Juventus - Udinese 0:1

A Juventus az Empoli és az Inter ellen két meccsen egy pontot hozott, így a tabella alsó régiójában elhelyezkedő Udinese ellen Massimiliano Allegri fiainak győzelemre volt szükségük, ám ez sajnos nem jött össze, bár a Juventus rengeteg helyzetet kialakított, érvényes gólt nem tudott szerezni.

Az első félidő a Juventus próbálkozásairól szólt, ám ennek ellenére egy rögzített helyzetből az Udinese szerezte meg az előnyt, miután Alex Sandro lábáról Lautaro Giannetti elé pattant a labda, a 30 éves argentin középhátvéd pedig értékesítette a helyzetet.

A továbbiakban az Öreg Hölgy játékosai folyamatosan próbálkoztak, Arkadiusz Milik előtt több lehetőség is mutatkozott, amikor viszont betalált, a játékvezetői stáb érvénytelenítette a találatát, és a pályára küldött támadók, Kenan Yıldız, Samuel Iling-Junior és Leonardo Cerri sem tudott betalálni, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak a házigazdák.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9418324859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd1 2024.02.13. 07:31:34

Ezzel a meccsel kinozni lehetne

steven.h 2024.02.13. 09:55:00

@cd1: ezzel csak egyetérteni tudok, és értem hogy az inter elleni kudarc az erre a meccsre is rányomta a bélyegét, de előtte pont azt lehetett látni, hogy van a csapatnak azért tartása és jól kezel helyzeteket - na ez egy csapásra eltűnt.

A cseréket se értettem, értem hogy Alcaraz még most jött, de McK tegnap szerintem kifejezetten rossz volt, és hogy őszinte legyek nem is értettem mit akarunk - ott van a szélső Weah, akinek a helyén folyamatosan McK volt, másik oldalt meg ott volt Cambiaso aki jól ad be és 1v1-ben sem rossz, rajta meg folyamatosan ott volt Chiesa. Chiesa egyébként ebben a rendszerben elveszik és a helyezkedése meg pont szerintem nem segít.

Egyébként is van rengeteg furcsaság amit nem értek:

- Alex Sandro, tudjuk hogy nem hosszabbítunk vele, mégis ő az első választás, ha kidől egy védő, miközben ott van Rugani aki idén, amikor játszott rendre jó teljesítményt nyújtott. Gyanúsan ha ő van a pályan nincs az Udinei gól.

- Danilo távollétében egy olyan ember a csapatkapitányunk, akinek egyébként 0 tisztelet van a klub felé, 1 éves szerződéseket ír alá, év vége előtt nem hajlandó tárgyalni róla stb. Nyilván Locatellit nagyon lehet ekézni ha épp nem úgy játszik, de százszor inkább legyen ő a csapatkapitány, mint Rabiot, vagy egyébként bárki más ebből a csapatból. Ő mindig próbálja a 100%-ot nyújtani, ha nem megy neki legalább küzd, meg látszódik, hogy a társakat is próbálja felrázni, meg dícsérni.

- mi értelme van Weah-t és Cambiasot behúzni középre, mikor nekik kellene a szélességet adni, és nem McK-nak meg Chiesanak. Nyilván mehetnek ki segíteni, de nagyon látványos, hogy ha McK és Weah van a pályán akkor gyakorlatileg Weah veszi fel a labdát középen és McK a szélen ácsorog és várja a labdát, mikor Weah sokkal gyorsabb és robbanékonyabb. Még ha Cambiaso van a jobb oldalon, ez annyira nem látványos, mert ő sokkal jobban tud játszani középen mint Weah, de most ugyanez volt a helyzet a bal oldalon és Cambiaso és Chiesa, mikor Kostic van, azért ott látványosan Kostic tartja a szélességet, és az szerintem jobb is. (bár Kosticot és nem annyira kedvelem egyébként)

Pedro32 2024.02.13. 10:46:58

@steven.h: a szerepek cseréjét Én sem értettem.Chiesa minden szerepkörben szenvedett.Lehet a sok kihagyott mérkőzés miatt választott rossz döntéseket.sokszor öncélu ak is éreztem.Sandro a golnal….Milik a kapu előtt,mintha NPC ket láttam volna.Helyzetek megvoltak ,mégsem éreztem,hogy ebben benne lenne a forditás lehetősége

FAF 2024.02.13. 11:05:31

@steven.h: Milyen edző az, aki több mint egy hét alatt nem képes kiverni az Inter elleni meccset a játékosok fejekből és új motivációt adni? Úgy hogy a dumája az hogy az Inter az esélyese a bajnokságnak nekünk csak a top 4 a cél. Mondjuk látjuk, hogy neki se sikerült kivernie a saját fejéből mert még mindig őket ajnározza teljesen feleslegesen.

steven.h 2024.02.13. 13:48:57

@FAF: én próbálom reálisan nézni az idényt, és azért az bőven látszódott, hogy nagyon kis ingatag ez az egész menetelés és az inter elleni vereséggel meg a mostani vereséggel ez tökéletesen megmutatkozott, hogy egy olyan presztízs meccs elbukása mennyire negatívan tudja befolyásolni a csapatot.

Hiába mantráz bármit Allegri, meg hogy a 4. hely a cél, attól az inter elleni meccs az más és elveszteni egy ilyen meccset akkor is nagyobb hatással bír, ha azt mondogatja mindenki hogy az inter mennyivel jobb és ennek hatása van.

A fociban nincs "ha", de én azt gondolom ha ez az Udine elleni meccs az inter meccs előtt van, akkor Milik nem így nyúl bele a labdába, vagy nem így fejeli el, de még az is lehet hogy Yildiz eléri azt a beadást amiről épp hogy lemaradt, mivel kb ilyen gólt lőtt a kupában és értem én hogy vegyük elő az edzőt, nyilván lehet keresni a hibát abban hogy miért nem tudta összekapni ennyi idő alatt a csapatot, ezt adom is, de attól még a játékosok is emberek és ha épp nem olyan személyiségek akkor lehet bármit tenni, többet fognak hibázni, ami tegnap ki is jött.

gomorra21 2024.02.13. 16:34:15

@steven.h: egy pillanatra az a rémkép ugrott be, ahogy a soraidat olvastam, mintha a játékosoknak nem lenne mentális felkészítése a Juventusnál. Tudtommal egy edzői stábnak ez a feladata, de amúgy jobban belegondolva el tudom képzelni, hogy a mentális felkészülésben mindenki magára van hagyva.

steven.h 2024.02.13. 17:09:13

@gomorra21: én nem hinném hogy magukra vannak hagyva, de folyamatosan az emberi tényezőt próbáljuk kivenni az egészből, mintha a focisták nem emberek lennének és hogy kinek mekkora pofon volt az inter elleni, meg kinek mekkora ez a mostani, nyilván foglalkozik velük stáb, és az lenne a feladat hogy ezt minél gyorsabban kezeljék, és nyilván én nem látok ebbe bele, de teljesen ignorálni hogy minden ember/játékos más nem lehet.

alexGicamo 2024.02.13. 17:42:08

@steven.h: Nagyon adom, amit írsz !
Minden általad felsorolt témában , főleg , ami a csk - szalag sorsát illeti .
Hamarabb jelölném ki csapatkapitánynak a szertárost, mint a franciát !
Nem is értem ?!

gomorra21 2024.02.13. 18:03:49

@steven.h: Az emberi tényezőt semmiképpen nem venném ki, ebben egyetértünk. A játékosok irányából nézve az inter ellen egy védhető 0-1es vereséget szenvedtünk el - idegenben. Én ezt nem érzem egy megalázó pofonnak. A jelenlegi keret kapcsán folyton ugyanoda lyukadok ki fejben: ha nincsenek nagy egyéniségek, nagy klasszisok, akkor szükség van egy olyan játékrendszerre, amiben vannak automatizmusok. Begyakorolt variációk, amikhez vissza lehet nyúlni, akkor, amikor baj van.
Az nem csak segít pótolni a kreativitást, de általában véve önbizalmat is tud biztosítani a játékosoknak.
Szerintem Allegrinek nem a kenyere ez a fajta kontroll, és ez mindig része ezeknek a hullámvölgyeknek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása