Allegri: „Ma a legfontosabb a vereség elkerülése volt”

allegri_massimiliano_nyugalomra_int.JPGA Juventus vasárnap este az Inter csapatát fogadta, és bár a házigazdák megszerezték a vezetést, nem kellett sokat várni az egyenlítésre, s több találat már nem esett ezt követően, így pontosztozkodással ért véget az este.

„Nagyon naiv gólt kaptunk, különösen mivel ez pár perccel a mi találatunk után esett. Az Inter már megmutatta, hogy ha van területük, amit befuthatnak, akkor egyszerűbb a dolguk.” - elemezte a mester a mérkőzést a DAZN számára.

„Tudtuk, hogy visszahúzódnak, és dolgoztunk ezen, de így is gólt kaptunk. Talán korábban szabálytalankodnunk kellett volna, mielőtt adott pozíciót elérik. Gyorsan járatták a labdát. Daniele Ruganinak vagy Gleison Bremernek közelebb kellett volna lennie Marcus Thuramhoz, esetleg Gleison Bremer szabálytalankodhatott volna Marcus Thurammal szemben, hogy ne tudjon passzolni. Ez az Inter egyik erőssége, és egész héten ezt gyakoroltuk, mert tudtuk, hogy ilyesmivel szoktak próbálkozni.

A szerencse a bátrakat segíti, ezért szilárdnak, agresszívek kellett lennünk, és jobban megtaláljuk az egyensúlyt, mint a szezon első meccsein. Folytatnunk kell a fejlődést, és a szilárd védekezés rendkívül fontos elem.

Szerintem Dušan Vlahović az egyik legjobb teljesítményét hozta, mióta a Juventushoz csatlakozott. Fizikailag felülkerekedett De Vrijjel szemben, és mivel Federico Chiesa kihúzódott a szélre, volt területe a játékhoz. Egy ideje nem talált be, de mindig keményen dolgozik, s ne feledjük, hogy még csak 23 éves.

Jó teljesítmény volt a csapattól, s nem volt könnyű dolgunk. Szerintem három év telt el, amióta a Juventus nem játszott meccset a tabella első helyéért. Jó négy és fél év telt el, mióta én nem játszottam ilye meccset, szóval én is elszoktam tőle.

A célunk az első négy között zárni a szezont. Megtartottuk az előnyünket az ötödik helyezettel szemben, megfelelő volt a hozzáállásunk egy olyan csapat ellen, amely a hibánkra várt, szóval ez az érettség jele volt a csapattól. Sajnos bekaptunk egy elkerülhető gólt, de az élcsapatok ellen ez előfordulhat.

Januári erősítések? Számomra nem létezik a januári átigazolási időszak, mivel nagyon elégedett vagyok a rendelkezésemre álló csapattal. A célunk, hogy lépésről lépésre haladjunk, és az mindenképpen pozitív, hogy csak két pont választ el az Intertől. A legfontosabb ma a vereség elkerülése volt, ez pedig extra löketet ad számunkra a fejlődéshez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8918267961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.11.27. 05:18:57

Egy komment a mérkőzést megelőző Allegri nyilatkozat alól fb oldalunkról: "De közben mindenki tudja, hogy kizárólag az ikszért megyünk majd..."

Végül mindkét csapat megelégedett a döntetlennel, a második félidő alapján talán kijelenthető. Fontos pont ez mindenki számára így november végén. Folytatódhat az építkezés és a reménykedés Torinóban.

Forza Juve!

Shaky79 2023.11.27. 08:40:25

"Januári erősítések? Számomra nem létezik a januári átigazolási időszak, mivel nagyon elégedett vagyok a rendelkezésemre álló csapattal."

Szóval akkor csak azok gondolják azt, hogy ez a keret nagyon gyenge játékosokból áll akik Allegriben hisznek és támogatják! Ő elégedett akkor ti miért nem?

A legfontosabb ma a vereség elkerülése volt, ez pedig extra löketet ad számunkra a fejlődéshez.”

A fentiek tükrében akkor ezt végképp nem tudom megérteni, ezt a kishitűséget! Hogyan lehet az, hogy teljesen elégedett a kerettel és akkor ennek ellenére hazai pályán a vereség elkerülése a cél? Ez még mindig nem tudja, hogy hol edző, ez nem a Caglari!!!

DelPiero2 2023.11.27. 11:23:39

Vlahonál én a gólon kívül nem láttam semmit. Igaz hogy pár perces részleteket nem láttam a meccsből. Faggo is lőtt gólt az Inter ellen, és még többet is csinált. Csak mindezt töredék bérért, plusz még olasz is. Igaz, most Ő nincs, de más hasonlítások is tehetők Dusannal kapcsolatban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása