Allegri: "Értékessé kell tennünk a Milan elleni győzelmet"

allegri_massimiliano_repul.jpgA Juventus értékes három ponttal gazdagodott az AC Milan otthonában megvívott rangadón, s a győzelem akkor válhat különösen értékessé, ha a zebramezes csapat szombat este győzelemmel zárja a Hellas Verona elleni hazai bajnoki találkozót is.

"A holnapi mérkőzés trükkös, erre a mérkőzésre nehezebb felkészülni, mint a múlt vasárnapira, a Verona nagy fizikai erővel rendelkezik, s fizikailag sokat követel a kilencven perc során. A vasárnapi győzelmet jó eredmény megszerzésével kell értékessé tennünk, máskülönben azt kockáztatjuk, hogy eldobjuk azt, amit elértünk. Jobb esélyünk lesz a győzelemre, ha felvesszük a versenyt az ellenfelünkkel, s mindig így kell tennünk, mert mindez tisztelet kérdése, s független attól, hogy melyik csapattal állunk szemben. A szurkolóink mögöttünk állnak majd, s ez fontos lesz, szervezettségre, tömörségre és türelemre lesz szükségünk, mert a három pont az, ami fontos, nem a helyezés, inkább az, hogy még távolabbra kerüljünk azoktól, akik bennünket üldöznek." - mondta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a pénteki sajtótájékoztató alkalmával.

"A labdarúgás pillanatokból áll, de realisztikusnak kell lennünk, minden nap azon kell dolgoznunk, hogy fejlődjünk, így a csapat megszilárdítja a jövőjét, s mindannyian együtt fejlődünk. A cél egyértelműen az, hogy a legjobb négy között legyünk, s jövőre a Bajnokok Ligájában játsszunk, azután a szezon végén kiértékeljük, hogy hol tartunk. A csapat fejlődése a kiegyensúlyozottságon és a napi munkán alapszik, még ha igaz is, hogy a fiatal játékosok lelkesedést és jókedvűséget adnak. A csapat dolgozni akar, mindenki csapatként játszik, s az egyéni céljait háttérbe helyezi.

Mindannyian jól vagyunk, Federico Chiesa visszatért, jó hetet zárt, ahogyan Dušan Vlahović is. Hans Nicolussi Caviglia képes a középpályán is játszani, de a posztja a védelem előtt van, s el fog jönni az ő ideje. Nagyon jól tudja, hogyan kell futballozni, de más tekintetben fejlődnie kell. Weston McKennie jó teljesítményt nyújt, s holnap is fontos lehet. A bal oldalon még nem döntöttem Andrea Cambiaso és Filip Kostić  között, s ott van még Samuel Iling-Junior is, aki határozottan fejlődik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7418244505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.10.27. 15:38:45

"Mindannyian jól vagyunk"

Ez mindenképpen örömteli ezekben a viharos időkben. Ennél már csak az örömtelibb, hogy a hétvégi izgalmas összecsapásra Apuleius is visszatért a keleti játékosmegfigyelő körútról, s annyira nem bírt már magával, hogy azonnal a kellő hangulat felépítésébe kezdett az edzői nyilatkozat tolmácsolásával.

Forza Juve, lendületes, ám egyensúlyt nem nélkülöző meccsen le kell gyalulni a pályáról a Hellast 1-0-ra. A miheztartás végett.

Thuglife! 2023.10.27. 18:20:30

Kép: ennyivel volt bent Muntari gólja! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása