Allegri: „A futballban természetes, hogy vannak rosszabb időszakok”

allegri_massimiliano_hatterben_j_logo_es_allianz_fenyei.JPGMassimiliano Allegri a Frosinone elleni meccset megelőzően természetesen megtartotta a szokásos sajtótájékoztatót, s ebben természetesen próbálta levenni a terhet a srácokról.

„Jó hetünk volt. Jól dolgoztunk, de a futballban vannak nehéz időszakok, előfordul az ilyesmi. Vasárnap az a célunk, hogy visszatérjünk a győztes útra egy nehéz csapat ellen, amely sok lehetőséget alakít ki. Nem változtatunk a védekező alakzatunkon, folytatjuk a mindig alkalmazott négyvédős felállással.

Carlos Alcaraz holnap játszhat, erről még döntenem kell. A Sassuolo, a Verona és a Bologna elleni meccsek hasonlóak, ezeken kompaktnak és rendezettnek kell maradnuk, mivel ezeken bármi előfordulhat.

Számomra az edzőség a szeretetről és a szenvedélyről szól, mindig erről szólt, különösen a Juventusnál ennyi év után. Nagy felelősséget érzek, új projektbe kezdtünk a visszatérésemkor, miközben a Juventusnál mindig adott az ambíció a győzelemre, ez természetes. Az közvélekedés, hogy a Juventusnál sorozatban kilenc bajnoki cím normális dolog, de a történelem azt mutatja, hogy sorozatban három győzelem sem egyszerű.

Meggyőződésem, hogy a közelmúltbeli időszak jót tett nekünk. Felmerültek már ilyen időszakok a karrierem során. Az előttünk álló három hónapra kell koncentrálnunk, legfőbb célunkra kell gondolnunk, ami a BL-szereplés kivívása. Hosszú még a szezon.

Holnap a lehető legjobb felállásban fogunk pályára lépni a Frosinone legyőzése érdekében, de a meccseket most már 16 futballistával játsszuk. Másfél hónappal ezelőtt még nem minősültünk kiemelkedő jelenségnek, most pedig nem vagyunk rosszak. Minden egyes fázist fejlődési lehetőségnek kell tekinteni.

A kritikát elfogadjuk, széles vállakkal kell rendelkeznünk, és a munkára kell koncentrálnunk. Nem dőltek meg bizonyosságok, az Inter és az Udinese ellen jó meccset játszottunk, múlt szombaton viszont nem, túl hektikusak voltunk, ezért vissza kell térnünk a szilárdsághoz.

A jövőm? Jelenleg nem vagyok hajlandó semmit sem aláírni, még egy évig érvényes szerződéssel rendelkezek. A prioritás a Juventus visszajuttatása a BL-be, amiért sokan versengenek.

Adrien Rabiot? Ő a csapat motorja fizikai és technikai szinten egyaránt, és mindig többet várunk tőle. A jövőben azon fogunk dolgozni, hogy több offenzív játékos léphessen pályára, a felállásnál fontosabb viszont az, hogy jól dolgozzon együtt a pályán a csapat. Például egyértelműen nem jó eredmény, hogy öt gólt kaptunk négy meccs alatt. A Juventusnál a 3-2-es győzelem nem jó, mert 2 gólt kapott a csapat, ha viszont 1-0-ra nyerünk, az azért nem jó, mert csak egy gólt szereztünk. Hozzá kell szokni a kritikához annak figyelembe vételével, hogy mindig versenyképeseknek kell lennünk, és mi ezen dolgozunk.

Carlos Alcaraz jó technikával és lövésekkel rendelkezik, offenzív futballista, aki képes a csatár mögött játszani. A jövője? A Juventus készen fog állni a jövő megtervezésére, de jelenleg csak a célkitűzésünk elérésére kell gondolnia minenkinek, lépjünk át ezen a pillanaton, és nyerjünk holnap.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5818338341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása