Diego: „Mai fejjel nem távoznék első évem után”

diego_ribas_new_holland_mezben.jpgMa ünnepli 39. születésnapját Diego Ribas da Cunha, akit a legtöbben csak Diegóként ismernek, és akit nagy reménnyel vártak a szurkolók, ám torinói pályafutása nagyon hamar véget ért. Az alábbiakban az ExtraTime műsorában adott 2016-os nyilatkozata olvasható.

„Nem bántam meg semmilyen döntésemet, amelyet a karrierem során hoztam, a Juventushoz igazolást sem, mivel ezt álomként éltem meg. Voltak ajánlataim a Real Madridtól és a Bayern Münchentől, de a Juventust részesítettem előnyben. 4 éves szerződést írtam alá. Azonban a Juventusnál nyerni kell, és sajnos nem ez történt.

Abban az időben forradalmi változások voltak, változott az edző, a filozófia, és vonzóbb futballt vártak el a csapattól. Az elején csodálatosan is mentek a dolgok, sorozatban négy győzelmet szereztünk, Rómában sikerült dupláznom. Ezt követően azonban elmaradtak az eredmények, talán azért, mert a csapat nem tudott azonosulni az adott rendszerrel. Ciro Ferrara helyére érkezett Alberto Zaccheroni. de a dolgok nem változtak. Voltak komoly játékosaink, de csapatunk nem. Második vagy harmadik helyen zártunk de az kemény szezon volt számunkra.

A következő évben Luigi Del Nerit szerződtették, aki visszatért a 4-4-2-höz, és már a portói időszakában, 2004-ben tudtam, hogy nem örül a szerződtetésemnek. Neki nem kellett mezzala. Minden megváltozott az érkezésével, Beppe Marotta és Luigi Del Neri azt mondta, hogy ragaszkodnak hozzám, de az ügynököm mutatott egy meghatalmazást a klub részéről, amellyel a Juventus engedélyezte neki, hogy más klubokkal tárgyaljon velem kapcsolatban. A Wolfsburgot választottam.

Ma az egyetemi diplomámmal azt mondom, hogy nem távoznék azonnal, legalább még egy évet maradnom kellett volna. Türelmetlen voltam.

Inkompatibilitás Alessandro Del Pieróval? Nemrégiben Sao Paulóban hosszan beszélgettünk a dolgokról. Luigi Del Neri azt mondta, hogy nem játszhatunk együtt. Azonban Alessandro Del Piero rendkívüli ember, akivel kiváló volt a kapcsolatom úgy a pályán, mint azon kívül. S ugyanezt tudom elmondani Fabio Grosso, Fabio Cannavaro és Giorgio Chiellini kapcsán is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1518341713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Hunt 2024.02.28. 18:12:52

Ó, Diego, de nagyszerű kis játékos voltál! A sors tragédiája, hogy csak balfasz edzők jutottak neki a rövidke ideje alatt...

Semmilyen kompatibilitási probléma nem volt Del Pieróval, az idióta Ferrara nem játszatta őket együtt, pedig anno egész jól mutatkozott be nálunk Ciro edzőként, aztán egyszerűen besült. Szezon közben kidobták, jött Zaccheroni vészmegoldásként, ő már játszatta együtt Diegót Alexszel, de valahogy az eredmények egyszerűen nem akartak jönni. Ahogy Diego is mondta, voltak jó nevek, csak egyszerűen nem volt csapatkohézió, nem volt jó csapatjáték, meg jó páran már a végét húzták...
Amaurinak volt egy jó első féléve a megelőző szezonban vagy kettővel előtte, aztán tönkrement; Iaquinta sosem volt igazán jó, csak akadtak jó meccsei; Trezeguet is a pályafutása végén gyenge számokkal.

Diego kb. mindent megtett a szezon során, de egyedül volt. A Serie A-ban nem voltak meg azok a területek, amiket a Bundesligában ki tudott használni, mégis 47 meccs: 7 gól, 18 gólpasszal zárt nálunk. A támadóink mind alulteljesítettek, a végére is ő is belefáradt, beleszürkült.

Sokan flopnak tartották, mert jókora veszteséggel, áron alul kényszerültünk eladni a következő évben, de az igazság az, hogy azok voltak flopok, akik abban az évben körülötte játszottak...

Shyr Kahn 2024.02.28. 18:48:27

@Ethan Hunt: Jo osszefoglalo, egyetertek... az egyik kedvencem volt, amikor nalunk jatszott es sokan irigykedtek, amikor vegul nalunk kotott ki. Sajnaltam nagyon, hogy tavozott a kovetkezo evben. Aztan DelNeri-nek is megvolt a maga kedvence Krasic szemelyeben, aki meg Conte erkeztevel ment el vegul.

venember83 2024.02.28. 19:39:14

@Ethan Hunt: Ferrara, Zaccheroni, Del Neri. Szép kis gyűjtemény az olasz edzőfelhozatal szinte legaljáról.

Leram7 2024.02.28. 20:38:07

Úgy hogy nem játszott rosszul és nem hozott rossz számokat sem, majdnem feleannyiért adtuk el, mint vettük 1 évre rá.

Manapság nagyon kéne egy ilyen játékos a támadók mögé. Rég volt jó támadó kp-nk.

alexGicamo 2024.02.29. 09:51:26

Én sose csíptem . Tény , hogy a legelcseszettebb korszakban volt itt .

Ethan Hunt 2024.02.29. 19:10:11

@venember83: Hát igen, de akkoriban csak ilyenekhez volt hozzáférésünk. Nem mintha Ranierinek - aki előttük volt edzőnk - olyan túl sok keresnivalója lett volna normális esetben a Juventus kispadján. Vele ugyan még jó eredményeink voltak, mert a Calciopoli után velünk maradt legendáink vitték a csapatot előre, de ott sem tudta volna megmondani senki, hogy ő edzőként mit tett hozzá ehhez, mert az égvilágon semmit. Nem véletlenül nem érte meg már a 2.szezonja végét sem, hanem már Ferrara vette az utolsó két bajnokit...

Shyr Kahn 2024.02.29. 19:44:45

@Ethan Hunt: Ranieri meg jo is volt hozzajuk kepest... igy utolag visszatekintve.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása