Samardžić és Koopmeiners sem érkezik télen

samardzic_lazar_orom_udinese_mezben.jpgGianluca Di Marzio értesülései szerint a Juventus továbbra is tervez Lazar Samardžić szerződtetésével, azonban csak júniusban, s ezért lehet előnyben jelenleg a Napoli a középpályás kapcsán, ugyanakkor a vezetőség győzködi a játékost, hogy ne írjon alá a déliekhez, és egyelőre sikerült lassítani az ügyletet. Ugyanakkor Alfredo Pedullà szerint Lazar Samardžić szeretne már most januárban távozni, ha klubja elengedi.

Gianluca Di Marzio beszámolt egy másik középpályás helyzetéről is, az újságíró szerint a Juventus kísérletet tett Teun Koopmeiners januári szerződtetésére, azonban az Atalanta vezetősége egyértelműen elhatárolódott a 25 éves futballista eladásától.

Romeo Agresti értesülései szerint a Juventus számára megközelítőleg 4,2 millió eurós pluszt jelent Radu Drăgușin értékesítése. Az újságíró szerint a Juventus számára nem a teljes átigazolási díjból származtatott 20%-os részesedés a fontos, hanem a pozitív hatás, amit az ügylet mérlegre gyakorolt hatása jelent, ez pedig 4,2 millió eurós plusz.

Romeo Agresti egy másik játékos kapcsán is beszámolt némi friss információval. Az újságíró szerint az FK Partizan 18 éves csillagát beajánlották a Juventusnak, és tegnap megtörtént a kapcsolatfelvétel a klub képviselői és Matija Popović ügynöke között. A támadó középpályás iránt több klub is érdeklődést mutat, például a várakozó álláspontra helyezkedő AC Milan egyéb külföldi klubok mellett. A Juventusnak most döntenie kell, mennyire komolyan szeretné leigazolni a futballistát. Matteo Moretto értesülései szerint Matija Popović nyáron érkezhetne, átigazolási díjtól mentesen.

Daniele Longo megerősítette az elmúlt napok értesüléseit Samuel Iling-Junior kapcsán: a Juventus szeretné megtartani a játékost, szerződést hosszabbítani vele, és a játékossal Massimiliano Allegri is számol.

A La Gazzetta dello Sport szerint Filip Kostić iránt érdeklődés mutatkozik keletről, ha pedig a játékos a szaúdi bajnokságba távozik, Federico Bernardeschi jelentheti a pótlását.

A Juventus egy másik játékosa iránt is érdeklődnek, Ekrem Konur arról számolt be, hogy a Premier League három klubja is szeretné keretében tudni Kenan Yıldızt, azonban a Juventus elutasít mindenféle kapcsolatfelvételt a török tehetség kapcsán.

A Sky Sport az edzői frontról is megosztott némi információt, a forrás szerint John Elkann egyértelműen Massimiliano Allegrivel képzeli el a Juventus jövőjét, az Exor vezetője szemében az edző érinthetetlen, különösen azon teljesítmény fényében, amit idén jegyez a csapattal. A klub várhatóan megerősíti Massimiliano Allegrit a pozíciójában a következő évre, ugyanakkor nem zárható ki, hogy Massimiliano Allegri meglepő bejelentést fog tenni nyáron, és egy évvel szerződése lejárta előtt elhagyja a klubot.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3518300127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bianconero78 2024.01.11. 08:10:44

A Transfermarkt szerint Popovic január 1 óta klub nélküli,ezek szerint nincs szerződése a Partizannal.Ez mondjuk akkor érdekes,ha jó játékosnak gondolják,mi lehet az oka?

venember83 2024.01.11. 10:19:08

@bianconero78: Romano szerint is szabadon igazolható a srác, s közben a Milan ki is szállt a buliból, miután megismerte a feltételeket/követelményeket a játékos részéről.

Pavel1988 2024.01.11. 11:25:59

Samardzicról már bő egy hete megállapodott a Napoli az Udinesevel, szerintem már végleges lenne ha a játékossal is sikerült volna.
Én azért nem fogok a kardobma dőlni ha lemarad róla a Juventus, tehetséges játékos de a védekezési mutatói egész förtelmesek. Én egész biztos vagyok benne, hogy elvétve játszana(mint Miretti) ameddig Allegri nem tenné helyre a hiányosságait.
Kostic arábiába való szerződése maga lenne a jackpot, elképesztő mennyire kiszámítható az ember. Ráadásul nem a jó fajta kiszámítható, mint Lichsteiner.
Védekezésben random, előrefele pedig mindenki tudja mi fog következni.

venember83 2024.01.11. 11:27:46

@Pavel1988: azért furcsa, hogy a Napolihoz az Udinese elengedné, míg a Juventusnak a pletykák szerint azt mondták, hogy majd nyáron.

venember83 2024.01.11. 11:45:12

La Gazzetta Dello Sport: John Elkann egy kétéves szerződéshosszabbításban gondolkodik Massimiliano Allegri számára.

Nem tudom, kit lepne meg a maradása/marasztalása. Egyes vélemények szerint méltatlan mindez a Juventustól, és legalább ötéves szerződésről kellene beszélni a mesterrel.

Pavel1988 2024.01.11. 11:50:56

@venember83: Úgy tudom teljesen mást ajánl a két csapat. A Napoli kifizetne 25 millió euró körüli összeget, a Juventus pedig kölcsönvenné apróért és kivásárlási kötelezettséggel.
Az Udinese a kiesés ellen küzd, Samardzic pedig a legjobb játékosuk. Azt feltételezem, hogy van már kiszemeltük a pótlására, akit el tudnának hozni a 25 millió egy részéből, a szotyiért kölcsönadásból pedig aligha.

Azt nehezen tudom elképzelni, hogy szimplán szivatni akarnak minket. Cairo mondta, hogy a klubok közötti utálat nem létezik a tárgyalóasztalnál, ott csak a pénz számít. A Juvénak egyébként is jó kapcsolata van az Udinesevel amennyire én tudom.

venember83 2024.01.11. 12:14:02

@Pavel1988: teljesen logikus, amit írsz.

gomorra21 2024.01.11. 12:37:55

Berna visszatérése elég viccesen hangzik, én alapból nem hoznék vissza senkit Kanadából (oda igazolni lúzer döntés volt).
De ha már az a kérdés, hogy Berna vagy Kostic, akkor meggyőzhető vagyok.

babo0410 2024.01.11. 13:02:25

Én nem értem miért akarunk hosszabbítani Allegrivel? Cél az, hogy lassan a kutya ne legyen kíváncsi a meccseinkre? Mert Allegrivel arrafelé tartunk. És akkor mindegy mit érünk el, ha a kutya nem akarja nézni a meccseinket, mert akkor a tévés jogdíjak is csökkenni fognak, meg kevesebb új drukker lesz, azaz a merchandising bevételek is csökkennek. Most még kisgyerekek megveszik a mezeinket, mert jól néz ki, de a meccseinkre egyre kevesebben kíváncsiak. És ismerős fia tömören kifejtette a véleményét, nézhetetlen f.s a játékunk, és Allegri egy betoji edző. Amíg Allegri van, nem fogja a meccseinket megnézni, mert utálja a Juventust és Allegrit az unalmas játékunk miatt. És gondolom nem ő az egyetlen, aki ezt gondolja. Én is azt mondom, ha Allegri nem tud a játékfelfogáson változtatni, meg kell neki köszönni az eddigieket, akármit érjünk is el a szezon végén. Ide olyan edző kell, aki tud olyat mutatni, amiért leülnek szívesen a tévé elé az emberek. Máskülönben nem fognak a bevételeink se nőni. Ha nem fognak minket közvetíteni, akkor a szponzorok se fognak annyi pénzt fizetni.

Pavel1988 2024.01.11. 13:30:10

@babo0410: Nyilván sokat számít az is mennyire nézhető egy csapat focija, de az eredmények lesznek mindig az első helyen a legtöbb szurkolónál.
Egyszerűen az adja az élmény nagy részét ha nyer a csapatod.
Te most egy nagyon kicsi minta alapján ítéltél, majdnem mindegy mit mond pár ember a környezetedben.

A játékunk képe minimálisan változott, az eredmények viszont nagyban. A korábbi években foghíjas lelátókat láttam a nagy rangadókon kívül, idén a Salernitana elleni olasz kupa meccsen is teltház volt.

Allegrit lehet utálni(én sem vagyok oda érte), de ezzel a kerettel ennyi pontot szerezni nagy eredmény.

gomorra21 2024.01.11. 15:15:41

@Pavel1988: "Allegrit lehet utálni(én sem vagyok oda érte), de ezzel a kerettel ennyi pontot szerezni nagy eredmény."

Teljesen korrekt ez az eredmény. Csak kérdés, hogy mennyire látszik, hogy 1-2 év múlva több sebességgel erősebb, veszélyesebb csapat leszünk. Szerintem nem.
Ha Allegri marad pár évet, akkor az egy döntés, hogy Európában nagy vadakra nem lövünk. Maradnak a verebek.

babo0410 2024.01.11. 16:31:17

@természetes alapú logaritmus: Ez egy dolog. De szerény meglátásom az, hogy ezzel a játékkal, ami a szúrkolóknak is unalmas, és háborognak is érte, csökkenni fog egy idő után, már most is az van, hogy sokszor a tévé nem a Juve meccset választja, hanem két kisebb csapat rangadóját BL meccseken. Szerintem ezzel a játékkal csak veszíteni lehet nézőket. Aki nem Juve drukker, az nem nézi, mert unalmas a produkciónk.
@Pavel1988: Szerintem meg ez a keret nem rossz. Szokás lenézni a keretet. Szerintem az, hogy sokszor az utolsó pillanatban begyötőrjük a gólt, nem Allegri érdeme. És az, hogy a keménymag megnézi a meccseinket szuper, de ha nem tudunk új szurkolókat bevonzani, a bevételeink sem fognak nőni.

Rikoo 2024.01.11. 17:07:34

@babo0410: Ez kicsit ilyen nyugati probléma, amit írsz. Ne felejtsd el, hogy nagyon sok millió szurkoló a szegényebb régiókból nézi a meccseket és nekik ezek kevésbé számítanak.
Afrikában és Ázsiában örülnek, ha van lehetőségük megnézni a meccseket és nem azon agyalnak, hogy ez most szép játék-e vagy sem.
Sok helyen még tiszta víz sincs, óriási élmény nekik, hogy le tudnak ülni akár húszan, harmincan a TV elé és megnézni a kedvenc csapatukat.
Pl. mi bármennyire is utáljuk ezt a J logót brandet és baromságot, Agnelliék nagyon erős marketinget építettek ki az elmúlt években és Ronaldo leigazolása is sok millió szurkolót hozott, akik közül sokan meg is maradtak.
Idén végre a stadionba is visszatértek az emberek és látvány show is van minden meccs előtt.
Gyakorlatilag minden meccsre elkelnek a jegyek és teltház van. Persze a bérletesek ne mindig jelennek meg, de folyamatosan Sold out van.

"On the matter of TV ratings, FIGC President Gabriele Gravina admits defeat, as Juve draw 100 million more viewers than their rivals. "

Shyr Kahn 2024.01.11. 18:38:00

@természetes alapú logaritmus: Ez jo kis cikk... koszonet erte.

Berna johet vissza, ha kepes hasonlora, mint az ATMA ellen, amikor meg CR is itt volt.

Iling-Junior maradasa pozitivum lenne.

Shyr Kahn 2024.01.11. 19:01:25

@Rikoo: Ez nem nyugati problema... Itt vagyok pl en :) En Eszak Amerikabol is megnezem a merkozeseket, igaz az itteni sport TV-k sajnos nem sok focit kozvetitenek, de a DAZN mindenhol elerheto, szoval gond egy szal se.

A kozvetlen TV kozvetitesek fontossaga ma mar hanyatloban van. A fizetos online stream-ek egyre nagyobb teret nyernek. DAZN pl egy jo pelda, ami az utobbi 5 evben nagyon berobbant. A FuboTV se regi es megis, mivel a Serie A kozvetitesek voltak naluk az elozo idenyekben, ezert elofizettem ra. A service nem volt oly' jo, mint a DAZN eseteben, de nem volt vele sok gond.

A lenyeg, hogy ezek az online csatornak veszik at lassan a piacot.

Ethan Hunt 2024.01.13. 18:08:40

Ezek olaszországi DAZN-nézettségi adatok?

természetes alapú logaritmus 2024.01.14. 16:31:47

@babo0410:
"sokszor a tévé nem a Juve meccset választja, hanem két kisebb csapat rangadóját BL meccseken." - hát ebben a szezonban biztos. De ez a jelenség nem Juve specifikus egyébként. Én is szívesebben nézek egy Lazio-Lipcsét, mint egy Bayern-Köbenhavn-t vagy egy Manchester City-Dinamo Zagrab-ot.

Ez a nézőszám csökkenés szépen hangzik, de nem igazán látom. A legnagyobb gyepűtipró ellen is 90%+-os a stadion kihasználtság, TV-nézettségben elsők vagyunk a Serie A-ban. Youtube-on 4,45 millió a feliratkozók száma, több mint a Milan (1,56 millió) és az Inter (1,28 millió) összesen. Twitteren 2020 októberben 8,2 millió feliratkozó volt, most 10 millió. Szóval nem látom a csökkenést. Összehasonlításképp Milan 8,5 millió, Inter 3 millió(?).

A keret nem rossz? Kinek mi. "Sajnos" én egy mondjuk középhátvédként egy BBC-t vagy korábbról Cannavaro-t, Thuram-ot szoktam meg. Nem egy Serie B-ből kukázott Gatti-t, egy 5+ éve az alkalmatlanságát bizonyító Rugani-t, vagy egy nyugdíjazás előtt leépülő szélső hátvédből átoperált Alex Sandro-t. De ezt nyugodtan végig lehet vezetni az egész kereten.

Ethan Hunt 2024.01.15. 00:02:23

@természetes alapú logaritmus: "A keret nem rossz? Kinek mi. "Sajnos" én egy mondjuk középhátvédként egy BBC-t vagy korábbról Cannavaro-t, Thuram-ot szoktam meg. Nem egy Serie B-ből kukázott Gatti-t, egy 5+ éve az alkalmatlanságát bizonyító Rugani-t, vagy egy nyugdíjazás előtt leépülő szélső hátvédből átoperált Alex Sandro-t."

A jelenlegi keretünket nem a régi Juventus kereteihez hasonlítva mondjuk nem rossznak, hanem a riválisaink jelenlegi kereteihez képest...

Vagy szerinted a Milan szurkolók ugyanolyan jónak tartják a legutóbbi bajnokcsapatukat a 2010/11-es szezonbeli vagy a legutóbbi BL-t nyerő csapatukkal szemben?!

Rikoo 2024.01.15. 01:14:19

@Shyr Kahn: Jó, akkor másképp fogalmazok. A Juventusnak világszerte van az egyik legtöbb szimpatizánsa és ezeknek a nagyobbik része szegényebb régiókban él, akik örülnek annak, ha egyáltalán meccset látnak.
Ez egy olyan tradicionális klub, akik nem 5-6 év alatt gyűjtötték össze a szimpatizánsokat(Manchester City, PSG), hanem több tíz év alatt.

Én értem, hogy Magyarországon, Kanadában vagy Angliában nem tetszik az embereknek a mutatott játék, mert kevésbé látványos, de kétlem, hogy Bangladeshben, Indiában vagy Botswanában ezzel annyit foglalkoznának, mint az nyugati civilizációs országokban.
Márpedig pl. Afrikában a Juventus az egyik legnépszerűbb csapat.

Shyr Kahn 2024.01.15. 07:26:34

@Rikoo: Ertettem en. En nem vennek ra merget, hogy a szegenyebb orszagokban nem adnak a jatek minosegere. Nincs igazi mely mintavetelem ez ugyben.

Itt Kanadaban latom, hogy sokszor a kanadaiak kevesbe fogekonyak a minosegre annak a vilagnak koszonhetoen, amit mostanaban a nyugat tol, az O vezetesukkel is (a PC-seg azzal jar, hogy elfogadsz es kevesbe vagy kritikus). Persze vannak kivetelek, de nagy altalanossagban kevesbe kritikusak es kevesbe latnak bele a minosegbe szvsz. Maximum erzik, ha valaminek nagyobb a tempoja, ha valami latvanyosabb, de sokszor talalkoztam azzal, hogy kevesbe tudjak elmagyarazni, hogy mi is a kulonbseg.

Nyilvan keves kanadai nez olasz focit, keves magyar... a fociedzeseken az edzok tobbsege angol, a szulok nagy resze kanadai, nemelyik europai, del-amcsi, afrikai vagy azsiai bevandorlo. Nem talalkoztam meg masik olasz szurkoloval... persze a minta meglehetosen limitalt. Azonban a bevandorlok kozott joval tobb kritikai gondolkozoval talalkoztam. Az egyik orosz munkatarsam pl. Olaszorszagban dolgozott es tisztaban van az olasz focival, de O egy kirivo pelda es nem olyan "fan" mint en, aki - ha nem is sokszor, de - rendszerint koveti a Serie A eredmenyeit.

A lenyeg, hogy a DAZN kicsit jobban tud teriteni a nyugati vilagban. Ott is ahol a "standard" TV csatornakon nem lathato Serie A merkozes. A szegenyebb orszagokban kevesbe tudnak az emberek a DAZN, vagy FuboTV fele fordulni, igy azt is erdemes belekalkulalni, hogy vajon milyen gyakorisaggal kepesek latni egyaltalan Juventus merkozest. Vannak ketsegeim e felol. Persze egy gazdagabb/kozep reteg ott is valahogy hozzajut ehhez es a szamossaguk eleg nagy lehet (mar csak az ottani nepesseg szam miatt is.. az arany egyaltalan nem lehet magasabb), de nem vennek ra merget.

természetes alapú logaritmus 2024.01.16. 21:03:34

@Ethan Hunt:
Nem mondtam hogy nem volt jobb Milan korábban. És ez igaz az Interre is. De ez a mások szemében a szálkát sajátba a gerendát se esete. Nézd meg kiket igazoltak az elmúlt 1-2 évben ők és nézd meg mi. Ők se tudják felvenni a versenyt a "nemzetközi nagyokkal", de hazai szinten kiemelkednek. Ők nem kukáznak a Serie B-ből, nem egy PL-ből kiesőtől hazazavart játékost néznek és nem nyugdíjasokat és rokkantakat hoznak (majdnem) ingyen. Vagy például nem marad le Parisiről, mert nem tud versenyezni a Fiorentina 10 milliós ajánlatával.

A hozzászólásod mentettem.

Ethan Hunt 2024.01.17. 22:18:39

@természetes alapú logaritmus: "Nézd meg kiket igazoltak az elmúlt 1-2 évben ők és nézd meg mi. Ők se tudják felvenni a versenyt a "nemzetközi nagyokkal", de hazai szinten kiemelkednek."

Persze, a legtöbb Serie A-s csapattól az Inter kerete fényévekre van és a miénktől is jobb, csak nem annyival, amennyivel itt lefested (Serie B-ből kukázott, meg PL-ből hazazavart játékosok... hát igen, csak ilyenek voltak: Chiesát, Bremert meg Vlahovicot meg valahogy hozzánk vágták biztos.).

Persze értem én, mire megy ki a játék, mert minél jobban lehúzod a keretet, annál nagyobbnak látszik Allegri teljesítménye, miközben nem tesz semmi különbséget, hanem a 3. szezonjában elkezdte hozni az elvárható eredményeket produkálni a kerettel, úgy, hogy nincs BL. Ha ezeket az eredményeket majd meg tudja tartani BL-szereplés mellett, akkor beszélhetünk majd arról, hogy komolyan előreléptünk...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása