Allegri: „Megmutatkozott a tapasztalatlanságunk”

allegri_massimiliano_tapsol.jpgA Juventus a Napoli ellen 2-1-es vereséget szenvedett idegenben, és Massimiliano Allegri csapatának volt oka a szomorkodásra, mert megvoltak a helyzeteik, azonban Dušan Vlahović kihagyta ezeket, a győzelmet pedig a Napoli egy Wojciech Szczęsny által védett büntető nyomán kipattanó labdából szerezte meg Giacomo Raspadori révén, aki a bianconero játékosoknál gyorsabban ért a labdához.

„A srácok nagyon jól játszottak, jó lehetőségeink voltak a kapu előtt, de ezeken nem értékesítettük. Mindez a fejlődési folyamat része, meg kell találnunk a hangsúlyosabb kiegyensúlyozottságot a nagy meccseken.” - értékelt a mester a DAZN számára.

„Jó helyzetben vagyunk, tizenegy meccsünk van a célkitűzésünk elérésére.

Weston McKennie és Adrien Rabiot nélkül Carlos Alcaraz igazán jól teljesített első igazi meccsén. Fabio Miretti már vagy 60 meccset tudhat maga mögött, így ő tapasztaltabb, ő is jól teljesített. Ma este jó volt látni, hogy a csapattagok kisegítik egymást, akár védekezés közben is.

Nem hiszem, hogy a Napolinak igazán egyértelmű helyzetei lettek volna Wojciech Szczęsny előtt, miközben mi nem használtuk ki a helyzeteinket. Ráadásul makacsul középen próbáltunk áttörni ahelyett, hogy a széleket használtuk volna.

Rossz érzés, hogy pont nélkül távozunk, de az ezen a szinten való játék tapasztalata jelenti a különbséget. Éberebbnek kellett volna lennünk adott helyzetekben.

Ez volt minden idők egyik legfiatalabb kezdő tizenegye a Juventusnál, azt hiszem, és ez azt mutatja, hogy jól dolgozunk. A célunk segíteni ezeknek a fiataloknak a fejlődésben, hogy készen legyenek a következő szezonra. A meccsen szerzett tapasztalat révén a jövőben jobban fogunk teljesíteni, a büntetőknél okosabbak leszünk.

A Napoli gyorsabban reagált a lepattanóra, mint Alex Sandro és Gleison Bremer? Inkább szomorú vagyok, mint dühös, ők mélyebbről indultak, és jobban kellett volna teljesítenünk. Wojciech Szczęsny kivédett egy rossz büntetőt, jobb lett volna, ha sikerül kitenni szögletre. Most következik a rangadó az Atalanta ellen, és pontokat kell szereznünk.

Dušan Vlahović kihagyott helyzetei? Ilyen a futball, vannak pillanatok, amikor a dolgok jól alakulnak, máskor pedig a szerencse elpártol a csapattól. Dolgoznunk kell a teljesítmények javításán az eredményektől függetlenül, és a srácoknak bizonyosan nem kell elkeseredniük. Haladunk a célkitűzésünk felé.

Giovanni Branchini szerint bármi elképzelhető? Ha tudni szeretnék, mire gondolt, akkor hívják meg őt ide, és kérdezzék meg tőle. Én nagyon boldog vagyok, hogy a Juventus edzője lehetek, de minden évben ilyentájt felmerülnek a kérdések. Szerintem nincs itt Allegrivel kapcsolatos probléma, haladunk a célkitűzésünk felé, de még nem valósítottuk meg..

Csak köszönetet mondhatok a srácoknak azért, amit eddig elértek, és remélem, hogy meg tudjuk adni a klubnak azt, amit tavaly elvettek tőlünk. Keményen dolgozunk, aztán meglátjuk, meddig jutunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5118345111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2024.03.04. 07:49:06

Valhovic (5 helyzetet hagyott ki) es Rugani (1 helyzetet hagyott ki) nem tapasztalatlan, bar utobbi vedokent talan nem okolhato annyira, Cambiaso (1 kihagyott helyzet) mar inkabb nevezheto tapasztalatlannak.
Ez alapjan nem hinnem, hogy a tapasztalatlansag szamlajara irhato.
Ha az lenne, akkor nem jutottunk volna el ennyiszer a kapu ele. Valoban a befejezes hianyzott, de ha valaki 4 ajto-ablak lehetoseget hagy ki, akkor az sajnos megbosszulja magat.

Alcaraz pedig csapnivaloan teljesitett, bar gondolom nem akarja lerombolni az onbizalmat azzal, hogy letolja publikusan. Remelem azert az utoelemzesen megnezik, hogy mind vedekezesben, mind tamadasban miket rontott el. Alig emlekszem olyan mozzanatra, amit jol csinalt. Nagyon elveszettnek tunt szegeny, remelem idovel ez megvaltozik.

Thuglife! 2024.03.04. 08:07:44

Allegri a meccs előtt:" meg kell próbálnunk az ellenfél térfelén futballozni"
Nem láttam a meccset.mi valósult meg ebből?

venember83 2024.03.04. 08:17:57

@Shyr Kahn: "Alcaraz pedig csapnivaloan teljesitett, bar gondolom nem akarja lerombolni az onbizalmat azzal, hogy letolja publikusan."

S Nonge önbizalma, amikor 14 perc után lecseréli, hogy beküldje Danilót? :)

Gaben Smith 2024.03.04. 08:39:28

„Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit, és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva.”
A Serie A legmagasabb eves fizeteskerete a Serie A magasan legjobban fizetett edzoje .
3. Szezonja lofasz fejlodes .
Van meg kerdes?

Thuglife! 2024.03.04. 08:44:04

@venember83: ugyanezt művelte Fagiolival ő meg elkezdett bőgni a kispadon.micsoda pedagógia!mintha nem tudnák maguktól hogy hibáztak.
Valaki alkalmasnak találta őket edzésmunka alapján,vagy már teljesen elfogytak a sorban előttük állók.
A lényeg hogy aki beáll mindig tudja a helyét és a feladatát.így megelőzhető a lámpaláz.és nem az egyéni képességeikre vannak utalva hiszen laikusok számára is kirajzolódik melyik meccsen mit akarunk játszani.

Cinka30 2024.03.04. 09:17:21

Akkor legközelebb egy tapasztalt taktikát rakjál a fiuk elé!

west30 2024.03.04. 09:37:36

Ha Yildizrol vagy Nongerol van szo,igen tapasztalatlanok,de a tobbek azert mar ennyire nem,siman balfaszok voltak a jatekosok.Ez a makos Napoli meg meg a vegen a Barcat is kiejti,pedig 1 ev alatt valami olyan szinten estek vissza,amit ritkan lat az ember.

delpi0823 2024.03.04. 10:13:03

@Thuglife!: Csak a baj ezzel hogy Fagioli a fogadasai miatt bogott,es nen azert mert hibazott es lecserelte........De ez az Ngonge eset tenyleg gaz volt,sajat magat is leegette ezzel sztem.

delpi0823 2024.03.04. 10:15:44

@west30: Dehogy fogjak kiejteni,a labda se lesz naluk.Az elso meccsen is csak oriasi makuk volt a vegen az xel.

delpi0823 2024.03.04. 10:20:02

Az a baj hogy az Inter meccs ota mintha megszunt volna a szezon.Jo lenne osszekapni a sracokat,mert meg nagyon nagy bajban is kerulhetunk.A Milan szinte biztos hogy megfog elozni minket,de a Bologna is mar csak 6pontra van,es a Roma De Rossival jon fel mint a talajviz.Ha innen sikerul majd elbukni a bl helyett az nagyon gaz lesz........

delpi0823 2024.03.04. 10:22:13

Igazabol ez a mentalitas is idegesit Allegritol hogy o szamolgat,hogy 13pont kell kb a bl helyig.Mert ez atragad kb a csapatra is,nem szamolgatni kell hanem megnyerni annyi meccset amennyit csak tudunk.

Thuglife! 2024.03.04. 10:38:45

@delpi0823: hát ha az összképet nézzük akkor lehetne ilyet vizionálni hogy azért adta el a labdát mert fogadott. De hogy eladta a labdát és pár percre rá lecseréli aztán a padon sír,hát engedtessék meg nekem hogy annak hiszek amit látok, nem próbálom mentegetni se az edzőt se a játékost hogy Charles Xavier professzort játszok és megmondom mi járt igazából a fejében.

Nyugi meglesz a 13 pont! Visszatérünk a hosszabbításban elért szögletgólos győztes útra.

venember83 2024.03.04. 10:42:24

@delpi0823: a Bologna és a Roma is fog botlani még bőven, DDR varázsa nem fog örökké tartani, de egyetértek abban, hogy nem egészséges ennyire alacsony célt meghatározni, hogy tizenpár meccs alatt 13 pontot kell szerezni, mert ez inkább demotiváló, mint mozgósító hatású.

sleepy8 2024.03.04. 12:02:06

Azért hiába ezek a nyugalmat sugárzó nyilatkozatok, azért Nonge idegbol történt lecserelese nem azt mutatta hogy mennyire nyugodt a Mister. Elég gusztustalan húzás volt.

Lanzafame 2024.03.04. 12:10:42

@Shyr Kahn: aki klasszis vagy legalább megvan benne a potenciál, az befejeli, berúgja ezeket az egyébként ordító helyzeteket éles meccseken. Chiesa pl. a semmiből villant. Ilyet Mirettiktől meg hasonlóktól nem várhatunk. Hát ez van.

@sleepy8: ne vegyük elő ilyen apróság miatt, miközben alig kapunk gólokat és nagyot fejlődtünk támadásban is az elmúlt 3 évben. Az eredmények is szépen jönnek, igazán remek munkát végez.

Komolyra fordítva remek érzés azt látni hétről hétre, hogy egy 4. helyhez bőven megfelelő kerettel úgy játszunk mindenki ellen, mint egy kiesőjelölt. Évek óta.

Shaky79 2024.03.04. 13:11:34

@Thuglife!: Kb 2x5 percet lehettünk az ellenfél térfelén, de ezt a labdabirtoklási arányból is meg lehet állapítani 71-29%, na nem a Juve javára. Voltak helyzeteink, de sajnos kimaradtak! Amikor nálunk volt a labda (nagyon ritkán) akkor nagyon jó dolgokat csináltak a fiatalok, de mivel ha felépülnek a nagyágyúk (Danilo, Rabiot, Kostic stb.) akkor ezek a fiatalok biztosan nem fognak játszani, és akkor majd láthatjuk azt a szenvedést amit a frosinone ellen. Itt akkor lesz fiatalítás ha allegri végre eltakarodik, addig meg epizód szerep jut nekik, és az ilyen meccseken rájuk lehet fogni, hogy nincs tapasztalatuk.

Shaky79 2024.03.04. 13:14:37

Ja, és a legalja mindennek amikor Nonget lecserélte Danilora. Ez mindent elmond erről az emberről és a fiatalokhoz való hozzáállásáról.

west30 2024.03.04. 13:38:19

@sleepy8: Borzalmas dontes volt,remelhetoleg Nonge mentalisan eros figura,egyebkent nem lesz egyszeru ezt feldolgozni.

Shyr Kahn 2024.03.04. 15:24:11

@venember83: Szerencsetlen Nonge valoban rosszabb helyzetben volt... A Bologna es a Roma is fog botlani talan, de nem mindegy mennyiszer. A varazslat meg inkabb a Bologna oldalan van. Ott az utolso 6 merkozest megnyertek. Mind a 6-t es nem is jatszottak mindig kutyauto ellenfelek ellen...!!!!! ez a Thiago Motta faktor, akinek elolvastam a dolgozatat es rendkivul ertelmes es jol osszefoglalt darab. Az amit a palyan latunk pszivchologiai szempontbol is tokeletesen latszik a csapaton. Pontosan ilyen kellene nekunk es a fiataloknak. Csak hogy ezredjere is elovegyem a Motta kerdest.
Ha a Bologna alig bukik a hatralevo merkozeseken es nem hozzuk el ezt a brazil fenomen edzot, akkor tokonszurom magam. Van ra esely ui hogy elottunk vegezzenek es ha igy lesz akkor egy masik nagy klub elottunk fog kapcsolni. Ha Motta kepes lesz ezt a kiegyensulyozott csapatjatekot hozni, amit tnpa is lathattunk toluk, akkor O a kovetkezo zseni edzo a generaciojaban.

@delpi0823: ++

@Lanzafame: "aki klasszis vagy legalább megvan benne a potenciál, az befejeli, berúgja ezeket az egyébként ordító helyzeteket éles meccseken." - sajnos lehet ezt mondani. Pontosan az ilyenek miatt nincs meg Vlahoklasszis szinten.

Lanzafame 2024.03.04. 16:24:36

@Shyr Kahn: szerintem még lehet ő jobb, de ahhoz jó társak is kellenek majd. (Meg egy edző, akiben több vízió van, mint a bunkerfoci és a szögletek)

Shyr Kahn 2024.03.04. 16:26:22

@Lanzafame: Egyetertek. Mindenkeppen van benne potencial es fejlodokepes O, no meg szereti is a klubot a legutobbi nyilatkozatok alapjan.

Thuglife! 2024.03.04. 18:35:18

@Shaky79: kösz a szinopszist sokminden nem látszik az összefoglalóban vagy a helyzetek alapján pont az ellenkezőjére gondolnék.
Sztem Vlahovic kimaradt helyzetei az 1-0oknak köszönhetők.
Vannak góljai amik nem is kidolgozott helyzetek konkrétan a semmiből. És vannak ilyen kapussal szembeni pillanatok amiknél rosszul dönt.
Az 1-0-ák arra jók hogy bezsebeled a 3 pontot de kb a gólszerző és mondjuk az asszisztot adó marad flóban. A többi( a támadók) úgy érzik nem adnak semmit a győzelemhez,ez inkább frusztráltságot okoz a győzelem ellenére.
Ezért kellene több gólra rámenni egy meccsen hogy több pontszerző legyen és több játékos maradjon formában.
Jó dolog hogy egy középhátvéd győztes gólt szerez(nem először ebben a szezonban)
De ez csak őt fogja feldobni a köv.meccsre.

Wizzurah 2024.03.04. 21:03:23

Hiába na, csak kiütközik, hogy a sok fiatal tehetség még sem ér egy fabatkát sem. Lehet jobb lenne elgondolkodni Alex Sandro szerződés hosszabbításán.

venember83 2024.03.06. 05:11:08

@Wizzurah: talán még nincs késő hozzá. Alex Sandro és Rabiot maradása kellene a stabilitáshoz, hogy jövőre is legalább ezen a szinten tartson a klub. Természetesen Massimiliano Allegrivel.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása