Giuntoli: „Számunkra a téli mercato lezárult”

giuntoli_cristiano_allianz_nezoteren.jpgCristiano Giuntoli a Sassuolo elleni meccs előtt beszélt a DAZN munkatársának, s nyilatkozatában értékelte a Juve első félévét is.

„A szezon első fele nagyszerűen sikerült, 19 meccs alatt 46 pontot szereztünk, ez a bajnokság kezdetekor elképzelhetetlen volt, szóval ez megfelelő pillanat az edző, a stáb és a srácok vállának a megveregetésére, valóban kivételes munkát végeztek. Természetesen a folytatás egyre nehezebb lesz, de mi megpróbáljuk, amit lehet, és haladunk előre.

Tiago Djaló? A részletek tisztázásánál tartunk, remélhetőleg a következő pár napban véglegesíthetjük az ügyletet. Meglátjuk, mikor csatlakozik hozzánk Tiago Djaló, s akkor majd beszélhetek róla.

Moise Kean távozása és középpályás érkezése? Jelenleg nem változik a keret, úgy döntöttünk, hogy a mercatót lezárjuk, mert mindenképpen úgy képzeltük, hogy bizalmat szavazunk azoknak, akik eddig lehetővé tették ezt a kivételes utat. Ne feledjük, hogy ma este is nagyon veszélyes meccsnek nézünk elébe egy olyan csapat ellen, amely legyőzött minket a szezon első felében. Mindenképpen nagyon fűt minket a bosszúvágy, folytatni akarjuk a győzelmek sorát, és minél nagyobb távolságot akarunk felépíteni az ötödik helyezethez képest, hogy maradjon meg a pontelőnyünk, mert ez a célkitűzésünk, és így akarunk haladni előre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9118305251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra21 2024.01.17. 19:40:47

Teljesen rendben van ez így! Drágán kellett volna középpályást igazolni, és úgysem az jött volna, akire igazán szükség van.

Tegyük szépen perselybe a pénzt, és minden nap lehet mellé dobálni az érméket! Ez a csapat egyben van, erőssége a csapategység, amit nem érdemes most megbontani.
Nyáron meg jöhet a kalapács.

Ethan Hunt 2024.01.17. 21:25:44

"A szezon első fele nagyszerűen sikerült, 19 meccs alatt 46 pontot szereztünk, ez a bajnokság kezdetekor elképzelhetetlen volt"

Legfeljebb az akkori játékunk alapján volt elképzelhetetlen, de a meccs eleji pressziókat beiktatva sokszor sikerült előnybe kerülnünk, ami után Allegri játszathatta azt a fajta játékot, amit annyira szeret. A legtöbb meccsen kijött a mi és az ellenfeleink közötti minőségi különbség, amikor meg nem, akkor a szerencse a legtöbbször velünk volt, kérdés meddig lesz így...

Rikoo 2024.01.17. 22:15:48

@gomorra21: Jó, hogy írod ezt, mert pont azon gondolkoztam, hogy hol és milyen formában lehetne erősíteni a csapaton.
Alapból szerintem a mostani keret alapját meg kell hagyni, mert nagyon jó társaság van kialakulóban és kezdik elsajátítani a győztes mentalitást.
Mostanában egyre jobban kezd látszódni a fejlődés és ez mindig a tavaszi szezonban szokott igazán kicsúcsosodni.

Nyáron sem várok különösebb változást, Djaló érkezésével a védelem már rendezve is van a következő szezonra. Valószínűleg Huijsen is visszatér.
Egyedül a középpályán kellene 1 vagy 2 minőségi játékos nyáron és ennyi.
Igazából játékosok értékesítéséből ezt meg is lehetne oldani. De Winter, Arthur, Kaio Jorge, Barrenechea, Kean, Barbieri, De Sciglio stb.
Ráadásul még fizetés is felszabadul majd, hiszen Alex Sandro és Kean együtt évi bruttó 15 milliót keresnek, Rugani és Szczesny pedig fizetéscsökkentéssel hosszabbíthatnak.
Van egy olyan érzésem, hogy egy olyan igazolás lesz, akiért viszonylag komolyabb átigazolási összeget fizet majd a klub. Kb. 30-40 millió euró és valaki érkezik még ingyen vagy kölcsön+opcióval. És én azért remélem, hogy ha valaki ingyen érkezik az inkább Kroos vagy Zielinski lesz és nem Felipe Anderson.:D

Persze kérdés a klub hogyan gondolja, mert az egy dolog, hogy én pl. számolnék Huijsen, Soulé és Fagioli visszatérésére a következő szezonra, miközben a klub és az edző pedig nem.

gomorra21 2024.01.17. 23:04:43

@Rikoo: Kroostól nem tartanál? Nekem nagyon Di Maria szaga van az ötletnek.

Zielinski nagyon adja magát. Ő biztos, hogy extrán motivált lenne, és az szuper, hogy remekül ismeri a ligát. Szerintem vele nem lőnénk mellé. Nem top klasszis, de a jelenlegi pénzügyi helyzetben egy okos erősítés lenne.

Ami még kérdéses, hogy vajon szélső védőben nem érdemes-e gondolkozni. Allegri első korszakában az egyik nagy fegyver volt az, amikor meccs közben tudtunk formációt váltani.

Rikoo 2024.01.17. 23:47:39

@gomorra21: Egyáltalán nem tartanék. Nagyon intelligens ember, ez minden nyilatkozatából átjön.
Szerintem őt meglepi a saját fizikai állapota is, mert már úgy tervezte, hogy tavaly nyáron visszavonul, de az utolsó pillanatban mégis hosszabbított, idén pedig 6 gólpassza van már 13 bajnokin és a játéka talán még jobb is, mint a tavalyi szezonban.
Itt az a kérdés, hogy a Real Madridból akar-e visszavonulni vagy sem.
Di Maríanak az agilitása veszett el, Kroosnak viszont sosem volt.:D
Őt mindig a játékintelligenciája és technikai tudása, passzjátéka emelte ki.
Pont amire a Juventusnak szüksége lenne Marchisio keresztszalag-szakadása óta középen. Akár 3 jó éve is lehetne Olaszországban, ha lenne motivációja.

venember83 2024.01.18. 08:25:14

@gomorra21: "Zielinski nagyon adja magát."

Az Inter számára is.

MarcoT 2024.01.18. 08:52:10

@Rikoo: 30-40 misiért már nem lehet kapni egy igazi top középpályást

gomorra21 2024.01.18. 11:56:43

@Rikoo: nem mondom, hogy nem piszkáltad fel a kíváncsiságomat.

@venember83: be kéne tudnunk előzni az intert Giuntolival, ha tényleg akarjuk a lengyelt.

babo0410 2024.01.18. 13:09:45

Ha Allegri a fiataloknak több lehetőséget fog adni, nem is bánom, hog nem jön új játékos. Én másokkal ellentétben nem tartom a keretünket gyengének. Az araboknak sincs 11 klasszisuk. Nekünk fiatal tehetségeink vannak, akiket játszatni kell! Szerintem az inter kerete nem erősebb a miénknél, cska a focit játszani kéne, és nem arról papolni, hogy tiszteljük az ellenfelet, nehéz meccs jön, erős az ellenfél. Nem szabad ész nélkül az ellenfélnek rontani, de ha úgy játszunk, mint az utóbbi meccseken, akkor az inter is verhető.
Szerintem a keret erős, minden a taktikánktól függ.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása