Peris Ros: „Yildiz egy győzelemre készült géphez hasonlít”

yildiz_kenan_frosinone_jatekosok_gyurujeben.jpgA Kenan Yıldız érdekeit képviselő ügynökség, a Leaderbrock Sports vezérigazgatója, Hector Peris Ros nemrégiben a Tuttosport számára adott interjút a török tehetség kapcsán, s ebben az interjúban elmondta, milyen célokkal érkezett a Juventushoz a 18 éves támadó a Bayern Münchentől. 

„Kenan Yıldız egy győzelemre épített géphez hasonlít. Már kiskorától erre készül, ez az egyetlen célkitűzése, és azonnal meggyőzött engem: rögtön Ferrán Torrest juttatta eszembe. A mentalitása, a szerénysége, a kiváló munkamorálja. Kevesen rendelkeznek mindezen jellemzőkkel.

Az útja nagyban hasonlít a Pedri által bejárt úthoz: próbajátékra vittük a Real Madridhoz, de ott elutasították őt. Az ő története ott kezdődött, de aztán a Barcelonánál bontakozott ki. Számos hasonlóság van Kenan pályafutásával: bár a Bayernnél volt, és kiváló volt a kapcsolat az igazgatókkal, a hosszabbítás ügyében késlekedtek. Németországban pedig a nemzetközi játékosokra nagy hangsúlyt helyező klubok mind elutasították Kenan Yıldızt.

Matteo Tognozzi kivételes munkát végzett, neki köszönhetően lehet Kenan Yıldız ma a Juventusnál. Tökéletesen ismerte a játékost, és amikor megkapta az információt az elérhetőségről, nem habozott, bár akkoriban a Juventus éppen a Bayernnel tárgyalt Matthijs de Ligt átigazolásának véglegesítése ügyében. Volt némi feszültség azokban a pillanatokban, de a bianconero klub elnyerte a bizalmunkat a projektjének köszönhetően.

Amint találkoztam Kenan Yıldızzel, egyeztetni kezdtünk a Juventusszal. A múltban nem álltunk messze attól, hogy Ferrán Torres kapcsán megegyezzünk, így eljött az együttműködés ideje. Mi azt kértük cserébe, hogy a játékos azonnal a NextGennél léphessen pályára, de a klub inkább a primavera keretbe küldte, hogy beilleszkedhessen, és határozottan ragaszkodtak ehhez a lehetőséghez, mert a játékos ekkor volt először távol az otthonától. Viszont ezt csak kezdeti és átmeneti fázisnak tekintettük, és teltek a hónapok, miközben mindannyian, a futballistával együtt úgy gondoltuk, hogy a színtér nem eléggé versenyképes számára. Tehát voltak feszültséggel teli pillanatok, ezekhez köthető a felnőttekkel való edzőtáborozás lehetősége is. Az adott szakaszban komoly nyomást fejtettünk ki a klubra, de amint a belső félreértés ideje elmúlt, minden megoldódott.

Azért érkezett a Juventushoz, hogy olyan gólokat szerezzen, mint a Frosinone elleni meccsen, de leginkább az a célja, hogy bajnokságokat és BL-t nyerjen. Szerintem tíz év múlva is a Juventusnál lehet. Ha a Juventusnak kell egy tízes, Kenan Yıldız tökéletes erre a szerepkörre, a srác képes mindenkit meggyőzni.

Kenan Yıldız és Alessandro Del Piero egy ideje kapcsolatban van, beszéltek is Kenan Yıldız legutóbbi találata után, amit edzésen már többször elpróbált Kenan. Kenan tisztában van azzal, hogy Alex milyen értéket képvisel a bianconero közegben, és megfogadta a tanácsát: használja a képzelőerejét és halad az útján. Az igazság az, hogy a srác készen állt, készen áll most, és készen is fog állni, úgy fizikailag, mint technikailag és mentálisan. Már kisgyerek kora óta arra készül, hogy top futballista legyen.

Tudjuk, hogy Olaszországban nem egyszerű játszatni a fiatalokat, különösen a Juventusnál. De a mester nagyon intelligens, és kiváló a kapcsolat a játékos és a mester között. Max ismeri a srác értékét, ő pedig úgy érzi, egy hullámhosszon van a mesterrel. Tulajdonképpen Vincenzo Montellával is jó a kapcsolat, nem számított a kezdőcsapatba kerülésre a német válogatott ellen, és az különösen meglepte, hogy először a válogatottban, majd a Juventusnál is kezdő lehet, de egyértelműen jól sültek el a dolgok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7518289831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2023.12.28. 14:14:30

Érdekes nyilatkozat és nem pozitívan értem. Reméljük a legjobbakat, szeretném a Roma ellen is látni ha lehetséges. Addig üssük a vasat amíg meleg!

alexGicamo 2023.12.28. 17:11:14

Úgy reklámozza, mintha most akarná ránk sózni ...

Rikoo 2023.12.28. 22:31:05

@Rocky80: @alexGicamo: Ritka unszimpatikus nyilatkozat. Nem véletlenül utálják sokan az ügynököket.

Shyr Kahn 2023.12.28. 23:10:44

Sztem nem unszimpatikus a nyilatkozat. Raiola-hoz kepest eleg oszinte, kevesebb maszlaggal es PR-al.
Oszinten leirtak, hogy az utanpotlasunk kapcsan voltak zokkenok es ezt el tudjuk kepzelni, hiszen lajtuk mi zajlik a Primavera - es NextGen eseten. A felelosseget nagyon ritkan tesznek egy fiatal jatekos nyakara.

Ez a 10-es seconda punta/fantasista pozicioty jelent ugy latom (mint Alex eseteben is volt sokszor)... Nem ertem, hogy Chiesa es Vlaho mellett, mikent ferhetne el meg egy tamadobb felfogasu jatekos Allegri elkepzeleseiben, de orulnek, ha ramcafolna.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása