Di Francesco: „Barrenechea született regista”

barrenechea_enzo_frosinone_mezben.JPGTegnap este a Frosinone nagyon sima győzelmet aratott az Olasz Kupában a Napoli felett, és ebből a győzelemből kivette a részét Enzo Barrenechea is, hiszen ő szerezte a mérkőzés első találatát.

A mérkőzést követően Eusebio Di Francesco természetesen beszélt is a Juventus fiatal középpályásáról, aki a Frosinone csapatában bizonyítja tehetségét.

„Ő született regista, megvan benne a kvalitás, hogy számos helyzetet kezeljen, nagyon kevés kortársa van a Serie A-ban, aki ilyen labdakezeléssel és látásmóddal rendelkezik. Szüksége volt egy kis tapasztalatra és kemény edzések sorára magas intenzitás mellett. A modern futball elengedhetetlen kelléke a technikai tudás és az erő elegye, és neki dolgoznia kellett az erőnlétén.

Mindig próbálom stimulálni a játékosaimat, a célom a folyamatos fejlődés, és bár kemény edzéseket tartunk, a cél mindig a fejlődés.

A nagyok érdeklődése a játékosaim iránt? Erről beszéltem a csapattal, s elmondtam nekik, hogy nem a közeljövőről kell álmodniuk, hanem a Frosinone bennmaradását kell célként kitűzniük. Úgy vélem, ez a legfontosabb aspektus, és remélem, hogy ez egyértelmű a játékosaim számára is.”

A 22 éves argentin középpályás a Frosinone csapatában 1314 játékpercet gyűjtött, s nevéhez egy gól és hat sárga lap fűződik.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8718284993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.12.20. 12:09:48

@Thuglife!: ami kicsit meglepő, mert Di Francesco nem egy csapatnál bőgött már le elég csúnyán, de látszólag most jó helyen van. Lehet, hogy értelmesebb lenne őt kinevezni a Next Gen élére, talán többre vinné a csapat, s nem a kiesés ellen harcolna a harmadosztályban.

Thuglife! 2023.12.20. 12:59:05

Talán nem is annyira a csapat jó szereplése a cél.csak hogy évről évre kikerüljön valaki akit el lehet adni.mi meg majd veszünk Koopmeinerseket.

Rikoo 2023.12.20. 13:10:29

@Thuglife!: Pár éve Paratici le is nyilatkozta, hogy ez a cél.

Shaky79 2023.12.20. 14:06:45

Allegri meg erőlteti Locatellit, pedig ha több időt szánna ezekre a fiatalokra, több lehetőséget biztosítana nekik, akkor nagyon nagy potenciállal rendelkező csapatunk lenne. De ha majd visszatérnek hozzánk és nem megy majd nekik egy pár meccs után, ismét lehet majd mondani, nem bírják el a Juve mezt, pedig szerintem máshol kellene keresni problémát, nem a mez súlyában...

Shaky79 2023.12.20. 15:09:00

Ja és arról ne feledkezzünk meg, hogy itt van Locatelli nem jó, itt volt Rovella nem jó, itt volt Paredes nem jó, itt volt Zakaria nem jó, ez a srác nem jó, szerintem még nem született meg aki ebben a rendszerben megfelelő lenne...itt valahogy senki nem elég jó...nagyon érdekes...

kozagaha 2023.12.20. 15:51:20

@Shaky79: Szerintem ha edzői szemmel nézzük nagyon kevés játékos alkalmas erre a pozícióra. És talán a jelenlegi keretben nincs jobb opció mint Loca. De Pirlo óta probléma a regista poszt és a középpálya.

venember83 2023.12.20. 16:15:19

@kozagaha: Pirlo nem 1-2 éve vonult vissza, talán ideje lenne más utat keresni.

Thuglife! 2023.12.20. 17:18:17

@Shaky79: +Bentancur, Arthur.mindenki máshol teljesít jól.és a tegnapi hős Barrenechea.7 játékos nem jó egyetlen posztra.ez durva.

Jó hogy feljött Pirlo neve. Nemrég néztem vissza a góljait.Amikor a 12-es Eb döntőben és a 15-ös BL döntőben nem tudta hozni a klasszisát,utólag elgondolkozik az ember hogy kell e Regista egyáltalán vagy inkább még egy ütköző játékos középre a mai focivan.érdekes az edzői diplomamunkájában a saját helyére is olyan játékost képzelt el aki labdavezetéssel felviszi a labdát.

Shyr Kahn 2023.12.20. 17:19:54

@Shaky79: A regista pozicioval ma az a gond, hogy a klubok nem nevelnek ra jatekosokat. A cel ma az atletizmus, a gyorsasag, a kompaktsag. Legalabbis itt ahol elek en ezt latom a gyerekeim futbaledzesein.
Csakugy, mint a trequartista/fantasista ut, a regista ut is specialis odafigyelest es fejlesztest igenyelne mar 8-9 eves korban.
Mivel ma a piacon kisebb a kereslet registara (Allegri lehet az egyik maganyos farkas e teren), ezert a neveles soran sem tesznek erre nagy hangsulyt.
Mint segededzo, az U10B csapatban latok egy sracot, aki kimagasoan jo palyalatassal es rugotechnikaval rendelkezik. Korabban szelsonek tettek be leginkabb es en kertem, hogy a 6v6 merkozeseken a gyemant alakzatban a vedok elott probaljuk ki kozepen (mint melysegi jatekszervezo, aka regista). Kertem, hiogy probaljon meg passzokban gondolkodni, tavolrol probalkozni es fedezni a labdat, ha nyomas ala helyeznek, hogy teruleteket nyisson meg ezzel az utobbival. A problema az, hogy latszik rajta, hogy szelsokent jatszattak eddig, mert elorefutasokban gondolkozik csak elorefele (tudom-tudom ez egy jo dolognak tunik, de sajnos amikor teruletet nyit meg, neha a szelre-hatra passz a vedoknek optimalisabb lenne, akik be tudnak jatszani az ures teruletet... az O passzsavjai elore le vannak fedve). A szabadrugasai (amikbol 6 merkozesen mar 2 golt is szerzett) es tavoli lovesei, szamos elorepassza viszont elmenyszamba megy mar most is!
Szoval a lenyeg, hogy itt ahol elek, a munkas atletikus tulajdonsagokat eroltetik meg ebben a pozicioban IS es korabban nem kertek nagyon senkit sem ilyen jellegu munkara (a legjobb tudomasom szerint, de nem latok ra sok csapatra). Pedig szvsz ez tanithato es tanulhato!!!
Tudom, hogy az elohelyem, egy varos korlatozott kepet ad csupan a piacrol, de beszelve mas edzokkel azt latom, hogy ez egy globalis jellenseg lehet. Elerkezik egy globalisabb strategia valtas/irany es mindenki annak szolgal mar az utanpotlasnal is. Szomoru, mert ez az egyik oka annak, hogy eltuntek/keves a kreativ jatekmester a mai futballban.
Ertem en, hogy egy jatekosmesterre epiteni riziko, de hiszem, hogy ez inkabb a megfeleloen kinevelt jatekosok hianyaban keresheto leginkabb. A strategiai irany hiaba valtozott, ha lenne egy fiatal Zidane/Riquelme/Pirlo a csapatban, nem lenne gond.... de gond van, mert nincs ilyen es hasonlo jatekos nevelve a piacon.

Shyr Kahn 2023.12.20. 17:25:05

Egy szo mint szaz, az ilyen jatekosokat, mint Barrenechea, kincskent kellene kezelni.... egyebkent nem csoda, hogy argentin. Argentinaban nagy hagyomanya volt az "enganche" nevelesnek es talan ez ott meg nem teljesen halt ki... annak ellenere sem, hogy a mai argentin valogatottban nincs olyan szintu jatekmester, mint Riquelme volt anno.

rabsic02 2023.12.20. 18:51:00

@kozagaha: teljesen egyetértek. Esetleg egy Pogba kaliberű univerzális középpályással lehet kiváltani, de "olyanunk" már nincs.

Thuglife! 2023.12.20. 19:00:41

@Shyr Kahn: majd megkapja ő is mint anno Romero(kölcsönben a Genovában)hogy túl sok sárgát kap.a srácon látszik hogy megvan a vázizomzat lehetne rá pakolni izmot és lepattannának róla.
Egyébként azt gondolom túl sok a jófiú a csapatunkban.elférne egy-két szemétláda.azért azt ne felejtsük el Chiellinit csak nekünk volt kellemes nézni elfogultaknak mindenki más utálta.nem bánnám ha belőle egy olyan Paredes lenne aki hasznos is.

Rikoo 2023.12.20. 20:05:56

@Shyr Kahn: "A cel ma az atletizmus, a gyorsasag, a kompaktsag."
Ezzel tökéletesen leírtad a nyugati labdarúgó akadémiákat. Nem véletlenül látjuk azt amit a topfutballban, teljesen átalakult az egész labdarúgás az évek folyamán.
Csak gondoljunk bele milyen játékosok voltak a 80/90-es években és mik a mostani játékosok jellemzői.
Ég és föld...

Rikoo 2023.12.20. 20:07:02

@Shyr Kahn: "Tudom, hogy az elohelyem, egy varos korlatozott kepet ad csupan a piacrol, de beszelve mas edzokkel azt latom, hogy ez egy globalis jellenseg lehet. Elerkezik egy globalisabb strategia valtas/irany es mindenki annak szolgal mar az utanpotlasnal is."

Ez abszolút globális.

Shaky79 2023.12.20. 23:58:48

Ha ezt így gondoljátok akkor allegri miért gondolkodik registában? Miért nem érti, hogy nincs Pirlo, nincsenek ilyen mindent tudó játékosok, miért erőlteti ezt? Miért nem gondol más játékstílusra, játékosokra? Költői kérdés volt, tudom allegri ezt is jobban tudja, nála kiderül, hogy minden játékos katasztrófálisan szar, csak ő a sztár edző, ezért tök mindegy kijön ide az úgysem lesz jó, allegri meg halhatatlan és a szemkápráztató focija meg egyenesen utánozhatatlan!!! Csak így tovább!!!

kozagaha 2023.12.21. 09:10:28

@Shaky79: Azert azt hozza kell tenni, hogy a legnagyobb probléma nem feltetlen a regista hianya, hanem a minosegi kozeppalya hianya. Jelenleg ha megvaltoztatja a rendszert valoszinuleg a vedelem karara tenne es mivel amugy sem egy golgyar a Juve jelenleg, ez mar nem fer bele.

Shaky79 2023.12.21. 11:43:21

@kozagaha: Ide jöhetne egy De Bruyne is, szerintem itt most róla is kiderülne, hogy fogalmatlan, gyenge minőségű játékos. Rengeteg játékos megfordult allegri keze alatt de nem sokat tudnék mondani, akiről ő derítette ki, hogy mekkora ász, a fordítottja viszont szinte minden játékoson észrevehető.
Szerintem az edzői felfogással, kishitűséggel és a játékrendszer teljes hiányával van probléma. Nincsenek világklasszisaink középpályán de a tehetséges fiataljainkkal (akik folyamatosan padoznak, vagy kölcsönben vannak) vegyítve a tapasztaltabb játékosokat, komplett játékrendszert kialakítva, tudatos játékot játszva, igenis lehetne egy nagyon jó csapatot építeni ezekből a játékosokból! Én ezt nem látom, semmilyen előrelépést nem látok játékban, három éve semmit nem léptünk előre!

DeLaRosa 2023.12.22. 15:22:48

@venember83: Vicces belegondolni, hogy majdnem Fradi edző lett.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása