Danilo: "Nagyon büszke vagyok, hogy a Juventus csapatkapitánya lehetek"

danilo.jpgA Juventus csapatkapitánya, Danilo a TNT Sports Brasil munkatársának nyilatkozva beszélt a zebramezes csapatnál betöltött megtisztelő szerepről, valamint Gigi Buffonról, akivel volt alkalma együtt dolgozni Torinóban. 

"Nagyon büszke vagyok arra, hogy csapatkapitány lehetek, hiszen egy ilyen, komoly hagyományokkal rendelkező csapatot, mint a Juventus, régóta olasz játékosok képviselnek. Azután, hogy az előző szezonban helyettes csapatkapitány voltam, ebben a szezonban én lettem a kapitány.

Úgy gondolom, hogy ez a más bajnokságokban és országokban szerzett tapasztalatom miatt történt, valamint azért, ahogyan a csapattársakkal, a játékvezetőkkel és az egész Juventus-világgal kommunikálok. Büszkeséggel tölt el, hogy az edző döntését a csapattársaim nagyon jól fogadták. Arra is büszke vagyok, hogy az olasz szurkolók, akik a zászlójukat és a kultúrájukat védelmezik, gyakran köszönetet mondanak nekem azért, mert a Juventusért küzdök. A klub, a város és a hagyományok részének érzem magamat.

Mindig is úgy tekintettünk Olaszországra, mint egy olyan országra, ahol a játékosok elég későn tűnnek föl, de az utóbbi időben az olasz futball teret enged a fiataloknak is, hogy jó eredményekkel megmutassák a potenciáljukat és képességeiket.

A Juventus egyfajta nulladik évben van, egy új kezdetnél, így vissza akarunk térni a Bajnokok Ligájába, s azt akarjuk, hogy újra megbecsüljön bennünket a futball teljes világa. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a végsőkig kell küzdenünk a bajnoki címénrt és az Olasz Kupáért.

Mindig is csodáltam Buffont, de miután nap mint nap találkozhattam vele, őszintén elmondhatom, hogy ő a legfőbb példaképem a labdarúgásban. Annyira keményen dolgozik, annyira alázatos, s annak ellenére is megpróbál normális életet élni, hogy a futball szintjén fölötte áll mindenkinek. Szenvedély volt benne, s amikor beszélt, energiával töltötte el a csapatot és másfajta légkört teremtett.

Mindaddig, amíg fizikálisan és mentálisan jó formában vagyok, mindig a brazil válogatott rendelkezésére fogok állni. Jelenleg szívesebben játszom a védelem közepén, mert ez lehetőséget ad nekem arra, hogy részt vegyek a támadások építésében. Tudok játszani jobb oldali védőként is, de ehhez alkalmazkodnom kell. Egyelőre klubszinten nem gondolkodom a visszatérésen Brazíliába, s úgy tervezem, hogy Európában töltöm ki pályafutásomat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr718326867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása