldo sztárolást itt, neki ide se kellett volna jönnie. Nélküle sokkal jobb volt a csapat, és lehetne most is, ha azt a pénzt, amit rá elköltöttünk, igazolásokba fektetjük, sokkal erősebbek lehetnénk. Most sem rossz a csapat, de ez jobb is lehetne. Nagy árat fizetett a csapat Ronaldo leszerződtetéséért.

Pavel1988 2024.03.06. 19:09:46

@JuveMI: Bremer egy állat, nem erős a párharcokban hanem kb. verhetetlen.
A passzjátéka valóban nem túl jó, de a labdát nagyon jól fel tudná Ő vinni a középpályán túl, Allegri szedte ezt ki a játékából.
Nekem korábban a legnagyobb aggályom az volt vele kapcsolatban, hogy nem tud majd 4 védős rendszerben játszani. Ugyan még nem bizonyította az ellenkezőjét, de Ő akkorát fejlődött az elmúlt évben, hogy szerintem semmi gond nem lenne ezzel.
Én nagyon megnéznék egy Bremer-Huijsen párost, jól kiegészítenék egymást.

@Leram7: Scalvini az egyik legnagyobb tehetség, de őt kb. Bremer árából lehetne elhozni. Az Atalanta biztos nem fogja eladni 60-70 millió alatt, megvannak ők pénzügyileg a Hojlund transzfer óta és van ott bőven más értékes portékájuk akiből nagy pénzt láthatnak.

Én egyébként a Bologna keretében egyetlen kiemelkedő játékost látok, gondolom mindenki tudja kiről van szó. Ferguson, Calafiori és a többi nekem mind olyannak tűnnek akiket Motta rendszere emelt fel de egyébként semmi különleges nincs bennük.

Rikoo 2024.03.06. 19:11:24

@babo0410: Pótolhatatlan volt, mert 3 évig a teljes támadójáték ráépült. Óriási űrt hagyott maga után, nem véletlenül.
Az utolsó mondatoddal még egyet is értenék, de voltak pozitív hatásai is, ami következő időszakra is hatással lehet, ugyanis a Juventus mint klub szinteket lépett világszerte a népszerűségi listán és minden kontinensen a Top10 legnépszerűbb klub között van, valahol inkább Top5.
De egyébként igen, nagy árat fizetett a klub, viszont ha nem lett volna COVID, akkor minden másképp alakulhatott volna, de nyilván ez már feltételezés.

juve28adam 2024.03.06. 19:19:44

Bremert nem tudjuk minőségileg pótolni, ez biztos. Az a baj,hogy a többi védőnk is max kispados matéria, Djalo meg franc tudja mennyire lesz képes folyton játszani és ha játszik is, akkor milyen minőségben. Gyengének érzem a védelmet Bremer nélkül. Mintha egy Európa ligás csapat névsora lenne nélküle.

Wizzurah 2024.03.06. 19:46:32

Bremer-rel is jól ki lenne cseszve, ha elküldenénk egy angol középcsapatba. De ha már menni kell a pénz miatt, hisz más épeszű magyarázat nincs az értékesítésére, akkor húzzuk le őket keményen, 90 misi. Másrészről meg már látom a projektet és a csapatépítést, hisz a csapat egyetlen része sincs együtt tovább egy szezonnál kb. és kicserélődnek. Most, ha jól tudom, a nagy projekt építés közepette a sztárgázsis sztáredzővel a védelem egyetlen betonbiztos tengelyét kukáznánk, ismételten.

ZED! 2024.03.06. 20:48:22

@Wizzurah: El mondják, hogy itt milyen új vonal indult el építkezés címszóval, a fiatalok beépítésével, ami óriási hanta, ezt abszolút nem látom, egyet nem értek minden évben van egy csapat ,aki a semmiből tör előre, de soha nem a JUVE ez! Ideje lenne már valóban elindulni ezen az új vonalon és nem csak dumálni óla, mert úgy elmegy mellettünk a világ futballja, hogy csak nézünk, mint hal a szatyorban.

Wizzurah 2024.03.07. 00:30:03

@ZED!: Engem nem zavarna amúgy, ha minden szezonban, második szezonban az aktuális befutott sztárt eladnánk, nem nyernénk mindent, ha igen... Lenne nézhető foci, stabilitás, projekt, látni hogy mit akar a klub és nem többet mondani, hazudozni, csalni. Olyasmi, mint a Dortmund. Az szerintem egy szerethető csapat, én elfogadnám, ha mi lennénk az olasz Dortmund. De ettől kurva messze vagyunk már jó ideje, mindig tovább akar nyújtozkodni a csapat és a vezetőség, mint ameddig a takarója ér és ez odáig vezet, hogy 1-2 év nemzetközi kupaszereplés kiesése majdhogynem a csőd szélére sodorja a klubot.... A játékoskeret értéke mióta visszajött maxiking döbbenetes mértékben csökkent és a nagyobb baj, hogy joggal, a játékosok tudása is a béka segge alá került. A nagy projekt. Eladtuk de Ligtet, mos eladjuk Bremert. A védelem, ami úgyahogy mindig rendben volt, mikor semmi más sem.... Na most azt baszarintják szét évről évre.... Szerintem ezek után simán benne van még egy éves szerződés hosszabbítás Alex Sandronál is.

Spider81 2024.03.07. 06:48:15

En is csipem Bremert, de van az az osszeg amiert megvalnek tole.
Calafiori, Gonzalez,Djalo mind mind fiatal tehetseges jatekosok.
Danilo meg marad, melle Rugani (amikor lehetoseget kapott elt is vele) is beugorhat.
En mar szeretnem latni hogy 4 vedos rendszerbe jatszunk es igazolunk nehany igazan jo szlesovedot. Akkor a felsorolt nevek maradnak a ket belso vedo poziciora...

venember83 2024.03.07. 07:42:42

@Spider81: jelenleg a Juve olyan helyzetben van, hogy a "van olyan összegű" ajánlatokra rá kell bólintani. Kb. bárki esetében, maximum 1-2 kivétellel. Hogy Bremer ezen játékosok közé tartozik vagy sem, arról a vezetőségnek kell döntenie, feltehetően a szakmai vezetéssel karöltve.

Juvino 2024.03.07. 11:42:39

@Wizzurah: Nekunk nem az orok masodik Dortmundnak kene lennunk, hanem a Bayernnek! Az igaz,h most meg a Dortmund szintjetol is le vagyunk maradva...

Shyr Kahn 2024.03.07. 18:36:54

Az elozo 5 Bologna merkozest vegigneztem. Calafiori azert tunik jonak (bar a csapatbol nem Ot emelnem ki), mert Thiago Motta rendszere passzol hozza. Bar az a rendszer valoban rendkivuli onbizalmat es nyugodtsagot kovetel, mert sokszor a kapussal osszjatekban hozzak ki a labdat a counterpresszing soran es Motta remekul megszervezte hogy az ures teruletekre befutva, rovid passzokkal mesterien kihozzak a labdat. Calafiori egyebkent a kozeppalyara nagyszeru utemben fejlodik fel, tehat osszessegeben nem rossz jatekos. Ugyanakkor egyenileg nem tennem Bremer szintjenek a kozelebe, de fiatal jatekos (21 eves), aki olasz, szoval, ha mar jon, akkor erdemes lenne Motta-val egyutt hozni. Ketten egyutt megertik egymast es magot adhatnanak a vedelem/tamadas atszervezesere.

gomorra21 2024.03.08. 00:41:06

@Shyr Kahn: "Calafiori azert tunik jonak (bar a csapatbol nem Ot emelnem ki)"

Kit/kiket emelnél ki?

Shyr Kahn 2024.03.08. 05:57:49

@gomorra21: Egyeni kepessegekben Orsolini es Zirkzee a legjobb a Bologna-bol. A tobbiek taktikai es pszichologiai kiegyensulyozottsaga miatt tartanok ott, ahol tartanak. Calafiori, Ferguson es Freuler valahol a harmadik/negyedik/otodik a rangsorban az elobbi ketto nev mogott. Persze ez csak az en meglatasom.

Shyr Kahn 2024.03.08. 06:00:23

Ha a korosztalyaban nezunk szet, akkor meg Fabbian-t lehet odatenni (igaz sztem O kevesbe jo, mint az emlitettek), aki szinten 21 eves (Zirkzee is csupan 22).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása