Allegri: "Örülök Yıldız és Vlahović góljának"

allegri_massimiliano_sajto_15.jpgA Juventus 2:1-es győzelemmel térhetett haza a bajnokság meglepetéscsapata, a Frosinone otthonából, így Massimiliano Allegri érthető elégedettséggel nyilatkozott a mérkőzés lefújását követően.

"A csapat jó mérkőzést játszott egy olyan pályán, ahol csak a Napoli tudott győzni. Nem volt egyszerű, s egy kiváló első félidőt követően, amely során sok lehetőséget teremtettünk, csak egy gólt szereztünk. A második félidőben egy kicsit visszaestünk, ők pedig azonnal kiegyenlítettek egy olyan labdából, amelyet jobban kellett volna kezelnünk.

Szerencsére válaszoltunk, s a győzelmet a végén szereztük meg. Örülök Kenan Yıldız és Dušan Vlahović góljának is. Számos játékost visszakaptunk, kiváló a szellemiség az öltözőben, s az összes játékos jó teljesítményt nyújtott, aki beállt. Túlléptük a kitűzött 38 pontos határt, most legyen jó a karácsonyunk, utána gondolhatunk a Romára.

Január 7-én meglátjuk majd, hány pontunk van, s meglátjuk, hogy milyen közel vagyunk a Bajnokok Ligája induláshoz, ami az elsődleges célunk marad. Hogy a kispadon kezdett, megnyugtatta Vlahovićot az elmúlt mérkőzések kritikái után. Tudtam, hogy segítséget jelenthet számunkra az utolsó 30 percben, s így is tett. Mentálisan is fejlődik. Yıldız nagyon érett, amikor Federico Chiesa kiesett, rá gondoltam, mert ő a természetes helyettese-"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4518287299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.12.27. 05:46:17

Giovanni Guardala - Sky Sport: "Allegri és a fiatalok? Jól teljesített a mester az elmúlt években, s nem csak Yildiz hétvégi teljesítményére gondolok, amikor a játékos kezdő volt, hanem például olyan játékosok kezelésére, amilyen Gatti, akinek további fejlődésre van szüksége. Tavaly is több játékos bemutatkozhatott nála, például Iling, Fagioli és Miretti".

Rikoo 2023.12.27. 06:18:43

@venember83: Bevallom őszintén nem gondoltam volna évekkel ezelőtt, hogy Allegri ennyire fogja játszatni a fiatalabb játékosokat, azt pedig főleg nem néztem ki, hogy ezek nagyobbik része ennyit fog fejlődni.
Én úgy tekintettem rá, mint egy olyan edző, akinek kész és kiforrott játékosok kellenek, belőlük pedig tud kialakítani egy nagyon jó közösséget és egy győztes csapatot illetve taktikailag bárkit meg tud lepni és mindig képes változtatni.
Na most ezzel szemben, csak hogy egy példát is nézzünk, ő kérésére jött tavaly Di María és Paredes, de megkockáztatom, hogy ők jóval kevésbé kedvelték, mint a két legnagyobb fiatal tehetsége a klubnak.(Soulé és Yildiz)
Utóbbi két fiatal játékos nyilatkozata engem kicsit megdöbbentett, de szerintem nem csak engem.
Lehet, hogy az ő edzői karrierjének is jót tett a Juventus új projektje a fiatalokkal. Nagyon kíváncsi leszek a következő szezonra, ahol 3 naponta meccsek lesznek és folyamatos rotációra lesz szükség.

Ethan Hunt 2023.12.27. 13:16:22

@Rikoo: Fogalmam sincs, hogy miből gondolod, hogy megváltozott Allegri viszonyulása a fiatalokhoz, miközben az ő gyakoribb szerepeltetésük egyértelműen és logikusan következik a tragikus pénzügyi helyzetünkből, hiszen létfontosságú és elkerülhetetlen volt (és tovább kell folytatni) a bérekre fordított pénzek radikális visszanyesését, ami egyúttal a rutinosabb játékosok szélnek eresztését is magával hozta, valamint a minimális bérezésű fiatalok előretörését.

Ha itt valódi szemléletváltás történt volna Allegritől, akkor Yildiznek nem annyi játékperce lenne a szezonban az első csapatnál, mint most és szintén nem azon kéne lelkendeznünk, hogy Soulénak milyen jól megy a Frosinonéban a csapatunk helyett...

A hírek szerint Allegri által preferált Höjberg is minden, csak nem fiatal, ráadásul tipikusan az a fajta, akit a mester annyira kedvel: komoly csapatokban megfordult, taktikailag megbízható, de semmi váratlan húzására nem képes játékos, azaz pont illik ebbe a defenzív, reaktív rémálomba, azaz a jelenléte semmilyen előrelépést nem jelentene abba az irányba, ami felé szerinted is törekednünk kellene...

venember83 2023.12.27. 15:37:14

@Ethan Hunt: Højbjerg legalább stabilitást adna ennek a sokszor kiegyensúlyozatlan csapatnak. Így biztosabban lehetne védeni a marginális előnyt.

@Rikoo: "Nagyon kíváncsi leszek a következő szezonra, ahol 3 naponta meccsek lesznek és folyamatos rotációra lesz szükség."

Őszintén örülök, hogy vannak még ilyen elkötelezett szurkolói az Öreg Hölgynek ezen viharvert, több szempontból ínséges időkben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása